homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-21

#381 2009-11-28 12:34:50

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

vai de capul meu, walkiria in ce tara de rahat traim....doamne nu pot sa cred....bine ca bebe inca nu e hoatrat 100% sa vina...

si pana la urma cum a ramas, te duci luni?

9 ani de copilarie ....

#382 2009-11-28 12:45:54

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

walkiria puss ia exemplu de la crssy... fii tare!! puss

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#383 2009-11-28 13:30:26

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

buna fetelor. doar o praji am reusit sa bag la cuptor azi. m-am pus pe lucru la calc... urmeaza aspiratul si onomastica deseara. si ma simt cam obo...

sotul mi-a promis ca ma ajuta la aspirat mai tarziu si ma duce apoi sa imi iau o bluza. e dragut din partea lui.

walki multa bafta, fii tare!

iubesc+Camelia+Matei

#384 2009-11-28 13:37:26

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Tomina, odihna, odihna odihna smile
Nici eu nu am facut mare lucru azi, si in 2 ore am obosit de numa numa

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#385 2009-11-28 13:59:43

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

daaaa... odihna asta totusi nu se prinde. te odihnesti... lucrezi umpic esti gata obosita la loc lol am scos prajiotura, fac o pauza de juma de ora si pun haine ala spalat big_smile .

iubesc+Camelia+Matei

Publicitate

loading...

#386 2009-11-28 14:00:12

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

walkiria_c a scris:

de data asta m-au tepuit doctorii, nu bebe...ca nu a binevoit anestezista sa faca astazi epidurala...asa ca D-zeu cu mila...o sa nasc cand si cum o fi ca asa e la noi...

Cum adica "nu a binevoit"??? Este in functie de cum are chef sau cum ca eu nu inteleg?!?

Iti tinem pumnii, Walki! majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#387 2009-11-29 09:59:57

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

Doamne ajuta walki  rugaciune ....bebe sabatos si nastere usoara...tinem pumnii sa iasa bebe cand trebuie .....si conteaza ca mai ai putin si il ti pe bebelino in brate smile majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta

_ina dar la municipal nu iti place? sau la Cfr 2 ( ca tot te duci la botica ( radulescu) la ecografie???), stiam si o dr la cfr sau pantelimon....dc vei neaparat dna dr smile

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-11-29 10:06:45)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#388 2009-11-29 17:00:49

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

witty_ina a scris:

Walki, sa ai partede o nastere usora si sa vina bebe cat mai repede sa-l tii in brate si sa-l pupacesti. Multa , multa sanatate si sa te refaci cat mai repede. Speram ca nu ne mai tepuieste "smecherul" si sa mai stea pe acolo. chicot
majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta

Eu ma de spus o mica poveste de aseara, care probabil o va interesa pe nico

Pe la 21 ii tot povesteam sotului ca nu-l mai simt. In intreaga zi am simtit doar doua subtile miscari si asta m-a ingrijorat: era a doua zi cand nu-l simteam, mai ales ca pana alaltaieri imi dadea suturi si il vedeam non-stop miscandu-se. Am sunat prietena si mi-a sugerat sa mergem la ea ca tot era de garda sa ne asiguram ca e totul ok. Ajungem la Elias, facem fisa de prezentare, repede la ecograf la maternitate si evident bebe era f bine: se mutase cu fundu-l in sus (sta pe burta acum) si de aceea nu-i mai simteam miscarile. E inainte cu 2-3 saptamani asa ca DPN meu s-a mutat iar: pe 6 feb (in ritmul asta nasc in ianuarie) Ne-am linistit si am plecat jos la garda unde am ramas mult si bine la sueta cu medicii si asiatentele (deh... nu erau urgente). Am mai cules informatii despre sectia de maternitate de la fetele care au nascut acolo. Problemele cele mai mai sunt la conditii (uneori nu s eface curatenie cum trebuie sau eventual rara si e oricum mai greu ca e baia pe hol), iar departamentul de neonatologie e tare "ciufut" si au comis gafe de-a lungul vremii. Cetva fete de la UPU cand au nascut, au intrat in conflict deschis cu ele pt ca nu au avut grija cum trebuie de bebelusi: au intarziat orele de hrana, igiena lor nu era facuta cum trebuie, nu se ocupau mai deloc de mamici, unii bebelusi nu erau cazati unde trebuie, faceau mofturi cand sa-i aduca la alaptat etc. Fetele, fiind medici sau asistente, au avut accesul deschis la neonatologie si de aceea au vazut astea.Au fot scandaluri, discutii, plangeri facute la administratie dar... degeaba.

Noi acre suntem "din afara" nu avem ocazia sa vedem anumite lucruri (eg. fumeaza si merg la bebelusi plus altele)

Mi s-a tot sugerat sa ma mut la Polizu pt ca acolo sunt conditii f bune (garsoniere cu tot ce trebuie la 65 E pe noapte astefl ca ai ocazia sa ai grija de tine mai bine) in camera e un pat in plus astfel ca sotul poate sta cu tine fara probleme, bebelusul itii este adus in camera, personalul medical de la neonatologie e de nota 10, te ajuta, medii sunt ok ...Asa ca am inceput sa am dubii daca mai vreau la Elias

ooo, deja m-ai ingrijorat  grater , eu ti-am spus ca nu e totul roz, imi place f mult dr. si sunt f inaintata cu sarcina ca sa il schimb. dupa pererea mea este un profesionist, ce sa mai un dr minunat... stiu doar ca mi-a spus o data ca daca nasc prematur, ma trimite la nasul lui la Polizu deoarece Elias-ul nu are sistem de ventilatie, cam asa ceva. in fine, apropo de igena bebelusului, verisoara mea a plecat de acolo cu fetita varza la fundulet, nu i-a adus-o niciodata in camera sa o alapteze, bani cu gramada in sensul ca la fiecare serviciu, fie el si sa o ridice in sezut, le baga 15 ron.

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#389 2009-11-29 17:10:20

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

anne85 a scris:

Si inca ceva, uneori se "intinde", ca ii simt piciorusele jooos de tot, iar manutele, cred, pe sub vreo coasta.

Doamne, ce senzatie trebuie sa fie! hjarta

#390 2009-11-29 18:12:13

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Hai Walki! majoreta

Mamicute, voi ati simtit, la inceputul lunii a9a, o presiune/apasare/durere surda in partea de jos a abdomeului? NU sunt crampe, dar am o usoara durere jos de tot, deasupra pelvisului...este normal sa asimt asta? Mi-e atat de teama sa nu nasc mai devreme. Poate da Doamne sa mai rezist o saptamana-doua.
Pe voi v-au durut oasele pelviene?

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#391 2009-11-29 18:29:24

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Walki, imi pare rau ca treci si tu prin mizeria acestui sistem. E bine sa fii optimista pt ca trebuie sa treci peste toate pt bebe. Bine ca inca mai vrea sa stea la caldurica. Te asteptam cu vesti bune  puss

Tomina, acum mai merge sa bantui pe langa aspirator, dar pe masura ce inaintezi in sarcina, vei vedea ca bebe va reactiona la zgomote f puternice asa ca ... va fi bine sa le eviti

Ally_na, m-am gandit si la muncipal dar prietena mea medic nu are cunostinte acolo. Ma poate trimite la Polizu pt ca ea acolo a anscut cu fosta e profesoara. Oricum, ma gandesc ca e destul de ciudat sa ma prezint la 28 saptamani cu dosarul la alt medic... si cu o pretentie: vreau cezariana.Acestea sunt si motivele pt care aleg sa merg la un alt spital... prin cunstinte in domeniu. Iti multumesc pt ca stiu ca mi-ai recomandat medicul tau de la Municipal, dar din paacte prietena mea nu-l cunoaste. Decizia de a schimba Eliasul nu e definitiva... 1-2 zile ma documentez.

Ally_na, la Municipal ce fel de conditii sunt? Exista rezerve cu un pat in plus? Sotul poate asista? Ce stii de neonatologie?

Nico, imi pare rau ca te-am dezamagit cu Eliasul. Si eu am fost oarecum dezamagita. Este bine ca medici (nu toti)sunt super ok asa ca imi pare rau ca e posibil sa  renunt la medicul meu care e exceptional doar datorita conditiilor si departamentului de neonatologie.

Ps. Am aflat de pe la fetele de la UPU ca Filipescu e cel mai cautat medici de acolo (mai cautat decat Vladareanu care a fost acuzat de multe ori de "malpraxis" si pe care l-am tot vazut pe la TV ca datorita lui a paralizat un bebe ...). O suma pt Filipescu e de 1500 E pt cezariana  va. Noroc ca e doar zvon.
Despre Rotaru mi-au spus lucruri bune asa ca stai linistita... chiar si faptul ca e rezonabil la bani

Burtici, am uitat sa va spun ca imediat ce am urcat in masina de la Elias, LUca a inceput sa joace fotbal prin burtica. DE vineri seara e hiperactiv... si nocturn big_smile . Mai nou, dupa masuratori, avem cam 30-31 saptamani (1450g)

Am o intrebare mai degraba pt cryss: Bebelusul tau si-a pastrat programul din burtica si cand a venit? Te intreb pt ca am tot auzit ca daca e activ ziua si lenes noaptea in ultimele luni, cam asa o sa se comporte si dupa ce vine

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-11-29 18:38:43)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#392 2009-11-29 18:50:19

katami
Platinum member

witty_ina a scris:

Tomina, acum mai merge sa bantui pe langa aspirator, dar pe masura ce inaintezi in sarcina, vei vedea ca bebe va reactiona la zgomote f puternice asa ca ... va fi bine sa le eviti

adica dupa ce apare bebe ne dam pe matura? smile reactioneaza, normal... dar asta nu inseamna ca ii si fac rau.... parerea mea.

Am o intrebare mai degraba pt cryss: Bebelusul tau si-a pastrat programul din burtica si cand a venit? Te intreb pt ca am tot auzit ca daca e activ ziua si lenes noaptea in ultimele luni, cam asa o sa se comporte si dupa ce vine

daaa, chiar, si eu vreau sa stiu asta big_smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#393 2009-11-29 18:52:30

nico12345
Full member

flowerpot, desi nu sunt o mamicuta, iti spun ca am si eu uneori astfel de dureri, suportabile dar jenante, mai mult in partea stanga, cat despre durerile de oase nu mai spun, ma dor oasele cand stau prea mult intr-o pozitie, cand ma intorc de pe o parte pe alta, cand vreau sa ma dau jos din pat, etc.

ina, ce mai stii despre Rotaru? In afara de banuti, eu vreau sa ii dau 500 e doar lui, mai mult...nu dau, se prezinta la datorie in caz ca ma apuca noaptea de exemplu, orice stii e bine de stiut ptr mine.

#394 2009-11-29 18:55:09

katami
Platinum member

flower, am uitat sa scriu mai sus... da, si eu stiam ca e normal sa ai presiunea si durerile alea....

#395 2009-11-29 19:10:04

nico12345
Full member

ina, te sfatuiesc sa iti faci analizele, mie  sincer mi se pare conform masuratorilor despre care vorbesti, adica sa fie cu 5 saptamani mai mare ecografic vorbind fata de varsta gestationala....nu ma pricep prea bine, am avut o prietena care era in aceeasi situatie ca si tine dar avea diabet gestational, totul a fost bine oricum...

#396 2009-11-29 19:12:25

witty_ina
Sr. member

Tomina, cam de pe la 3-4 luni cand bebe incepe sa auda, ai face bine sa eviti zgomotele puternice in sensul in care nu stai tu aproape de aspirator, pikamer etc. Dupa ce vine, normal sa poti sa faci zgomot... numai sa nu dai cu spiratorul cu el in camera. Asta mi s-a spus si mie pt ca ei au timpanele slabe pana pe la 6-8 luni, iar cand sunt in burtica reactineaza instinctiv.

Nico, despre Rotaru nu am aflat multe: doar ca ok, e cautat dar nu f tare si ca merge cu circa 10-15 mil pt. cezariana. Personal, 500 e mi se pare o suma mare dat fiind ca Vladareanu cam atat primeste (sau poate mai putin). Oricum, pot sa fii mai ta cu el daca il trezesti noaptea dupa garda pt travaliul tau sau functie de context.  Vine daca nasti noaptea, e amabil, daca e in toane bune te ajuta mai mult decat asistentele.
Oricum, daca stau si ma gandesc la o asemenea suma la care adaug inca vreo 500 e pt alte cheltuieli (bagajul meu, al bebelusului, tarife moasa, asistente etc) mai pun inca 15 mil si nasc la medlife sau euroclinic in conditii exceptionale si fara sa duc nimic de acasa. Banii pe care dau la CAS unde sunt???

Uite un link in care se vorbeste despre nasterea la Elias, despre conditii, tarife etc

http://www.miresici.ro/showthread.php?t … mp;page=68 (poti incepe si tu de la pagina 1 si vei vedea ca ai ce sa citesti)

Nico, am facut toate testele pt diabet gestational (de la urina pana la hemoglobina glicozilata), imi iau glicemia o data la 2-3 zile si ... am iesit exact la limita (cam 73-74 glicemia iar limita inferioara e de 70 ) iar la cea glicozilata sunt putin de tot sub limita celor 3 luni. El nu este neaparat grasun, e si lunguet... practic se pregateste sa vina. Limitele biometrice sunt normale, iar inainte sunt practic cu 2 saptamani (2 saptamani si cateva zile avem inainte doar la BPD). Meedii cmi-au spus ca e ok... e doar mai grabit si in plus, poate avea perioade de stagnare

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-11-29 19:16:49)

#397 2009-11-29 19:26:20

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

fetelor am si eu o intrebare. pe mine ma doare in partea stanga in dreptul inimii, parca in interior la coaste. nu ma dor sanii. decat putin. dar ma doare mai atre in stg, unde e inima. o fi inima sau  e de la bebe? v-a durut si pe voi. si cand trag aer in piept uneori ma doare.

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-11-29 19:26:33)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#398 2009-11-29 19:26:53

nico12345
Full member

Am inteles acum, sper sa iasa in continuare bine analizele smile . A mea este mititica din cauza ca mi se coaguleaza sangele dar este in grafic, maine ma duc la control, abia astept.

Cat despre banii care merg la dr. toata lumea mi-a spus ca este mult insa eu am facut f multe sacrificii pentru acest bebelus, pentru faptul a ramane insarcinata, a tine sarcina, a ajunge pana unde sunt acum... si imi doresc ca venirea ei pe lume sa nu fie umbrita de nici o clipa de suparare, vreau sa fiu atenta ca totul sa iasa cum trebuie si sa fie toata lumea multumita.

#399 2009-11-29 19:47:08

witty_ina
Sr. member

alina, eu am avut ceva similar acum ceva vreme si s-a dovedit ca era o hernie hiatala si reflecta durerea. Nu stiu daca la tine e le fel... cel mai bine e sa intrebi pe cineva avizat.

Nico, te inteleg perfect. Si la mine bebe a venit dupa ce medicii nu ne-au mai dat nici sansa si imi doresc sa fie totul f bine pt el. Acesta e si motivul pt care am ezitari mari fata de Elias. Chiar daca medicul e de nota 10, in spate ramane neonatologia. Incercam sa inteleg cum de fetele (asistene, medici) din Elias au fugit de nasterea acolo si au mers catre Polizu, Municipal. Au fost scandaluri mari intre cele care au nascut totusi acolo si cei de la neonatologie, iar povestile sunt urate.
Eu ma gandesc ca pot suporta conditii mai urate dar pt bebe nici nu concep

Si eu merg maine la control... poate ne vedem pe la parter... pe vesnicul hol unde e curent. Daca nu ne vedem pe acolo, astep sa imi zice ce-ti face stapana

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-11-29 19:48:44)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.