homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ajutorrr!!!!! vreau sa scap de candida si nu stiu cum.-15

#267 2007-09-05 14:26:38

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Ajutorrr!!!!! vreau sa scap de candida si nu stiu cum.

sa ia

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#268 2007-09-08 01:27:27

ukutza
New member
Inregistrat: 2007-09-08

Buna seara tuturor! Sunt noua aici. Am citit cu rabdare si atentie toate paginile acestui subiect pentru ca nu am vrut sa repet sau sa intreb ceva ce a fost intrebat deja. Acum 3 sapt mi-am facut curaj si am mers la ginecolog. Aveam de ceva vreme o secretie ciudata, alb-galbuie, vascoasa ... cu o consistenta ciudata (parca se intinde!) insa nu tot timpul (cateodata o simt cum "curge" cand urinez ... ). De la ultima menstruatie aveam din cand in cand mancarimi in zona labiilor, dureri la contactul sexual (mai ales la inceput, apoi scadeau in intensitate, si cel mai ciudat - un fel de dureri cand incepeam sa ma excit, fara ca el sa ma atinga!!) si imi aparusera pe labii si in zona dintre vagin si anus un fel de crapaturi ale pielii care atunci cand erau mai iritate parca si sangerau usor ca o zgarietura. I-am spus toate astea medicului si de la primele cuvinte mi-a spus "candida". Dupa ce m-a examinat a confirmat ca secretia e de candida. Am facut analiza de secretie si testul Papanicolau, insa nu am luat inca rezultatele pt ca mi s-a zis ca al doilea dureaza 3 saptamani. Tot atunci mi-a spus ca am si o rana pe colul uterin si sa revin dupa ce ies rezultatele pt o colposcopie (banuiesc ca in functie de rezultatele analizelor). Mi-a prescris ca tratament 2 ovule Lomexin in 2 seri consecutive (insa din tot ce am citit aici, pe forum, fetele zic ceva de un ovul la 3 zile!!!oricum e prea tarziu ...) unguent tot Lomexin atat pentru mine, cat si pentru partener (dimineata si seara) si o pastila Diflucan(cate una pt fiecare dintre noi). Ce ma pune pe ganduri este faptul ca dl dr mi-a spus ca pot avea relatii sexuale, insa doar cu prezervativ (ii spusesem ca se intampla sa nu il folosim chiar de la inceput)... am citit prospectul ovulelor si, dupa cum s-a mai zis si aici, pe forum, nu pot folosi prezervativul din cauza ovulelor. Acest lucru ar trebui sa ma puna pe ganduri? Intre timp imi e teama de colposcopie ... o rana pe colul uterin poate fi ceva grav, dl dr parea linistit...insa... tot mi-e frica

Ultima oara a fost editat de ukutza (2007-09-09 12:48:30)

#269 2007-09-08 16:21:46

Puccina
Full member
Inregistrat: 2007-02-07

dar este normal de la candida sa ai dureri oribile la contact ? dureri adica usturimi, senzatie de arsura ? am candida de peste 3 ani, am urmat sute de tratamente si totusi nimic nu m-a scapat... chiar daca mancarimea dispare si secretia este normala, durerea la contact persista, este mai dureros cu fiecare tratament. sunt disperata si partenerul meu la fel.. ce pot sa mai fac?grater
Ah si apropo se poate sa ramai frigida? Pentru ca, daca nu am dureri (se intampla foarte rar), nu simt nimic si mi-e frica sa nu fi ajuns frigida ca am citit ca anumite boli pot determina frigiditatea..

Ultima oara a fost editat de allexya (2007-09-08 16:31:34)

Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ..

#270 2007-09-08 16:57:09

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

durerile la contact provocate de candidoza sunt normale...allexya...cu iaurt ai inceract?

happy with him...inlove with him...puss

#271 2007-09-09 15:17:36

ukutza
New member

Astazi e a patra zi de tratament si tocmai cand credeam ca e totul ok am obs ca ranile acelea au reaparut ... offf... medicul mi-a spus ca acum daca am reteta o sa pot face tratamentul ori de cate ori reapar simptomele... dar eu nici nu l-am terminat!!! oare pana in a saptea zi de tratment imi trec? credeti ca exista vreo sansa sa se intample asa? Oricum sapt viitoare ma duc la control... de fapt ma duc pentru colposcopie si sa vad rezultatele analizei de secretie si testului Papanicolau ... pls dati-mi si mie o parere... un sfat sad

Publicitate

loading...

#272 2007-09-09 15:48:18

crys_ty_na
Platinum member

s ar putea sa treaca...sau s ar putea sa nu treaca...depinde de organismul tau...asteptam sa vedem...dar s ar putea ca tratamentul acele sa nu fie cel mai bun pt candidoza...

#273 2007-09-09 18:49:57

ukutza
New member

Pb e ca toate ftl au folosit Lomexin ovule unul la 3 zile... eu in 2 seri consecutive... off nu stiu ... dar acele "rani" sunt de la candidoza, sau de la altceva? ce crezi ?

#274 2007-09-09 18:52:52

crys_ty_na
Platinum member

spune mi cum sunt mai exact...si unde?

#275 2007-09-09 19:03:46

ukutza
New member

pai... pe labii ... cateodata oarecum sangereaza... dar asa ca o zgarietura adica ceva f superficial... si in zona dintre anus si vagin.. insa apar si dispar fara sa faca coaja sau ceva de genul asta... e ca si cum as fi fortat pielea si a crapat... nu stiu daca ma exprim foarte exact sad
cand am fost la medic imi era teama ca n-o sa rezist la epilat... dar a fost ok ... ustura cand ma spal la inceput... cand pun apa pe zona respectiva (apoi imi trece) sau daca las sapunul prea mult...

Ultima oara a fost editat de ukutza (2007-09-09 19:06:14)

#276 2007-09-09 19:04:59

crys_ty_na
Platinum member

s ar putea sa fie de la secretia provocata de candida...ceva crema nu ti a dat medicul?

#277 2007-09-09 19:06:52

ukutza
New member

Ba da, tot Lomexin timp de o sapt dim si seara, si eu, si partenerul si o pastila de Diflucan (cate una pt fiecare)
Iar secretia a incetat acum ... si inainte nu coincideau neaparat perioadele in care aveam aceste "rani" si cele cu secretie... (secretia nu e la fel tot timpul, cateodata pare chiar ok, asta de dinainte de tratament)

Ultima oara a fost editat de ukutza (2007-09-09 19:10:06)

#278 2007-09-09 19:14:00

crys_ty_na
Platinum member

e ciudat...s ar putea sa fie cauzate de candidoza...sau s ar putea sa fie altceva...mai bine stai sa vezi ce zice si doctoressa...

#279 2007-09-09 19:37:49

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

ukutza a scris:

pai... pe labii ... cateodata oarecum sangereaza... dar asa ca o zgarietura adica ceva f superficial... si in zona dintre anus si vagin.. insa apar si dispar fara sa faca coaja sau ceva de genul asta... e ca si cum as fi fortat pielea si a crapat...

Exact asa am avut si eu. Am fost la dr si mi-a spus ca acele crapaturi sint de la iritatie si inflamatie ccauzate de candidoza.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#280 2007-09-09 19:59:10

ukutza
New member

Si tie dupa cat timp ti-a trecut? Eu sunt putin speriata ca fac tratament de 4 zile (din 7 in total) si doar secretia a disparut... iar "ranile" trecusera si azi au reaparut ... de fapt asa au fost mereu... apar si dispar grater

#281 2007-09-09 20:12:05

dia2010
Hero member

Am facut tratament exact acum o luna. La fel apar si dispar, dar rar, sa zicem dupa-masa simt ca ma ustura, seara dupa dus ma ung cu Clotrimazol si dimineata nu mai e, apoi 4-5 zile e ok si apare iar un pic de usturime si de "crapatura".

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#282 2007-09-09 20:31:55

ukutza
New member

Eu cand i-am descris medicului simptomele mi-a spus sa ma dau cu crema in zonele astea... si la sf dupa ce mi-a dat reteta a zis ca o sa recunosc singura cand e cazul sa reiau tratamentul... acum eu o sa il intreb daca toate celelalte simptome dispar si raman doar astea folosesc doar la crema... dar si asta... nu cred ca merge asa la nesfarsit... banuiesc ca la un mom dat nu va mai functiona :-<

#283 2007-09-09 20:36:28

dia2010
Hero member

ukutza a scris:

ca o sa recunosc singura cand e cazul sa reiau tratamentul...
dar si asta... nu cred ca merge asa la nesfarsit... banuiesc ca la un mom dat nu va mai functiona :-<

La asta ma gandesc si eu acuma. Sa ma duc la aceeasi dr si sa-i zic ca a reaparut sa vad ce zice, sa reiau tratamentul sau imi da altceva sau sa fac varianta cu Gynozol si Flucovim (eventual si Biotics)?

Apropo, Gynozol si Flucovim sa dau fara reteta?

#284 2007-09-09 20:46:38

dia2010
Hero member

Mersi http://i18.servimg.com/u/f18/11/29/02/96/1110.gif

#285 2007-09-09 20:47:39

ukutza
New member

Eu nu stiu daca ar fi sau nu cazul sa ma gandesc la un alt medic... pt toata povestea cu ovulele si prezervativul... insa ma gandesc sa ma duc sa fac colposcopia, vad ce zice si daca nu sunt multumita sau sunt nesigura cer si o a doua parere. N-ar fi cel mai bine asa?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.