homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O dorinta mare

#1 2010-03-24 22:41:20

annalee
New member
Inregistrat: 2010-03-24

O dorinta mare

Buna,

In primul rand vreau sa ma prezint, sunt Ana si sunt prietena cu o fata de pe forumul acesta. Nu o sa raman cu voi ca membra, dar o sa va citesc. Idea e ca ea crede ca nu e normal ce imi doresc eu, si vreau sa va cer parerea.

Am 20 de ani, si prietenul meu are 25. Avem o situatie materiala ok, locuim impreuna, suntem impreuna de 2 ani absolut minunati, si planuim sa ne casatorim. Problema, sau nu problema, ci mai bine zis dorinta mea e sa am un bebe. Ma uit pe strada la bebei si imi doresc si eu unul. Cea care sta acum langa mine spune ca sunt prea tanara pentru asta si ar trebui sa ma bucur de tineretea mea. Voi ce parere aveti? E prea devreme sa ai un copil in timpul facultatii?

Va rog, daca aveti impresia ca stiti cine este langa mine, nu spuneti, vreau ca parerile voastre sa fie sincere si neinfluentate de cealalta membra a forumului.

Eventual ca sa nu moara topicul dupa ce terminati cu raspunsul la dilema mea, puteti spune si voi o dorinta de-a voastra mare.

Later edit: Si el si-ar dori un copil, sau mai bine spus, daca eu i-as spune ca asta vreau ar fi total de acord.

Ultima oara a fost editat de annalee (2010-03-24 22:42:56)

#2 2010-03-24 22:53:58

annalee
New member

Re: O dorinta mare

Da, putem sa ii oferim de toate. Eu una mi-l doresc, dar m-as simti aiurea sa ii spun lui asta. Avem planuri serioase, am vorbit de copii, dar in urmatorii 5 -6 ani, nu acusica. Nici nu stiu cum sa aduc sau daca sa aduc vorba. Adica daca pana si prietenei mele i s-a parut ciudat nu stiu cum ar privi el dorinta asta.

Jessica_M, ma bucur ca nu sunt singura care se gandeste la asa ceva.

#3 2010-03-24 22:58:02

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

Parerea mea: copiii cu cat mai devreme cu atat mai bine. Cu cat esti mai tanara, cu atat te descurci mai bine.
Trebuie sa iei in considerare absolut toate aspectele. Dar TOATE. Va avea cine sa stea cu copilul? Ca sunteti tineri si vei vrea rapid sa-ti reiei viata sociala (facultate, o seara in oras, etc.).
E posibil ca EL acum sa fie de acord. Un copil este un vis frumos, ar putea fii de acord. Dar cand incep noptile nedormite, urlete, pampersi, doctor, etc., visul frumos pentru el s-ar putea transforma intr-un cosmar si ar putea da bir cu fugitii. Nu spun ca asa va fii, doar dau cu presupusul. Discuta si aspectul asta cu el.
Mai discuta cu mamici, si afla cam prin ce o sa treci. O sarcina de 9 luni, ultimele luni fiind groaznice (pentru unele). Kg-e in plus, te umflii ca un pepene, apoi nasterea. Daca ai ghinion te alegi cu o taietura pe abdomen. Apoi ceva dezechilibre hormonale, ceva mici depresii. Nopti nedormite, multa oboseala si mult stress.
Trebuie sa iei in considerare absolut toate aceste aspecte inainte ca tu sa ramai gravida.
A, si un sfat. Pachet full de analize inainte de sarcina.

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#4 2010-03-24 23:05:03

_alexa_
Hero member

Asta ziceam si eu. Ai energie sa le faci pe toate!

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#5 2010-03-24 23:06:40

annalee
New member

Viata sociala nu prea am/avem, suntem niste soarici de apartament ca sa zic asa. M-am gandit la multe, si cred ca am putea s ale facem fata, chiar si stresului pus asupra relatiei. Off :(voi sunteti atat de optimiste si cea care ma cunoaste zice ca nu e bine. Undeva in capul meu si eu imi zic ca poate sunt prea tanara, si ca ce va crede lumea, si alte prostii.

Pot sa intreb de ce pachet full la analize, la asta chiar nu m-am gandit.

later edit: Nu mi-e frica sa ii spun, dar intr-un fel eu ma judec pe mine pentru ca vreau asa ceva. Ma asteptam ca la varsta asta sa imi doresc o cariera si dupa un copil, dar acum ma gandesc ca pot avea o cariera chiar daca exista un copil, si ca nu as avea motive sa astept.

Nu imi pasa in mod special de ce crede prietena mea. Sa nu cerdeti ca imi spune sa nu fac asta, doar ca stie ca nici eu nu cred ca e ok sa am copil asa tanara si vrea sa fiu sigura pe ceea ce imi doresc.

Ultima oara a fost editat de annalee (2010-03-24 23:09:37)

Publicitate

loading...

#6 2010-03-24 23:06:43

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

#7 2010-03-24 23:11:33

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

ceea ce trebuie sa intelegi este ca un copil nu este un job de la 8 la 5 si nici facultate .. este o responsabilitate pe viata ... este o responsabilitate pe care o ai 24 de ore din 24 si trebuie sa fii in alerta tot timpul. Deocamdata tot ce vezi sunt copilasii pe strada dar cand e copilul tau este altceva.

#8 2010-03-24 23:13:58

_alexa_
Hero member

annalee a scris:

Pot sa intreb de ce pachet full la analize, la asta chiar nu m-am gandit.

Pentru ca in cazul in care ai ceva, sa tratezi inainte, nu in timpul sarcinii.

#9 2010-03-24 23:17:09

annalee
New member

Avem programul de asa natura incat o persoana sa fie cu el tot timpul. Poate o sa se schimbe asta, iti dai seama ca nu pot sti, dar viata e imprevizibila.

Cat despre soricei de apartament, iti dai seama ca iesim, doar ca nu suntem genul care ar regreta ca nu mai pot iesi cu prietenii prin baruri. Suntem fericiti noi doi in orice situatie.

SoareleMeu, sa stii ca m-am gandit si la ce ai spus tu, dar stiu ca o sa sune siropos, pur si simplu simt ca vreau sa fiu si eu mama.

#10 2010-03-24 23:21:37

SoareleMeu
Hero member

nu i-am spus sa nu il faca acum si nici la 40.. din partea mea poate sa faca fiecare o gradinita smile nu eu ii cresc smile

#11 2010-03-24 23:32:06

annalee
New member

Si acum inca o intrebare. Cum sa ii spun eu ca as vera sa grabesc procesul de marire a familiei? lol Ca mi se pare putin aiurea sa ii spun, vreau un bebe acum, acum.

#12 2010-03-24 23:33:22

SoareleMeu
Hero member

free a scris:

@SoareleMeu: esti aproape de 30 de ani si inca nu ai copii? Doar curios.. is.

nu, nu am ... habar nu am cu ce se mananca  nustiu

#13 2010-03-24 23:39:23

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

annalee sincer in primul rand cred ca toate isi au un rost in viata...mai intai ai resursele necesare-sa-ti intemeiezi o familie,sa ai un loc de muca ptr ca acel copil are nevoie si de scutece,mancare etc plus ca si voi trebuie sa va intretineti..ca una e doritu si alta e sa ai un copil
dar in primul rand sa ai o familie....ca degeaba iti doresti tu si il faci daca lui i se pare doar draguta idea de a avea un copil

#14 2010-03-24 23:40:57

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

daca iti doresti cu adevarat sa ai un copil, fa-l! atata timp cat e un copil dorit, eu cred ca lucrurile se aseaza si se rezolva intr-un fel sau altul!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#15 2010-03-24 23:44:37

Melany1
Banat

nu e chiar asa ..daca iti doresti fa-l!Ptr ca am o colega care a ramas insarcinata la 22 de ani (era cu tipu  ala de 5 ani) ea si-a dorit  bebe ,si lui nu i-a zis decat in luna a 5a...acum copilul are 5 ani iar colega mea este singura cu un copil,fostul ei prieten e cu alta si ase va casatori cu tipa aia
el niciodata nu a zis ca vrea un copil dar vorbeau ca pe viitor ar fi frumos un bebe..si ea a inteles gresit idea
asa ca mai bine ia-o treptat cu o casatorie intai...e primul act responabil

#16 2010-03-24 23:47:54

annalee
New member

Am spus deja ca partea materiala chiar nu reprezinta o problema pentru noi. Nu ca dam afara de bani, dar ne-am permite un copil cu putine sacrificii (aici ma refer mai bine zis la o dramuire mai buna a finantelor).

Cred ca o sa il intreb direct, cum a spus jessica. Sa vedem ce zice. Adevarul e ca daca ar sune ca nu e pregatit acum, l-as intelege. Nu as face un bebelus fara sa ii spun, adica evident ca as discuta cu el inainte.  In nici un caz nu i-as spune in luna a 5-a. Momentan ne protejam, deci nici nu as avea cum sa raman lol

Si nici nu as face un copil doar ca sa am un copil, eu vreau copilul lui, pe care sa il crestem impreuna. Daca nu se poate, nu se poate, mai astept putin, ca nu au intrat zilele in sac.

Ultima oara a fost editat de annalee (2010-03-24 23:50:51)

#17 2010-03-24 23:51:28

Melany1
Banat

ti-am zis ,mai bine fa primul act responsabil sa-i acorzi copilului ala o familie...nu ca ti s-a pus pata faci copil
daca nu e pregatit sa va pregatiti efectiv de nunta ,deci nu e pregatit nici de bebe....
ptr ca una e sa zici vrem sa ne casatorim.....si alta e sa stii ca te xasatoresti peste 3 luni, si stii sigur ca e totul pregatit
toate cuplurile solide au discutii sau planuri de o viitoare casatorie sau dicutii despre cum ar fi sa aiba un bebelus

#18 2010-03-24 23:52:06

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

wave hello, mi-am spus parerea......smile ....eu personal daca mi-as dori un copil, l-as face chiar si fara sa am un barbat langa mine......bineinteles ca ea cantareste lucrurile in functie de propria viziune!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#19 2010-03-25 00:00:41

annalee
New member

Eu nu consider casatoria ca un pas foarte important. L-am face doar sa fim in legalitate, doar la starea civila, noi si martorii de care e nevoie. Fara el nu vreau copil.

E ciudat sa va spun voua asta, nu va cunosc, nu ma cunoasteti, dra sincer ma bucur sa aud ca nu sunt nebuna, si ca ar trebui sa imi iau inima in dinti si sa il intreb el ce crede despre asta. Maine dimineata o sa discut cu el cred.

Multumesc mult pentru parerile voastre kram Si mai astept si parerile altor fete/baieti

Ultima oara a fost editat de annalee (2010-03-25 00:01:21)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.