homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-20

#362 2009-11-27 14:46:23

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

ally_na a scris:

stapanul este bine merci...dr pop a zis ca e ok...sanatos si grasut big_smile
are 1 kg dragul de el tongue

aly ma omori cu zile  disperat ....bebele meu are doar 500 gr....dr a zis ca e ok pentru varsta asta ....dar de ce bebele tau are 1 kg? .....o fi ceva in neregula cu puiul meu ? supa

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#363 2009-11-27 15:06:13

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

nu te speria ....al meu e cu o saptamana innainte.....deci la 27 de saptamani...si sa stii ca la 25 de saptamani ( adica 26 ale lui) avea 600 grame
asa ca....fara frica

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#364 2009-11-27 15:59:38

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Mai, apropo de miscarile bebe-lui... Al meu, pana de curand, ma lovea puternic pe unde apuca (zona favorita : vezica mea si asa slabita, saracutza lol ). De vreo 3 zile insa, e mai ... nu stiu cum sa zic, se simte ca si cum s-ar rasuci de pe-o parte pe alta sau da din manute ori picioruse cum ai da cu mana prin apa, stiti senzatia aceea ...
De trezit se trezeste odata cu mine. Chiar si noaptea,daca am insomnii, sta si el cu mine si imi tine de urat ...
Si inca ceva, uneori se "intinde", ca ii simt piciorusele jooos de tot, iar manutele, cred, pe sub vreo coasta.

gravida 35+ babyboy happydance

#365 2009-11-27 16:02:11

ally_na
Hero member

fetelor.......pana la urma ce bagaje facem ptr spital...am gasit o lista mare rau pe aici....parca plec ptr o luna de acasa.....deci...ceva mai la obiect nu exista big_smile?..si al meu...da de numai numai....cand am fost la eco avea o pozitie tare interesanta....am inteles ca atata timp cat are loc..poate sa se invarta cat vrea....

#366 2009-11-27 16:57:25

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Fetele, pt travaliu SPECIAL , sa aveti 2 l de apa plata si pahar la indemana; ti se usuca gatul si nu mai poti sa respiri, e groaznic fara apa...; camasa speciala pt alaptat nu am avut si i-am simtit lipsa...; am avut camasi cu nasturi pana mai jos, dar nu se compara; nu uitati sa aveti marunt la indemana si un halat cu buzunar, pt ca in durerile alea aveti nevoie de ajutor pt carat bagaje etc... sa nu aveti surpriza sa nu fiti bagate in seama.

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

Publicitate

loading...

#367 2009-11-27 17:38:33

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

Mie mi s-a dat de la spital camasa de noapte,halat si halat pentru alaptat,nu m-a primit decat cu papuci de acasa.Ally_na,nu cunosti pe cineva care sa fi nascut la aceeasi maternitate unde vei naste tu?Asa poti sti exact ce i-a trebuit si ce nu.

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#368 2009-11-27 18:26:18

ally_na
Hero member

nu cunosc sad..eu nasc la Spitalul Municipal ( bUcuresti), prin cezariana cu dr Badea....deci ..cine stie ceva..va rog....sa ma ajutati smile

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-11-27 18:26:44)

#369 2009-11-27 19:55:55

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Ally, eu am sunat la spit si am intrebat... e cel mai sigur asa.

Witty, ai gasit povestea? big_smile

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#370 2009-11-27 20:09:41

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Crssy85 a scris:

Ally, eu am sunat la spit si am intrebat... e cel mai sigur asa.

sau asa sau intreaba-ti dr. de ex, mie cele care au nascut in acelasi spital mi-au zis ca nu te lasa cu nik de acasa... dar la ultima eco, dr a zis sa-mi iau ABSOLUT TOT de acasa, de la chiloti la asternuturi la camasi la pelinci si medicamente pt bebe... iar daca cineva are ceva de comentat, sa o sun repede pe ea... "sa se certe ea cu ei, nu eu" big_smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#371 2009-11-27 20:25:51

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Da cryss, am gasit povestea. M-am documentat si daca mai am intrebari ... sigur o sa te stresez. Mi-a placut mult ce ai scris... si cu bune si cu mai putin bune. Una peste alta, bebelusul e cel care conteaza

Camy, nu-ti fa griji cu greutatea stapanului. Al meu era cu 2 saptamani inainte si medicul mi-a schimbat DPN. MI-a explicat ca are perioade de crestere dar si de stagnare asa ca sa stam linistite. La 23 saptamani avea cam 750 g, la limita superioara a greutatii, iar cerebelul era de 25 saptamani si ceva (iese "mintos" ca tati big_smile).
Mi s-a mai spus ca daca se mentine ritmul de crestere, trecand peste limitele superioare, atunci sa facem niste teste pt diabet de sarcina si sa fim atente la regimul alimentar.

Cu bagajul pt spital (nu mai stiu daca am luat-o de undeva sau am scris-o la sfatul altor mamici)

BAGAJE SPITAL

COSMETICE SI IGIENA:

- sapun
- periuta + pasta de dinti
- prosop de dus
- prosop de fata
- servetele umede in loc de deodorant (pachet mare si pt bebe)
- hartie igienica
- pieptan
- elastice de prins parul
- prosop moale pt sani (trebuie spalati cu apa curata inainte de fiecare alaptare)
- Garmastan pt eventualele rani la sani
- Ceai de galbenele + sticla cu dop gaurit pt spalaturi
- Tampoane vata + tifon (30 buc)
- Bephaten pt bebe si rani
- Analgezice, algocalmin
- ceai anason (pt lactatie);
- pompa san (daca vreti)

HAINE

- CAMASA DE NOAPTE CU DESCHIDERE IN FATA (poate 2)
- HALAT SAU CAPOT
- CHILOTI (preferabil cu 1-2 numere mai mari si din bumbac clasic)
- SOSETE
- SLAPI PT DUS (nu neaparat pt ca unele mamici nu pot face dus zilele acelea.... Pt "spalare" recomand servetele umede)
- LENJERIE DE PAT (depinde de conditiile din spital)

DIVERSE

- incarcator
- apa plata (cum a zis si cruss, avem nevoie in travaliu)
- aparat foto/ camera (mai mult pt sot)
- ceai de chimen, anason, seminte de marar, fenicul ? pt lactatie
- mancare + fructe+ de rontatit
- cutit + lingura + furculita + farfurie + cana + servetele de masa
- agenta + pix
- strugurel buze sau ceva pt buze pt ca pot crapa de la travaliul prelungit
- batiste hartie
- aparat ras (pt partile intime. de regula spitalul face asta dar parca e mai bine sa te ocupi tu)
- buletin
- adeverinta de salariat in care se precizeaza plata CAS si contul
- dosar de analize pe perioada sarcinii

BANI (de dat)

Doctor
Moasa
Asistente, Infirmiere
Neonatolog
Rezerva Spital - daca e cazul)

BAGAJ BEBE (unele sunt in plus... doar pt orice eventualitate)

- scutece pampers newborn
- sampon / gel dush bebe
- prosop bebe
- scutece finet
- pudra
- fasha buric
- hanutze bebe
- paturica
- cosulet (pt iesit din spital)
- sab simplex pt colici
- biberon
- ser fiziologic
- supozitoare glicerina
- vitamina A uleioasa
- lapte pt momentele pana iti vine lactatia (vezi ce foloseste spitalul) + biberon (aici e o mare probleme pt ca daca bebe incepe sa traga din biberon s-ar putea sa fie lenes cand vine vorba de tras de la san si sa refuze. In plus, gurita lui e cea mai buna pt desfundat canalele)

In speranta ca nu pare o lista "de mutat"... o puteti completa

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#372 2009-11-27 21:23:00

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

chiar pare o lista de mutat.Dar...aparat de ras yikes ,va duceti vreuna "paroasa" ca sa va "aranjeze"acolo?Pana la urma este pe aici cineva careia sa i se fi cerut adeverinta aia de salariat?

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#373 2009-11-27 22:36:24

ally_na
Hero member

multam ptr lista.... vb sotului ....cate teme am big_smile.....mai tre completat cu banii la ...bani de dat tongue...mai fetelor..nu mai naste nimeni la Municipal..sa stiu si eu niste preturi ????

#374 2009-11-28 06:25:49

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

neatza fetele....si eu am geanta de zici ca plec in exil fetelor...cam tot conforma cu listuta de mai sus...
flower, eu cred ca sotul tau vrea fetita pt ca de obicei sunt mai apropiate de tatici(explicatie auzita din gura sotului unei prietene care avea aceleasi preferinte)...
am fost aseara la control...colul s-a mai deschis, mi-a mai si umblat dr pe acolo ca sa-l ajute in sensul asta(nu va spun cum a durut...) si teoretic cel putin astazi ar putea sa-mi provoace nasterea...dumnealui e de garda, insa depinde de fitzele anestezistei, care e sefa de sectie la ATI si e la latitudinea ei daca vrea sau nu sa puna epidurala("and I say Romania is my country")...asa ca ora 10 tre' sa-l sun pe dr ca intre timp vb cu ea si daca binevoieste sa se deranjeze madam' fuguta si eu la maternitate...
a propos...am cam racit ca a fost un pic de curent prin casa zilele astea si cam tusesc..oare o fi vreo problema daca e sa nasc?sper sa nu...de la 5.30 tot beau ceaiuri si iau sirop...si ca sa inchei in glorie(asa cum am inceput sarcina), am vomitat aseara ca in primele luni...plus dureri de stomac si arsuri...
va pupik pe toate si sa ne auzim cu bine...

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-11-28 06:26:40)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

#375 2009-11-28 08:15:31

M_M
Full member
Inregistrat: 2006-10-10

mult succes walki. sa vina bebe sanatos pe lume, sa ai o nastere usoara. asteptam vesti.

bebe 22.05.2010 a venit pe lume minunea noastra Radu Stefan. multumim Domnului rugaciune pt copilul sanatos pe care ni l-a dat.

"Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din faptele tale." - Dalai Lama

#376 2009-11-28 09:24:09

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Succes, Walki smile

#377 2009-11-28 09:31:09

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Nastere usoara Walki!

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#378 2009-11-28 09:57:23

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Walki, sa ai partede o nastere usora si sa vina bebe cat mai repede sa-l tii in brate si sa-l pupacesti. Multa , multa sanatate si sa te refaci cat mai repede. Speram ca nu ne mai tepuieste "smecherul" si sa mai stea pe acolo. chicot
majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta

Eu ma de spus o mica poveste de aseara, care probabil o va interesa pe nico

Pe la 21 ii tot povesteam sotului ca nu-l mai simt. In intreaga zi am simtit doar doua subtile miscari si asta m-a ingrijorat: era a doua zi cand nu-l simteam, mai ales ca pana alaltaieri imi dadea suturi si il vedeam non-stop miscandu-se. Am sunat prietena si mi-a sugerat sa mergem la ea ca tot era de garda sa ne asiguram ca e totul ok. Ajungem la Elias, facem fisa de prezentare, repede la ecograf la maternitate si evident bebe era f bine: se mutase cu fundu-l in sus (sta pe burta acum) si de aceea nu-i mai simteam miscarile. E inainte cu 2-3 saptamani asa ca DPN meu s-a mutat iar: pe 6 feb (in ritmul asta nasc in ianuarie) Ne-am linistit si am plecat jos la garda unde am ramas mult si bine la sueta cu medicii si asiatentele (deh... nu erau urgente). Am mai cules informatii despre sectia de maternitate de la fetele care au nascut acolo. Problemele cele mai mai sunt la conditii (uneori nu s eface curatenie cum trebuie sau eventual rara si e oricum mai greu ca e baia pe hol), iar departamentul de neonatologie e tare "ciufut" si au comis gafe de-a lungul vremii. Cetva fete de la UPU cand au nascut, au intrat in conflict deschis cu ele pt ca nu au avut grija cum trebuie de bebelusi: au intarziat orele de hrana, igiena lor nu era facuta cum trebuie, nu se ocupau mai deloc de mamici, unii bebelusi nu erau cazati unde trebuie, faceau mofturi cand sa-i aduca la alaptat etc. Fetele, fiind medici sau asistente, au avut accesul deschis la neonatologie si de aceea au vazut astea.Au fot scandaluri, discutii, plangeri facute la administratie dar... degeaba.

Noi acre suntem "din afara" nu avem ocazia sa vedem anumite lucruri (eg. fumeaza si merg la bebelusi plus altele)

Mi s-a tot sugerat sa ma mut la Polizu pt ca acolo sunt conditii f bune (garsoniere cu tot ce trebuie la 65 E pe noapte astefl ca ai ocazia sa ai grija de tine mai bine) in camera e un pat in plus astfel ca sotul poate sta cu tine fara probleme, bebelusul itii este adus in camera, personalul medical de la neonatologie e de nota 10, te ajuta, medii sunt ok ...Asa ca am inceput sa am dubii daca mai vreau la Elias

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#379 2009-11-28 10:21:40

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

oau , ina,  ma bucur ca ai scris despre Polizu...eu acolo o sa nasc....si deja imi faceam griji.....

acum incet , incet, mi s-au inlaturat....

doctorita mea e Oprescu Dana , sunt la inceput cu ea, in sensul ca inaninte de a ramane am fost doar de 2 ori la ea, dar am simtit din prima ca o sa-mi poarte noroc, eu acum ma intalnesc cu ea la cabinetul particular de la Romar, din curtea spitallui.

din ce am citit despre ea pe net, numai lucruri bune au fost, de asemenea mai ai ceva cunostinte, prin alte cunostiinte cei drept care au nascut cu ea si au fost foarte multumite, insa am inteles ca clar nu face cezariana la cerere, decat daca e necesar, si stiu ca tu vrei cezariana....

acum eu zic sa incepi sa te mai documentezi, si poate gasesti un medic mai liber in periaoda aia si te muti la polizu....pana la urma polizu e maternitate, nu zic ca eliasul nu e bun, dar nu e specializat pe maternitate....

mutla bafta!

9 ani de copilarie ....

#380 2009-11-28 11:45:58

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

de data asta m-au tepuit doctorii, nu bebe...ca nu a binevoit anestezista sa faca astazi epidurala...asa ca D-zeu cu mila...o sa nasc cand si cum o fi ca asa e la noi...

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-11-28 11:46:10)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.