homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize medicale

#1 2006-11-15 14:17:13

suteusimona
Full member
Inregistrat: 2006-11-15

analize medicale

Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as dori daca puteti sa ma ajutati intr-o problema.Mi-am facut testul PAPANICOLAU si rezultatul primit este INFLAMATIE si AUGS NON.Am cautat si pe internet dar nu stiu exact ce inseamna AUGS ,eu fiind optimista sper ca NON e bine,nu?Ma tem insa de inflamatie.Ce poate insemna?Mi-am facut si ecograf, mi s-a spus ca am pe ovarul drept un chist de 2 cm si altceva nimic.Doctorul mi-a spus ca am colul curat.....mi-a recomandat pt chist Duphaston....a zis ca putea sa-mi dea si anticonceptionale dar eu vreau(adica mai vreau)un baietel si nu e cazul de anti...Vreau sa cred ca desi am 39 ani (aproape-in 3 decembrie implinesc)o sa nasc si o sa fiu foarte fericita.Asta numai Dumnezeu stie cum va orandui problemele.Multumesc celor care imi vor raspunde.

#2 2006-11-15 14:56:55

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: analize medicale

esti sigura ca AUGS NON? Nu cumva ASC-US

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2006-11-15 15:09:51

suteusimona
Full member

Multumesc pt raspunsul prompt.Am rezultatul in fata literele AG sunt clare celelalte nu prea.Dupa AG pare a fi un ds sau us e posibil .........Eu vad asa AGUS-NON.....sau AGDS-NON...a scris exact asa si in paranteza scrie rog repetitie dupa tratament

#4 2006-11-15 15:27:21

Al Pacino
Administrator

Sunt in ceatza...recunosc...ma voi documenta si voi reveni miine cel mai tirziu cu un raspuns complet si corect

#5 2006-11-15 16:26:34

suteusimona
Full member

Sunteti foarte amabila.Eu mai mult m-am speriat(sa zicem pt ca eu sper ca sunt sanatoasa) de inflamatie.Aceasta ce credeti ca ar putea fi?Ma intereseaza mai mult deoarece as vrea sa concep un copilas la sfarsitul anului deoarece nu as vrea sa trec de 40 ani cand riscul pentru anumite malformatii creste.Stiu ca exista si acum un risc dar ....sper sa nu fie cazul si la mine.

Publicitate

loading...

#6 2006-11-15 16:29:13

Al Pacino
Administrator

Inflamatia chiar nu e de speriat...chiar si actul sexual poate sa determine (si chiar determina) o inflamare a colului, prin microtraumatism....in cazul tau, probabil e vorba de ceva infectie(nu vreau sa zic mai mult pina ce nu ma dumiresc cu AGUS-ala)

#7 2006-11-15 16:53:57

suteusimona
Full member

Da, ma gandesc si eu la o infectie deoarece am o scurgere albicioasa, cand se usuca este galbuie si are un miros ciudat....nu pot zice ca este intepator ....nu stiu chiar nu stiu a ce miroase...dar vorba dvs nu poate mirosi a apa de trandafiri(chiar m-am amuzat)....ce bine ar fi...atunci chiar ar fi o placere sa ai secretie.Revenind la normal e o scurgere care pateaza lenjeria ,nu e abundenta, nu ma deranjeaza in sensul mancarimii dar e neplacuta.Folosesc tampoane zilnice pt a nu ma pata.M-am tot gandit,daca era infectie nu trebuia sa se mentioneze in rezultat?Oricum am rabdare si o sa astept raspunsul dvs cand timpul va permite.Va multumesc frumos

#8 2006-11-16 14:33:28

Al Pacino
Administrator

suteusimona....am gasit in cele din urma....AGUS este un termen la care s-a renuntat, pentru ca preta la confuzii, si el semnifica atipii glandulare. Actualmente e inlocuit de AGC.
Mai departe, nu e NON ci cred ca NOS ceea ce inseamna nediferentiate.
Din nefericire, vestea proasta e ca atipiile glandulare se asociaza cu leziuni intraepitelale scuamoase de grad inalt(includ displazii moderate sau severe)
Ce vreau sa intelegi de aici e ca este foarte posibil ca dupa tratamentul de acum totul sa fie absolut ok, insa la fel de posibil e si sa aflii ca de fapt problemele abia acum incep

#9 2006-11-16 14:55:17

suteusimona
Full member

Iti multumesc frumos pt raspuns .Cu termenii acestia stiintifici nu ma prea descurc dar credeti ca pot face tratament si ma pot vindeca?Cum e posibil sa am asa ceva sau de unde credeti ca ar rezulta aceste probleme?

#10 2006-11-16 16:40:40

Al Pacino
Administrator

sincer nu stiu cum e posibil(nu stiu practic nimik despre tine) si oricum, nu prea stie nimeni foarte clar de ce unii oameni au astfel de probleme iar altii nu... insa cred cu fermitate ca sansele ca problema sa se rezolve si sa nu fie de gravitate mare sunt foarte bune....Foarte pe romaneste, desi suna dur si neplacut, exista un risc de loc de neglijat(intre 9si 40% parca) sa fie vorba de evolutia unui cancer....insa mai ramin minim 60% posibilitati sa nu fie vorba despre asta....Va trebui facut tratament, trebuie facuta colposcopie...si eu sper si tin pumnii ca varianta corecta sa fie cea buna.

#11 2006-11-16 17:24:16

suteusimona
Full member

Inca o data sunteti foarte amabila si va multumesc.M-am mai uitat atenta pe rezultat si totusi parca nu e NOS , pare mai degraba doi de h ca si cum ar fi HOH dar ma rog...Cand am fost la doctor cu rezultatul(nu mai aveam rabdare pana la consultatia care era programata peste o saptamana)mi-a spus ca nu e nimic grav si ca trebuie sa ma consulte si probabil va trebui o cauterizare pentru inflamatia aceea.Nu stiu ce sa zic.Sincera nu am fost multumita de doctorul acela deoarece nu a comunicat destul cu mine.Eu am auzit ca e un medic bun si de aceea m-am dus la el dar renunt.Voi merge la o doctorita(si asa aveam retineri cand ma suiam pentru control fiind barbat medicul).Dumneavoastra cunoasteti pe cineva din Oradea care dupa parerea dvs ar fi de apreciat in domeniul acesta al ginecologiei?Daca nu sunt multumita  vin la dumneavoastra in Bucuresti,bineinteles cu programare.

#12 2006-11-16 18:03:00

Al Pacino
Administrator

simona, eu nu sunt ginecolog...deci nu te pot ajuta mai mult de atit...m-am uitat pentru tine pe materialele de specialitate si de acolo ti-am spus tot ce ti-am spus. HoH nu exista...nici NON...exista insa NOS...ti-am expus ambele variante posibile, gindindu-ma ca e de preferat sa le stii pe amindoua, la un Doamne fereste sa nu iti pice cerul in cap...si sa te gindesti si ca te-am mintit deliberat

#13 2006-11-17 11:14:00

suteusimona
Full member

Am inteles si iti multumesc pentru raspuns.De ce oare nu esti ginecolog?

#14 2006-11-17 11:49:20

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

Alexia la un moment dat spuneai pe forum ca iei(sau luai) flucovim pentru a preveni candida. Nu ai mai luat..sau se poate face chiar daca ai fi luat?

Ultima oara a fost editat de Infinity (2006-11-17 11:50:02)

#15 2006-11-17 15:17:06

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

lasa ca va trece ea..dar ai mai avut vreun simptom care sa iti dea de gandit ca nu ti-ar fi trecut si ai mers sa iti faci analiza de secretie?

#16 2006-11-22 15:18:39

suteusimona
Full member

pt doctoressa
Am fost din nou la doctor,m-a consultat si a zis din nou ca este colul curat dar probabil va trebui dupa ce imi tratez inflamatia sa imi faca un chiuretaj.Ce parere aveti?pt tratament mi-a prescris canesten ovule,ampicilina si aulin.Pe reteta mi-a scris colpita endocervicala.

#17 2006-11-24 21:37:21

deea17
Full member
Inregistrat: 2006-05-26

fetelor cam cat costa analizele de secretie?

#18 2006-11-25 12:48:19

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

siunt gratis, daca te duci la cabinetele de stat cu trimitere de la medicul de familie.

Nobody home

#19 2006-11-27 10:54:42

rebeca
New member
Inregistrat: 2006-11-21

si cam unde sunt cabinetele astea de stat unde se fac analize gratis?????????m-ar interesa si pe mine

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.