homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tulburare mixta, anxioasa si depresiva!-2

#20 2010-04-13 20:04:44

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Tulburare mixta, anxioasa si depresiva!

ryanna22 a scris:

1.da, simt ca ma ajutat tratamentul insa de vreo 4 nopti iar nu am somn,e posibil sa se fi obisnuit organismul cu aceste pastilute, Sanval?
2.am anuntat medicul de faptul ca am astm, insa ma gandesc tot timpul ca acest tratament o sa`m faca rau, stau mereu cu frica`n san. neutral
3.nu, cu persoanele apropiate nu`mi place sa vorbesc, o sa consult si un psiholog cat de curand.

as mai avea o nelamurire si cu asta inchei, nu vreau sa fiu stresanta:

acum vreo 2 zile m`am enervat fff tare si drept urmare a inceput sa imi zvacneasca o vena foarte puternic la gat si sa am palpitatii..asta inseamna ca am pulsul marit sau de la nervi imi zvacnea acea vena? tot mi`e frica sa nu patesc ceva..si acum daca ma enervez la fel incepe sa zvacneasca grater  grater

1. nu cred ca e cazul de obisnuinta, e probabil o mica recadere de care e bine sa ii spui doctorului cand mergi la control, sa mai schimbe un pic dozele sau sa adauge altceva.
2. asta e problema ta, anxietatea, care apare si in cazul acesta. nu o sa iti faca rau, sau daca o sa apara efecte nedorite nu vor fi grave, scopul tau e sa scapi de problema pe care o ai acum, care iti afecteaza viata in acest moment, poate mai mult decat astmul. daca ai anuntat cu siguranta nu ai de ce sa iti faci griji.

cred ca treaba cu zvacnitul venei e tot de la anxietate. adica e probabil un fenomen care se petrece destul de des la multe persoane, odata ce iti creste pulsul, ca asta inseamna sa te enervezi, dar tu il constientizezi mai mult. nu o sa patesti nimic nici daca incepe iar sa zvacneasca, asa cum nu ai patit nici data trecuta.

sfatul meu e sa incerci sa te defocusezi un pic de la propriul corp si sa iti ocupi ziua cu altceva. desigur, sa nu cazi in extrema cealalta, sa iti fie vreodata mai rau si tu sa te gandesti, lasa, e de la anxietate, si sa fie doamne fereste ceva mai serios, dar ai inteles ideea.

poti sa povestesti aici cum te simti si cum iti mai merge si o sa incerc sa te ajut cum pot, daca ai nevoie, daca nu oricum e bine sa te eliberezi cumva de stresul in care traiesti, deci tot e bine sa mai scrii.

iti tin pumnii si sper sa treaca totul si sa fii ok cat mai curand!  puss

#21 2010-04-13 20:22:02

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

Cel mai mult ma deranjeaza irascibilitatea asta permanenta, ma "aprind" din orice detaliu, nu se mai poate intelege nimeni cu mine, nu suport sa fiu contrazisa, etc..o sa revin cu vesti, peste cateva zile o sa merg la control sa vad ce si cum..sper sa fie bine cat de cat supa

Inca o data iti multumesc pentru rabdarea, implicarea si devotamentul de care dai dovada! puss
Sa ti de`a Dumnezeu multa sanatate! kram

p.s. parca ma simt mai bine de cand am scris aici. smile

Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2010-04-13 20:24:38)

#22 2010-04-13 20:29:56

Soldier
Banat
Inregistrat: 2010-03-16

ryanna, din c?te am ?nţeles, ceaiul de sunătoare are acelaşi efect ca antidepresivele uşoare (cele cu reţetă, nu cele din plante). Un litru pe zi are efect benefic (şi recent am aflat că face bine şi la dinţi şi gingii). Eu ştiu de el de la un tip care a ?ncercat totul, de la psihologi şi pastile puternice şi p?nă la ceaiuri, băutură şi călătorii cu rucsacul. smile

Ţie ce-ţi produce stările astea? Ai idee măcar?

Ultima oara a fost editat de Soldier (2010-04-13 20:30:24)

Inofensiv ca un fluturas

#23 2010-04-13 21:06:09

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

ryanna22 a scris:

LE: e adevarat ca sunatoarea nu se combina cu antidepresivele?eu obisnuiesc sa beau ceai de sunatoare mai mereu..

Da, e foarte adevarat. Nu se combina in nici un caz sunatoarea cu antidepresivele.  St. John's Worth (sau sunatoarea) a fost/este studiata.

Nu stiu de unde teama asta a oamenilor ca antidepresivele dau dependenta. Nu este adevarat. Benzodiazepinele (asa cum este alprazolamul, adica substanta activa din Xanax) dau, in schimb dependenta dupa o anumita perioada de timp .
De obicei se dau pentru inceput un antidepresiv si o benzodiazepina pentru a potenta efectul antidepresivului. Banuiesc ca tu iei vreo 10 zile 0,25 mg de alprazolam + antidepresiv, iar dupa aia cresti doza de antidepresiv.

Ceea ce mi se pare important de mentionat e ca antidepresivele trebuie luate o anumita perioada (6-8 saptamani) pentru ca ele sa inceapa sa-si faca efectul, iar un tratament eficient se tine minim 6 luni. Dozele sunt stabilite numai de medic si niciodata nu trebuie renuntat brusc la tratament pentru ca te vei simti cu siguranta rau.

Cred ca moksha va poate spune mai multe decat mine. smile

Ultima oara a fost editat de ET (2010-04-13 21:06:54)

#24 2010-04-13 22:15:56

ani88
Full member
Inregistrat: 2008-06-17

Unii psihologi sunt si homeopati.

I love you. Remember. They cannot take it

Publicitate

loading...

#25 2010-04-13 23:01:45

moksha
Hero member

sunt perfect de acord ca homeopatia are rolul ei in multe boli si incurajez orice metoda alternativa, dar trebuie inteles ca in anumite boli - de pilda in depresie - lucrurile sunt mai serioase. si nu zic asta ca sa sperii pe cineva, cu atat mai putin pe ryanna. trebuie doar sa fim atenti sa nu luam prea usor o afectiune serioasa. nu trece cu sunatoare si alte lucruri de acest gen. ele ajuta foarte mult, dar trebuie adaugate evaluarii psihiatrice si tratamentului adecvat, nu sa le inlocuiasca.

de aceea tin sa precizez ca depresia in strictul ei sens poate fi o urgenta si trebuie luata in serios de familie si apropiati daca pacientul nu o face. nu orice tristeste e depresie, dar daca se pune diagnosticul de depresie trebuie tinut cont ca e o problema. din nou, nu te speria ryanna, tu esti pe drumul cel bun.

ideea e ca de exemplu in depresie s-au demonstrat anumite substante care sunt in deficit la nivel cerebral, iar ceea ce nu face sunatoarea dar fac medicamentele este sa actioneze specific pe cresterea acestor substante. asta e spus asa la un nivel superficial.

ideea e ca nu trebuie sa ne fie rusine sa mergem la psihiatru si sa cerem ajutor, cu tot respectul pentru homeopati nu pot controla corect singuri un tratament antidepresiv.

#26 2010-04-14 18:39:04

ryanna22
Hero member

Soldier, starile astea le am mai demult dar nu erau asa acute de asta m`am si dus la doctor, simteam ca nu mai pot sa controlez eu singura situatia..

ET, eu beau sunatoare in amestec cu menta deci nu simpla, iar o perioada am baut dimineata pe stomacul gol 100 ml concentrata pt ca am probleme cu stomacul dar acum am renuntat pana ma duc la control.
Alprazolamul l`am luat de la inceput de 3/zi cate jumatate de pastila.

Moksha, intr-adevar depresia trebuie luata in serios, pacat ca n`am luat`o si eu de la inceput si am lasat asa situatia sperand ca va trece de la sine! neutral

Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2010-04-14 18:57:35)

#27 2010-04-16 19:31:55

ryanna22
Hero member

Revin cu vesti noi...
Am fost astazi la control desi de abia luni trebuia sa ma duc dar n`am mai avut rabdare din cauza venei care imi tot zvacnea..Mi`a schimbat tratamentul dar sunt foarte dezamagita ca din cauza astmului nu a putut sa`mi de`a nimic pentru pulsul marit care ma tot sacaie.. grater  grater  Tot stau cu gandul ca o sa patesc ceva din cauza asta supa
Am intrebat si de ceaiul de sunatoare si a zis ca nu e nici o problema daca beau..
Asta e noul tratament:
* Coaxil 3/zi(pana cum am luat 2/zi)
* Bromazepam 1/2 x 2/zi
* Imovane 1 la culcare

#28 2010-04-16 19:37:04

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

de cat timp iei antidepresive ? sa iti gasesti un psiholog bun neaparat ...

#29 2010-04-16 19:40:03

ryanna22
Hero member

SoareleMeu a scris:

pe 19 luna asta fac 4 saptamani de cand iau..de ce? cesafac
asta incerc sa gasesc un psiholog bun...offf

#30 2010-04-16 20:05:29

moksha
Hero member

ryanna22 a scris:

SoareleMeu a scris:

pe 19 luna asta fac 4 saptamani de cand iau..de ce? cesafac
asta incerc sa gasesc un psiholog bun...offf

Nu patesti nimic din cauza venei care zvacneste, stai linistita si nu te mai gandi la asta.
Psihologul "bun" o sa il gasesti daca o sa il cauti, in sensul ca trebuie sa incepi sa mergi sa discuti pentru a iti da seama daca esti pe aceeasi lungime de unda si daca te simti confortabil sa discuti cu el.

Intre timp foloseste forumul ca pe un psiholog, nu sunt eu foarte calificata sa te ajut, dar pot sa incerc si am ceva informatii, asa ca daca vrei sa vorbesti despre orice eu sunt aici sa te ascult, respectiv citesc smile

#31 2010-04-16 20:22:45

ryanna22
Hero member

Mersi frumos puss  kram ,  e bine de stiut ca pot conta pe ajutorul tau dar nici nu vreau sa te deranjez mereu..
Acum am citit pe net despre pastilutele astea Imovane si mai rau mi`am facut numai pareri negative am citit supa  mi`e si frica sa`l iau cesafac
Am uitat sa intreb pe doamna doctor incep tratamentul asta dat din seara asta sau continui cu celalalt care`l avem pana luni..Tu ce zici?Cum sa fac?

#32 2010-04-16 20:33:26

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

ryanna...dar poti vorbi si cu noi la topicul de discutii...acolo palavragim vrute si nevrute...sau despre ofurile noastre

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#33 2010-04-16 21:09:29

ryanna22
Hero member

multumesc wild puss

#34 2010-04-16 21:15:36

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

cu mare placere ryanna,oricand puss  kram

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#35 2010-04-16 22:59:48

moksha
Hero member

ryanna22 a scris:

Mersi frumos puss  kram ,  e bine de stiut ca pot conta pe ajutorul tau dar nici nu vreau sa te deranjez mereu..
Acum am citit pe net despre pastilutele astea Imovane si mai rau mi`am facut numai pareri negative am citit supa  mi`e si frica sa`l iau cesafac
Am uitat sa intreb pe doamna doctor incep tratamentul asta dat din seara asta sau continui cu celalalt care`l avem pana luni..Tu ce zici?Cum sa fac?

scuze ca raspund asa greu.
eu zic sa incepi din seara asta.

NU mai cauta toate nebuniile pe net, pentru ca nu gasesti mereu ce trebuie si pentru o persoana anxioasa ca tine asta e rau. ai stabilit o relatie de incredere cu medicul tau, ai incredere ca vede mii poate de pacienti ca tine si stie ce face. daca nu ai incredere, nu e medicul bun pentru tine.

nu ma deranjezi in nici un caz. chiar mi se pare o idee buna si ce a propus wild_wind, e bine sa discuti asa...aiurea smile, te mai relaxezi.

#36 2010-04-16 23:26:12

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Mi se pare ciudat ca ti-a schimbat pastilele asta de repede .. dupa numai 4 saptamani .. sa imi spuna moksha daca gresesc dar nu se schimba asa de repede ..
Oricum sper din suflet sa nu te lase pe un anumit antidepresiv prea mult timp .. poate e o schimbare buna..
Cum a spus s Moksha.. nu citii de pe net, concentreaza-te asupra ta.

#37 2010-04-17 03:21:26

moksha
Hero member

SoareleMeu a scris:

Mi se pare ciudat ca ti-a schimbat pastilele asta de repede .. dupa numai 4 saptamani .. sa imi spuna moksha daca gresesc dar nu se schimba asa de repede ..
Oricum sper din suflet sa nu te lase pe un anumit antidepresiv prea mult timp .. poate e o schimbare buna..
Cum a spus s Moksha.. nu citii de pe net, concentreaza-te asupra ta.

nu e o regula, depinde de mai multi factori. e drept ca trebuie sa astepti o perioada pentru a vedea rezultatele, dar in general acestea apar repede. nu stiu exact de ce i le-a schimbat, dar nici nu pot sa zic ca e gresit, mai ales ca noi aici suntem pe un forum, iar doctorul a vazut-o in realitate, deci el are dreptate smile

#38 2010-04-17 16:05:21

ryanna22
Hero member

Moksha, am inceput tratamentul de aseara, sper sa fie ok... azi ma simt un pic mai bine fata de ieri cand ma adancisem iar in starile alea urate neutral
De ce nu e tocmai ok sa schimbe tratamentul? sad Antidepresivul(Coaxil) e acelasi, doar ca in loc de Alprazolam mi`a dat Bromozepam si mi`a schimbat si pastilutele de somn fiindca i`am zis ca nu reusesc sa adorm noaptea..
As vrea sa ma fac bine mai repede..offf

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.