homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-10

#172 2009-11-21 16:45:22

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

andreed baga ceai de tei, fierbinte daca poti ca duce microbii in stomac. si sterilizeaza gatul. si portocale si usturoi care intareste imunitatea.

iubesc+Camelia+Matei

#173 2009-11-21 17:16:49

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

Ai voie paracetamol in sarcina,pentru a scadea febra(dar mi se pare ca paracetamol simplu,nu paracetamol sinus-parca asa mi-a spus o prietena,farmacista).In rest,oscilo,ceaiuri si vitamina C.

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#174 2009-11-21 17:31:04

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

paracetamol simplu

#175 2009-11-21 17:42:03

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

andreed, eu abia am terminat cu o raceala asa ca imi permit sa-ti fac niste sugestii:
-paracetamol sinus (1 /zi daca e NEAPARAT nevoie ... eu am luat ca desteapta vreo 2 zile cate 2 pe zi si nu e tocmai indicat dar mi s-a spus ca daca e fatul mai mare nu-l mai poate afecta dar pt ca tu esti in primul trimestru, evita-l)
-pt. febra poti incerca paracetamol simplu (ai grija sa nu treaca febra de 37.5-38)
-ceaiuri cu multa lamaie
-vitamina C
-oscillococcinum (nu e cine stie ce dar ajuta)
-paragrippe
-coryzalia (ultimele 2 le poti lua alternativ la 1-2 ore functie de gravitatea racelii)
-in privinta ceaiurilor fierbinti, imi permit sa-ti spun ca le poti bea doar daca nu ai gatul inflamat. Daca e inflamat, atunci iriti si mai mult mucoasa asa ca incearca sa le bei calde.
-pt tuse eu am folosit stodal
-pt nas daca se infunda incearca un spary pe baza de apa de mare (nu e mare lucru dar ajuta putin)

Multa bafta si ai mare grija cu febra

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-11-21 17:48:30)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#176 2009-11-21 17:49:51

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

Inseamna ca tu ai fost racita rau,de ai avut nevoie de atatea medicamente.Cat am fost insarcinata,eu am racit o singura data,si atunci mi-a trecut dupa 2 zile cu oscilococcinum(nici nu ma asteptam,ca de obicei imi trebuia un tratament mai puternic)

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

Publicitate

loading...

#177 2009-11-21 17:57:19

witty_ina
Sr. member

am fost racita binisor si nu-mi mai trecea. 10 zile am tras de raceala si abia cum ma simt mai bine. Medicamentele enuntate mai sus nu le-am luat la gramada. Dupa ce am renuntat la paracetamol, am mers pe coryzalia si paragrippe  + restul (stodal, ceaiuri, vit C)

Tu ai trecut usor cu oscilococcinum peste raceala, eu l-am luat preventiv si cand am racit nu a mai avut nicun efect. Trebuie sa am grija mai mare daca lucerz cu elevii bang

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-11-21 18:04:20)

#178 2009-11-21 19:10:06

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Multumesc Witty puss  kram . Febra nu am dar e inceput de raceala. Incerc sa ma tratez cu fructe, ceai cald, si oscilo.Nu pot sa imi imaginez unde am racit ca o saptamana am stat doar in casa, ieri am iesit putin

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#179 2009-11-21 20:07:35

witty_ina
Sr. member

andreed, e de ajuns sa tragi putin curent/aer rece, sa ai gatul descoperit... pt ca in sarcina sistemul imunitar e slabit
Vezi ca paragrippe si coryzalia sunt  din aceeasi grupa cu oscilo asa ca poti sa le iei

#180 2009-11-22 08:45:49

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Si la mine sunt usoare semne de raceala, o sa merg la farmacie sa-mi iau oscillo.

Fetele care ati avut nevoie de progesteron pentru sustinerea sarcinii, pana la cate saptamani ati luat?

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2009-11-22 08:46:08)

#181 2009-11-22 09:17:15

witty_ina
Sr. member

rruxxy, eu am luat cam pana la 5 luni in doza de 2-4/zi (utrogestan) dar stiu persoane care au luat pana la 7 luni. Cel mai bine ar fi sa intrebi medicul

#182 2009-11-22 10:10:25

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Ruxy, mie mi-a spus ca pana la 3 luni sigur voi lua, mai ales ca eu incep si cu injectile de progesteron...dar la mine situatia e mai delicata. Cel mai bine, intrebi dr

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#183 2009-11-22 10:34:38

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Pai mi-a zis ca s-ar putea sa-l opresc pe la 16 saptamani...vedem la urmatorul control. Eu iau arefam 2/zi si eram curioasa cam cat ati luat si voi.

#184 2009-11-22 10:44:58

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

fetele care ati nascut...ati purtat burtiera?si daca da de cand anume(chiar din spital?) si de care?...aaa...si in bagajul de spital ati pus si pompa pt san?ca ma gandesc ca o fi nevoie de ea chiar de atunci...

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-11-22 10:46:03)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

#185 2009-11-22 11:34:42

witty_ina
Sr. member

walkiria, am stat 2 zile si m-am documentat despre ce zici tu... plus ca i-am batut la cap pe prietenii mei care sunt medici si au si ei bebelusi.
- centura recomandata e una de la chicco si poate fi purtata si dupa cezariana conditia e sa fie pusa deasupra operatiei. Evident, aici intrebi si medicul pt ca difera functie de capacitatea organismului tau de a o tolera. Celalalte fete au purtat-o la f putin timp dupa nastere, chiar din spital (nastere naturala)
- cu pompa de san e o problema pt ca am tot citit despre fete care au avut canalele infundate si nu prea au fost ajutate de asisatente in acest sens. Unele au avut pompa electrica, altele manuala dar multe au zis ca nu prea au avut succes. Pompa cea mai buna este gurita bebelusului ajutata de comprese cu apa calduta puse inainte pe san. Daca nu poti alapta din prima zi, trebuia sa ai la tine o cutie de laptic (vezi ce foloseste spitalul... eg. Elias foloseste acum Humana 1). In privinta alaptatului ar trebui sa ai la tine o crema pt san (garmastan am inteles ca e buna pt ca nu mai e nevoie sa o cureti de pe san asa cum se face cu alte creme)
- inca ceva ce am descoperit: exista tampoane speciale pt lohii (maternity tampons) care pot fi gasite fie in hypermarket la raionul de bebelusi fie pe la farmacii

Sper sa nu razi de mine dar eu deja lucrez la bagaj pt ca in familia mea cam toti au venit pe lume la 7 luni (inclusiv eu). Imi doresc totusi ca Luca sa vina la februarie.

Daca mai ai intrebari incerc sa te mai ajut.

Inca ceva: voua vi s-a cerut sa veniti cu medicamente in spital? Oxitocina de exemplu pt ca am inteles ca nu se mai gaseste

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-11-22 11:35:43)

#186 2009-11-22 13:09:42

anka9mai
Hero member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-03-28

rozik a scris:

anka are deja un bebe,acum il asteapta pe bebe 2 tongue .Bafta multa data viitoare,sa fie cum vrei tu!

asa-i eu am un baietel de 2 ani si jumatate si pe al 2 nu l-am programat inca  chicot dar daca e sa fie e bine venit dance

pc  pc

#187 2009-11-22 16:35:01

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

merci witty pt lamuriri...abia ce m-am intors de la maternitate ca dr meu e de garda si m-a chemat la o alta monitorizare....a spus ca testul de astazi a iesit perfect si marti dimineata  sa ma prezint pregatita de internare...o sa-mi declanseze nasterea, ca e singura solutie ca sa pot face epidurala..altfel nu am anestezist...de asta nu stiam de centura ce si cum...ca si eu sunt cu bagajele gata de ceva timp si vroiam sa stiu ce mai e de completat...pompa de san am una manuala de la chicco, iar garmastan folosesc deja de vreo 2 saptamani la recomandarea dr pt ca nu am mameloanele formate...tampoane din alea speciale am si eu din Italia, dar am inteles ca pe aici nu prea te lasa cu ele...imi spunea o tipa care a nascut tot la Brasov ca trebuie sa am vata invelita in tifon si pe care sa dau in prealabil cu oximed-ajuta la vindecarea epiziotomiei(asta a propos de medicamente pe care sa le ai la tine)....mie nu mi-a cerut oxitocina sau altceva...am cumparat doar trusa peridurala...

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-11-22 16:35:13)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

#188 2009-11-22 21:57:58

witty_ina
Sr. member

am vazut ca oxitocina e folosita pe scara larga pt declansarea travaliului dar si pt eliminarea lohiilor.

Nu pot decat sa-ti doresc multa bafta, nastere usoara si sa vii cat mai repede cu vesti. Pana marti practic mai ai ... cateva ore. Te invidiez ca o sa te intalnesti cu bebelusul tau asa devreme.... applause

Cum stai cu emotiile?

#189 2009-11-22 22:05:09

samy
Hero member
Inregistrat: 2007-10-30

fetelor, eu am purtat centura imediat ce am ajuns acasa, deci in a4a zi dupa ce am nascut, o centura luata de la farmacie (nu mai stiu cum se numeste, nu chico, sau apelati si al o centura luata din piata, ideea e sa sustina burta si sa va simtiti comod cu ea in orice pozitie), oricum nu ai cum s-o pui peste operatia de cezariana (la cele care o fac!), pt ca e jos, jos operatia.
in al doilea rand pompa e f fff buna la mamicile cu "tevile" infundate cum am fost si eu, degeaba a tras fetita mea, mititica, obosea, si eu am facut si rani. pompa m-a desfundat dupa 2-3 incercari, si sfatul meu e sa apelati cu incredere, eu am avut una manuala, bebe e prea mic si oboseste repede.....
cat despre lohiii...fiecare are un volum anume, cat am stat in maternitate erau de la ei, apoi am pus tampoane obisnuite eu, pentru ca aveam ff putin...o sa vedeti atunci.....

hai, inca un pic ....witty, walkiria majoreta

Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

#190 2009-11-23 08:28:36

witty_ina
Sr. member

http://www.mamiko.ro/produs/377-Centura … ila-Chicco

Fetelor, asta e centura chicco si vad ca e "joasa". Din cauza asta ziceam Samy, ca trebuie sa nu atinga operatia. Iti multumim mult pt sfaturi.... walkiria nasta maine... eu mai am destul.

Ce fel de pompa e mai bine sa luam pt desfundarea canalelor: una manuala sau una electrica? Cea manuala pe care ai folosit-o tu "trage" bine? Nu de alta dar am aflat ca nu mereu esti ajutata de personalul medical  bang

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.