homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-148

#2794 2010-07-11 16:13:45

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

mamici hai sa va spun ce papa tudor......de cand ii dau cereale ( ultima si prima masa) doarme pana la 6 dim ( inainte se trezea la 4:-5).......la 9 papa lapte, la 11 suc ( stiu ca trebuia sa incep cu 2 fructe dar eu ii fac cam din 3-4 fructe diferite - 150 ml) .....de azi ii dau supa ( 150 ml si papa de n-are aer) si aopi inca 2 mese lapte ( la 6 si la 9)......face caca in fiecare zi si ma termina cata energie are......apropo de cereale nici eu nu stiu daca e vreo diferenta intre ele dar atat timp cat ii plac, nu-l constipa si nu-l doare burtica ii voi da pentru inceput fara fructe apoi le mai schimbam

crysule stiu ca tu ai zis sa-i dau pentru inceput zeama in care au fiert legumele  rodnar  dar frate e apa chioara asa ca am bagat blenderul si a iesit un pic mai gros decat laptele .....i-am bagat la prima supa morcov, albituri, cartof si dovlecel.....nu ma bombani crys  par

rrux nici eu n-am vorbit cu pediatra inainte de ai da suc si supa lui tudor  tongue ....marti o sa-i spun dar cum ma cunoaste de cand aveam 10 ani nu va comenta ca stie ca o va face degeaba....oricum daca am vreo nelamurire o sun pe crys alias mama omida  chicot

Ultima oara a fost editat de camyelenbebe (2010-07-11 16:16:26)

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#2795 2010-07-11 16:43:17

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Mai fetelor, ajutati-ma si pe mine!  Fetita mea are 6 luni si ii dau cereale cu gluten de la 6 luni, pana acum ne-am inteles f bine cu cele de la milupa  cu orez si porumb si manca de rupea , cate un biberon de 250 ml de lapte seara si vreo 180 dimineata, acum am incercat toate minunile de pe piata si nu reusesc sa dau de cerealele care sa ii placa,  i-am cumparat de la milupa , unele cu 4 fructe, unele cu portocala, unele somn usor sau ceva de genul de numai somn am avut in noaptea aia, s-a trezit din ora in ora, i-am cumparat acum unele de la Nutriben 8 cereale cu miere, asa se numesc, parca ii plac dar mananca mai putin decat papa ea, cam 170 ml. Acum a mai prins un obicei, mai face o pauza de vreo 10 minute, nu mai imi ia biberonul cu nici un chip insa le vrea cu lingurita. spranceana Ce cereale sa ii mai cumpar cu gluten? sad

Si mai am o nelamurire, cand spuneti supa de legume va referita la piure de legume? Eu ii dau legumele la 14:00-15:00 dar sunt f pastoase, adica nu pica din lingurita, au o consistenta ca si pasta de dinti. Ea nu papa apa in care am fiert legumele nici sa o pici cu ceara, in schimb adora piureul de legume.

Camy, eu ii dau asa: la 6:00 lapte, la 9:30-10:00 : 150 grame mar cu biscuite( acum nu ii mai place, mananca para, caisa, piersica cu cereale), la 13:30-14:00 : 240 grame piure de legume, la 5:30 banana cu cereale sau daca papa pe la 18:00-18:30 banana simpla si seara la 21:30-22:00 laptic cu cereale si intre mese bea apa. O sa ii bag si iaurtul la masa de banana saptamana asta.

De fiecare data cand i-am dat un aliment nou, i-am dat cate 3-4 lingurite, a doua zi 8 ling, si deja a treia zi daca ii placea ii dadeam cat dorea.
In schimb la cereale, nici nu am stiut chicot si de fiecare data i-am bagat 3-4 masuri seara ca sa poata sa suga din tetina cu cereale ca altfel se inneca daca ii puneam doar o masura.

Eu am inceput doar cu morcov, apoi am pus si telina si pastarnac, dovlecel, ardei, orez, ulei, rosie, cartof. De vreo saptamana ii dau pui si galbenus. Acum i-am scos telina si pastarnac ca am ajuns eu la concluzia ca a mancat destul. lol  si am inceput sa ii mai diversific, ma gandesc si ca s-a saturat si ea la fel la fel in fiecare zi. Cateodata ii fac doar cartof cu pui, uneori cartof cu morcov si cu pui, intr-o alta zi pun toate legumele insirate mai sus  si vad ca tot legumele sunt preferatele ei. Nu se omoara sa manance masa de la 10:00 de fructe, cred ca doar banana ii place dintre fructe.

Camy, inca ceva, eu i-am introdus cartoful  abia la 5 luni si jumatate , stiu ca fermenteaza asa ca ai mare grija

Ultima oara a fost editat de nico12345 (2010-07-11 16:45:46)

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#2796 2010-07-11 18:44:29

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

nico orezul si porumbul nu au gluten wink
nu ii mai pune cerealele in lapte ci dai-le la masa de dimineata cu lingurita si pana ajungi la cantitatea dorita da-i laptic separat dupa masa fara cereale in el. miere nu se da pana dupa 2 ani chiar daca scrie pe cutia de cereale ca e de la varsta cutare recomandat. asa ca scoate si cerealele alea cu miere de pe lista. eu recomand in continuare cerealele de la humana. nestle nu au gust iar astea de la milupa is asa noroioase parca.

supa de legume = piure de legume ca zeama aia in care au fiert nu are valoare calorica ci doar legumele efectiv din ea.

rux - daca e doar pe lapte praf ii poti da incepand cu 4 luni si altceva decat lapte insa nu uita sa calculezi cele 4 luni gandindu-te la varsta la care s-a nascut. avand in vedere ca el s-a nascut la 35 de saptamani din cate retin atunci vei incepe diversificarea la 5 luni si nu la 4. intotdeauna vei mai adauga o luna. la fel si la statul in fund, mers in 4 labe, etc. sa nu te agiti ca el nu sta in fund la 6 luni cand altii deja stau pt ca el probabil va sta la 7 luni, etc.

Ultima oara a fost editat de o'hara (2010-07-11 18:56:41)

mami de minuni hjarta

#2797 2010-07-11 18:58:22

nico12345
Full member

Nu m-am exprimat eu bine, a papat cereale cu orez si porumb pana la 6 luni , binenteles fara gluten. Stiu ca mierea se da dupa un an dar crede-ma ca sunt modificate genetic daca sunt cereale cu miere de la 6 luni la fel ca si borcanelele. O sa ii iau si de la humana si o sa incerc. Masa de dimieata nu i-o pot da cu lingurita deoarece ea papala ora 6 si papa mai mult adormita. Pot incerca masa de seara cel mult.

Ce cereale cu gluten sa iau de la humana? Ce imi recomanzi?
Multumesc,

#2798 2010-07-11 19:11:28

o'hara
Platinum member

dar masa de la 6 nu poti sa zici ca e mic dejun. aia dai-o numai lapte si urmatoarea cereale cu lingurita, apoi ai pranzul, fructele i le poti muta dupa nani de pranz si ce ii dadeai dupa nani de pranz sa ii dai la cina. poti sa jonglezi nitel cu mesele adica nu e obligatoriu ca la 10 sa aiba masa de fructe desi am vazut ca se cam poarta asa. a mea de exemplu, bine - e si nitel mai batrana tongue, are masa de fructe la 4 dupa-amiaza si asa a avut de cand era mica. la 9 manca 200 g cereale, la 12 legume cu carne, la 16 fructe, la 19 iaurt sau branza sau paste sau nu mai stiu tongue si la 22 laptele prin somn.

la humana la baby mergeau cel mai bine cele cu banane si cu vanilie parca si cele cu mai multe fructe. aaa...cele cu biscuiti le mananci tu inaintea ei. sunt cele mai bune  rotfl chiar au o aroma f faina. dupa 8 luni i-au placut f mult cele cu cirese si cele cu capsuni.

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#2799 2010-07-11 21:52:01

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

O'hara, mersi mult, chiar nu am stiut faza cu lunile. Bine ca mi-ai zis ca intrebam pe aici disperata de ce nu sta in fund sau mai stiu eu ce smile
Deci pana la 5 luni stau linistita cu laptele.

#2800 2010-07-11 22:44:28

fleurette
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-09-29

chiar o'hara si alea cu banane si cirese sunt o nebunie, eu mereu le fac mai mult ca sa ramana si sa mananc si eu  chicot ... nico eu am zis si mai sus de cerealele de la humana ca sunt "the best" ... incearca mai intai cu unele pt luni mai mici de la 4 luni, parerea mea e ca toate combinatiile de la ei sunt f bune  par
clarisa de 2 luni si-a redus considerabil portia de lapte, la incep am zis ca e ceva trecator...dar vad ca nu e asa...inainte imi bea 300-350ml/zi (si asa era putin), iar acum cu greu 220ml/zi, dar incerc sa recuperez cu alte prod lactate (iaurt, branza, samnatan)
vroiam sa va intreb si eu ceva: ati avut prob cu copii cand le-au aparut dintii? adk febra...clarisa de vineri are febra 38,5-38,8...i-a mai scazut si apoi iar a crescut ...i-am dat eferalgan, dar nu a avut mare efect, acum am incep sa-i dau nurofen sa vdm daca ii scade si ramane asa...nu are nimic altceva (nu are nasul infundat, nu diaree, nu pete pe corp) mananca si doarme la fel ca si pana acum, doar ca are mom cand plange si e f nervoasa....am zis ca daca si maine are febra o sa mergem la dr

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#2801 2010-07-11 23:06:12

nico12345
Full member

Ok, o sa ii cumpar maine cereale de la Humana, ii iau din alea cu biscuiti daca ziceti ca sunt bune. Am o nedumerire , pe unele scrie ca se prepara cu apa, pe altele ca au deja laptic. Voi tineti cont de asta, sau ii faceti laptele normal dupa care adaugati cerealele? Si inca ceva, pe pachet de exemplu scrie ca la 130 de grame sa pun 5 masuri de cereale, am incercat sa fac asa cum scrie pentru a i le da cu lingurita si nu se tin in lingurita, e un amestec lichid nici macar pastos.

#2802 2010-07-11 23:22:38

fleurette
Hero member

cand le puneam in lapte si erau cereale cu lapte puneam o masura in minus de lapte, dar acum le dau numai cu lingurita si mai intai pun masurile (depinde cate vreau) apoi pun apa si bat cu furculita precum se bate oul spuma, ca sa nu faca cocoloase ... apa nu pun cat spun ei pt ca-mi iese asa cum ai zis si tu, ceva zeama mai groasa si nu pot sa le dau cu lingurita, asa ca apa pun cat cred eu ca sa fie mai subtire...eu le fac cerealele sa fie ca o smantana mai subtire, cat sa nu cada din lingurita la prima miscare  chicot

#2803 2010-07-11 23:46:23

nico12345
Full member

multumesc mult puss

#2804 2010-07-12 06:36:23

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

OMG trebuie si eu sa incep sa-mi fac programul pentru masa lui Gab, miercuri facem 6 lunite, ce bine era doar cu tzatzi  rotfl2....

Flower eu cerealele de la Heinz la fac amestecate cu alea de la Nestle.....si pun 1 lingurita H. cu una lapte, 1 N. cu 4 lingurite lapte..........tinanad cont ca eu nu am laptic sa-i fac cu cereale (abia scot 30 ml) dupa 6 luni, incepand cu joi, ii voi introduce laptele praf.....
(nu le incalzesc deloc...eu storc lapticul si il amestec imediat cu cereale....sincer alea de la H. nu-mi plac, Gab vad ca mananca, mi se par mai bune alea de orez....o sa-i cumpar si alt sort de cereale dar vreau sa i le dau pe astea intai ).
Ce marci de lapte praf imi recomandati ?

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

#2805 2010-07-12 09:45:12

fleurette
Hero member

eu sunt fan humana  chicot ....la incep au baut aptamil, pr 2 luni, dupa care cereau lapte la 2 ore si am incercat cu milulil, nan (cereau dupa 1 ora) asa am ajuns la humana si am ramas fidela....multi zic ca se constipa de la asta, dar noi nu am avut probl asta
fetele, scaunul de masina sa lasa cu spatele la mers pana la 1an? si abia dupa aia se pune cu fata,nu?

Ultima oara a fost editat de fleurette (2010-07-12 10:02:20)

#2806 2010-07-12 10:12:06

o'hara
Platinum member

fleur nu prea fac febra de la dinti, mai mult o stare subfebrila. urmareste-o si daca tot nu scade mergi la dr. bolile eruptive apar dupa 3 zile de febra de regula asa ca acum degeaba o cauti de pete pe corp wink scaunul il lasi cu spatele pana la 1 an si 10 kg. adica daca la 1 an nu au 10 kg inca ii lasi cu spatele. la fel daca au deja 10 kg si nu au 1 an astepti sa faca 1 an deci trebuie ambele conditii indeplinite.

nico o singura cutie de la humana nu contine lapte si anume cea de mar si aia se prepara cu lapte. restul toate se prepara cu apa. eu puneam 150-200 ml apa si dupa aia cerealele cat sa ajunga la consistenta dorita si nu aia de pe cutie tongue

Ultima oara a fost editat de o'hara (2010-07-12 10:13:42)

mami de minuni hjarta

#2807 2010-07-12 10:32:16

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

fleurette a scris:

fetele, scaunul de masina sa lasa cu spatele la mers pana la 1an? si abia dupa aia se pune cu fata,nu?

yikes de ce sa lasi scaunul cu spatele la mers? si copilu ala ce vede, bancheta din spate? care e logica?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2808 2010-07-12 10:37:03

o'hara
Platinum member

katami a scris:

fleurette a scris:

yikes de ce sa lasi scaunul cu spatele la mers? si copilu ala ce vede, bancheta din spate? care e logica?

logica e ca daca pune soferul o frana ghici cine isi rupe gatul fragil wink di aia. oricum nu il deranjeaza ca vede bancheta din spate. a mea a facut mii de km asa si nu i-a displacut. si acum cand e vb de mers afara prima intrebare e daca mergem brum-brum big_smile

mami de minuni hjarta

#2809 2010-07-12 10:44:47

katami
Platinum member

hm... pt noi va fi exclus total asa ceva, clar lol ca pe dumnealuiul meu il deranjeaza, clar, el tre sa vada tot in toate directiile. cate probleme... ce bine ca inca n-avem masina chicot (zice vulpea de struguri).

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2810 2010-07-12 11:22:09

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#2811 2010-07-12 11:36:00

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

O Doamne.....

#2812 2010-07-12 11:46:17

katami
Platinum member

eu nu m-am uitat.

nu zic ca nu aveti dreptate... dar tre sa si STEA copilu. daca urla si se zbate nu cred ca am rezolvat prea multe, nu? eu nici nu-s sigura ca va sta IN SCAUN, indiferent ca e cu fata sau cu spatele. din cate il vad, s-ar putea tot in brate sa stea...

va povestesc dupa ce ne-om lua masina lol

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.