|
Nu esti logat.
SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIE#1 2010-05-05 10:31:32
SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEFetele este cineva de pe forum care lucreaza la Starea Civila??? Va spun pe scurt despre ce e vorba: eu impreuna cu sotul si baietelul nostru de 3 anisori vrem sa ne schimbam numele de familie, singura problema fiind aceea ca sotul meu a fost infiat cand avea 3 ani si atunci i s-a intocmit un alt certificat de nastere pe numele parintilor adoptivi si acuma dupa atatia ani vrand sa-si cunoasca radacinile si cunoscandu-si familia, ar vrea sa poarte numele mamei lui naturale (care e moarta de foarte multi ani, mai exact dupa ce l-a nascut pe sotul meu).Acuma noi ne-am interesat la starea civila din orasul nostru si seful de acolo ne-a spus ca e posibila aceasta schimbare de nume, doar ca atunci cand am luat legatura cu directoarea din judetul nostru, pt. ca la ea ajunge in final dosarul, ea a spus ca nu e posibil tocmai pt. ca el e infiat si daca atunci s-a intocmit un alt certificat de nastere, el nu mai are nici o treaba si nici un grad de rudenie cu parintii naturali si deci nu se poate face schimbarea de nume, pt. ca iti trebuie un motiv intemeiat si noi nu avem unul si a mai spus ca nu-ti poti alege un nume la intamplare ci am putea sa purtam numele meu de domnisoara, doar atat si nimic altceva, dar noi nu vrem sa purtam numele meu, defapt nici n-am luat in calcul o astfel de varianta.El vrea sa poarte numele mamei lui tocmai in amintirea ei pt. ca e moarta si macar atat sa aiba amintire de la ea, adica numele.Acuma dupa ce am vorbit cu directoarea de la judet, am sunat inapoi la starea civila si i-am spus sefului de acolo si el a spus ca ea e un pic mai greu abordabila si ca au mai avut tam-tamuri si alta data si mi-a spus ca ar fi bine daca as ajunge la ea prin cineva cunoscut dar problema e ca nu stiu pe nimeni care sa o cunoasca.In plus, tot directoarea de la judet a spus ca din cate isi aminteste ea, in astfel de cazuri, trebuie acordul scris al mamei adoptive precum ca e de acord cu schimbarea numelui si i-am spus ca sotul meu e major si a spus ca nu conteaza ca s-ar putea sa-i trebuiasca acest accept scris din partea mamei vitrege .Acuma chiar suntem nedumeriti pt. ca intr-o parte spun ca se poate intr-alta nu, deci....ce e de facut???Plus ca numele parintilor adoptivi e un nume cu o conotatie oarecare....si mereu se gaseste cate unul care sa faca glume dar directoarea a spus ca e un nume obisnuit si n-are nici o conotatie stranie si a spus ca daca intr-adevar era un nume urat sau straniu ne-ar fi acceptat aceasta schimbare de nume dar asa, ea nu vede nici un motiv pt. care vrem sa il schimbam, apropo, numele pe care il purtam in prezent, este Pulhac.Acuma eu cred ca se poate schimba dar nu vrea doamna respectiva sa inainteze dosarul.Este cineva din Botosani care o cunoaste pe doamna Tapalaga? Vreau parerile voastre, m-as bucura daca cineva dintre voi lucreaza in domeniu si m-ar sfatui ce si cum trebuie sa fac. Multumesc anticipat tuturor care imi vor raspunde si ma vor ajuta la elucidarea acestui caz. Offline #2 2010-05-05 11:32:09
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEeu cred ca directoarea aia asteapta sa ii dati ceva. Offline #3 2010-05-05 11:55:32
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEAnca cum adica era evidenta originea lui moldoveneasca???Adica el e mpldovean de peste Prut si se intelegea asta dupa numele pe care il purta? Offline #4 2010-05-05 12:07:34
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEE foarte posibil sa ma insel, dar cred ca motivul invocat de sotul tau pentru schimbarea numelui de familie nu se afla printre motivele considerate intemeiate de lege. Cred ca pentru a putea primi numele mamei sale biologice, ar trebui desfacuta adoptia. Repet e prosibil sa ma insel. Offline #5 2010-05-05 12:27:21
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIE
pai presupun ca stii numele moldovenesti din seria aun_numeei (ex: apetroaiei, alupulesei, etc.) sper sa nu ma intelegi gresit, n-am nimic cu moldovenii sau cu numele lor, am spus doar ca pe omul asta il deranja faptul ca numele ii trada originea si a ales sa si-l schimbe. Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-05-05 12:28:45) Offline Publicitateloading...
#6 2010-05-05 12:32:07
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEAnca daca te referi la moldovenii de peste Prut, schimbarea numelui de familie in acest caz este justificata prin faptul ca persoana poarta un nume de provenienta straina si vrea sa poarte un nume romanesc. Putin extinsa motivatia dar zic eu ca ar merge. Ultima oara a fost editat de be_happy (2010-05-05 12:36:06) Offline #7 2010-05-05 12:34:53
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIE
exact,nici eu nu cred ca cererea e motivata #8 2010-05-05 13:59:44
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEDirectoare are perfecta dreptate. Offline #9 2010-05-05 15:02:19
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEDar pt. noi numele Pulhac este unul cu o conotatie sexuala si nu spunem asta pt. a ne incadra in articolul legii, ci pt. ca de multe ori s-au facut glume pe seama lui si peste tot unde mergem si ne prezentam, se lasa cu zambete in coltul gurii, deci faptul ca numele e haios, se incadreaza perfect in articolul legii cu privire la schimbarea numelui.Plus ca tatal adoptiv al sotului meu este mort asa ca poarta numele cuiva care nu mai exista, daca traia sa zicem ca ramanea cu numele lui in semn de respect dar asa...???Dar daca mi-as schimba numele doar eu si copilul, binenteles cu procura de la soyul meu, oare nu ne-ar fi mai usor?? ca pe urma el ar cere schimbarea numelui pe motiv ca vrea sa poarte acelasi nume cu noi.Intrebarea este ce posibilitati avem eu si copilul sa ne schimbam numele? Mai exact ce motive plauzibile putem invoca??? Offline #10 2010-05-05 15:48:11
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEMai astept pareri!!!!! Offline #11 2010-05-05 15:54:06
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIE Mai cu riscul de a parea proasta eu nu stiu ce inseamna pulhac. Offline #12 2010-05-05 15:56:20
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEpulhar nu era si unul pe la tv? Offline #13 2010-05-05 16:00:42
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEDa, jucator de fotbal...maaare jucator , scuzati offtopicul! Offline #14 2010-05-05 16:01:50
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEBa da Offline #15 2010-05-05 16:07:41
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEpai si ? ce e vulgar la el? Offline #16 2010-05-05 16:18:45
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEPai ea a zis ca ptr ei numele acesta este unul cu conotatie sexuala si ca de multe ori s-au facut glume pe seama acestuia. De ce , nu stiu, ptr ca asa cum am mai zis, nu stiu care e semnificatia lui. Offline #17 2010-05-05 16:23:46
Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIEmie nu mi se pare nimic urat la numele asta. Am o colega pe care o cheama "naiba" si nu-si mai face prbleme Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|