homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-149

#2813 2010-07-12 11:51:38

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

katami a scris:

eu nu m-am uitat.

nu zic ca nu aveti dreptate... dar tre sa si STEA copilu. daca urla si se zbate nu cred ca am rezolvat prea multe, nu? eu nici nu-s sigura ca va sta IN SCAUN, indiferent ca e cu fata sau cu spatele. din cate il vad, s-ar putea tot in brate sa stea...

va povestesc dupa ce ne-om lua masina lol

cand e vb de siguranta lui IL FACI sa stea sau stai acasa. ca asa cum te agiti cum mancarea bio te poti agita si cu scaunul.

Ultima oara a fost editat de o'hara (2010-07-12 11:52:25)

mami de minuni hjarta

#2814 2010-07-12 11:52:51

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Eu mereu l-am pus ca spatele dar ieri nu stiu ce mi-a venit si l-am pus cu fata. Clar nu mai repet greseala mai ales ca el sta cumintele in scaun.

#2815 2010-07-12 12:14:22

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Katami, poti sa te uiti la video, nu arata accidentul.
Explica foarte clar ce se poate intampla daca tii copilul cu fata .

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#2816 2010-07-12 12:48:42

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Kata, NU EXISTA copil caruia sa nu-i placa cu "brum brum", vb lui o'hara big_smile ; cu fata, cu spatele... ei adora plimbarile astea smile ; e f periculos sa-l pui cu fatza... nici eu nu am putut sa ma uit la filmuletz sad ; si nu vede bancheta, se uita pe geam... e f distractiv tongue ; David deja e cu gura pana la urechi cand vede titi-ul:)).

Nico, e normal sa nu mai bea atata lapte... acum simte nevoia de alte alea... mancaruri serioase smile.

Camy, dak nu are probleme, da-i si asa, dar TREPTAT si neaparat FARA SARE, ca pareai destul de convinsa sa-i pui sare.........; David n-avea treaba cu zeama, ii placea; oricum, in orice lista din asta care trateaza diversificarea, este (sau ar trebui ) specificat cu o stelutza ceva : "depinde si de preferintele copilului".

In alta ordine de idei... DAVID ADOARME SINGUUUUURRRRRRRRR, fie zi, fie nopateeeeeeee!! majoreta big_smile

Ultima oara a fost editat de Crssy85 (2010-07-12 12:49:25)

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#2817 2010-07-12 13:25:46

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

S-a facut baiat mare si n-o mai supara pe mami smile

Publicitate

loading...

#2818 2010-07-12 14:07:47

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

o'hara, am incercat programul pe care mi l-ai spus.  spranceana Nu cred ca merge. Azi a papat mai putin ca in toate zilele. Ea imi facea figuri la masa de dimineata acum mi-a facut la toate, inclusiv la legume, lucru absolut neobisnuit. Ai vostri bebei cam cat papa cat e ziua de lunga?
A mea s-a nascut cu 2200 si are 7 kg si nu prea sunt multumita, mai ales ca in ultimul timp nu prea a mai luat in greutate. Ma gandesc ca poate nu ii dau eu ce trebuie. In schimb este f vioaie, rade tot timpul , se joaca, se intoarce de pe o parte pe alta, se taraste...etc acum de exemplu incearca sa imi scoata modemul de la calculator, nu prea este incantata ca nu o bag in seama lol

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#2819 2010-07-12 14:27:55

GeoGeo
Hero member
Inregistrat: 2010-02-15

buna mamicilor ...
am si eu o intrebare, de fapt doua smile

1. Aveti vreo idee despre nasterea indusa ? cum se face, ce ar fo not OK... pt un bebe la termen - 39 saptamani aprox

2. Cum se procedeaza cu medicul pediatru pentru copil ? Voi cum ati facut ?

yes it's official  : sunt mamiiiicaaaa ! smile

#2820 2010-07-12 14:54:11

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

Love m-ai facut sa mi se zbarleasca parul pe mine....Doamne ce trist....cat despre scaun de masina noi tot cu spatele il tinem, dar nu stiam ca asr trebui sa stea asa pana la 4 ani....cand sunt cu tati in masina, eu stau cu Gab in spate si ne jucam, in rest sta cumintel (a mai avut si perioade unde urla, dar siguranta lui este cea mai importanta)...si e adevarat ca bebeilor le place "brum-brum".

La mine nu sunt marcile astea de lapte grater(...trebuie sa vad ce hotarasc sa-i dau.

Mamici, eu am fost cu pompa de la Avent sa vad o infirmiera la clinica si mi-a zis ca din cauza ei nu as scoate eu mai mult de 20-30 ml, ca nu-i pompa buna ....cand sanul este plin curge bine, dupa 20 ml nu mai am, mai reusesc eu sa mai scot cam maxim 10 la mana ....si uite asa ma chinui cu ambii ...cand nu am laptic, scot 20 la amandoi....nici pt cereale nu am, dar asa sa fie de la pompa? Cica-mi trebia Medela, dar aia pt un san este 220 $ cu tot cu taxe...care e destul de scumpa pt bugetul meu...Avent m-a ajuns si ea 60 $ grater((

Geo-Geo
si pe mine doctorita a vrut sa ma induca cand intrasem in saptamana 39, dar nu am fost eu de acord....si uite ca baietelul meu a  venit pe lume la 40 saptamani si 2 zile, la 3.910 kg.

Nu stiu sa-ti spun daca-i bine sau nu, cred ca nu are nici o complicatie, doar iti rupe membranele si apoi nasterea se va declansa in cateva zile...si daca ar fi o complicatie eu cred ca medicul te-ar aviza....cat despre pediatru, la mine a ramas doctorita care mi-a supravegheat sarcina...va fi ea timp de 2 ani...dar sa stii ca eu nu locuiesc in tara, nu stiu daca merge la fel si in romania.

bafta

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

#2821 2010-07-12 15:43:25

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Daniela ti-am spus sa iei Lansinoh ca este buna...nu te mai chinui cu Avent sa nu pierzi laptele din cauza ei.
Roag-o pe mama ta sa iti aduca cereale din tara pt ca sunt mult mai multe marci acolo. Vezi ca a pus Camy o poza cu niste cereale.

Kata te rog, explica-mi si mie ce ai vrut sa spui cu niste pagini mai incolo: ai spui ca dupa 5-6 luni de alaptare sanii trebuie sa fie moi (chiar daca mama are lapte) si nu tari. Ai folosit un termen cu "a" (un fel de engorgement in engleza). Eu ii am tari, nu stiu ce se intampla dar am foarte mult lapte, sanii se intaresc si daca nu mananca atunci trebuie sa folosesc pompa caci curg si incep sa ma doara. Multumesc.

Ma uit la voi ce program fain de masa mai aveti si ma ingrozesc ca noi suntem haotici rau sad...in dimineata asta nici nu a vrut cereale sad. Astept sa ajung in tara si poate reusesc sa ii fac cat de cat un program de mancare.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2822 2010-07-12 16:07:30

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

Flower mi-e greu sa cred ca din cauza pompei nu scot eu laptic...acuma serios, putea sa fie lansinoh si tot sa nu scot lapte...este pompa manuala, nu vad cum Avent nu ar putea sa traga lapetele si Lansinoh da....\
Eu cand am vorbit cu infiermiera i-am zis si de Lansinoh si se uita la mine ca ce-i vorbesc eu de marcile astea, domn'le, ea cunoaste si lucreaza cu cea mai scumpa....si cine-mi garanta mie ca Medela, automata, care este extrem de scumpa mi-ar fi scos mie laptic ?

Eu tot zic ca nu am sufiecient lapte si tot pe=a mea o tin....si dupa ce storc max. 10 ml la mana , nu mai am, nu mai curge.....care-i motivul , nu stiu, astept sa faca 6 luni si completez cu formula..

Nu vreau cereale din tara, dupa ce le termin ce fac, ca mama ramane la mine 1 an...eu ii dau ce gasesc aici si atat.

Cat despre program la masa, ma indoiesc ca voi reusi in primele luni sa-i dau eu cum vreau...sigur va fi mult la cerere

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

#2823 2010-07-12 16:26:32

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

o'hara, di ci lovesti, bre, in sensibilitaturile omului? rotfl2

ce pot sa zic, dreptate aveti... va anunt cand ne luam masina tongue poate face un an sau 10 kile  pana atunci si scapam de belea rotfl2)

flower, cica daca sanii se intaresc, ceva nu e ok. acu asta am citit in teorie. in practica... fix la fel patesc si eu. numai ca eu nu golesc nik la pompa, astept sa le goleasca dumnealui data viitoare (ma joc cu focul, stiu...) de citit am citit intr-un articol de aici: http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/  - e unu numit "angorjarea", dar nu in ala... nu mai stiu.

si nu te mai ingrozi atata... oooffff. lasa copilul sa se dezvolte cum vrea, ce atata program smile las ca de luna asta incepem si noi diversificarea si ai sa vezi ca suntem si mai haotici rotfl

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2824 2010-07-12 20:29:33

minea mari
Membru
Inregistrat: 2010-07-12

buna fetele sunt noua pe forum si va pup o sa va pun si citeva intrebari mai tirziu puss

#2825 2010-07-12 21:43:39

o'hara
Platinum member

nico12345 a scris:

o'hara, am incercat programul pe care mi l-ai spus.  spranceana Nu cred ca merge. Azi a papat mai putin ca in toate zilele. Ea imi facea figuri la masa de dimineata acum mi-a facut la toate, inclusiv la legume, lucru absolut neobisnuit. Ai vostri bebei cam cat papa cat e ziua de lunga?
A mea s-a nascut cu 2200 si are 7 kg si nu prea sunt multumita, mai ales ca in ultimul timp nu prea a mai luat in greutate. Ma gandesc ca poate nu ii dau eu ce trebuie. In schimb este f vioaie, rade tot timpul , se joaca, se intoarce de pe o parte pe alta, se taraste...etc acum de exemplu incearca sa imi scoata modemul de la calculator, nu prea este incantata ca nu o bag in seama lol

supa atunci mai las-o nitel cum e obisnuita si ia-o treptat. din cate inteleg are 7 luni, nu?. eu zic ca a luat f bine in greutate  applause  trebuie sa isi tripleze greutatea pe la 1 an si a ta si-a triplat-o deja aproape. ea a fost cumva prematur? de ce te agiti? cand nu ia in greutate ia si masoara-o si ai sa ai o surpriza. a mea a luat intr-o luna 100 de grame  va si cand am masurat-o avea 8 cm in plus  cool

GeoGeo a scris:

buna mamicilor ...
am si eu o intrebare, de fapt doua smile

1. Aveti vreo idee despre nasterea indusa ? cum se face, ce ar fo not OK... pt un bebe la termen - 39 saptamani aprox

2. Cum se procedeaza cu medicul pediatru pentru copil ? Voi cum ati facut ?

nasterea indusa este de obicei cu oxitocina. f putine cazuri raspund la oxitocina asa cum trebuie. multi bebelusi intra in suferinta fetala din cauza ei. la mine + x cunostinte nu a functionat si tot la ceza de urgenta am ajuns. pana la 42 de saptamani are timp sa se declanseze natural asta daca dr zice ca bebe e ok si nu are semne de suferinta fetala. da si tu cu aspiratorul, baga o sarba cu sotu, stuff like that si vezi ce se intampla tongue rabdare si tutun  nails

pediatrul trebuie sa a in evidenta cupilu la 24 de ore de cand ai veit acasa. teoretic. practic tre sa ai idee despre cine vrei sa fie si se duce sotul si anunta ca ododrul e in cuib big_smile ori mergi la medicul de familie si il inscrii unde esti si tu si pt chestii maiserioase te duci la un pediatru recomandat de alte mamici, etc in spital, clinica, etc

Ultima oara a fost editat de o'hara (2010-07-12 21:49:28)

mami de minuni hjarta

#2826 2010-07-12 22:10:18

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

o'hara, a fost nascuta la termen, a fost dismatur, am avut o malformatie la uter, fetita are 6 luni si o saptamana. A avut 46 de cm la nastere, acum are 68 cm.

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#2827 2010-07-12 22:55:14

samy
Hero member
Inregistrat: 2007-10-30

mi-am adus si eu aminte de toate intrebarile si chinurile diversificarii...slava domnului au trecut! eu despre cereale vreau sa va spun, fetita mea de la 4 luni a mancat cereale pt ca nici nu lua prea bine in greutate, am inceput cu humana cu mar, cam o luna, dar sincer le-am inlocuit rapid cu cereale simple, fara fructe, pt ca astea mi se par intr-adevar cereale (parca a zis cineva ca-s nisipoase...nici pe departe). si practic de mai bine de un an fetita mea papa cereale simple, cele bio de la milupa 7 korn. am incercat o data si cu nestle dar nu i-au placut fiind dulci, cu miere parca.
cat despre programul meselor...cred ca e un subiect care ppate fi dezbatut pe pagini multe. eu mi-am luat reper evident dupa pediatra si am tras cu urechea pe ici colo la amici, dar pana la urma copilul e cel care dicteaza, ce si cat! eu m-am strofocat si inca mai in cercsa-i strecor carnita, fetitei mele nu-i place, ioc! in schimb fructele...le adora! orice fel, oricand! eu mi-am invatat lectia in privinta mancarii!

Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

#2828 2010-07-13 04:36:56

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Kata am sunat la La Leche League de aici si mi-a explicat o doamna de acolo ca este normal ce se intampla: aceasta intarire a sanilor. M-a felicitat ca sunt norocoasa si am lapte rotfl. Mi-a explicat si de ce este asa...Atat timp cat copilul ia in greutate inseamna ca mananca si, deci, stimuleaza sanul si tot asa. A zis ca numai in primele zile de alaptare ar fi o problema pt ca este posibil sa nu manance bine bb, dar dupa aia nu este decat noroc.

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2010-07-13 04:37:36)

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2829 2010-07-13 09:24:32

o'hara
Platinum member

nico12345 a scris:

o'hara, a fost nascuta la termen, a fost dismatur, am avut o malformatie la uter, fetita are 6 luni si o saptamana. A avut 46 de cm la nastere, acum are 68 cm.

in greutate 'trebuie" sa creasca asa:

750 g in lunile 1-4  => 3 kg
500 g in lunile 5-8  = > 2 kg
250 g in lunile 9-12  => 1 kg

in cazul vostru a luat chiar mai mult asa ca aici poti sa stai linistita  cool

cm:

4 cm in lunile 1-3
3 cm in lunile 4-8
2 cm in lunile 9-12

adica 18 cm pana la 6 luni iar fetita ta a luat 22 cm.

suna bine acum?  cool

mami de minuni hjarta

#2830 2010-07-13 10:47:09

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

Am introdus si noi masa de fructe....pe langa mar ce mai pot sa ii dau? si cam care sunt cantitatile initiale?

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2831 2010-07-13 13:07:03

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

flowerpot a scris:

Kata am sunat la La Leche League de aici si mi-a explicat o doamna de acolo ca este normal ce se intampla: aceasta intarire a sanilor. M-a felicitat ca sunt norocoasa si am lapte rotfl. Mi-a explicat si de ce este asa...Atat timp cat copilul ia in greutate inseamna ca mananca si, deci, stimuleaza sanul si tot asa. A zis ca numai in primele zile de alaptare ar fi o problema pt ca este posibil sa nu manance bine bb, dar dupa aia nu este decat noroc.

unde citisem eu era FIX INVERS lol (si era un site pro alaptare)

ce fain ca voi aveti reprezentati LLL locali.

iaca ma faci sa caut sursa, ca in ultimu timp vad ca numa prostii zic... tongue

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.