homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Suna oare ceasul biologic?-7

#115 2010-04-24 12:28:13

-=-baby_pink-=-
Insomniac member
Inregistrat: 2009-07-30

Re: suna oare ceasul biologic?

cu placere puss

•Trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea,dar esti responsabil pentru ceea ce devii! •

#116 2010-04-24 14:10:40

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

anabella_n a scris:

blue_ellf a scris:

fetelor o problema am si eu... nu am sanii chiar atat de mari, nici mici mici nu pot sa zic ca-i am dar totusi nu sunt cam cat as vrea sa fie....si ma gandesc cum voi alapta eu cand voi fi mamica sad.
care este faza cu rh-ul ? cum este bine sa aiba mama, rh-ul opzitiv sau negativ? si inca ceva. am lasat pastilutele  smile si as vrea sa stiu si eu cum se foloseste metoda calendarului?

poți să nu ai s?ni deloc, atunci c?nd va veni vremea să naști, apoi să alăptezi, ?i vei avea deja cam de văcuță, deci nu-ți fă probleme lol ei ?ncep să crească ?ncă din primele săptăm?ni de concepție.
RH-ul trebuie să fie la ambii părinți pozitiv, căci dacă e negativ la unul, trebuie făcut un tratament pe perioada sarcinii, sub supravegherea medicului. ?l poți afla ?n urma unei analize specifice
metoda calendarului e cea mai bună metodă de a răm?ne ?nsărcinată, dacă nu ai CM regulat lol (dacă e regulat, șansele de concepție sunt doar nițel mai mici)

blue, nu te stresa... si eu am sanii mici si am lapte la greu smile

iar cu incompatibilitatea de rh nu mai e pb de mult timp... eu am rh neg, sotul poz, bebe poz... si suntem bine mersi, am facut vaccinul ala dupa nastere si cu asta basta.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#117 2010-04-24 14:25:15

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

PillBlast a scris:

Oki, eram si eu curioasa. Ce analize trebuie sa faci inainte?

?ți dau o listă cu ce am făcut eu, e posibil ca numărul analizelor să difere de la medic la medic, dar e bine să faci lista completă, totuși

de s?nge (aprox 700 lei):
Serologie sifilis cantitativă (reagine + anticorpi specifici)
grup sanguin-sistem OAB (asta pt ca eu nu-mi știam grupa)
factor RH (nici pe asta nu-l știam)
Ag HBs (virusul hepatitei B)
Anti-HIV 1+2
Anti HBs-cantitativ
Anti - HCV (Test specific   de depistare ?n s?nge a anticorpilor anti-virus hepatita C)
Listeria monocytogenes - serologie
Profil TORCH (acronimul pentru un grup de boli infecţioase, găsești pe net info despre ce anume cuprinde)

din recoltare (149 lei):
mycoplasma
chlamydia

tarifele s-au aplicat pentru medicover (+ laboratorul de analize synevo), e posibil ca la alte clinici să fie mai ieftin, dar eu la vremea aia stăteam ?n bucurești și acolo aveam medicul ginecolog

#118 2010-04-24 14:53:16

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Merci anabela, nu planuiesc bebe acum acum dar e bine de stiut. am notat lista frumos, ca atunci cand va veni vremea sa stiu orientativ ce trebuie sa fac. Ca aici nu prea le au cu testarile lol

#119 2010-04-24 15:08:37

anabella_n
Hero member

n-ai pt ce, oric?nd ai vrea să faci bebele, e bine să te testezi pentru toate cu vreo 3 luni ?nainte, să n-ai suprize. eu am ieșit pozitiv la toxoplasmă și mycoplasmă, așa că dacă mă apucam de bebe și le descopeream ?n sarcină era de rău.

Publicitate

loading...

#120 2010-04-24 15:24:11

Monica999
Hero member
Site

E bine de stiut chestia asta. Stiam si eu ca trebuiesc analize facute inainte, dar habar n-aveam care.

#121 2010-04-24 15:34:12

blue_ellf
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-03

sotul nu trebuie si el sa faca analize pt a vedea ca e perfect ok? anabella ai cumva pisica in casa? stiu ca de al ele poti contracta toxoplasma.

Ultima oara a fost editat de blue_ellf (2010-04-24 15:36:12)

13.04.2011  deja mamica de Natalia Ana-Maria
relax,take it easy smile
Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii lui este să o iubească pe mama acestora.
http://lmtf.lilypie.com/kA8zp2.png

#122 2010-04-24 15:35:44

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

pink_martini a scris:

blue_ellf a scris:

acesta este http://www.sunnypharma.ro/image/cache/g … 00x500.jpg
Am mai avut si de la Dr Soleil care era oribil, era foarte apos si "scartaia" .. brrr  tongue

Nu e aiurea sa il folosesti frecvent? Vad ca scrie ca se foloseste pt a facilita introducerea unor instrumente medicale hmm

#123 2010-04-24 15:46:21

anabella_n
Hero member

blue_ellf a scris:

sotul nu trebuie si el sa faca analize pt a vedea ca e perfect ok? anabella ai cumva pisica in casa? stiu ca de al ele poti contracta toxoplasma.

am avut, ?nsă a murit ?n 2007 și se pare că microbul n-ar fi rezistat at?ta timp ?n organism. ce cred eu este că am luat ?n vară de la pisicile soacră-mii. stau ?n curte, prin vecini, sunt murdare de la at?ta umblat pe afară și eu am avut grijă de ele c?t au fost ei ?n concediu
blue, din moment ce tu ieși ok la analizele respective, e clar că și el e ok. dacă vrei să concepi și nu poți, atunci e cazul să-ți facă o spermogramă, să vadă dacă nu cumva problema e la el. nouă ne-a dat doar tratament de luat am?ndoi, pt mycoplasmă, dar n-a fost cazul să se caute pentru ceva anume

#124 2010-04-24 15:58:48

blue_ellf
Full member
Inregistrat: 2006-08-03

intreb lucrul asta  deoarece sora mea are 2 pisicute, nu umbla pe strada haimanale tongue.  la noi inca nu se poate concepe un copil momentan. am fost diagnosticata la testul papanicolau cu gardnerella si in cel de  secretie( mi s-a facut unul la medcenter si celalat la lotus unde este si doctorita mea)  mi-a gasit cultura sterila doar ca am o flora vaginala de grad 3 ceea ce inseamna o inflamatie, m-am mai pricopsit si cu o infectie urinara se pare... mi-a dat lomexin 600 mg si urinal. ma gandeam lomexin sa mai iau peste 3 zile. aseara am observat cand mi-am facut dus inca mai simteam prurit, pe o singura parte nu rau insa...am tot cautat pe net si metode naturiste si am gasit in special ceaiuri. pareri?
anabella ai avut alte probleme in afara de astea? gen caderea parului, probleme cu dintii? ai nascut normal sau prin cezariana?
am inteles ca dupa ec ai nascut( normal) copilul e bine sa-i dai sa pape laptic, stiu ca laptele matern contine colostru si este foarte benefic inca din primele clipe de viata ale beblusului.

13.04.2011  deja mamica de Natalia Ana-Maria
relax,take it easy smile
Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii lui este să o iubească pe mama acestora.
http://lmtf.lilypie.com/kA8zp2.png

#125 2010-04-24 16:02:05

anabella_n
Hero member

păi eu acum sunt ?nsărcinată, mai am mult p?nă nasc smile
alte probleme de sănătate n-am avut absolut niciodată, nici eu nici soțul. poate doar răceli banale, iar el nici at?t. papanicolau mi-a ieșit mereu perfect și analizele uzuale la fel. poate și de asta am rămas gravidă fix din prima ?ncercare, ne-au ocolit mereu problemele de sănătate (din fericire)

#126 2010-04-24 16:12:39

pink_martini
Hero member
Inregistrat: 2006-08-08
Site

daenarys a scris:

ms frumos puss

nuc red c ao sa se supere.

da , e de la Tis intr-adevar. Eu cumpar din plafar sau de  la magazinele cu produse naturiste. In supermarketuri nu am vazut deloc. Eu dau pe el 5 lei. In general produsele de la TIS sunt foarte bune.  tummenupp

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#127 2010-04-24 19:42:30

katami
Platinum member

blue, daca ai secretia intr-adevar STERILA, tre sa faci ceva sa iti refaci FLORA MICROBIANA NORMALA... gardnerrella aia nu e asa nenorocire. dar daca ramai gravi fara lactobacili... e jale, te umpli de candida si gardnerella... si in sarcina e greu cu tratatul lor.

dar daca ai planuri in viitorul apropiat, de ce nu intri la aspirante/mamici... acolo fetele vor lamuri multe smile

da, alaptatul e de baza... cat mai mult poti

iar cu matzele nu e dracu asa negru... toxo poti lua mai degraba din fructe si legume nespalate decat de la pisica ta de casa, deparazitata si curata...

Ultima oara a fost editat de katami (2010-04-24 19:47:39)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#128 2010-04-24 20:56:05

Monica999
Hero member
Site

Eu cu prietenul special nu luam pisica pentru ca ne gandim la viitoriul nu foarte departat cand o sa avem bebe sau o sa incercam sa facem bebe. Pisicile sunt foarte rele pt copiii mici. Brrr... numai cand ma gandesc la cat par lasa peste tot, si cum se suie peste tot...

#129 2010-04-25 00:49:00

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

annabela, ti-am dat un mail, ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai raspunde kram

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#130 2010-04-25 11:37:01

katami
Platinum member

PillBlast a scris:

. Pisicile sunt foarte rele pt copiii mici. ...

rotfl2 ce sumbru suna, bietele jivine rotfl2
aici pe forum e o mamica (initial si ea ff stresata de combinatia pisic+bebe), care zice ca pisicul ii linistea colicile copilului smile
un animal de casa e benefic pt copil, tre doar mai multa atentie la curatenie si atat smile

#131 2010-04-25 11:43:08

daenarys
Vizitator

subscriu,la ce zice katami.toxoplasmoza iei de la pisica daca intri in contact cu  fecalele.in plus se poate foarte bine daca ai luat virusul sa faci imunitate la el(in general cam asa se si intampla).nu am auzit ca pisicile  fac rau copiluli,cred ca se exagereaza putin si da torsul pisicii are un efect relaxant.

Ultima oara a fost editat de daenarys (2010-04-25 16:05:50)

#132 2010-04-25 11:51:52

anabella_n
Hero member

blackberry a scris:

annabela, ti-am dat un mail, ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai raspunde kram

ți-am răspuns blackberry, sper că ți-am fost de folos

#133 2010-04-25 16:01:51

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Subscriu la partea cu pisicile. Si bunica-mea avea pisica atunci cand m-a luat la ea sa aiba grija de mine (aveam vreo 2 ani) si abia astepta motanul sa ajunga la mine in pat, ca in mod normal nu avea voie.
N-am avut niciodata nimic de la pisici si practic am crescut cu ele. Si acuma am una de vreo 14 ani si ceva.

Este foarte bine pentru copii sa creasca (,) cu animale pentru ca asta ii face mai buni, mai responsabili etc. Trebuie doar respectate niste reguli de igiena mai stricte si invatati sa se spele pe maini dupa ce se joaca cu ele.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.