homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Virgin la 18 ani,merg pe 19-9

#153 2009-12-04 21:52:10

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Virgin la 18 ani,merg pe 19

extra a scris:

Nu va amagiti fetelor: si copii vostrii pot ajunge la fel daca voi nu veti fi modele pentru fete, iar barbatii vostrii nu vor fi modele pentru baieti. Am auzit parinti care le spuneau copiilor lor: "Voi sa nu faceti ca mine." Total gresit aici; deoarece copilul, oricat de mic ar fi el, il va imita pe parintele sau. Si va face asta dearece copilul are nevoie de un model, si ca sa invete ceva el va imita pe cineva; si pe cine altul sa imite decat pe acela care este in cea mai mare parte cu el,  in care are si incredere?

gresit... pot fi multe alte persoane care sa joace rol de model. eu chiar pot sa spun ca am o lista de chestii pe care le-am vazut la parintii mei si nu le-am apreciat... si nici nu le-am repetat, din contra, am stiut ce sa NU fac. EXEMPLUL POATE FI SI UNUL NEGATIV... DAR TOT EXEMPLU PROPRIU SE CHEAMA...

stiu caz (pers fff apropiata) in care tatal era dependent de bautura, iar el nu pune gura pe alcool... TOCMAI pt ceea ce a vazut la el in casa....

iar parerea mea e ca a da vina pt nereusitele emotionale ale "copiilor" de 19 ani e o greseala. poti da vina pe parinti pt blocajele emotionale ale copiilor... dar pana pe la 14 ani... dupa care fiecare isi imprima propria personalitate... greselile tale sunt ale tale la maturitate, nu ale parintilor tai..... daca nu esti in stare sa treci peste o pb, TU nu esti in stare, nu ei!!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#154 2009-12-05 02:32:46

abandoned
Full member
Inregistrat: 2009-11-26

katami a scris:

iar parerea mea e ca a da vina pt nereusitele emotionale ale "copiilor" de 19 ani e o greseala. poti da vina pe parinti pt blocajele emotionale ale copiilor... dar pana pe la 14 ani... dupa care fiecare isi imprima propria personalitate... greselile tale sunt ale tale la maturitate, nu ale parintilor tai..... daca nu esti in stare sa treci peste o pb, TU nu esti in stare, nu ei!!

Ce inseamna la tine maturitate?

#155 2009-12-05 02:34:40

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Dupa o anumita varsta,poti gandi pentru tine,poti judeca singur. Nu te mai dirijeaza parintii. Daca asta nu s-a intamplat pana la varsta ta,pai e o problema grava...

#156 2009-12-05 03:19:40

abandoned
Full member

Lelaina a scris:

Fetele, de idee asa, voi va dati seama ca sunteti pe cale sa repetati topicul lui citystar intr-o varianta mai "prospatura"?

Am auzit si eu de asa ceva,am si vazut pe o gramada de forumuri.Eu sper sa nu ajung si eu pana la 28 tot asa

#157 2009-12-05 05:04:03

Savannah
Full member
Inregistrat: 2009-12-03

Eu..sincer am impresia ca faci baza.Te plicisesti si mai intrii din cand in cand sa vezi ce se mai scrie.Fetele scriu pagini intregi si mai dai si tu cate un raspuns cand iti amintesti.

gravida 37+ Doamne ajuta-ne sa fie bine pana la capat si bebe sa creasca mare! rugaciune
Doamne,iti multumim ca esti langa noi si ne asculti rugaciunile rugaciune rugaciune

Publicitate

loading...

#158 2009-12-05 08:06:00

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Nerealizarile copiilor se datoreaza faptului ca tatii lor nu au fost un modele pentru ei.
Ce spui tu Katami este usor de facut; si tanarul nu s-a apucat de bautura din pricina ca poate ura lucrul acesta  (poate chiar la vreunul din parintii sai.)
Eu vorbesc aici de o educatie ceva mai inalta, si nu de o educatie din aceea de a-i spune copilului sa nu faca cutare si cutare lucru. Copilul trebuie invatat sa-si puna tinte inalte si cu eforturi, sa le atinga. El are nevoie de cineva care sa lucreze cu mintea lui -pt ca mintea trebuie modelata si invatata sa priveasca spre viitor. Copilul trebuie invatat cum sa lupte in viata pentru a castiga lucrurile. Nici un soldat nu este trimis la razboi daca nu a fost antrenat mai inainte. La fel stau lucrurile si cu copii... Viata poate fi dura si aspra pentru un tanar ajuns la maturitate si care nu a avut privilegiul sa se bucure de o educatie, sau poate sa fie frumoasa si placuta pentru aceia care au avut parte de o educatie buna.
Acum uitati-va putin la copii strazii:  ei sunt de vina pentru ca au ajuns acolo? Oare nu parintii lor sunt direct resposabili pentru situatia lor?
Cat despre Alex sau Citystar (si toti asemenea lor), ei nu au primit o educatie; ei au primit doar o ingrijire a lucrurilor strict necesare: haine, mancare si un adapost. Au primit ei mai mult decat primesc animalele? Caci pana si unele dintre ele au parte de o ingrijire mai buna...
Daca eram animale mai ziceam, dar suntem oameni. In concluzie, daca vrei ca un om sa lupte in viata, invata-l de mic. Daca-l inveti, mai mult ca sigur ca va lupta. Dar daca nu-l inveti, nu va sti sa lupte, si nici in ce directie sa o faca! Ba mai mult decat atat, el se va descuraja la cea mai mica adiere de vant. Invatati-i pe copii vostrii sa devina usor sociabili. Altfel se vor inchide in ei chiar si in locurile publice unde veti iesi cu ei...

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#159 2009-12-05 10:50:01

denisabia
New member
Inregistrat: 2009-02-21

Parintii aici n-au nici o vina, de la o varsta fiecare e stapan pe viata si deciziile lui.Nu te poate invata cineva cum sa ai o iubita, poate doar sa iti inoculeze niste principii solide si sa te inconjori cu oameni de calitate.Ar fi culmea sa le reprosezi ca n-au stiut sa te educe ca o fire descurcareata, de mic copil ai personalitatea ta, nu o poti modela cum doresti.Daca te streseaza faptul ca esti virgin, gaseste pe cineva, sunt si  site-urile pentru dating, unde nu-ti trebuie tupeu si chiar daca nu iese ceva serios, faci primul pas prin a-ti incepe viata sexuala.Poti fii sigur ca exista destule fete care apreciaza un tip care e stabil si nu i-au trecut prin pat multe femei.E nevoie sa schimbi atitudinea in una mai optimista.Viata e o suma de experiente care nu se rezuma doar la traiul in 2.Daca ai cere opinia unui om cu o anumita maturitate, ti-ar spune ca e mai important sa-ti construiesti un viitor si restul vor veni pe rand.

#160 2009-12-05 13:12:08

katami
Platinum member

abandoned a scris:

katami a scris:

Ce inseamna la tine maturitate?

momentul in care influenta energetica a parintilor se estompeaza pana la disparitie.

un bebelus nu are corp energetic propriu, el este legat si, in consecinta, dependent de parinti (de unde cazurile alea stranii cu bebelusi care mor subit in somn pt ca mama lor a fost un timp mai indelungat plecata de langa el, de ex). un copil pana in 12 ani este puternic influentat de greselile parintilor (bolile copilariei sunt din cauza pacatelor parintilor, nu ale tale... cand vezi un copil bolnav de cancer la 6 ani, e vina parintilor lui si ei trebuie sa faca eforturi sa se curate). pe la 18 de ani (chiar nu mai stiu intervalele exacte de varsta), se rupe inca un strat... si tot asa. pana la 21 de ani, cand se considera ca esti absolut independent de energeticul parintilor.

la 18-19 ani, deja, influenta lor e atat de redusa, incat nu poti face o corelatie directa intre nereusitele tale si eventualele lor greseli in educatia ta... e timpul sa iti afirmi propriile caracteristici....

dezvoltarea deplina la varsta maturitatii este, conform modelului hristic, in jurul varstei de 30 ani, moment in care se considera ca se termina ACUMULAREA, perioada de invatare, si omul incepe sa devina EMISIV, sa-si puna amprenta asupra lumii inconjuratoare. fapt care e destul de respectat si in zilele noastre... e varsta medie la care termini cu toate scolile, facultatile, masterele, doctoratele etc etc, te casatoresti, atingi apogeul profesional etc. DAR asta nu inseamna ca esti matur abia la 30 de ani, cum inteleg, f gresit, unii. matur esti, asa cum am scris mai sus, atunci cand devii independent dpdv energetic. adica in jurul varstei de 21 de ani.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#161 2009-12-05 13:52:28

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Dupa mine, e numai si numai vina parintilor ca el a ajuns asa. Degeaba ziceti voi ca are 18-19 ani si de acum parintii nu mai au nicio influenta. Asa e, nu mai au. Dar el nu e asa de o zi-doua. Banuiala mea e ca e asa de f mult timp, din frageda copilarie.
Un copil care a fost sociabil, se juca cu alti copii, etc, nu devine peste noapte anti-social.
Eu sint sigura ca pe Abandoned nu l-au socializat parintii asa cum trebuie de mic. Foarte probabil ca la ei acasa nu vin musafiri, poate ca nici parintii lui nu au prieteni si singurele persoane care vin la ei in casa (daca vin!) sunt rudele apropiate. Exista copii care de mici au tendinta de a sta singuri, de a se juca singuri. Si daca niciodata, ca parinte, nu chemi un copil din vecini sa se joace impreuna, nu-l lasi (sau trimiti) afara sa se joace cu altii, nu-l trimiti in tabele si excursii, normal ca ajunge la 19 ani sa nu aiba habar cum sa socializeze, ci sta in casa si isi plange de mila.
Cred ca nu ne dam seama de cat de important e modul in care suntem crescuti in primii ani de viata si cat de mult ne pot influenta viata de adolescent si apoi de adult.

Abandoned, zi ca nu-i asa!
Ti-a venit vreodata vreun copil acasa sa te joci cu el cand erai mic?
In cate excursii sau tabere ai fost in timpul scolii?
Cati prieteni au parintii tai? (Si nu ma refer la vecini)

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#162 2009-12-05 14:01:03

abandoned
Full member

kathrynn a scris:

Dupa mine, e numai si numai vina parintilor ca el a ajuns asa. Degeaba ziceti voi ca are 18-19 ani si de acum parintii nu mai au nicio influenta. Asa e, nu mai au. Dar el nu e asa de o zi-doua. Banuiala mea e ca e asa de f mult timp, din frageda copilarie.
Un copil care a fost sociabil, se juca cu alti copii, etc, nu devine peste noapte anti-social.
Eu sint sigura ca pe Abandoned nu l-au socializat parintii asa cum trebuie de mic. Foarte probabil ca la ei acasa nu vin musafiri, poate ca nici parintii lui nu au prieteni si singurele persoane care vin la ei in casa (daca vin!) sunt rudele apropiate. Exista copii care de mici au tendinta de a sta singuri, de a se juca singuri. Si daca niciodata, ca parinte, nu chemi un copil din vecini sa se joace impreuna, nu-l lasi (sau trimiti) afara sa se joace cu altii, nu-l trimiti in tabele si excursii, normal ca ajunge la 19 ani sa nu aiba habar cum sa socializeze, ci sta in casa si isi plange de mila.
Cred ca nu ne dam seama de cat de important e modul in care suntem crescuti in primii ani de viata si cat de mult ne pot influenta viata de adolescent si apoi de adult.

Abandoned, zi ca nu-i asa!
Ti-a venit vreodata vreun copil acasa sa te joci cu el cand erai mic?
In cate excursii sau tabere ai fost in timpul scolii?
Cati prieteni au parintii tai? (Si nu ma refer la vecini)

Nu au nici un fel de prieteni parintii mei.La mine acasa nu a venit nici un copil cand eram mic sa se joace cu mine
In excursii n-am fost niciodata pt ca ii era frica lu mama sa nu patesc ceva

#163 2009-12-05 14:11:23

katami
Platinum member

kathryn, eu imi sustin in continuare parerea...  da, pt un COPIL mai putin sociabil sau cu pb de adaptare ai perfecta dreptate... dar la 18-19 ani nu se mai pune pb.

si eu am fost in exact 2 excursii in viata mea, zero tabere, acasa am avut colegi o data pe an, respectiv de ziua mea - pt ca am stat intr-un cartier de mosnegi unde nu era niciun copil de varsta mea sau pe aproape - iar ai mei au ceva prieteni, dar nu genul care sa iasa impreuna etc etc.

si totusi la scoala (in ciuda unor probleme prin clasele de gimnaziu, in carese vedea diferenta dintr copii "adaptati", crescuti la gasca, si unii ca mine, crescuti cu o educatie ok de la parinti, dar cam atat) nu ma simteam ratusca cea urata si nici oaia neagra... da, n-am fost miss popularitate, dar nici cu punga in cap. iar dupa ce am intrat la facultate  (=19 ani), chiar am simtit o diferenta, adica am prins INCREDERE IN PROPRIUL SISTEM DE VALORI si NU MI-A MAI FOST RUSINE sa il afirm. moment in care orice problema de relationare din trecut s-a sters...

deci haideti sa nu fim patetici... lasati parintii in pace, nu mai plangeti omului de mila.... e chestia cu ce-si face cu mana lui, lucru manual se cheama.

#164 2009-12-05 15:14:36

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

E-adevarat ca trebuie sa lasam parintii in pace -asa cum ai zis, chiar daca ei sunt vinovati. Daca li se va purta pica vor fi distrusi si unii si altii.
Dar urmarile une lipse de educatii se vor vedea in toata viata lor. Copii vor suporta aceste urmari, iar parintii vor vedea ca nu au realizat nimic in viata.
Eu cred ca mai mult de 70%dintre familii traiesc asa. Katami, chiar tu ai zis ca ai primit o educatie buna -si asta in timpul gimnaziului; nu poti spune ca lucrul acesta nu ti-a fost de ajutor, nu-i asa?
Totusi, ce-i de facut acum cand am descoperit adevarata cauza? Sa nu mai existe nici o speranta? Sau daca ea exista, va consta in a avea relatii sexuale? Prin relatii sexuale comunicam cu cei din jurul nostru? In nici un caz. Care credeti voi ca sunt pasii care trebuie sa-i urmeze abandoned si toti cei ca el, tinand cont de faptul ca nici o fata nu va intra vreodata cu vreunul ca acestia?
Sunteti toate invitate sa raspundeti cu calm, fara a cauta sa mai scoateti vina de la cineva.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#165 2009-12-05 15:32:34

katami
Platinum member

extra a scris:

Dar urmarile une lipse de educatii se vor vedea in toata viata lor. Copii vor suporta aceste urmari, iar parintii vor vedea ca nu au realizat nimic in viata.

de ce esti asa fatalist? sunt atatia oameni mari care au provenit din familii vai de capul lor... copii olimpici proveniti din familii in care tatal ii batea ca pierd vremea la scoala si nu se duce, ca tot omul, sa se imbete la carciuma dupa ce vine cu vaca de la pascut... oameni care au luptat singuri ca sa ajunga unde au ajuns... de ce ti se pare imposibil?

nu neg, in niciun caz, importanta educatiei de acasa... inclusiv a educatiei AFECTIVE (ca pana la urma asta se discuta aici si nu cea scolara)... dar nici sa absolutizam, gata, nu te-a invatat mama, esti un ratat. nu e asa...

Eu cred ca mai mult de 70%dintre familii traiesc asa. Katami, chiar tu ai zis ca ai primit o educatie buna -si asta in timpul gimnaziului; nu poti spune ca lucrul acesta nu ti-a fost de ajutor, nu-i asa?

eu am zis din contra... ca am primit educatia "standard", dar mi-a lipsit in timpul gimnaziului mediul de socializare cu alti copii. a fost mai greu, dar nu o tragedie. asta am zis.

cat despre educatia afectiva primita acasa.... a fost mai mult sau mai putin egala cu zero... in sensul in care ai mei sunt 2 parinti minunati, dar care nu s-au iubit intre ei, nu i-am vazut niciodata macar pupandu-se... au avut grija sa ne toarne noua, copiilor, numai sfaturi morale minunate si ca la carte, dar latura pactica, aplicativa a iubirii... a deschiderii fata de oameni... n-au stiut sa o induca. DA, a fost un neajuns si DA, am fost o eleva de liceu fara "gajiu"... si DA, mi-am inceput viata sexuala la 21 de ani si nu la 15... DAR SE POATE. nu inseamna ca gata, daca ei nu ti-au pus pe tava anumite chestii, trebuie sa iti plangi de mila pana la adanci batraneti si sa te consideri incapabil sa TI LE OBTII TU. poate iei un sut in fund, ca deh, esti mai naiv... dar, apoi, trebuie sa fii capabil sa iti faci propriul drum.

Totusi, ce-i de facut acum cand am descoperit adevarata cauza? Sa nu mai existe nici o speranta? Sau daca ea exista, va consta in a avea relatii sexuale? Prin relatii sexuale comunicam cu cei din jurul nostru? In nici un caz.

pai cine zicea ceva de sex? era vorba de a relationa si comunica, nu de a face sex...

Care credeti voi ca sunt pasii care trebuie sa-i urmeze abandoned si toti cei ca el,

pasul 1: sa nu se mai planga, sa nu se mai autocompatimeasca si sa nu mai ceara compatimire de la altii
pasul 2: sa nu le mai fie rusine cu propriul sistem de gandire, cu propria imagine, cu faptul ca pot fi DIFERITI de altii, dar asta nu e ceva rau
psul 3: sa repete pasul 2 pana cand chiar o sa le iasa... cand o sa ii doara fix in mijlocul funduletului de parerea celor din jur, atunci vor vedea ca vor avea atat prieteni, cat si iubita. sinceritatea si naturaletea sunt instinctiv apreciate... la fel si taria de a-ti apara imaginea

tinand cont de faptul ca nici o fata nu va intra vreodata cu vreunul ca acestia?

iar fatalism... care ar fi motivul, ma rog?

#166 2009-12-05 15:50:23

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

abandoned a scris:

Nu au nici un fel de prieteni parintii mei.La mine acasa nu a venit nici un copil cand eram mic sa se joace cu mine
In excursii n-am fost niciodata pt ca ii era frica lu mama sa nu patesc ceva

Exact ceea ce voiam sa spun. 

katami, eu inteleg ce vrei tu sa spui, dar foarte probabil tu ai o fire foarte diferita de a lui, poate mai deschisa si de aceea viata ta e altfel decat a lui.

Si continuu sa cred ca parintii sunt de vina pentru ca ei ne "formeaza" intr-un anume fel la o varsta la care nu stim prea multe singuri. Sunt persoane care raman mult timp sub influenta parintilor si a modului de viata invatat de la ei si sunt persoane care isi dau seama ca nu e in regula, ca vor sa fie altfel si reusesc sa se desprinda. In general persoanele cu fire mult mai puternica. Sau poate ca au anumite experiente de viata (cazul meu) care le schimba f mult si le deschid ochii spre anumite lucruri.

Mi se pare imposibil sa te trezesti intr-o zi, pe la 19 ani si sa-ti spui: "Gata, de azi o sa fiu sociabil, o sa-mi fac prieteni, etc". Si sa reusesti de unul singur. De aceea am zis in urma cu cateva pagini ca unul dintre cele mai bune lucruri pe care ar putea sa le faca abandoned e sa mearga sa vorbesca cu un psiholog.

Eu am fost fix pe dos decat povestesti, tu, katami: pe mine aproape ca m-au socializat ai mei cu forta. Ma duceau cu ei in concedii peste tot, ma lasau in totate excursiile si taberele care s-au organizat la scoala, veneau prietenii lor la noi cu copii lor si ne jucam impreuna ore in sir ... Si cu toate acestea, in cea mai mare parte a perioadei mele de scoala, inclusiv la facultate, pot sa spun ca am fost aproximativ "neintegrata". Probabil pentru ca inclinatia mea spre izolare si singuratate era mai puternica decat tentativele lor de a ma socializa.
Nu m-am trezit la realitate decat dupa 20 de ani, dupa ce am trecut prin niste chestii ...

Deci, vezi ca se poate si invers.

katami a scris:

pasul 1: sa nu se mai planga, sa nu se mai autocompatimeasca si sa nu mai ceara compatimire de la altii
pasul 2: sa nu le mai fie rusine cu propriul sistem de gandire, cu propria imagine, cu faptul ca pot fi DIFERITI de altii, dar asta nu e ceva rau
psul 3: sa repete pasul 2 pana cand chiar o sa le iasa... cand o sa ii doara fix in mijlocul funduletului de parerea celor din jur, atunci vor vedea ca vor avea atat prieteni, cat si iubita. sinceritatea si naturaletea sunt instinctiv apreciate... la fel si taria de a-ti apara imaginea

Da, dar pentru asta iti trebuie:
1. o fire puternica
2. un dram de incredere in tine

Iar abandoned, din pacate, nu le are pe niciuna.

Ultima oara a fost editat de kathrynn (2009-12-05 16:11:11)

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#167 2009-12-05 16:37:58

abandoned
Full member

=katami,

As vrea sa te vad pe tine in locul meu,sa vad ce ai face si cum te-ai comporta.Ai urma pasii tai sau ai urma alti pasi...

#168 2009-12-05 17:32:06

abandoned
Full member

kathrynn
[b a scris:

Si continuu sa cred ca parintii sunt de vina pentru ca ei ne "formeaza" [/b]intr-un anume fel la o varsta la care nu stim prea multe singuri. Sunt persoane care raman mult timp sub influenta parintilor si a modului de viata invatat de la ei si sunt persoane care isi dau seama ca nu e in regula, ca vor sa fie altfel si reusesc sa se desprinda. In general persoanele cu fire mult mai puternica. Sau poate ca au anumite experiente de viata (cazul meu) care le schimba f mult si le deschid ochii spre anumite lucruri.

Mi se pare imposibil sa te trezesti intr-o zi, pe la 19 ani si sa-ti spui: "Gata, de azi o sa fiu sociabil, o sa-mi fac prieteni, etc". Si sa reusesti de unul singur. De aceea am zis in urma cu cateva pagini ca unul dintre cele mai bune lucruri pe care ar putea sa le faca abandoned e sa mearga sa vorbesca cu un psiholog.

[Iar abandoned, din pacate, nu le are pe niciuna.

Ca o continuare la ce e scris ingrosat.Si tatal meu a stat toata viata lui numai in casa consumand alcool si tigari,uitandu-se la televizor si navigand pe internet.Acum e somer dar si inainte cand avea servici tot asa facea,statea toata ziua acasa in camera lui.

#169 2009-12-05 17:38:30

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

asta nu inseamna alex,ca trebuie sa faci ce a facut el..nu e o solutie.
ok,tata..dar mama??esti singur la parinti?

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#170 2009-12-05 17:56:31

abandoned
Full member

wild_wind a scris:

asta nu inseamna alex,ca trebuie sa faci ce a facut el..nu e o solutie.
ok,tata..dar mama??esti singur la parinti?

Mama isi vede de treaburie casei(mancare,curatenie,etc)nici ea nu are prieteni de familie

#171 2009-12-05 18:07:42

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

nu are prieteni de familie,dar cu tine,cu tine cum este,cum se comporta? vorbiti,sunteti apropiati?

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.