homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-22

#400 2009-11-29 19:51:44

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

...nici nu mai stiu ce sa zic, m-ai pus pe ganduri, esti hotarata sa iti schimbi dr.? eu nu conosc pe nimeni la polizu...

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#401 2009-11-29 20:05:05

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

am pus in balanta avantajele si dezavantajele. Nu imi e usor pt ca la medicul meu am ajuns prin pile. Am prietenii care sunt medici acolo si totusi... chiar ei (sectia UPU) m-a pus rau pe ganduri acum 2 nopti. Nu e ok sa plec cu sacosica spre alt spital cand am deja 7 luni dar sunt capabila sa o faca pt bebelusul meu. Imi este teama sa risc ...

Il vreau pe bebe mai mult langa mine nu doar pt alaptat din 3 in 3 ore de dimineata pana la 10-12 (pt ca dupa nu mai au chef asistentele) si asta daca ti-l aduc. Il vreau in siguranta, hranit, schimbat, cremuit, supravegheat pt icter... si imi e greu sa cred asta dat fiind ca eul il voi vedea din 3 in 3 ore (daca il voi vedea asa des). Vrea ca langa mine sa fie cineva care sa-mi explice cum sa-l tin, sa-l alaptez, cum sa-mi desfund canalele etc... si stiu ca asta nu exista decat daca stau in salon cu o alta persoana care e la a doilea copil.  Vreau ca baile sa nu fie pline de sange pt ca femeie de serviciu curata de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Vreau ca asistentele sa nu se uite la mine cum ma chinui sa ma ridic si sa mai spuna ca sunt grasa...

Ti-am dat aici cateva din exemplele pe care le-am auzit.

In plus, Elias are lipsa aparatura pt resuscitarea bebelusilor, iar daca bebelusul are probleme il trimit la Polizu sau daca are bebe mai mult de 7 zile il trimit la spitalul de pediatrie. Adica, se spala pe maine de probelemele importante. Acum sotul suna prietenii sa ii intrebe de "pilele" lor in ale ginecologiei. Daca vin maine, vin numai sa auda si sotul de la medicul meu care sunt problemele sectiei (nu am voie cezariana la cerere, nu sunt conditii, el va sta undeva f departe de bebe si poate nu-l va vedea din prima... ce conteaza ca majoritatea spitalelor prmit ca tati sa fie aproape _ la usa sau in spatele unui geam sa poate vedea ceva - )

Imi pare rau ca ai ezitari... imi pare rau ca am si eu ezitari dar pe bebelus nu fac niciun compromis

Prietena mea medic la Elias, mi-a explicat cat e de important ca mama sa petreca timp cu bebe, cat e de mare nevoia sa il ai langa tine, sa ai parte de conditii... de baie mai ales... de un loc in plus in salon unde sa stea sotul sau mama sa te mai ajute din cand in cand

Nico, nu vreau sa te influentez. Eu iti spun de unde vin ezitarile mele. E normal ca si tu sa te documentezi si sa iei decizia care e cea mai buna pt tine si pt bebe

Nici eu nu cunosc pe nimeni la POlizu: am doar numele medicului cu care a nascut prietena mea de la Elias. Am spus mai sus ca ea a fost profesoara ei. Pe net am citit si bune si rele despre ea si de aceea, fac cercetari

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-11-29 20:16:05)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#402 2009-11-29 20:15:56

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Fetele, pe mine ma doare capul de cateva zile de plang de durere. Pot sa iau un paracetamol simplu?Maine ma duc la dr de familie sa imi iau tensiunea

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#403 2009-11-29 20:18:46

witty_ina
Sr. member

Da andreea, ia un paracetamol simplu. Doza recomandata e de maxim 2 pe zi. Dar vezi sa nu fie vreun curent si sa ai nevoie de antinevralgic (de care oricum nu ai voie in sarcina)

Mai incearca un masaj cu spirt sau ulei de bebelusi (nu altceva) la tample sau in zona in care te doare capul. Daca dai cu spirt pune dupa aceea in prosop pe cap sa te incalzesti.

#404 2009-11-29 20:20:39

Andreed
Addicted member
Site

Multumesc Witty, am incercat cu infuzie de menta si sare aseara, m-a lasat putin dar azi noapte m-a luat din nou grater  grater

Publicitate

loading...

#405 2009-11-29 20:22:15

nico12345
Full member

Andreed a scris:

Fetele, pe mine ma doare capul de cateva zile de plang de durere. Pot sa iau un paracetamol simplu?Maine ma duc la dr de familie sa imi iau tensiunea

ia un cartof, taie-l in felii subtiri, leaga-ti la frunte un batic in care pui feliile de cartof si strange tare. mie asa imi trece. sa ma ti la curent cu rezultatul

#406 2009-11-29 20:28:16

Andreed
Addicted member
Site

Mersi Nico, incerc si varianta ta puss

#407 2009-11-29 20:50:15

witty_ina
Sr. member

Am gasit un articol tare interesant despre preturile si dotarile din maternitatile bucurestene. Sper sa va fie de folos

CAT COSTA NASTEREA
Un subiect foarte "fierbinte" in ziua de azi este cat costa nasterea, fie ca este la o maternitate de stat sau particulara. Nasterea la spitalul de stat este teoretic "gratuita", dar exista preturi neoficiale vehiculate pe forumurile de specialitate, pe care noi am incercat sa le punem cap la cap.
Nasterea la un spital particular este inca un lux in Romania si este o posibilitate doar pentru familiile care au venituri peste medie. Cu toate acestea, tot mai multe mamici apeleaza la serviciile maternitatilor particulare, pentru ca sunt dezamagite de cele de stat.
In costul nasterii la spitalele de stat nu intra doar onorariul doctorului, anestezistului, asistentei, nonatologului etc ci si pretul trusoului bebelusului cu care trebuie sa vii pregatita de acasa. Daca alegi (si iti permiti financiar) sa nasti la o clinica particulara, de obicei va fi inclus in costul nasterii si trusoul bebelusului cat si multe alte lucruri de care s-ar putea sa ai nevoie pe parcurs.
La o clinica particulara preturile difera de modul in care alegi sa nasti (nastere naturala, cezariana sau subacvatica) si tipul de camera in care vrei sa fii cazata (camera single, double, VIP etc). In spitalele de stat, optiunile oferite de maternitati nu mai sunt la fel de limitate precum acum cativa ani si preturile variaza in functie de tipul de nastere (naturala sau prin operatie de cezariana) si cazarea (in camera single ? sau double) sau cresc odata cu "reputatia" medicului care te asista la nastere.
Mai jos iti prezentam concluziile la care am ajuns cu privire la pretul unei nasteri in Romania.
Pretul nasterii la maternitatile de stat
Nasterea la stat este un subiect controversat pentru sistemul medical din Romania care se confrunta in momentul de fata cu lipsa fondurilor. Nasterea in maternitatile de stat din Romania este de multe ori o provocare pentru viitoarele mamici.

Pentru ca tu sa fii o mamica informata, noi ne-am documentat, am urmarit discutiile mamicilor de pe forum si iti oferim cateva preturi informative despre cat costa nasterea la stat.

In cazul in care te hotarasti sa nasti intr-o maternitate de stat, vei da diferite sume de bani pentru: doctorul care asista nasterea, moasa, anestezist, neonatolog si infirmiere, dar nu uita sa tii cont si de faptul ca, in cazul in care nu esti asigurata, vei plati nasterea conform tarifelor pe care si le-a stabilit fiecare maternitate in parte.

Iti prezentam mai jos cateva tarife, unele orientative, unele concrete de la cele mai importante maternitati de stat, sperand ca acestea te vor ajuta sa iei decizia cea mai buna cu privirea la maternitatea unde vei naste.

Spitalul Elias dispune de:
? doua sali de nastere,
? o sala destinata exclusiv operatiilor de tip cezariana
? serviciu de garda 24 din 24,
? terapie intensiva neonatala
? 2 posturi pentru ingrijirea nou-nascutului cu risc
? sistem de resuscitare de tip NEOPUFF,
? sistem de ventilatie de tip CPAP,
? un ventilator mecanic,
? incubatoare de tip deschis, inchis,
? un incubator de transport neonatal,
? analizor de gaze sangvine.
La Spitalul Elias, costul unei nasteri normale este de aproximativ 1500 RON per total.
O nastere prin cezariana la Spitalul Elias presupune urmatoarele costuri:
? 1500 RON ginecolog;
? 300 RON anestezist;
? 50 RON analize;
? 15 ? 20 RON asistente.

Spitalul Sfantul Pantelimon este dotat cu:
? sala de operatii tip cezariana complet echipata,
? sali de nasteri,
? sali de pansamente,
? sali de travaliu individuale cu aer conditionat,
? salon de reanimare cezariene,
? salon pretravaliu,
? bloc de nasteri modern dotat cu cardiotocografe si posibilitati de reanimare a nou-nascutului la nastere.
O nastere naturala la Spitalul Sfantul Pantelimon presupune urmatoarele costuri orientative:
? 500 RON ? doctor;
? 150 RON ? neonatolog;
? 60-70 RON ? asistente.
In Spitalul Sfantul Pantelimon, preturile orientative practicate in cazul unei nasteri prin cezariana sunt:
? 600 RON ginecolog;
? 300 RON anestezist;
? 300 RON neonatolog;
? 10 ? 15 RON asistente.

Spitalul Universitar (Municipal) este utilat cu:
? mese de reanimare a nou-nascutului complet echipate,
? sala de operatii cezariene complet echipata,
? sala de nasteri,
? sali de travaliu individuale - cu aer conditionat,
? ventilator nou-nascuti,
? rezerve cu un pat si cu 2 paturi;
? saloane cu 2, 3 sau 5 paturi.
Daca vrei sa nasti la Municipal, o nastere prin cezariana poate ajunge pana la suma de:
? 1000 RON ? ginecolog;
? 200 RON ? anestezist;
? 150 RON ? neonatolog;
? 50 RON ? asistente.
Pretul unei nasteri naturale la Spitalul Universitar variaza intre 300 si 350 de Euro.

Maternitatea Giulesti dispune de:
? un compartiment neonatologie,
? 7 paturi compartiment terapie intensiva,
? 10 paturi compartiment prematuri,
? aparat Rontgen portabil,
? incubatoare pentru climatizarea copiilor subponderali.
O nastere normala poate ajunge pana la 1300 RON, iar o nastere prin cezariana - 2500 RON, costuri totale.

Maternitatea Caritas are in dotare:
? 4 sali de nasteri,
? 6 sali de pansamente,
? trusa Johnson pentru toaleta nou-nascutului,
? rezerve de 1 si 2 paturi.
Costul nasterii prin cezariana la Caritas variaza intre:
? 300 ? 700 RON ? doctor;
? 150 RON ? neonatolog;
? 100 RON - asistente in total.
La Spitalul Caritas, pentru o nastere normala, vei plati:
? 1000 RON ginecolog;
? 250 RON anestezist;
? 150 RON echipa moase;
? 300 RON neonatolog;
? 10 ? 15 RON asistente.
In total 2500 RON cu cazare - exista rezerve cu 2 paturi standarde occidentale ? termopane, mobilier nou, tv, toaleta proprie ? 5 nopti 500 RON.

Maternitatea Polizu este dotata cu:
? 9 rezerve cu cate 1 pat si 1 patut,
? grup sanitar propriu,
? cabina de dus,
? 5 dintre rezerve functioneaza in sistem privat (cu plata - intre 30 si 60 de Euro pe zi) asigurand conditii sporite de confort (pat suplimentar pentru insotitor lauza, televizor, aer conditionat).
La Maternitatea Polizu media de pret pentru o nastere prin cezariana este de 350 de Euro.
Pentru o nastere normala la Polizu, preturile orientative sunt:
? 1100 RON ginecolog;
? 600 RON moase;
? 300 RON anestezie;
? 100 RON neonatolog;
? 10 ? 15 RON asistente.

Maternitatea Filantropia dispune de:
? sala de nasteri,
? 4 sali de travaliu,
? o sala de operatii cezariene,
? o sala de lauzie.
Costul nasteri prin cezariana este de 1500 RON in total.

La Filantropia, o nastere naturala presupune urmatoarele costuri:
? 1000 RON ginecolog;
? 100 RON moasa;
? 10 ? 15 RON asistente.
Pretul unei rezerve in Maternitatea Filantropia variaza intre 250 RON - 350 RON pe zi.

Spitalul Clinic Judetean Ilfov - Sfintii Imparati Constantin si Elena (fost Titan) dispune de personal medical specializat si aparatura necesara pentru a asista nasteri normale sau prin cezariana.
Nasterea naturala la Spitalul Titan:
? 500 RON ? ginecolog;
? 100 RON ? anestezist (epidurala);
? 60 RON ? moasa;
? 100 RON ? neonatolog;
? 5 RON ? infirmiere ? schimbat patul;
? 10 RON ? infirmiere ? igiena copilului;
? 5 RON ? infirmiere ? igiena mamei.
Nasterea prin cezariana la Spitalul Titan:
? 500 - 1000 RON ? ginecolog;
? 100 RON ? anestezist;
? 100 RON ? moasa;
? 30 RON ? asistente;
? 100 RON ? neonatolog;
? 10 RON ? infirmiere ? igiena copilului;
? 5 RON ? infirmiere ? igiena mamei.

Trebuie stiut faptul ca, prin lege, nasterea intr-o maternitate de stat este gratuita.

Preturile prezentate mai sus sunt pur informative si reprezinta sumele de bani oferite de mamicile care au nascut in maternitatile respective.

#408 2009-11-29 20:59:15

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

sau rade cartoful si pune si un pic de spirt andreed..pe mine m-a ajutat
flower...si eu am crezut ca am sa nasc prematur ca avea dureri jos si simteam ca mi se destrama oasele bazinului...cateodata aveam impresia ca iese bebe si uite ca nu a iesit nici acum, desi a depasit termenul..
maine mergem iar cu bagajelul la spital...poate maine o sa fie anestezist....asa m-am saturat de ce intampla in tara asta de nu va imaginati...sunt revoltata pe toata lumea, inclusiv pe dr meu pt ca si el poarta o parte din vina...m-a incurajat sa fac epidurala, mi-a dat reteta pt trusa si acum nu mai gaseste anestezist...intr-adevar, e f bine pregatit, medic bun insa e atat de aglomerat incat nu mai acorda atentia cuvenita fiecarui caz...sunt cu psihicul la pamant...9 luni am mers la el luna de luna, am avut incredere ca acum sa-mi faca asta...sa de-a D-zeu sa fie bine pana la urma...

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-11-29 20:59:32)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

#409 2009-11-29 21:21:13

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

Fetele matusa iubitului meu e insarcinata in 35 de saptamani intra in 36 pe  1 decembrie si azi dimineata i s-a rupt apa. Acum e la spital dar doctorul i-a zis ca bebelusul nu are plamanii dezvltati desi are 2.8 kg si ca incearca sa o impiedice sa nasca pana pe 1 cel putin.  Eu nu inteleg...cum poate un copil la 35 de saptamani sa nu aiba plamanii dezvoltati, iar unul nascut prematur la  luni sa fie ok?

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#410 2009-11-29 22:36:43

rh
Hero member
Inregistrat: 2007-01-11

dar exista injectii pt a-i dezvolta plaminii, injectii care se fac tocmai cind exista pericol de nastere prematura...inclusiv eu le-am facut pe la 33 de saptamini cind Ema parea sa nu mai vrea sa stea in burtica. injectii cu dexametazona parca. sanatate multa  puss

#411 2009-11-30 01:11:29

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Walki, ica esti pe aici? lol
Nu am dureri chiar atat de mari cum spui (nu deocamdata), dar imi doresc tare sa trec de 37 de saptamani. Vorba lui Kata: nu-s gata inca:). Mai avem de facut un pic de curat in casa (un retus) si de cumparat inca niste lucruri pentru geanta de spital. Vineri terminam cu totul si,apoi, o sa gatesc sa pun la congelator ca sa avem de manca atunci cand venim acasa.

Ieri am avut ultimul calup de clase pentru  "Ingrijirea noului nascut". Ne-a invatat cum sa ii facem baie, cum sa ii dai laptic (si pipet si sticla)...a fost bine ca parca a creat sentimentul ca nu va fi chiar atat de greu.

Ina abia astept sa deschidem topic nou cu slabitul dupa nastere caci deja am depasit masura prea mult.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#412 2009-11-30 08:16:05

witty_ina
Sr. member

Imi place de tine flowerpot: tu crezi ca bebe face programul functie de pragatirile tale  lol ... Daca da, atunci e deja ascultator. Oricum el va veni cand va avea chef: la termen.

De topicul nostru, nu am mai auzit nimic. Rruxxy mi-a spus ca vorbeste cu moderatorii asa ca mai asteptam. Daca tot cersim topicuri noi, ma gandeam si la unul pt cosmetice (de la machiaj pana la creme si substante anticelulitice de care vom avea mare nevoie etc). Eu am de dat cam 25-30 kg si o parte de 5-10 kg tare as vrea sa le dau jos pana pe 24 aprilie cand am nunta si botezul. Nu as vrea sa fiu chiar patrata  big_smile

Walki, eu cred ca daca mai bantui pe aici, bebele tau va veni dupa 6 decembrie pt ca vrea sa voteze  big_smile . Fii tare si treci peste sistemul tampit pt ca doar bebele conteaza. Am tot spus pe aici: noi rezistam 3-5 zile prin maternitate dar pt bebe totul trebuie sa fie de nota 10. Dar si cand va veni: deja te vad "dandu-te mare" pe aici in fata noastra a "pofticioaselor" care mai au de asteptat. Da-ne un semnal cand poti. Multa, multa bafta

#413 2009-11-30 08:33:49

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Walki, mult succes azi.

Ina, eu nu am zis ca vorbesc cu moderatorii, sunt si eu un simplu membru ca si voi. Am zis ca ramane sa vedem ce zic ei dupa ce vor citi ce am scris noi pe aici.

#414 2009-11-30 08:55:34

witty_ina
Sr. member

Stai linistita rruxxy ca nu am dat vina pe tine. Noi mai asteptam pe aici. Oricum, noi iti multumim mult  puss

#415 2009-11-30 09:07:52

nico12345
Full member

ina, stai linistita ca vei da jos cel putin 10 kg dupa nastere( sau chiar mai mult avand in vedere ca bebitu tau cred ca ajunge la 4 kg sigur applause ) si apoi cu putin sport si o dieta echilibrata inca 5-6 intr-o luna si jumatate pana vei avea nunta.  styrka si eu abia astept sa slabesc caci ma simt ffffff grea, obosesc si abia mai respir ca sa nu iti spun ca pantalonii nu imi intra decat pana la genunghi supa si camasile pe jumatate de corp rotfl2  rotfl zici ca sunt mica balenuta.
daca vrei sa mai stii cate ceva de elias, spune ca astazi la 13:00 ma duc la control si il intreb pe dr.

Andreed, ti-a tecut caputul?

#416 2009-11-30 09:18:50

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Wildhoney a scris:

Fetele matusa iubitului meu e insarcinata in 35 de saptamani intra in 36 pe  1 decembrie si azi dimineata i s-a rupt apa. Acum e la spital dar doctorul i-a zis ca bebelusul nu are plamanii dezvltati desi are 2.8 kg si ca incearca sa o impiedice sa nasca pana pe 1 cel putin.  Eu nu inteleg...cum poate un copil la 35 de saptamani sa nu aiba plamanii dezvoltati, iar unul nascut prematur la  luni sa fie ok?

Multe femei nasc la 8 luni; inainte era o problema pt ca intr-adevar, in perioada asta a sarcinii,  plamanii lui bebe nu sunt ink pregatiti sa dea piept cu mediul exterior; dar cum a zis si rh, exista injectii pt asta, in zilele noastre... nu ar tb sa fie nicio problema; succes si nastere usoara!

Fetele, stati linistite ca slabiti mult acasa.. v-am zis, eu am pornit de la 49, am ajuns la 70, din spit m-am intors cu 62 acum fix o sapt, iar azi dim aveam 58.7, deci.... nu va mai faceti probleme ca are bebe grija sa va streseze si sa va slabeasca lol

Walki, dr tau e de vina aici; am mai auzit si eu de anestezisti din astia si l-am intrebat pe dr meu dak e posibil sa dau peste unul care sa nu vrea sa-mi faca epidurala; m-a asigurat ca asa ceva n-o sa se-ntample, pt ca ar tb sa aiba un motiv super bine intemeiat ca sa refuze... si nu e cazul, avand in vedere istoricul meu medical. Mai incearca sa vb cu dr... Succes! puss

Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2009-11-30 09:24:07)

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#417 2009-11-30 09:28:58

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

_ina..deci de municipal stiu ca exista rezerve private si "rezervele " doctorului.Acum depinde si la cine nasti.
In general am auzit numai lucruri bune, de la sala de cezariana pana la cei ce se ocupa de bebe.
Din cate stiu eu la municipal 90 % din nasteri sunt cezariana...asa ca nu cred ca asta ar fi o problema.
Nu cred ca a te muta la 28 s la alt dr inseamna ceva rau..pana la urma noi platim noi alegem cand si cum nastem.
Intreaba-ti prietenii daca il cunoasc pe dr Constantinescu, si dansul stiu ca este f bun si e sef de sectie, asemenea dr Badea la care sunt eu.
Ca si ginecologi f buni ti-as recomanda si pe Badiu (tot la municipal ma refer)
IN ceea ce tine de neanatolog stiu ca dr Culcer e cea mai vestita de acolo.
In rest ...zvonuri si nu vreau sa dezimformez lumea smile

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-11-30 09:29:47)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#418 2009-11-30 13:00:53

M_M
Full member
Inregistrat: 2006-10-10

rruxxy a scris:

M_M a scris:

buna fetele. nu am mai scris de mult mai ales la aceasta rubrica nicioadata. acum sunt insarcinata, am intrat in a 14 saptamana. saptamana trecuta am facut translucenta necala si bitest. azi m-a sunat docrita si mi-a zis ca este un risc foarte mic de sindrom down pt ca analiza la sange mi-a iesi nustiucum. nu am inteles foarte foarte bine ca sunt in italia si sunt incepatoare cu limba. mi-a zis sa nu ma sperii ca dpdv ecografic copilul este bine. imi vor trimite rezultatele analizelor prin posta apoi sa ma consult cu doctorul meu daca fac testul de amniocenteza. mi s-a spus ca este o analiza riscanta care poate duce la pierderea sarcinii. ingrijorata foarte tare nu sunt, dar recunosc ca m-a pus putin pe ganduri. am hotarat sa postez aici sa aud niste pareri si sa ma mai linistesc putin pana ajunge rezultatul. va multumesc mult.

Multor fete li s-a intamplat sa iasa bitestul cu risc de sindrom down si bebele sa fie foarte bine. Astea sunt niste teste statistice care dupa parerea mea nu ar trebui recomandate.
Sarcina usoara, bucura-te de ea ca bebe e bine smile

azi mi-a ajuns rezultatul am sa-l scriu aici si poate va dati putin cu parerea:
factor de risc sapt 14                                    trisomia 21   trisomia 13/18 (nu stiu exact ce inseamna trisomia)[/b]
varsta 29 ani 
factor de risc de baza                                   1:723            1:1366   
factor de risc bazat pe eco                            1:3894          1:12757 
fact de risc bazat pe exam hematochimic       1:135            1:1742
factor de risc corect                                     1:724            1:16276

masuri fetale:
activitate cardiaca presenta
lungime CRL                        69,6 mm
diamentru biparietal BPD      22,5 mm
translucenta nucala NT         1,6

anatomie:
cap normal anatomie intracraniana, coloana dpdv ecografic normala, abdomen dpdv ecografic normal, stomac vizualizat, vezica vizualizatat, maini vizualizate, picioare vizualizate

analiza biochimica al serului matern (aici cred ca se refera la sange)
data prelevarii 19.11.2009 (13 sap+1 zi) CRL 69,6 mm
free Beta hCG 50,70 IU/I           corespondent 1,4539 MoM
PAPP-A           1,806 IU/I           corespondent 0,3732 MoM

cam astea ar fi.
astept pareri din partea voastra pana ajung eu la doctor.
va multumesc mult.

bebe 22.05.2010 a venit pe lume minunea noastra Radu Stefan. multumim Domnului rugaciune pt copilul sanatos pe care ni l-a dat.

"Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din faptele tale." - Dalai Lama

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.