homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Endometrioza si tratament

#1 2009-12-09 09:09:47

kreed
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-13

Endometrioza si tratament

Nu am vazut pe forum un subiect de genul acesta(am search-uit inainte sa nu fac vreo greseala) si am zis sa fac un nou topic!Acum vreo luna si un pic va scriam pe forum ca in urma unui control mi-a descoperit doctorul un chist si ca sa fie sigur ca nu e nimic grav mi-a dat sa fac si un test CA125-markeri tumorali!in urma testului, unde limita minima e de 35 si cea maxima e de 50, mie mi-a iesit 188!mi-a spus ca trebuie operat cat mai repede!m-am operat si in urma interventiei mi s-a descoperit o tumoare de 8 cm, care deja cuprinsese tot ovarul stang si a trebuit sa mi-l scoata!nu era magnin, dar cum endometrioza e destul de sa zicem "smechera", mi-a dat doctorul tratament cu Diphereline 3,75, solutie injectabila 3 injectii, una la 28 de zile!nu stiu daca stiti, as fi foarte recunoascatoare daca mi-ati da orice fel de informatie atat despre endometrioza, cat si despre tratament!am citit ca este o solutie foarte puternica,este si foarte scump-o injectie e 4 milioane si ca sa o pot lua macar 50% compensata trebuie dosar si semanturi speciale, de la n persoane, 3 luni de zile o sa raman fara menstruatie si ca ar fi ceva riscuri!e destul de descurajator, in contextul in care am doar 22 de ani si ovarless...ma rog... numai cu un ovar ramas!mersi! smile toate cele bune! smile

#2 2009-12-09 10:01:08

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Endometrioza si tratament

pare un tratament destul de puternic, iar tu esti ft tanara ca sa te indopi cu hormoni. la un endocrinolog ai fost? sau ai consultat mai multi medici?

nu stiu daca ai cautat si tu, despre Diphereline am gasit cateva discutii aici:
http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?t … um=5&9
http://forum.desprecopii.com/forum/topi … hichpage=2
si prospectul aici:
http://www.startsanatate.ro/dictionar-m … ~1380.html
din cate am citit, pare sa dea reactii adverse urate. fiind un tratament hormonal puternic, ma gandesc ca n-ar strica sa consulti si un endocrinolog bun inainte.

pe forumul nostru s-a mai discutat de endometrioza aici:
http://forum.anticonceptionale.ro/t1820 … rioza.html
http://forum.anticonceptionale.ro/t2354 … stice.html
http://forum.anticonceptionale.ro/t2057 … JUTOR.html
http://forum.anticonceptionale.ro/t1828 … -...-.html
http://forum.anticonceptionale.ro/t1309 … eva--.html

sper sa gasesti ceva de folos in link-urile astea. multa sanatate! kram

#3 2009-12-09 10:08:22

CM
New member
Inregistrat: 2008-04-30

Kreed eu sunt la finalul tratamentului cu diphereline 3,75 astept ca in ca in 2 saptamani sa imi vina menstra.
am avut 3 puncte de endo pe care le-au curatat la operatie, dupa 3 luni de la operatie am inceput tratamentul.

intradevar e foarte scump dar sper din toata inima sa dea rezultate.
daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie .

#4 2009-12-09 10:23:13

kreed
Sr. member

stiu ca este riscant, dar sincer....nu stiu daca am ceva de pierdut...in sensul ca...chiar vreau sa am copii pe viitor si mai am doar un ovar! si trebuie sa am grija de el!mie mi-a zis doctorul ca este cel mai bun si mi-a si zis de efecte!anca, dupa cum spuneam, mi-a trebuit dosar special...in sensul ca, scrisoare medicala de la ginecoloc, ca nu are contract cu casa ca sa imi dea direct el...de la el m-am dus la medicul de familie, care mi-a dat mai departe trimite la endocrinolog....s-a uitat peste biletul de externare si examenul histopatologic(parca as se numeste) si mi-a dat un fel de adeverinta care trebuie semnata de o comisie de doctori pentru a-mi aproba tratamentul...CM, intrebare, dipherelinul trebuie luat in 5 zile de la ciclu?mi-a venit menstruatia duminica...deci trebuie luat pana maine, nu?
si urmatoarea dupa 28 de zile?CM-a fost operatie clasica sau laparoscopic?

#5 2009-12-09 10:43:21

CM
New member

operatia a fost laparo 

prima injectie in primele 5 zile comform prospectului, eu am facuto a 2 zi de la menstra,
urmatoarea injectie la 28 de zile dar nu numeri si ziua in care ai facuto pe prima.
de exemplu daca pe prima ai facuto martea urmatoarea injectie la 28 z tot martea trebuie sa pice. sper sa ma fi facut inteleasa.

daca nu reusesti sa procuri reteta acum in cele 5zile incepi luna urmatoare .

Publicitate

loading...

#6 2009-12-09 10:53:14

kreed
Sr. member

acum am facut rost de toate actele si maine ma voi duce la endocrinolog sa imi dea reteta....vreau sa il fac cat mai repede, ca is destul de ingrijorata si trebuie sa am grija de ovarul ala ca ochii din cap...ai avut ceva reactii adverse?si inca ceva...sa vad daca am inteles bine...pe timpul tratamentului nu voi avea menstruatie...si dupa incetarea tratamentului?cand va veni?si oare cum iti dai seama if it worked?si inca o curiozitate de a mea...endometrioza este faza incipienta pentru cancer?am citit de multe ori chestia asta!iar mie doctorul mi-a zis ca se comporta ca si cancerul, dar nu este....nu stiu ce sa cred si pe cine....

#7 2009-12-09 11:09:36

CM
New member

despre cancer nu stiu sa iti raspund sigur, asa stiam si eu ce zice dr tau.
si da pe timpul tratamentului nu vei avea menstruatie  deci va fi o menopauza in toata regula.comform prospectului menstra ar trebui sa vina la 70 zile de la ultima injectie dar fiecare organism reactioneaza diferit.
eu astept menstra pe 21 luna asta dar poate sa vina si mai tarziu.  te tin la curent.

am avut reacti adverse de la prima injectie: o sangerare de cateva zile,stari de rau, usoare dureri de cap,si bufeuri.  naspa bufeurile....dar depinde de la organism la organism.

#8 2009-12-09 11:27:41

kreed
Sr. member

deci practic astea 3 luni cat fac tratamentul nu am menstruatie si inca alte 2 luni si un pic-dupa ce termin tratamentul?offf....sper sa nu am prea multe reactii adverse, dar inca am organismul slabit....cel putin eu asa ma simt...pe mine m-a operat clasic....

#9 2009-12-09 11:57:39

CM
New member

da atat dureaza. reteta ti-o da medicul endocrinolog?? si te duci dupa in farmacie? sau trebuie sa treci si pe la casa de asigurari?

#10 2009-12-09 12:16:59

kreed
Sr. member

pai pe langa examenul histopatologic, biletul de iesire din spital, adeverinta pentru aprobare de la comisie, mi-a mai trebuit si adeverinta de la casa de asigurari...puteam beneficia de reteta hgratuita fiind si studenta, dar din pacate(sa zicem), lucrez...si asa numai 50%....si da..reteta mi-o da medicul endocrinolog...pentru ca este o chestie legata de hormoni smile)asa mi-a zis medicul meu de familie...si am fost la farmacie...si mi-au zis ca pot merge oricand, cu reteta compensata, pentru ca fiind f scump nu depinde de plafonul de retete compensate...si are si pret fix, 418 lei...peste tot...deci maine dupa lucru ma duc la farmacie si sa-mi fac injectia cea mult asteptata....

#11 2009-12-09 12:33:04

CM
New member

bafta multa. si sa dea DD ca dupa terminarea trat sa fie cu ochisori.

#12 2009-12-09 12:53:08

kreed
Sr. member

sa fie...dar nu acum...mai tarziu, ca inca e devreme:D

#13 2009-12-09 13:04:00

CM
New member

pai sai spui dr tau de intentia ta de a face copii mai tarziu....ca din cate am citit si sper sa nu gresesc endometrioza se reface in timp si iar o iei de la cap.

#14 2009-12-09 14:27:43

kreed
Sr. member

serios?????nu stiam...offff.adica o sa se raspandeasca si la celalalt ovar?si cand credeam ca o sa scap de chinul asta...adica risc sa ma operez si la celalalt ovar??

#15 2009-12-10 08:46:17

CM
New member

cel mai bine stai de vorba cu dr tau .

#16 2009-12-11 09:20:27

kreed
Sr. member

gata, aseara am facut prima injectie de diphereline...am cautat de mi-au iesit ochii prin farmacii, trebuie comanda speciala, am avut noroc de o farmacie sensiblu care avea 3 cutii pe stoc de 3 luni....si acum astept cu foarte mare nerabdare reactiile adverse...smile

#17 2009-12-11 09:23:46

CM
New member

sper sa nu le ai sau sa fie cat mai suportabile.

#18 2009-12-11 09:25:55

kreed
Sr. member

eheee...nu cred ca voi face exceptie de la regula....

#19 2009-12-17 10:58:20

kreed
Sr. member

am o saptamana de cand am facut prima injectie de diphereline si pana acuma nu am parte de reactii adverse....smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.