homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize medicale-2

#20 2006-11-27 11:00:55

rebeca
New member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: analize medicale

hello...............raspunde cineva

#21 2006-11-27 14:14:49

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

suteusimona, fa tratamentul prescris, si chiar si curetajul biopsic despre care vorbeste medicul tau...toate astea vor duce spre elucidarea problemei.
Rebeca, cabinetele astea unde e gratis sunt in orice policlinica sau spital de stat

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#22 2006-11-27 14:17:56

rebeca
New member

eu am fost la spitalul cantacuzino si nu sunt gratis analizele,fiecare inclusiv consultatia are un pret nu mai vb de o analiza la secretie

#23 2006-11-27 14:22:57

Al Pacino
Administrator

ai avut trimitere de la medicul de familie?
nu cumva ai fost la laboratorul medlife de la cantacuzino(care e particular)?

#24 2006-11-28 07:23:41

rebeca
New member

nu am fost la medlife am fost la o d-na doctor ginecolog printr-o cunostinta deci m-am dus din partea cuiva,nu stiam ca trebuie sa am trimitere de la medicul de familie si dc voi avea trimiterea mi se face gratis??????inca o intrebare sunteti ginecolog???ca imi fac timp sa vin la dvs.multumesc

Publicitate

loading...

#25 2006-11-28 07:59:15

persifona
Vizitator

Din pacate pentru noi, nu e sad

#26 2006-11-28 10:18:32

suteusimona
Full member
Inregistrat: 2006-11-15

Pt doctoressa!!!!Va multumesc inca o data pt ca mi-ati raspuns.Vreau sa va spun ca am fost la inca un medic ,de fapt o doamna doctor cum rar poti intalni in zilele noastre, o femeie doctor care sa fie si OM.Mi s-a recoltat din nou secretie si vreau sa va spun ca ea personal s-a dus cu secretia la laboratorul maternitatii si a doua zi m-a chemat dupa rezultat.A vazut ca sunt ingrijorata.Rezultatul este LSIL si o infectie cu trichomonas.Mi-a dat tratament si dupa acesta voi reveni la dansa.Intr-adevar medicul la care am fost prima data mi-a dat tratament pt inflamatia datorita infectiei micotice,banuiesc, dar de ce vorbeste de chiuretaj pana cand nu stie exact despre ce e vorba.Sunt unii medici care ne trateaza foarte superficial .Nu vreau sa-i judec(desi asta fac)dar cand avem probleme avem nevoie sa fim tratate cu atentie pt ca pur si simplu suntem niste suflete necajite care avem nevoie de ajutor.O sa va rog dupa ce ma tratez daca veti putea sa-mi dati indicatii pt programarea unui baietel,poate aveti ceva secrete.Eu va multumesc inca o data.

#27 2006-11-28 10:25:51

suteusimona
Full member

Eu m-am dus la un cabinet particular pt recoltarea secretiei si m-a costat 30 ron adica in lei vechi 300.000 lei.Puteai merge cu recomandare de la medicul de familie sa-ti faci test la maternitate pt ca era gratis.Acum nu stiu daca mai este.Intereseaza-te iar daca nu te poti duce la o policlinica si chiar daca te costa,sanatatea ta e mai de pret decat 30 ron.

#28 2006-11-28 10:42:48

Al Pacino
Administrator

simona, sincer nu cred ca primul medic a fost rauintentionat...pur si simplu atit poate el. Din nefericire, sistemul medical romanesc, insa si modul romanilor de a privi sanatatee(marea lor majoritate considera ca orice altceva merita mai mult cheltuiala decit propria sanatate) au darul de a indeparta de medicina(sau de medicina practicata pe plaiuri mioritice) pe foarte multi dintre cei care ar face asa cum trebuie meseria asta. Asadar, medici buni(ceea ce inseamna neaparat ca sunt si OAMENI) sunt din ce in ce mai putini...si daca nici o minune nu se intimpla se vor imputina si mai rau.
In ceea ce priveste baietelul, te ajut cu placere...insa secrete nu detin....

#29 2006-11-28 11:24:30

suteusimona
Full member

Era o vorba,asta cu secretele.....ma refeream la faptul ca am inteles ca se poate calcula sexul copilului inainte de a-l naste.Asta nu inseamna ca asa va fi,este o probabilitate dar se poate si intampla.Nu inseamna ca daca dvs imi spuneti dupa un anumit calcul ca va iesi baiat o sa ma revolt .Facem calcule dar nu depinde doar de noi daca va fi sau nu,fetita sau baietel,nu?Oricum eu va multumesc anticipat si dupa 15 decembrie dupa ce imi termin tratamentul o sa va solicit si daca veti binevoi imi veti raspunde,in limita timpului dvs.

#30 2006-11-28 11:38:17

Al Pacino
Administrator

Simona, treaba asta cu calculatul sexului, dupa mine, e un basm....sexul copilului tine exclusiv de partener(spermatozoidul e cel care da cromozomul Y)....asadar...nu prea vad ce calcule poti face pe spinarea omului.
Cite ceva insa se poate face....nu pentru a putea stii din momentul conceptiei sexul copilului, ci pentru a te asigura ca partenerul e cit de fertil se poate

#31 2006-11-28 11:54:55

suteusimona
Full member

Da,aveti dreptate si eu ma gandeam ca sunt niste baliverne dar totusi parca esti tentat sa crezi in ele.

#32 2006-11-28 12:24:10

andrutza
Vizitator

am si eu de facut niste analize: T3, T4, TSH, FSH, LH, anticorp ATPO, estrogeni, progesteron, Prolactina, aslo, VSH, fibrinogen, Ca,Mg,Fe, electrodoreza. M-ar interesa va rog sa-mi spuneti cand e bine sa-mi fac analizele hormonale in ce perioada dupa ciclu e mai indicat, pt ca banuiesc ca nu se pot face oricand adica trebuie sa fie si estrogenul si progesteronul cam la acelasi nivel. Eu am niste stari de slabiciune, moleseala in timpul ciclului mai exact in primele 3 zile cam asa si ceva insomnii si starile astea se repeta de cand am luat 3 luni pilule, dar nu stiu de la ce anume ma simt asa. si un medic mi-a zis sa-mi fac cat mai rpd analizele la hormoni sa nu am hiperestrogenie si mi-a mai zis ca estrogenul e hormon barbatesc dar eu stiam cu totul altceva.

Ultima oara a fost editat de andrutza (2006-11-28 12:30:30)

#33 2006-11-28 12:44:54

Al Pacino
Administrator

Estrogenul este, faraindoiala, cel mai feminin dintre toti hormonii. Deci, ma intreb, daca medicul ala era chiar medic, pentru ca ar fi trebuit sa stie.
Ma rog...Oricum, de ce vrei tu sa fie si estrogenul si progesteronul la acelasi nivel? Pe buletinul de analiza stau trecute(sau asa ar fi normal( valorile normale pentru fiecare din cele 3 faze ale ciclului, iar medicul care va interpreta analizele te va intreba cu siguranta in ce perioada a ciclului le-ai facut. Asadar, daca medicul care ti le-a recomandat(presupun ca la el te intorci sa le citeasca) nu ti-a indicat sa le faci in anume perioada, le poti face oricind. Daca iei contraceptive trebuie sa le opresti inainte de a face dozarile hormonale, pentru ca altfel rezultatele vor fi modificate

#34 2006-11-28 13:11:51

andrutza
Vizitator

nu stiam chestia asta cu cele trei faze si ca sunt trecute pe buletinul de analize pt ca nimeni pana acum nu mi-a zis....se pare in cta majoritatea medicilor lasa de dorit. o sa intreb la laborator daca sunt trecut 3 nivele.

#35 2006-11-28 13:20:49

Al Pacino
Administrator

pai asa ar trebui...oricum, informatia nu iti e utila tie atunci cind te duci sa faci analizele. Laboratorul de fapt comunica cu medicul, nu cu tine, pentru ca se presupune ca nu vorbiti aceeasi limba(tu neavind pregatire de specialitate). Medicul, de asemenea, nu are de loc datoria sa iti povesteasca tie cum va arata buletinul de analize...iar faptul ca valorile normale hormonale sunt diferite(pentru hormonii sexuali) pe cele trei faze ale ciclului, este de la sine inteles, de vreme ce aceste 3 faze sunt dependente hormonal. Medicii isi imagineaza uneori ca, doar pentru ca anatomia omului se studiaza in scoala, lumea si citeste cartea aia...oricum, e imposibil sa suplinesti la o vizita in cabinet lectiile pe care pacientul tau nu le-a invatat la vremea lor

#36 2007-01-13 10:40:47

suteusimona
Full member

Buna ziua si bine v-am regasit.Nu stiu daca va mai aduceti aminte de mine.......cu atatia membrii ar fi imposibil.Era vorba de un test papanicolau cu un rezultat AGUS care era indescifrabil pt mine.Asa ca nefiind multumita de cum mi s-a recoltat secretia m-am dus la un alt medic,mai bine zis o doamna doctor cu totul si cu totul speciala dupa parerea mea,rezultatul in urma secretiei a fost o LSIL si o inflamatie cauzata de o infectie cu trichomonas vaginilis.Mi-a prescris tratament iar dupa acesta mi-a recoltat din nou secretia si mi-a iesit tot o infectie pt care mi-a prescris cervugid si ceva tablete.Intrebarea mea ar fi urmatoarea:dupa ce fac acest tratament si sa zicem ca e totul in regula la cat timp pot ramane insarcinata?am vazut ca aceste medicamente contin metronidazol care este contraindicat in timpul sarcinii si nu as vrea sa am probleme.Bineinteles ca voi continua sa ma duc la medic dar as vrea sa aflu parerea dvs deoarece stiu ca sunteti specializata in probleme de procreere....sa zic asa.Inca o intrebare as mai avea....mi-am introdus 2 ovule de cervugid si mi-a venit ciclul...am citit undeva ca se pot lua si in timpul ciclului dar nu sunt sigura.Eu ma grabesc pt ca nu vreau sa raman insarcinata dupa 40 ani.Multumesc anticipat pentru raspuns

#37 2007-01-15 13:15:09

Al Pacino
Administrator

simona, poti folosi cervugid si in timpul menstrei si poti obtine sarcina in primul ciclu care va urma dupa tratament
sigur ca imi amintesc de tine...mi-a dat ceva batai de cap rezultatul tau...

#38 2007-01-25 14:44:39

suteusimona
Full member

Draga doctoressa, esti foarte draguta din punctul meu de vedere si iti multumesc pentru faptul ca raspunzi la solicitarile mele si ale altora.Ieri seara mi-am introdus ultimul cervugid ovul si am terminat si cu medicamentele pastile.Acum doresc sa va intreb cand sa ma duc sa-mi fac secretia?Dupa cate zile as putea deoarece ma gandesc ca poate va trebui sa treaca un timp sa-si faca efectul medicamentele sau nu?Mie in 13 ar trebui sa-mi vina din nou ciclul......oare as putea pana atunci sa ma apuc de treaba?Va multumesc anticipat

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.