Candidoza 2-168
- crid
- Full member
- Inregistrat: 2012-01-03
Re: candidoza 2
buna, fetelor. am si eu nevoie de ajutorul vostru. Heimdall? pe 6 aprilie, alaturi de un tratament pt un enterococ, am luat si un antimicotic pt ca cu vreo 1 2 luni inainte avusesem candidoza si am zis sa prevenim aparitia ei. antimicoticul a fost in doza unica, dr zicand ca e suficient pt o luna intreaga. nu am avut probleme luna asta (a trecut fix cam 5 saptamani de atunci) dar in ultimele 2 3 zile parca simt o usoara stare de disconfort in zona labiilor mari in afara tratamentului pt enterococ am luat cam acum 3 saptamani postinor. faza e ca am observat ca recidiveaza candida in perioada menstruatiei, pe baza de modificari hormonale (iar si anticonceptionale). intrebarea mea este daca efectul flucovimului e posibil sa nu mai fi fost suficient de puternic si datorita postinorului sa dezvolt iar candida acum?
imi cer scuze pt mesajul lung si intortocheat dar nu stiu cum altfel sa explic tot
Multumesc anticipat!
That which doesn't kill us makes us stronger!
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
pai nu am de unde sa stiu daca e candida sau nu, numai o analiza iti poate spune postinorul nu cred ca are asemenea efecte
- crid
- Full member
oricum o sa fac analiza dar abia peste o luna, cu aproximatie, pt ca tre sa mai fac inca vreo 2 3 ma gandeam la postinor pt ca a produs cumva un dezechilibru si mai mare de hormoni in organism sper sa fie doar paranoia mea
- heimdall
- Diamond member
eu zic sa te stresezi mai putin, stii ca aveam niste probleme asemanatoare cu ale tale si cu ajutorul stresului (plus alti factori) am ajuns la niste chestii carora nu le dau de cap de 3 luni si nu stiu daca le voi da vreodata... deci din suflet iti spun ca nu e de joaca cu stresul si gandirea negativa
Ultima oara a fost editat de heimdall (2012-05-10 10:32:56)
- crid
- Full member
da stiu ca nu sunt sanatoase nici una nici cealalta. nici toanele mele din ce in ce mai dese. stiu f bn pe piele proprie am zis sa mai astept ceva vreme sa vad cum ma simt
ms ca vi mereu cu sfaturi ><
- diana738
- New member
- Inregistrat: 2011-07-25
Nu-mi raspunde si mie nimeni la intrebarea din 2012-05-08 12:06:07 ?
- crid
- Full member
@ diana: ca antimicotic as fi zis flucovim, eu luasem doza unica, cica ar avea efect pe o luna de zile... dar vad ca in cazul tau e rezistenta candida la fluconazol iar flucovimul are asa cv in compozitie din catte stiu
p.s.: si nu stiu daca cere neaparat reteta pt el. eu cand l-am luat aveam mai multe pe o foaie de reteta, semnata de doctora dar fara vreo parafa
revin acum cu ale mele. daca secretia capata un anume mirosaltul decat cel "normal" (nu stiu cum altfel sa expplic dar mi se pare ceva ciudat) ar fi cazul sa ma ingrijorez? sau sa fie o reactie a organismului pt ca am avut tratament cu ovule cervugid, apoi imediat menstruatia (ultimul ovul a fost in prima zi de menstruatie) si cand s-a terminat am inceput cu gynopilus? gynophilus am luat decat pana aseara. zilele astea, daca ar fi candida, ar aparea primele semne:mancarimi specifice, secretia aceea diferita? alte semne in afar de secretie putin schimbata nu am acum. @ heimdall: acea jena in exterior cred ca era practic o posibila iritatie de la absorbant :"> (SPer) pareri, sugestii, sfaturi?
app, ce ai patit de esti acum tu cea pesimista? nu te stiu asa si parca e ciudat sa te percep acum in felul asta >< ufff
Ultima oara a fost editat de crid (2012-05-11 08:24:27)
- heimdall
- Diamond member
diana, normal ca nu e cazul sa iei flucovim daca e rezistenta candida la fluconazol, ci un antimicotic la care e sensibila deja nu ma mai mira nimic la cate din astea am auzit
crid, eu sincer nu stiu ce sa-ti mai zic decat ca te analizezi excesiv uite aici ce am patit : http://forum.anticonceptionale.ro/t3603 … stita.html
- crid
- Full member
- heimdall
- Diamond member
am facut doar analize la cantacuzino
- Johanne
- Platinum member
- Inregistrat: 2012-01-12
Johanne12 a scris:Buna,as dori si eu un raspuns. Prima data cand am fost la medicul ginecolog mi-a descoperit candidoza si mi-a dat tratament.Mie ovule polygynax si ne-a mai dat niste pastile pe care trebuia sa le iau eu si iubitul.Nu mai stiu cum se numeau,erau pastile capsula verzi,parca Omicral. Problema este ca iubitul meu nu a mai luat-o pe ultima si nu stiu daca este necesar sa mai faca odata tratamentul.
stie cineva
Two souls don't find each other by simple accident
- heimdall
- Diamond member
eu zic ca nu e cazul, lasa ficatul omului in pace
- crid
- Full member
dummy question. daca ar fi sa fac candida, cam in cate zile ar aparea respectivele simptome?
azi vorbeam cu o doctora (dentista totusi ) si zicea ca semnele ar putea aparea la 1 2 zile dupa ce incepi sa iei antibiotice. sa inteleg ca daca eu am terminat cu orice fel de tratament de cateva zile, daca nu prezint simptome sunt safe(atat eu cat si prietenul) sau ar putea exista si fara sa dea semne de existenta? iar cred ca ma panichez aiurea, vb lui heimdall
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
poate aparea si mai tarziu, la putin timp dupa terminarea tratamentului, nu este o regula. de ce nu iei un antimicotic+ ceva pentru flora intestinala? sau iei?
- palloma
- Membru
- Inregistrat: 2012-05-12
adryana grygo a scris:fetelor...va rog dati-mi si mie un sfat...in urma unei analize a secretiei mi-a iesit candida si infectie cu coci...am fost la medic si mi-a dat metronidazol 1 la 12 ore,nizoral,la fel, spalaturi cu tantum rosa si ovule macmiror...intrebarea mea este dc pot inlocui spalaturile cu tantum rosaa cu ceai de galbenele,pelin,alte alea...si la fel,ovulele de macmiror cu clotrimazol sau klion,sau colpotrofine...asta pt ca le am in casa si n-as mai vrea sa dau banii pe macmiror...
" Mi-asi fi dorit sa intalnesc tratamentul "acesta" mult inainte ca sa imi administrez antibioticele prescrisede medici...tratamentul cu acea cura ma ajutat sa imi refac echilibrul florei vaginale si acum nu mai am nici un fel de probleme...sunt sanataoasa si va doresc si dvs asemenea...sa ne auzim de bine...numai bine "
- crid
- Full member
pai antibioticele le-am terminat acum o luna dar am reluat un tratment cu cervugid si am mai luat si un postinor pt o prostie cam pe 18 aprilie si sunt si in prima sapt de ac. si mi-e cumva teama pt ca la inceput de folie de ac am mai facut o data candidoza... cred ca exagerez putin si cu dulciurile cervugid-ul l-am terminat pe 1 mai si gynophilus joi, pe 3. aparea pana acum daca era cazul sau nu? si perioada asta a fost agitata si de asta mi-e putin teama sa nu mai fac si candida, ar fi ultima picatura din pahar. antifungic am luat flucovim,doza unica atunci cand am inceput antibioticul si s-a cam dus luna de efect a lui. ceea ce ma pune pe ganduri e ca am luat gynophilus vreo 5 zile si mi s-a parut cumva schimbata secretia si parca cu un alt miros si nu stiu de ce mi-e sa nu apara candida
iar explicatii multe si lungi
am luat probiotice cu antibioticele si vreo 5 7 zile dupa ele
Ultima oara a fost editat de crid (2012-05-12 18:33:50)
- heimdall
- Diamond member
dupa o luna nu mai e din cauza antibioticelor, eu asa zic gynophilus clar nu are cum sa provoace candida, poate o secretie diferita fiindca ai mai multi lactobacili, ceea ce e de bine de ce nu lasi dulciurile alea mai bine ? eu tot nu inteleg ce e cu anxietatea asta, ce ti s-a intamplat mai exact ?? de la cateva zile de antibiotic si un postinor ai ajuns sa dezvolti o mica obsesie care mie mi se pare foarte periculoasa... ia niste calmante pe baza de plante, niste Sedatif PC, ceva si linisteste-te pana la urma si daca faci candida ce se intampla ? te porti de parca ar fi cancer
- crid
- Full member
nu stiu, probabil sunt prea agitata din alte motive si am gasit inca un motiv sa ma panichez aiurea, asa cum ziceai tu acum ceva vreme. poate e data doar de lactobacili, asa cum zici.
chiar asa "fixata" pare problema mea de a ma panica aiurea? :"> p,s,: calmantele alea nu interactioneaza cu ac?
- heimdall
- Diamond member
da, mie mi se pare ca nu ai absolut nicio problema... pai eu cred ca trebuia sa ma sinucid de mult daca nu au sunatoare calmantele nu interactioneaza, sedatif pc sigur nu, e homeopat
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|