homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tulburare mixta, anxioasa si depresiva!-3

#39 2010-04-17 16:15:19

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Re: Tulburare mixta, anxioasa si depresiva!

Nu vreau sa vorbesc prostii .. de asta am cerut sfatul ei .. o sa vorbesc cu "expertul"( sotul) care ia de 15 ani antidepresive sa vad ce sfat iti da smile

#40 2010-04-17 16:22:58

adina15
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-01-09

ryanna22 a scris:

Acum 3 saptamani am fost diagnosticata cu tulburare mixta, anxioasa-depresiva..De atunci iau tratament cu Coaxil, Alprazolam si Sanval..In curand va trebui sa ma duc iar la control..Am citit ca aceste pastilute dau dependenta si nu sunt tocmai indicate la o varsta asa tanara..Ce`as putea face sa renunt la acest tratament? Ce variante ar fi mai bune? supa
Si mama are probleme asemanatoare, ea sufera de atacuri de panica si anxietate si tot asa ia tratament.Cum as putea sa o ajut si pe ea? grater  cesafac

Va multumesc anticipat!

hai sa iti spus nu vei devenii dependenta daca sti sa preiei controlul...............si eu am fost diagnosticata cu anxietate-depresiva si atacuri d panica dar fusese pus un diagnostic in graba  prob mea erau doar atacurile d panica ........... am umblat din doc in doc  am ajuns p mana unora care mi.au distrus orice speranta, simteam k innebunesc ca voi fi dependenta d ele si k viata si starea mea d bine va depinde de pastile......... am incercat si terapie cognitiv comportamentala dar am nimerit p mana uneia care nu stia sa faca aceasta terapie....mi.am schimbat medicul si pastilele .......... mi.a explicat k nu voi fi dependenta pt k sunt amunite pastile care in componenta lor au substante care dau dependenta asa k am urmat un tratam usor timp d 1 an d zile fara sa uit macar o pastila .........am inceput cu 3 (dim/parzn/seara)p zi dupa am redus la (dim sau pranz si obligatoriu seara) iar in ultimele luni doar cea d seara am renuntat la ele dupa 1 an si imi era teama ca nu voi putea fi "normala" atunci knd nu imi este bine si simt ca pot avea un atac d panica folosesc med exclusiv din plante ulei de levantica

Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere
Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......

#41 2010-04-17 16:53:21

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

soarelemeu,
Vai de 15 ani? yikes  offf..... supa

Adina, puss  deci sa inteleg ca tu ai avut doar atacuri de panica? depresie si anxietate nu.. mie mi`e foarte teama sa nu devin dependenta, banuiesc ca tratamentul il voi urma cateva luni ca sa`si faca efectul..o sa cer si parerea unui psiholog poate ma va ajuta intr`o proportie mai mica sau mai mare.. ce simptome aveai tu in clipele alea? mama mea sufera de atacuri de panica e fff greu.. si naturist ce iei?doar ulei de levantica?

#42 2010-04-17 17:27:22

SoareleMeu
Hero member

De aia te-am impins la psiholog ... stiu ce vorbesc si nu e usor.
Nu trebuie sa te nelinistesti ... nu e cazul tau.. de aia m-am amtinut sa iti spun pe cine cunosc intr-o situatie similara dar ... trebuie sa te motivezi pt ca, cu depresia nu e de glumit.
revin .. s-a uitat la tratamentul tau si a spus ca e bun .. deci mergi in continuare pe mana doctorului.

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2010-04-17 17:37:39)

#43 2010-04-17 18:08:04

ryanna22
Hero member

SoareleMeu a scris:

Nu trebuie sa te nelinistesti ... nu e cazul tau.. de aia m-am amtinut sa iti spun pe cine cunosc intr-o situatie similara dar ... trebuie sa te motivezi pt ca, cu depresia nu e de glumit.
revin .. s-a uitat la tratamentul tau si a spus ca e bun .. deci mergi in continuare pe mana doctorului.

Ce veste buna mi`ai dat.. smile  deci nu e o problema ca mi`a schimbat tratamentul asa repede nu?ma speriasesi mai devreme.. sad
Multa sanatate ii doresc sotului tau! Mersi frumos pt parere puss

Publicitate

loading...

#44 2010-04-17 18:29:48

adina15
Hero member

ryanna22 a scris:

soarelemeu,
Vai de 15 ani? yikes  offf..... supa

Adina, puss  deci sa inteleg ca tu ai avut doar atacuri de panica? depresie si anxietate nu.. mie mi`e foarte teama sa nu devin dependenta, banuiesc ca tratamentul il voi urma cateva luni ca sa`si faca efectul..o sa cer si parerea unui psiholog poate ma va ajuta intr`o proportie mai mica sau mai mare.. ce simptome aveai tu in clipele alea? mama mea sufera de atacuri de panica e fff greu.. si naturist ce iei?doar ulei de levantica?

deci nici nu stii sau defapt sti ce a fost  in sufletul meu atunci knd mi s.a pus un astfel d diagnostic nu l.am acceptat asa ca am mers in alta parte ....... da am luat 1 an pastile eu cu o jum d pastila dormeam noaptea mancam si starea mea se imbunatatea........ primele rez se vad depinde si d medicul tau dr si d starea ta....... eu am incetat sa fac acea terapie cognitiv comportamentala pt k tipa nu imi inspira decat teama panica si ma imbolnaveam mai rau sad...... asa k am inceput sa fac exercitiile d relaxare denumite pilonul central +tratam ......... knd am renuntat la pastile si am mai avut cate un atac sau stresul isi spunea cuv luam ulei d levantica(fiind tratam naturist) imi face atat d bine + k nici stare d somnolenta nu imi da daca le iau p timpul zilei sau uneori mai beau ceai de tei ........  important este ca sa ia langa tine pers dragi tie sa ai priteni aproape........ se spune k anxietatea se trataeza prin prieteni si fam .......... pt mama ta ar fi bun dar si pt tine omega 3 este recomandat pt repararea celulelor nervoase

#45 2010-04-17 19:00:58

SoareleMeu
Hero member

sal, imi pare rau, nu am vrut sa te sperii sad  Sunt convinsa ca o sa treci peste si o sa fie totul bine. El s-a jucat la inceput cu pastilele .. le lua o saptamana .. o saptamana nu le lua .. cand vedea ca se simte rau iara le lua si tot asa ... sau cand l-am cunoscut eu rupea cate un sfert de pastila si o lua dimineata inainte sa se duca la serviciu sau acum 4 ani ii schimba pastilele din 4 in 4 saptamani.  Deci a facut multe prostii .. abia acum 1 jumate a  inceput terapia si va dura mult pana isi va revenii la normal.

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2010-04-17 19:01:27)

#46 2010-04-17 19:18:16

adina15
Hero member

important e k tu ii esti aproape si asta ajuta ..nimic nu insanatoseste mai bine k drg d mama /sotie/iubita big_smile

#47 2010-04-17 19:39:29

ryanna22
Hero member

Te cred Adina, e foarte greu si ai dreptate e f important ca cei dragi sa`ti fie alaturi..si prietenii..doar ca eu de cand am devenit depresiva m`am cam izolat si nu simt nevoia sa mai fac lucrurile care le faceam inainte..
imi poti spune mai multe despre aceste exercitii de relaxare, te rog?unde le gasesc..oare nu se bat cap in cap tratamentele astea naturiste cu medicamentele? hmm  i`as da si eu mamei ulei de levantica daca spui ca e asa bun..

Soarele meu, sa te auda Dumnezeu!  smile
Sotul tau se duce si la psiholog si la psihiatru?insomnii are noaptea?

Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2010-04-17 19:42:12)

#48 2010-04-17 20:08:05

SoareleMeu
Hero member

am vrut sa subliniez mai sus ca trebuie sa te ti strict de tratament. sa nu omiti pastile sa nu te joci cu ele pt ca aia i-a facut lui mult rau. merge la psiholog ..unul foarte bun care cred ca se lasa batut cu el...era plictisit rau...am fost si eu cu el de cateva ori si chiar mi-a placut. deci nu doarme, nu mananca. noroc ca munceste de acasa asta doar ca sa aiba o ocupatie. nu are energie..si lista poate continua. are zile bune dar asta foarte rar

#49 2010-04-17 20:21:53

adina15
Hero member

ryanna22 a scris:

Te cred Adina, e foarte greu si ai dreptate e f important ca cei dragi sa`ti fie alaturi..si prietenii..doar ca eu de cand am devenit depresiva m`am cam izolat si nu simt nevoia sa mai fac lucrurile care le faceam inainte..
imi poti spune mai multe despre aceste exercitii de relaxare, te rog?unde le gasesc..oare nu se bat cap in cap tratamentele astea naturiste cu medicamentele? hmm  i`as da si eu mamei ulei de levantica daca spui ca e asa bun..

Soarele meu, sa te auda Dumnezeu!  smile
Sotul tau se duce si la psiholog si la psihiatru?insomnii are noaptea?

deci eu am luat tratam strict 1an in cap fara k nici macar 1 zi sa uit d vreo pastila asta e fff important......... dupa ce am renuntat la ele am inceput sa iau la nevoie ulei d levantica nu  cred k se bat cap in cap pt k e facut din macerat d levantica( http://www.hofigal.eu/produse.php?id=435 ) stiu clar k in timpul tratam cu antidepresive nu se consuma alcool nu se face abuz d cafeina cofeina si nici grefa nu se manaca asta depinde d med ..... citeste p prosect daca ai interzis sau nu la grefa .......... exercitiile d relaxare le am d p net si m.au ajutat enorm si inca le mai fac atunci knd e cazul pt a nu lua pastile sunt pur si simplu exercitii respiratie d control asupra mintii ...........si eu m.am izolat k tine dar nu pt k am vrut si pt k asa s.a intamplat sad ..... daca vrei exercitiile d relaxare trimite.mi un mail si eu iti dau exercitiile

#50 2010-04-17 21:24:07

ryanna22
Hero member

Adina, ai mail big_smile

Tratamentul o sa`l tin cu siguranta..si mie mi`a spus ca fara cofeina,de grefa nu stiam,banuiesc ca si ciocolata e interzisa..
Tu ce tratament ai avut adina, timp de 1 an?acelasi sau la`i mai schimbat?

Soarelemeu, multa sanatate sotului imi imaginez prin ce trece si stiu cat e de greu..

#51 2010-04-17 21:27:19

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

ryanna22 a scris:

SoareleMeu a scris:

Ce veste buna mi`ai dat.. smile  deci nu e o problema ca mi`a schimbat tratamentul asa repede nu?ma speriasesi mai devreme.. sad
Multa sanatate ii doresc sotului tau! Mersi frumos pt parere puss

ti-a schimbat alprazolamul cu bromazepamul pentru ca ti-am zis, nu e bine sa iei benzodiazepine mai mult de 1 luna.

e ok, deocamdata urmeaza tratamentul. e normal sa iti schimbe benzodiazepina, sa te ingrijorezi daca ti-o lasa mult timp, pentru ca da anumite efecte secundare plus dependenta.

din cate stiu eu - nu stiu de la psihiatrie, deci nu e ceva stiintific - ciocolata e buna, te ajuta sa secreti endorfine. dar nu pot sa zic sigur ca ai voie. un pic de ciocolata acolo nu cred ca strica smile

mult succes.

imi cer scuze, am raspuns la un mesaj gresit, se intelege, nu mai schimb acum, sowy.

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-04-17 21:27:53)

#52 2010-04-17 21:36:15

ryanna22
Hero member

Da, am inteles moksha..mersi de lamuriri puss  sunt o prapastioasa!
faptul ca m`a durut azi capul f tare si toata ziua(imi zvacneste si cand ma ridic mai brusc)+la ceafa o avea legatura cu pastilele? sad

Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2010-04-17 21:37:09)

#53 2010-04-17 21:49:55

adina15
Hero member

ryanna22 a scris:

Adina, ai mail big_smile

Tratamentul o sa`l tin cu siguranta..si mie mi`a spus ca fara cofeina,de grefa nu stiam,banuiesc ca si ciocolata e interzisa..
Tu ce tratament ai avut adina, timp de 1 an?acelasi sau la`i mai schimbat?

Soarelemeu, multa sanatate sotului imi imaginez prin ce trece si stiu cat e de greu..

da am mail big_smile  .....eu 1 an am avut acelasi tratam .....dar inainte sa ajung la medicul asta bun am avut altul dar mi l.a schimbat sa nu devin dependenta big_smile ......astept sa imi trimiti k sa iti pot da exercitiile big_smile......... mai mie mi s.a zis d faza cu cafeina cofeina si ciocolata sa nu exagerez adik aveam noie o cafea dim si atata dar eu nu beau cafea asa k nu m.a afectat am mancat putina ciocolata decat deobicei se spune k ciocolata "excita" creierul big_smile + k eu am facut curatenie si in alimentatie big_smile ... fara fast food, mancaruri grele si am mai macat  f mult mango 2 luni am  mancat in fiecare seara un mango:d

#54 2010-04-17 22:19:49

ryanna22
Hero member

Adina, ti`am tr de atunci e-mail.. big_smile

Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2010-04-17 23:13:15)

#55 2010-04-17 22:23:16

SoareleMeu
Hero member

fara alcool si fara cafea/ cofeina .. grija mare la alimentatie , fara prea mult fast food.
Apropo .. al meu in gluma imi spusese zilele trecute ca daca ar fi fost un cal era impuscat de mult ... se referea la cat sufera ...are un simt al umorului printre toate cele...

#56 2010-04-17 23:05:48

ryanna22
Hero member

saracutu` sad  e bine sa fii optimist si cu simtul umorului dar e cam greu ca sa nu zic foare greu in situatia asta...

la cofeina am renuntat, fast food mananc dar rar..adina, de ce asa mult mango?te`a ajutat la ceva?

#57 2010-04-17 23:16:51

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

ryanna22 a scris:

e bine sa fii optimist si cu simtul umorului dar e cam greu ca sa nu zic foare greu in situatia asta...

dar nu imposibil, ry!
incearca sa te trezesti zilnic cu gandul: "azi imi va fi mai bine!". nu te mai stresa cautand pe net! (ceva incurajator nu vei gasi, mai ales daca citesti prospecte; ma durea gatul si am cumparat strepsils [sper ca nu are nimic ca am dat nume cesafac ] dupa ce am citit prospectul am zis ca prefer sa mor de durere decat sa le iau lol sunt scrise toate minunile posibile pe care le-o fi experimentat 1 om dintr-un miliard lol 

multa sanatate, ai grija de tine si cu optimismul inainte! puss

bebe V., soarele si luna

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.