homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O dorinta mare-2

#20 2010-03-25 00:04:06

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Re: O dorinta mare

Ca vrei sa ai un copil de tanara, inteleg. Ca nu mai poti astepta macar sa termini facultatea ... asta nu mai inteleg. Din  cate imi dau eu seama, mai ai poate 1-2 ani pana termini si atunci tot tanara vei fi.
Sfatul meu e TERMINA-TI STUDIILE si apoi fa copilul indiferent cat de mult vi-l doriti. Gandeste-te cum o sa poti sa inveti daca o sa-ti planga toata noaptea si n-o sa poti nici sa dormi nici sa inveti nici sa lucrezi la proiecte nici ... nimic.
Si cum au zis si alte fete, intra pe forum-uri de mamici si citeste acolo si bune si rele, sa stii din start la ce sa te astepti. Ca sunt tare draguti cand ii vezi pe strada la ALTII si cand le vezi hainutele alea cat o palma si jucariile, etc. dar si trebuie sa faci o multime de sacrificii.
Gandeste-te ca un copil e o chestie pe viata, nu poti sa-i dai UNDO, sa-l anulezi. O casatorie, la urma urmei, se poate desface daca nu merge. Dar copilul e al tau pt totdeauna. 

Si daca el nu pare foatre fericit cand aduci vorba, nu te gandi sa-l faci ca poate "se razgandeste" cand il vede. Uneori functioneaza chiar pe dos, dupa cum ai avut un exemplu mai sus postat de altcineva.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#21 2010-03-25 00:05:44

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

tu vrei copil cu el ...ok,dar uite ca asa a vrut si colega mea neaparat  un copil cu el ...si acum la 28 de ani e singura cu un copil si sufera fff mult ca el se va casatori cu alta...
plus ca unui copil ii trebuie un mediu stabil,o familie....un copil nu e un capriciu ,dar asa ca ne plac copii si ce dragalasi si scumpi sunt

#22 2010-03-25 00:05:53

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

atunci f bine ca te-ai hotarat sa vorbesti cu el cat mai repede! smile succes, sa iasa cum vrei tu! goodluck

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#23 2010-03-25 00:09:01

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

ce poate sa ii spun el .. o sa ii spun da .. normal ..doar nu cred ca e el o sa spun NU NU .. nu imi plac copiii , nu il vreau, nu vreau copii acum... peste 5-6 ani, bla bla bla.  De facut e usor dar ce te faci cu restul ?

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2010-03-25 00:14:04)

#24 2010-03-25 00:09:39

annalee
New member
Inregistrat: 2010-03-24

Am scris mai sus ca nu l-as face poate se razgandeste.

Stiu, chestia cu facultatea este si in mintea mea. Dar adevarul este ca intr-un an termin, si oricum nu ar aparea inainte sa termin ca nu ne-am apuca maine, ar trebui sa facem niste pregatiri, vizite la doctori, terminat cu ac si pauza dupa... Nu stiu ce sa zic. Apreciez si parerile impotriva acestei idei. Pana la urma de-asta am intrebat ca sa aud mai multe puncte de vedere.

Deja stiu ce este un copil, avem grija de bebeul surorii lui din cand in cand, atunci cand vrea sa iasa cu sotul, sau chetsii de genul. L-a,m tinut si un weekend intreg, si stiu ca nu e totul roz, dar nu stiu ce sa spun, nu am un motiv rational pentru care vreau asa ceva, pur si simplu imi doresc asta.

Publicitate

loading...

#25 2010-03-25 00:12:10

annalee
New member

Melany1 a scris:

tu vrei copil cu el ...ok,dar uite ca asa a vrut si colega mea neaparat  un copil cu el ...si acum la 28 de ani e singura cu un copil si sufera fff mult ca el se va casatori cu alta...
plus ca unui copil ii trebuie un mediu stabil,o familie....un copil nu e un capriciu ,dar asa ca ne plac copii si ce dragalasi si scumpi sunt

Ma scuzi, dar am inteles ca prietena ta i-a spus cand era deja in luna a 5-a, nu e corect fata de el sa faca asa ceva.

O sa vorbesc cu el, sa vad ce spune, in general el mai compenseaza si echilibreaza ideile mele. Poate el crede ca nu suntem pregatiti, si atunci va trebui sa astept putin smile

#26 2010-03-25 00:12:29

Melany1
Banat

asta e ceva care trebuie sa vina din partea amandurora...nu sa te duci sa-i zici tu ca vrei bebe etc...ptr ca de dragul tau poate ceda dar de fapt sa nu fie pregatit
voi munciti amandoi sau va ajuta si parintii?
da a gresit da a facut gestu asta ptr ca ei erau de cativa ani si vorbeau mai mereu de bebe etc..si ea acrezut ca va face bine daca ii va darui un bebe...plus ca si l-a dorit ff mult
acum regreta....si de multa ori a zis ca regreta

Ultima oara a fost editat de Melany1 (2010-03-25 00:13:59)

#27 2010-03-25 00:15:35

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

mai nu stiu dar daca stam sa ne gandim tot timpul la drobul de sare de deasupra capului, nu mai facem nimic! .....asa tot timpul apar fel si fel de probleme...

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#28 2010-03-25 00:17:18

annalee
New member

Am zis ca situatia noastra materiala e ok, nu o sa intru in detalii ca nu are sens. Cat despre venit din partea amandurora, tot trebuie cineva sa faca primul pas sa intrebe. Nu am de gand sa il conving sa faca nimic. O sa il intreb. Chiar nu sunt un copil razgaiat care vrea ceva si bate din picior sa aiba.

Inteleg daca zice ca nu vera acum, sau ca nu se poate acum, cum m-as bucura sa zica ca este de acord si ca vrea sa ne punem pe treaba.

#29 2010-03-25 00:18:57

Melany1
Banat

conteaza ff mult daca munciti amandoi...ptr ca una e sa va ajute si parinntii si alta e sa fiti independenti
eu una as vorbi si cu mama mea sau macar cu  sora...i-as cere un sfat

#30 2010-03-25 00:19:19

kathrynn
Hero member

Am trecut si eu printr-o faza din-asta cand aveam vreo 20 de ani si putin. Gasisem in pivnita un sac cu haine de bebelusi - unele chiar de cand am fost eu bebelus, altele cu care ma jucasem eu la papusi si le-am scos si ma tot uitam la ele. Si am gasit inclusiv un bebelus-papusa pe care l-am imbracat cu ceva dragut de acolo si l-am pus la mine in camera sa-l vad. Cred ca un pic o luasem pe aratura  chicot
Partea buna a fost (cred eu) ca n-aveam prieten in perioada aia si mi-a trecut rapid.

Acum iar imi doresc mult un bebe dar macar am o meserie, bani pusi de-o parte si ... 27de ani. E altceva, zic eu. smile

#31 2010-03-25 00:21:18

Melany1
Banat

aaa da si eu fac faze de genu asta Katrinn rotfl ba chiar intram in magazine cu haine de bebe....
si acum fac la fel rotfl2

#32 2010-03-25 00:26:15

annalee
New member

Mama mea mi-a spus ca oricand un nepotel e bine-venit. Asta intr-o discutie de acum ceva timp. Nu cred ca si-a schimbat parerea. Sora lui la varsta mea avea deja un copil si acum desi e in proces de divort e cu facultatea terminata, cu o slujba buna , deci nu si-a nenorocit viitorul pentru copil.

Si eu sunt sigura ca dupa ce voi termina facultatea voi avea o slujba pe masura specializarii mele si copilul nu va fi un impediment.

Kathrynn, poate o sa imi treaca si mie , cine stie, poate sunt prea multi hormoni in mine de la primavara, Oricum nu ma apuc maine sa ii fac lol Momentan sunt doar la stadiul de cerut pareri, de documentat, de discutat cu prietenul, ca nu vreau sa ma arunc cu capul inainte.

#33 2010-03-25 00:53:02

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Eu zic ca daca nu va sta nimic in cale, sub nicio forma, de la dorinta si iubire pana la situatie financiara si disponibilitate fizica si mentala, atunci sa o faceti, daca amandoi vreti si va doriti in prezent. Si nu cred ca tre sa stea in calea dorintei voastre o casnicie (sau, in cazul de fata, lipsa ei smile ) pentru ca pana la urma stabilitatea intr-un camin o dau persoanele care-l constituie si nu un act de la primarie! Cu sau fara el lucrurile pot sa mearga bine sau rau, dar asta depinde doar de voi

Asa ca din partea mea... Succes si sa ne mai tii la curent cu ce se mai intampla, daca vei dori asta, normal smile

#34 2010-03-25 00:54:01

kathrynn
Hero member

Annalee, sa nu te superi ca iti spun asa mai direct, dar eu cred ca la 20 de ani ar trebui sa ai alte preocupari, de genul "viata de student", ceva planuri pentru un serviciu (nu neaparat sa ajungi mare manager la o multinationala unde sa scoata si untul din tine).
La ce esti studenta? Ce meserie o sa ai dupa? Ce ti-ar placea sa lucrezi?

Melany, faze prin magazine fac si acum, stai sa vezi numai cand incep sa ma minunez pe cat de mici sunt unele si de dragute si .. uite o salopeta cu urechi de ursulet sau de pisica, uite ce rochita mica ... goood, pot sa existe si copii asa de mici? bla bla bla.

Eu, daca veneam la mama la 20 de ani sa-i spun ca vreau un bebe cred ca-mi tragea o spalatura zdravana ca nu de aia m-a trimis la facultate si alte texte parintesti si eventual il mai lua si pe EL la intrebari sa-si scoata si lui gargaunii din cap tongue

Totul depinde de cum iti setezi prioritatile in viata si ce astepti de la viata smile

#35 2010-03-25 01:04:51

annalee
New member

kathrynn, sincer, nu inseamna ca daca vreau un copil acum nu vreau un job bun. De viata de studenta, crede-ma am trait-o din plin inainte sa il intalnesc pe el, si lunile pe care le-am avut mi-au ajuns.

La intrebarile despre viata mea, am zis si mai sus, nu o sa raspund, dar sunt la o facultate de viitor, si o sa am o meserie buna pentru ca am note mari, si ma descurc in general. Deja am experienta in domeniu, nu multa, dar destula, si nu imi fac probleme sa nu gasesc ceva potrivit de munca dupa facultate.

Oricum, nu ma intelege gresit, inteleg ce vrei sa imi spui, numai ca auzind ce vrei tu sa imi spui imi dau seama ce nu vreau sa aud, deci parerea mea parca devine si mai clara.

Si ladypink, asta sper si eu, ca o hartie sa nu conteze, dar tot vom semna hartia aia ca totul sa fie clar si pentru cei din jur si sa nu avem probleme. Daca vine copilul o semnam mai repede, daca nu, asteptam pana ne-om aduce aminte, sau om avea nevoie.

Ultima oara a fost editat de annalee (2010-03-25 01:06:27)

#36 2010-03-25 01:26:25

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

ana, cred ca majoritatea dintre noi, femeile, ne dorim un copil..unele mai devreme altele mai tarziu.e dupa cum simti..te apreciez pt curajul de care dai dovada, mai ales ca eu sunt de aceeasi varsta ca si tine..si mie imi place copiii, dar a altora lol
pur si simplu nu ma simt pregatita psihic si poate nici nu ma consider o persoana atat de responsabila incat sa ma fac responsabila total de o fiinta atat de mica hjarta
chiar ma gandeam si eu ca mama, la varsta mea s-a maritat si la 21 de ani deja il avea pe frate-miu..deci se poate, chiar daca traim in alte timpuri..acum na, daca simti ca cel de langa tine iti va fi alaturi la bine si la greu si intradevar va intelegi bine, faceti acest pas in momentul in care sunteti total siguri de ceea ce faceti..
sper sa nu fie doar o dorinta de moment si sa nu-ti para rau mai tarziu..la sensul ca poate trebuia sa mai astepti.
sunt de parere ca oamenii sunt imprevizibili si chiar daca iti pui increderea totala in ei, in unele situatii pot reactiona diferit fata de asteptarile tale..stai o viata langa un om si tot nu ajungi sa-l cunosti bine..

in final, cum am mai spus..apreciez ca ai curaj sa faci acest lucru, dar cel mai bine ar fi sa discuti la fel de liber cu iubitul cum discuti si cu noi
mult succes big_smile

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#37 2010-03-25 01:52:53

annalee
New member

Ok, tin sa va anunt ca am discutat cu el, liber, direct si am ajuns la concluzia ca mai asteptam cam un an. NU pentru ca el nu vrea, dar mi-a spus ca eu sunt genul de persoana care ia decizii pripite (cea ce e foarte adevarat) si ca daca dupa un an inca ne simtim amandoi pregatiti sa facem asta de tineri atunci ne punem pe treaba.

Va multumesc mult pentru tot ce ati scris, m-au ajutat sincer absolut toate parerile, si cele pozitive, si cele negative pentru ca mi-am dar seama ca daca nu sunt destul de sigura incat sa vorbesc direct cu el, si a fost nevoie mai intai sa cer parerea prietenelor, si dupa pe un forum, probabil ca nu sunt destul de sigura ca sunt pregatita.

Daca pun totul pe hartie imi dau seama ca oricand vine un copil exista avantaje si dezavantaje, dar cred ca anul asta nu este anul potrivit pentru asa ceva. Inca odata multumesc mult kram Cred ca o sa va parasesc si o sa raman la stadiul de cititoare a forumului.

#38 2010-03-25 09:27:31

annalee
New member

Jessica_M a scris:

Anna, de ce să ne părăseşti?

Prefer sa citesc pareri decat sa imi dau cu parerea smile SI nu prea am mult timp la dispozitie. Dar va apreciez pe toate foarte mult kram

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.