homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Endometrioza si tratament-2

#20 2009-12-17 16:49:44

CM
New member
Inregistrat: 2008-04-30

Re: Endometrioza si tratament

poate nici nu o sa ai .fiecare organism reactioneaza diferit.

eu le-am simtit dupa a 2 injectie.

#21 2009-12-18 10:15:38

kreed
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-13

aha....eu credeam ca daca nu le ai dupa prima injectie, nu le mai ai deloc ca se obisnuieste corpul cu tratamentul.vroiam sa te mai intreb ceva...stiu ca endometrioza e o boala care revine si citeam ca au fost femei care s-au operat de 2-3 ori de endometriomi!Intrebarea mea este exista sanse ca boala sa se raspandesca si la celelalt ovar?nu am gasit nimic despre asta, iar pe doctorul meu nu il mai intreb nimic....ca is prea satula de el...si de "profesionalismul"lui...

#22 2009-12-18 16:56:30

CM
New member

nu stiu sa iti raspund la intrebare .daia ti-am zis sa il intrebi pe el si eventual daca nu vrei copi curand ce poti sa faci sau sa iei sa iti ajuti organismul sa nu se mai intample. el e cel mai in masura sa te lamureasca.

eu vreau bb si se pare ca din cauze de endo nu se intampla.

#23 2009-12-21 08:34:26

kreed
Sr. member

lately edit.....ziceam ca nu am reactii adverse, dar sambata a inceput sangerarea si ma dor sanii foarte tare....nu ma simt prea bine....sper sa treaca...

#24 2009-12-21 09:37:12

CM
New member

si mie mi sa intamplat la fel. nu te speria daca citesti pe prospect ai sa vezi ca in prima luna e posibil sa se intample.
o sa treaca ai sa vezi.

mie mi-au  venit musafiri duminica dimineate la 69zile de la ultima injectie si fara nici o durere de burta.
si ce bine e....

Publicitate

loading...

#25 2009-12-21 09:51:05

kreed
Sr. member

:)asta e bine...tu mai ai dureri?asa in general?vezi o imbunatatire dupa tratament?

#26 2009-12-21 11:07:24

CM
New member

dureri mai am dar nu de la endo ci cred ca am o anexita.
durerile de la menstra au disparut complet.acum sa vedem cat ma tine.

#27 2009-12-21 13:38:22

kreed
Sr. member

aha...pot sa te intreb cati ani ai?ca am vazut ca vrei un bebe...citeam undeva ca endometrioza e printre principalele cauze ale infertilitatii...dar totodata ca si cele mai multe femei cu endometrioza pot ramane insarcinate...si eu vreau un bebe, dar nu acum!am 22 de ani, mai am de terminat masterul si nu ma simt inca pregatita pentru asa ceva....si faptul ca nu as putea avea copii ma sperie cel mai tare...

#28 2009-12-22 09:30:24

CM
New member

am 33 ani,casatorita de 7ani.

mie mi-a zis dr ca endometrioza imi reduce sansele cu 70% sa raman insarcinata.deci ar mai fi fost 30%sanse sa raman dar nu sa intamplat.

#29 2009-12-22 10:59:32

kreed
Sr. member

of, asa mult?imi pare rau....sa dea dumnezeu sa ai parte de o minune...sa incercati...stiu ca poate fi descumpanitor, dar nu tre sa renunti!si pentru mine e asa de trist....dar am sa incerc tot ce imi sta in putinta....

#30 2009-12-29 13:35:45

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

kreed a scris:

si inca o curiozitate de a mea...endometrioza este faza incipienta pentru cancer?am citit de multe ori chestia asta!iar mie doctorul mi-a zis ca se comporta ca si cancerul, dar nu este....nu stiu ce sa cred si pe cine....

Ceea ce a incercat medicul tau sa-ti spuna e ca pana acum se stie ca endometrioza este o afectiune benigna dar care are toate caracteristicile malignitatii, de aici si misterul acestei boli. Se vehiculeaza cauze precum excesul de estrogen sau mostenirea genetica. Oricum, implica 3 sisteme: imunitar, hormonal si hematologic. Pot aparea focare endometriozice la nivelul creierului, plamanilor sau tesutului miocardic, dar sunt cazuri mai rare. Am citit ca se banuieste ca ar fi o boala autoimuna, insa nimic constatat stiintific.

In ceea ce priveste singurul ovar ramas nu mi-as face probleme pentru ca se pot face copii si cu jumatate de ovar. Trebuie doar sa te monitorizezi periodic.

Cateva informatii foarte utile aici:
http://www.endometriosissurgeon.com/Tre … fault.aspx
http://www.endometriosiszone.org/
http://www.sciencedaily.com/releases/20 … 073008.htm
http://www.bioscience.org/books/endomet/end01-33.htm
http://www.endometriosistreatment.org/h … int11.html

Ma intreb de ce te-a pus medicul pe Diphereline daca nu iti doresti copii in viitorul apropiat, nu era mai bine cu anticonceptionale?  huh

#31 2009-12-30 09:18:19

kreed
Sr. member

Multumesc mult de link-uri, o sa le citesc, am vazut ca am ce sa citesc:)Pai am decis sa ma duc la control in fiecare luna daca pot sa previn din timp!cat despre tratamentul cu diphereline, well, inainte eram pe antibebe cu yasmin, o alta doctorita mi-a dat sa iau ceva mai puternic diane 35, dar chistul nu a dat inapoi....si probabil ca a zis sa nu mai iau anticonceptionale!el mi-a spus ca sa il iau sa nu se raspandeasca si la celelalt lonely ovar....chiar as vrea sa consult si un alt ginecolog...deci, ar trebui sa ma bucur ca m-am operat, este cea mai eficietnta metoda care inlatura endometrioza...ca incepeam sa ma intreb daca nu am facut o greseala ca m-am operat....acum ma bucur...

#32 2009-12-30 14:14:18

ET
Addicted member

Cred ca e putin exagerat sa mergi lunar, totusi medicul nu te-a sfatuit cam la ce interval ar trebui sa faci echo? Imho o data la 6 luni e suficient daca nu apar probleme deosebite.
Diane-35 nu ar trebui prescrise in endometrioza, important e ca doza de estrogen din contraceptive sau alte medicamente specifice sa nu fie mare.

In principiu nici un tratament nu iti garanteaza nimic, in momentul de fata se trateaza doar afectiunea. Pot aparea focare de endo sau nu in viitor, asa cum (in cazul in care sa zicem ca apar) se poate sau nu interveni chirurgical in functie de locatia lor, de gradul in care e endometrioza (sunt 4 grade) etc.

Personal nu as incerca tratamente ca Diphereline, inca nu mi-e clar ce efecte pot aparea pe termen lung si ft. lung in ciuda faptului ca ar facilita obtinerea unei sarcini.
Pun in calcul urmatoarea situatie: iei Diphereline, reusesti sa ai un copil peste nush cat timp iar dupa vreo 5-10 ani te trezesti cu te miri ce simptome,  trebuind in plus sa te obisnuiesti cu manifestarile endometriozei care nu va disparea nici dupa 9 sarcini.

Nu, nu e o greseala operatia pentru ca in timp endo are tendinta sa se extinda si se poate ajunge si la histerectomie totala. Ai fost operata laparo sau clasic? Daca esti din Bucuresti imi poti spune la cine?

#33 2009-12-30 14:37:19

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

offtopic ET, you back ? par

Ultima oara a fost editat de kdeea (2009-12-30 14:37:30)

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#34 2009-12-30 15:36:07

kreed
Sr. member

sunt din timisoara....m-am operat clasic, pentru ca doctorul meu zicea ca e stricat aparatul , ulterior am aflat ca de fapt nu toti stiu sa opereze laparo, el fiind unul din ei!pai nu vreau un copil acum, dar peste 2-3 ani vreau...el mi-a zis de 2 medicamente pe care ar trebui sa le iau...unul era diphereline si celalalt...nu mai tin minte,  si mi-a zis ca diphereline este mai bun!sincera sa fiu....am decis sa fac totusi tratamentul asta pentru ca am considerat si consider ca nu am nimic de pierdut, la ce dureri am experimentat, nu mai vreau....Vreau sa treaca, sa nu mai revina(dar nu cred ca am eu norocul asta) si sa pot face copii....

#35 2009-12-31 12:42:37

ET
Addicted member

puss kdeea! Mai trec pe-aici din cand in cand.  tongue

#36 2010-01-03 15:28:32

ET
Addicted member

Ce stiu eu e ca Danazol favorizeaza aparitia sarcinii dupa efectuarea tratamentului, nu in timpul acestuia. Iei Danazol? Daca da, mai ai menstruatie?

#37 2010-01-03 19:43:16

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

ET a scris:

puss kdeea! Mai trec pe-aici din cand in cand.  tongue

Ma bucur, sincer smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#38 2010-01-05 11:33:49

kreed
Sr. member

frate, tare nasoale sunt reactiile adverse ale tratamentului asta....am trecut de faza cu sangerarea, au inceput bufeurile, transpir de nu mai pot noaptea, dupa care imi este un frig de numa si in timpul zilei nu mai transpir, in schimb parca ard-asta e senzatia pe care o am si din nou imi este foarte frig...sper sa treaca dupa a doua injectie, pe care apropo trebuie sa o fac pe 7 ianuarie....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.