Tulburare mixta, anxioasa si depresiva!-5
- SoareleMeu
- Hero member
- Inregistrat: 2007-11-16
Re: Tulburare mixta, anxioasa si depresiva!
nu cumva ai si putin de obsessive compulsive disorder ? Al meu are si si se manifesta prin ganduri obsesive .. de aia nu poate sa doarma noptile .. el adoarme mereu cu televizorul deschis, si-a facut un obicei din asta si cred ca il ajuta .. + pastilutza...
- adina15
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2009-01-09
ryanna22 nu e cazul sa disperi si sa intrii in panica poate chiar nu te ajuta med p care le iei te.ai gandit la astea?....eu inainte ma duceam odata la 2 zile sa imi creasca doza pt k nu faceam faza iar knd a marito dormeam zi/noapte drept pt kre ai mei s.au cam speriat sia m schimbat medicul+tratam
Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......
- ryanna22
- Hero member
- Inregistrat: 2008-10-08
soarelemeu, nu cred ca e vb de asa ceva la mine...
adina, nu stiu ce sa mai cred si cum sa mai fac
- Divya
- Hero member
- Inregistrat: 2009-05-13
ryanna22 a scris:soarelemeu, nu cred ca e vb de asa ceva la mine...
adina, nu stiu ce sa mai cred si cum sa mai fac
ryanna,dar de la medicamente nu ai starea aia de somnolenta?nu ai avut'o nici la inceputul tratamentului?
- SoareleMeu
- Hero member
asteapta cateva saptamani .. ti-a crescut doza si poate o sa iti faca bine ... Nu te posomora ... faci plimbari ? iesi afara din casa, gaseste-ti o ocupatie ..
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
SoareleMeu a scris:nu cumva ai si putin de obsessive compulsive disorder ? Al meu are si si se manifesta prin ganduri obsesive .. de aia nu poate sa doarma noptile .. el adoarme mereu cu televizorul deschis, si-a facut un obicei din asta si cred ca il ajuta .. + pastilutza...
Nu cred ca e vorba despre asa ceva in cazul ryannei.
- ryanna22
- Hero member
divya, am avut o stare de somnolenta in 1 saptamana de tratament..iar dupa aia cand si cand..acum doar dimineata cand ma trezesc ma simt asa ametita(probabil de la pastila de somn), iar acum mi`e somn dar nu reusesc sa adorm, si marea mea nelamurire e nervozitatea asta excesiva..
soarele, da, mi`a crecut doza la antidepresiv atat..
- Divya
- Hero member
- Inregistrat: 2009-05-13
ryanna22 a scris:divya, am avut o stare de somnolenta in 1 saptamana de tratament..iar dupa aia cand si cand..acum doar dimineata cand ma trezesc ma simt asa ametita(probabil de la pastila de somn), iar acum mi`e somn dar nu reusesc sa adorm, si marea mea nelamurire e nervozitatea asta excesiva..
soarele, da, mi`a crecut doza la antidepresiv atat..
ciudat,starea de nervozitate ar fi trebuit sa dispara.am luat si eu o vreme si aveau cu totul alte efecte
- ryanna22
- Hero member
pai asta imi zice si mie logica ca nervozitatea ar fi tb sa dispara divya, tu ce diagnostic ai avut?si ce anume ai luat,daca poti sa`mi zici..
moksha, tu ce parere ai de tot ce am zis eu mai sus?
Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2010-04-19 19:54:05)
- ryanna22
- Hero member
imi pare rau.. bine ca ai gasit cauza, dar tratamentul de ce spui ca ti`a facut rau?ai devenit depedenta?cat timp ai luat?
Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2010-04-19 20:01:11)
- adina15
- Hero member
nu stiu dc am eu impresia ca med tale nu prea te ajuta ....... incearca sa faci din nou o vizita medicului si sa ii expui prob ......... atat pt tine dar si pt sotul tau soarele meu este bine d stiut ca omega 3 si 6 ajuta enorm stimuleaza metabolismul si activitatea functionala a sistemului nervos, buna dispozitie si senzatia de bine........daca starea ta de nervozitate nu dispare inseamna k e o prob ori la tine pt k nu mai ai rabdare sa te faci bine ori medicamentele nu fac fatza desii eu tind sa cred k e mai mult o nerabdare k starile sa dispara mai repede si cu atat mai mult k ai si tratam ...o cana d ceai de tei mai poate fi de ajutor se bea treptat nu totul odata...... nervozitatea ta inseamna stres si automat stresul aduce anxietatea si afecteaza endocrina......oare starea ta de nervozitatea mai are si alta cauza?da ea mai poate avea o cauza :menstra , se stie k inainte sa apara incep anumite stari in corpul nostru(nervozitate accentuata, anxietatea si multe altele)........ esti sigura ca este vorba de anxietate? incearca sa faci un control endocrinologic ......sunt multe sfaturi dar ca tu sa fi linistita incearca s atratezi fiecare prob p rand si cel mai mai de pret sfat este NU DISPERA
Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......
- SoareleMeu
- Hero member
adina ..cred ca a luat ceva de genul pure epa, care nu l-a ajutat cu nimic .. apa de ploaie .. Nu merge la el asta, nici psihologul nu mai are rabdare cu el .. depinde numai si numai de el sa se faca bine .. eu cred ca asa e el, trebuie sa traiasca cu depresia.
- adina15
- Hero member
depresia mai poate fi din cauza unei dereglari hormonale nu cred k e neaparat nev k el sa traiasca in depresie uneori ma gandesc ca devine si obisnuinta si renunti sa mai lupti si atunci numai e nimic de facut daca dorinta ta nu e prea mare
- SoareleMeu
- Hero member
psihologul i-a spus ca e parte din personalitatea lui ..Eu sincer nu i-am spus niciodata in fata ca nu o sa se faca bine .. dar sunt sigura ca asta e el si trebuie sa isi poarte crucea ...A facut tot ce i-a stat in putinta omenesc ... depinde numai de el de acum inainte...
- adina15
- Hero member
imi pare rau pt el inteleg perfect ce este in sufletul lui si al tau dar pana la urma daca e sa fie asa orice ai face asa ramane
- ryanna22
- Hero member
nici eu nu cred ca ma ajuta medicamentele astea..cu cele date 1 data m`am simtit mai bine..plus de asta ma si sufoc din cauza lor(asta fiindca am si astm).. de astazi beau si ceai "somn linistit" poate o avea vreun efect..si ma gandesc si sa iau omega 3,am citit ca e f bun, mi`ai zis si tu DAR cred ca o cer si a 2 parere, nu pot sa stau in ritmul asta...
soarelemeu, sotul tau e irascibil mai mereu sau e calm?
Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2010-04-19 20:42:15)
- moksha
- Hero member
ryanna22 a scris:pai asta imi zice si mie logica ca nervozitatea ar fi tb sa dispara divya, tu ce diagnostic ai avut?si ce anume ai luat,daca poti sa`mi zici..
moksha, tu ce parere ai de tot ce am zis eu mai sus?
daca poti sa imi zici exact la ce te referi, imi e greu sa urmaresc.
am citit ultimele tale mesaje si am cateva chestiuni de zis: 1. daca nu ai incredere in medicul tau cauta pana vei gasi unul in care sa ai incredere pentru ca 2. trebuie sa urmezi tratamentul pe care ti-l prescrie, pentru asta trebuie sa ai incredere ca el va da rezultate 3. si pentru ca trebuie sa ai atata incredere incat sa poti vorbi orice si sa poti suna oricand sa intrebi orice 4. in legatura cu astmul tau de care vad ca pomenesti foarte foarte des...imi pare ca e cumva inglobat in starea ta de anxietate. astmul este o boala care nu ar trebui sa iti dea simptome in afara atacurilor, asa ca ori nu e un astm bine controlat - deci e important sa reevaluezi tratamentul, ori ii acorzi prea multa importanta. nu vreau sa para dur ceea ce am scris, dar doar aceste 2 posibilitati exista.
- ryanna22
- Hero member
Ma refer la nervozitatea asta excesiva pe care medicamentele ar fi trebuit sa o rezolve dupa parerea mea..
Nu am incredere asa e si am inceput sa ma indoiesc chiar si de diagnostic sincer sa`ti spun..din pacate relatia medic-pacient lasa de dorit..de sunat nici nu poate fi vorba.. Stai linistita nu pare dur ceea ce ai scris, eu sunt o persoana realista de fel si`mi place adevarul oricat de dureros e In privinta astmului cred ca e scapat putin de sub control tocmai din cauza acestor pastilute(scrie clar pe prospect ca cei cu afectiuni respiratorii tb sa aiba grija).. Si ce ma mai ingrijoreaza dupa partea cu nervozitatea e acea vena care imi zvacneste incontinuu de 1 sapatamana..e normal?
poate ti se va parea o prostie dar ma regasesc 100% in simptomele astea:
Nevroza anxioasa
Bolnavul suferind de nevroza anxioasa prezinta rezistenta scazuta la oboseala. Somnul este neodihnitor, superficial sau, uneori, insomnia este totala. La trezire, se simte mai obosit decat la culcare.
De asemenea, manifesta hiperexcitabilitate emotiva. Izbucneste repede in plans sau ras nervos, este nerabdator, nu se poate concentra; nu poate asimila informatii.
Sensibilitatea psihica crescuta se dubleaza si de o hiperestezie polisenzoriala: il supara zgomotele, fosnetul foilor, scartaitul usii; Vertijul, senzatia de ameteala, nesiguranta in mers, pocniturile in urechi, In cadrul hiperexcitabilitatii vasomotorii, pacientii au valuri de caldura alternand cu senzatia de frig sau palpitatii cu tahicardie.
La nivelul aparatului respirator, nevroza se manifesta prin senzatii neplacute de sufocare sau de ?nod in gat".
Cefaleea are caracterul unei dureri ?in casca", cu punct de plecare occipital.
Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2010-04-19 21:44:01)
- moksha
- Hero member
ryanna22 a scris:Ma refer la nervozitatea asta excesiva pe care medicamentele ar fi trebuit sa o rezolve dupa parerea mea..
Nu am incredere asa e si am inceput sa ma indoiesc chiar si de diagnostic sincer sa`ti spun..din pacate relatia medic-pacient lasa de dorit..de sunat nici nu poate fi vorba.. Stai linistita nu pare dur ceea ce ai scris, eu sunt o persoana realista de fel si`mi place adevarul oricat de dureros e In privinta astmului cred ca e scapat putin de sub control tocmai din cauza acestor pastilute(scrie clar pe prospect ca cei cu afectiuni respiratorii tb sa aiba grija).. Si ce ma mai ingrijoreaza dupa partea cu nervozitatea e acea vena care imi zvacneste incontinuu de 1 sapatamana..e normal?
poate ti se va parea o prostie dar ma regasesc 100% in simptomele astea:
Nevroza anxioasa
Bolnavul suferind de nevroza anxioasa prezinta rezistenta scazuta la oboseala. Somnul este neodihnitor, superficial sau, uneori, insomnia este totala. La trezire, se simte mai obosit decat la culcare.
De asemenea, manifesta hiperexcitabilitate emotiva. Izbucneste repede in plans sau ras nervos, este nerabdator, nu se poate concentra; nu poate asimila informatii.
Sensibilitatea psihica crescuta se dubleaza si de o hiperestezie polisenzoriala: il supara zgomotele, fosnetul foilor, scartaitul usii; Vertijul, senzatia de ameteala, nesiguranta in mers, pocniturile in urechi, In cadrul hiperexcitabilitatii vasomotorii, pacientii au valuri de caldura alternand cu senzatia de frig sau palpitatii cu tahicardie.
La nivelul aparatului respirator, nevroza se manifesta prin senzatii neplacute de sufocare sau de ?nod in gat".
Cefaleea are caracterul unei dureri ?in casca", cu punct de plecare occipital.
In primul si primul rand parca am vorbit ca nu o sa mai cauti pe internet. In al doilea rand daca ar fi fost vorba despre o nevroza medicul tau si-ar fi dat seama si el este capabil cu siguranta, chiar daca tu il placi sau nu il placi, sa faca diagnosticul acesta diferential. In al treilea rand aproape toate bolile psihice, ca sa nu zic ca toate pot avea simptomele pe care le-ai scris tu aici.
Nu e prima oara cand mentionezi de astm si de aceea m-am gandit ca e posibil sa exacerbezi situatia prin filtrul anxietatii. Daca ai avea o criza de astm sau ti-ar fi asa rau ca nu te-ai putea ridica din pat si te-ai albastri la fata ca nu ai putea sa te oxigenezi cum trebuie atunci as zice ca e necontrolat. Daca ai un doctor care te vede pentru astm fugi la el si vezi ce o sa iti zica, e poate chiar indicat.
Cat despre zvacnire eu una - e drept, asta nu inseamna ca e si corect - nu cunosc nici o boala care sa determine aceasta zvacnire de care vorbesti. Este o reactie la un stres sau la o crestere de alta cauza a frecventei cardiace. Pe care in conditii normale si nu de hiperatentie la propria persoana nu ai fi remarcat-o. Gandeste-te si altfe, daca ai stat cu ea asa o saptamana si nu ai patit nimic ce ne spune asta?
In ultimul rand ti-am mai zis ca fiecare dintre aceste medicamente are un timp necesar pana sa intre in actiune, nu se intampla nimic peste noapte.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|