homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana pe col 2-21

#381 2011-11-19 17:23:31

denisa26
New member
Inregistrat: 2011-11-17

Re: rana pe col 2

Buna seara
am si eu o intrebare- electrocauterizarea ranii pe col doare ?

#382 2011-11-24 20:17:04

onutzaa_77
New member
Inregistrat: 2011-06-10

nu fiindca iti va face un calmant injectabil

#383 2011-11-25 18:09:12

cosma mihaela
Membru
Inregistrat: 2008-05-21

Buna seara!
In urma ultimului control ginecologic,doctorita,care mi-a montat un sterilet Mirena deoarece am uterul fibromatos, a constatat un polip(al doilea)pe col.Mi-a facut o colposcopie pe loc, moment in care a vazut si o pata alba care nu se colora la doua din substantele cu care a dat ea(nu am retinut denumirile).Mi-a scos imediat steriletul si m-a chemat luna aceasta la chiuretaj biopsic, electrocauterizare si extragerea polipului...Am sunat pentru ex.pap si asistenta mi-a spus ca este foarte bun.Daca eu nu insistam cu intrebarile probabil ca as fi trecut peste eveniment si as fi dormit linistita, renuntand sa mai merg pentru toate interventiile pe care mi le-a recomandat ea.In fine, momentan nu am niciun chef sa-mi stric sarbatorile cu cauterizari si alte nenorociri, asa ca am sa aman momentul pana in februarie sau martie.Ce ma sfatuiti sa iau pana atunci pentru a nu-mi ingrosa din nou uterul?Daca iau un contraceptiv este suficient(ma gandeam la Desorelle)sau sa mai iau si Duphaston?Sau numai Duphaston?Stiu ca ideal ar fi s-o intreb pe doctorita ...dar.....Va multumesc pentru raspuns.Pupici!

#384 2011-11-27 15:06:38

denisa26
New member
Inregistrat: 2011-11-17

multumesc frumos

#385 2011-11-29 11:46:01

onutzaa_77
New member
Inregistrat: 2011-06-10

care este mai bun adupa parerea voastra cauterizarea a 2 magneti sau cu laserul?

Publicitate

loading...

#386 2011-12-05 23:47:40

elena39
New member
Inregistrat: 2011-11-27

Buna la toata lumea si eu ma confrunt cu aceas problema rana pe col am facut testul papa si mi-a iesit bn am facut tratament cu gervugid si antibiotic dupa kre trebuie sa merg la cauterizare dupa ce am facut tratamentul mi sa spus k rana mea arata mai bn asi vrea sa ma ajute si pe mine cineva sa-mi spuneti dak tratamentul cu gervucid se face in mai multe reprize si la ce interval de timp ? ptr k mie mi-a mers bn cu el dar mi la dat o singura data iar sincera sa fiu sper sa nu ajung la cauterizare.

#387 2011-12-06 08:01:30

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

cosma mihaela a scris:

Buna seara!
In urma ultimului control ginecologic,doctorita,care mi-a montat un sterilet Mirena deoarece am uterul fibromatos, a constatat un polip(al doilea)pe col.Mi-a facut o colposcopie pe loc, moment in care a vazut si o pata alba care nu se colora la doua din substantele cu care a dat ea(nu am retinut denumirile).Mi-a scos imediat steriletul si m-a chemat luna aceasta la chiuretaj biopsic, electrocauterizare si extragerea polipului...Am sunat pentru ex.pap si asistenta mi-a spus ca este foarte bun.Daca eu nu insistam cu intrebarile probabil ca as fi trecut peste eveniment si as fi dormit linistita, renuntand sa mai merg pentru toate interventiile pe care mi le-a recomandat ea.In fine, momentan nu am niciun chef sa-mi stric sarbatorile cu cauterizari si alte nenorociri, asa ca am sa aman momentul pana in februarie sau martie.Ce ma sfatuiti sa iau pana atunci pentru a nu-mi ingrosa din nou uterul?Daca iau un contraceptiv este suficient(ma gandeam la Desorelle)sau sa mai iau si Duphaston?Sau numai Duphaston?Stiu ca ideal ar fi s-o intreb pe doctorita ...dar.....Va multumesc pentru raspuns.Pupici!

Nu prea stiu eu ce inseamna asta ca ti se ingroasa uterul...ma rog, ideea e ca nu dam prescriptii pe forum, insa de regula, contraceptivele orale combinate pot fi o buna solutie in cazul uterului fibromatos daca nu exista contraindicatii

elena39 poti folosi cervugid in mai multe reprize insa garantia ca rana se va cicatriza ne-o da cauterizarea....e important insa, e drept, si daca avem o cauza clara pentru leziunea de col, fiindca daca avem, sansele ca odata cu cauza sa dispara si rana sunt maricele

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#388 2011-12-07 09:15:53

Nadia_28
New member
Inregistrat: 2011-12-04

Buna. Trebuie de facut vaccinul contra cancerului de col uterin? Care sunt parerile voastre?

#389 2011-12-07 10:03:31

cosma mihaela
Membru
Inregistrat: 2008-05-21

Multumesc pentru raspuns!E vorba despre endometru dar m-am exprimat gresit!Va doresc Sarbatori fericite dar mai ales sa fiti sanatoase!

#390 2011-12-09 21:23:18

elena39
New member
Inregistrat: 2011-11-27

Buna din nou vroiam sa spun k atunci cand mi-a fost depistata rana pe col doamna doctor mi-a spus k am o rana pe col f urata iar dupa ce am facut tratament cu cervucid aulin si anti-inflamator si am revenit la control mi sa spus k rana sa mai cicatrizat si arata mult mai bn. De aceea m-am gandit k dak asi fi facut tratament cu cervucid in mai multe reprize poate s-ar fi cicatrizat iar acm ma spal doar cu lactacid din farmacie. Sincera sa fiu nu i-mi vine sa merg la cauterizare si din cate am auzit cauterizarea nu se mai practica in alte tari de mult.

#391 2011-12-16 08:19:49

daenarys
Vizitator

elena,da cauterizarea nu s emai practica in alte tari dar se practica vaporizarea cu laser.
daca medicul considera ca trebuie interventie eu zic s ao faci dar sa alegi o interventie cu laser.e mai costisitoare dar eu zic ca e mai bine asa
daca esti din buc o recomand pe doamna doctor Dinca Gabriela lucreaza in sanador si in spitalul Polizu

#392 2011-12-17 09:52:59

ruody
Membru
Inregistrat: 2011-12-17

buna ziua.am avut o rana de col pe care am tratat-o aprox un an de zile.acum 3 zile am fost la medic si mi-a spus ca s-a inchis,deci n-o mai am.pe langa aceasta am si un fibrom de aprox 5 cm si o metroanexita.astazi adica in a 14 zi a ciclului mi-a aparut o usoara singerare asociata cu o usoara dutere ca la menstruatie.as vrea sa stiu daca e ceva grav?

#393 2011-12-17 10:17:32

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

fiind in a 14a zi e foarte posibil sa fie ovulatia

#394 2011-12-17 20:19:28

ruody
Membru
Inregistrat: 2011-12-17

multumesc pentru raspuns.este deja seara si sangerarea n-o mai am,la fel nici durerea  happydance .sper sa fie de bine.

#395 2011-12-23 02:59:58

GeorgieB
Membru
Inregistrat: 2011-12-23

Buna fetelor,
Posibil sa se mai fi discutat problema mea,dar as avea nevoie de niste pareri.
Am inceput sa iau anticonceptionale pentru prima data acum 3 saptamani iar saptamana trecuta mi-am inceput viata sexuala.La primul contact sexual am sangerat,normal, iar la al doilea contact am sangerat mai putin;la al treilea contact deloc.
Ieri am avut iar contact sexual si am sangerat din nou destul de tare,sangele avand culaorea rosie normala,nici mai deschisa nici mai inchisa.
Ma intrebam daca e normal si o fi si din cauza anticonceptionalelor?

Multumesc de pareri

#396 2011-12-23 13:31:48

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

georgie daca acum 3 saptamani ai inceput sa le iei, saptamana asta trebuie sa-ti vina. esti sigura ca nu e menstruatia? vine de obicei in a 3 a, a 4 a sau a 5 a zi de pauza. sau daca nu e menstruatia, atunci nu e de la pastile, de la pastile poti avea spotting care e maroniu si foarte putin cantitativ si de obicei toata prima luna. ai avut asa ceva?

#397 2012-01-05 17:49:09

anne13
Membru
Inregistrat: 2012-01-05

Buna ziua...Eu am o problema cum nu cred ca a mai menționat nimeni pana acum...In timpul ultimului contact sexual am simțit o durere brusca,ca mai t?rziu sa imi curga s?nge si sa descopar ca efectiv mi s-a desprins o bucata de carne acolo jos.Am căutat ce anume ar putea sa se fi desprins dar nu am găsit nimic.Cum se numesc acele pielicele ce sunt oarecum ?ntre labiile mici ci intrarea in vagin?Sunt cam speriata.Eu nu am mai auzit de așa ceva.Mi-am făcut programare la ginecolog,dar as vrea sa aflu ce am totuși.Nu mă doare.Nu sangereaza...Ce s-a desprins??

#398 2012-01-06 00:26:26

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

la intrarea in vagin sunt niste glande pt lubrifiere dar sunt mai in vagin ca sa zic asa. intre labii si vagin nu cred ca e ceva decat labii na locul unde se unesc. o fii ceva din interior?

#399 2012-01-06 09:05:56

anne13
Membru
Inregistrat: 2012-01-05

Sincer habar nu am,dar ceva s-a desprins...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.