homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIE-2

#20 2010-05-05 17:07:00

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIE

taisha a scris:

mie nu mi se pare nimic urat la numele asta. Am o colega pe care o cheama "naiba" si nu-si mai face prbleme

rotfl  rotfl  rotfl  rotfl  rotfl  rotfl  rotfl

#21 2010-05-05 17:19:50

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

ce rautacioase sunteti sm
daca scria acea persoana aici, tot asa va hlizeati?

#22 2010-05-05 17:27:08

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

imi pare rau dar eu nu am avut un nume de familie foarte indragit si rautatea oamenilor si ignoranta nu au limite.. a unor oameni ca din fericire nu sunt toti la fel mai ales a copiilor la scoala...

#23 2010-05-05 17:50:45

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

Emilya a scris:

offtopic taisha rotfl2)

mie nici nu mi se mai pare ciudat. Patru ani am auzit la scoala, "naiba claudia" in sus si in jos, ca mi se pare cel mai banal nume nustiu  de ce atatea probleme pentru "pulhac". Sincer, daca mi-ar fi zis cineva numele asta, fara sa fi citit ce s-a scris la topicul asta, nici nu-mi trecea prin minte sa-l aseman cu ceva.  Pe mine ma cheama "craciun", si cand eram mica, mai radeau copiii de mine, dar radeam si eu cu ei rotfl si din partea mea, nici nu mi l-as schimba, nu ma deranjeaza deloc. Nu inteleg de ce atatea probleme, mai ales pt un nume normal

#24 2010-05-05 17:55:55

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Mai, dar Roxii a zis in primul ei post ca adevaratul motiv pentru care doresc schimbarea numelui e legat de faptul ca sotul isi doreste sa poarte numele mamei lui naturale.

Publicitate

loading...

#25 2010-05-05 18:23:06

Roxiii
Full member
Inregistrat: 2008-11-28

be_happy exact despre asta e vorba, in primul rand vrem aceasta schimbare de nume pt. ca sotul meu vrea sa poarte numele mamei lui, in amintirea ei, pt ca ar fi singura chestie pe care ar avea-o de la ea, pt. el e foarte important.
  PillBlast ai mare dreptate, chiar asa e Pulhac are conotatii sexuale si clar te duce cu gandul la pul* doar ca directoarea care trebuie sa inainteze dosarul a zis ca numele n-are conotatie stranie, altii fac bascalie la greu pe seama numelui si ea zice ca e un nume ok, daca rade doar o persoana hai ca o ignori ca sunt si astia care rad din orice, dar mai toata lumea la auzul numelui, incepe sa zimbeasca, deci......nu e ok deloc.
   Bine, noi acuma suntem in afara tarii si n-am facut inca cererea de schimbare a numelui, dar peste putin timp venim in tara si oricum vom incerca.Eu am vorbit cu aceasta doamna prin telefon, doar atat dar poate fata in fata vom gasi o rezolvare pt. aceasta problema.Dar daca mi-as schimba numele doar eu si copilul si apoi sotul sa ceara schimbarea pe motiv ca vrea sa purtam acelasi nume???? problema e ce motiv sa invoc eu???Si daca as reusi, lui i-ar fi mai usor dupa???

#26 2010-05-05 18:45:27

taisha
Hero member

din ce am gasit aici: http://www.satu-mare.ro/primarie/starec … bnume.html

schimbarea numelui se poate face c?nd s-a desfacut adoptia unei persoane casatorite care are copii minori si ?n urma desfacerii adoptiei persoana ?n cauza revine la numele de familie avut ?nainte de adoptie.

deeeeci, s-ar putea, daca sotul ar desface adoptia

#27 2010-05-05 19:13:43

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

schimbarea numelui  mai trebuie publicata si in Monitorul Oficial

#28 2010-05-05 19:32:12

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Adoptia nu se desface asa cu una cu doua. Se desface prin hotarare judecatoreasca, atunci cand este in interesul adoptatului, interes care sigur nu subzista in dorinta de a purta un alt nume.

Si oricum spusesem si eu mai sus ca e nevoie de desfacerea adoptiei ptr a reveni la numele anterior efectuarii ei.

Ultima oara a fost editat de be_happy (2010-05-05 19:33:07)

#29 2010-05-05 19:35:03

Roxiii
Full member

Nu nimeni nu vrea desfacerea adoptiei, noi incercam prin alte cai.
  Ionela stiu ca trebuie publicata in Monitotul Oficial dar asta nu e o problema, faza e ca nu stiu ce sanse reale avem ca sa ne accepte cererea.

#30 2010-05-05 19:58:50

taisha
Hero member

be_happy a scris:

Adoptia nu se desface asa cu una cu doua. Se desface prin hotarare judecatoreasca, atunci cand este in interesul adoptatului, interes care sigur nu subzista in dorinta de a purta un alt nume.

Si oricum spusesem si eu mai sus ca e nevoie de desfacerea adoptiei ptr a reveni la numele anterior efectuarii ei.

si de ce te deranjeaza asa de tare ca am spus si eu? spranceana
nici nu vazusem postul tau

#31 2010-05-05 21:22:04

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

dar mama lui adoptivă, care l-a crescut și s-a chinuit cu el o viață, ce părere are despre asta? e de acord sau n-o interesează?

#32 2010-05-05 23:33:55

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

roxxi, dar cand cereti ca numele sa fie schimbat, nu precizati ca vreti din pulhac in "ionescu" pt ca ionescu era numele familiei biologice, dar spuneti ca vreti sa schimbati pulhac pt ca are conotatii sexuale in ionescu, si ionescu doar pt ca va suna voua ok. ideea e sa nu precizati despre adopte, caci apoi devine fff complicat, cu desfacerea adoptiei si bla bla bla...

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#33 2010-05-05 23:36:03

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Exact , cred ca e cel mai bine sa spuneti ca nu va place din cauza contatiilor. Dar vorba lui Annabella, parintii lui adoptivi ce zic de asta?

#34 2010-05-06 08:50:21

b4rbie
Sr. member
Inregistrat: 2008-04-04

PillBlast a scris:

Pulhac imi aduce aminte de cuvantul pulac, pularau, etc, si toate se trag din pul*. deci conotatie ar avea. daca chiar vreti sa il schimbati cred ca se poate macar din cauza asta/

rotfl2)))))  forgetit  rotfl

scuze roxy dar nu am putut sa ma abtin.rad de exemplele date de pill  big_smile
eu ii dau dreptate roxanei, apropo  wave

Ultima oara a fost editat de b4rbie (2010-05-06 08:54:04)

pc  lyssna

#35 2010-05-06 14:40:43

Roxiii
Full member

Anabella, tatal adoptiv e mort de f. mult timp iar mama adoptiva traieste dar n-am discutat cu ea despre aceasta schimbare nu pt. ca vrem sa ascundem ceva ca n-avem de ce, sotul e major are familia lui si asa mai departe si oricum acuma nu suntem in Romania si chestiile astea nu se discuta prin telefon, dar oricum hotararea noastra e luata indiferent daca altii vor sau nu, simplul fapt ca noi schimbam numele de familie nu inseamna ca sotul meu nu-si mai respecta mama vitrega sau ca vrea sa incheie conturile cu ea, nici vorba pt. ca l-a crescut si sa cresti un copil nu e putin lucru, mai ales cand nu-i al tau si nici macar nu ti-e ruda.Dar noi vrem aceasta schimbare si pt. baietelul nostru pt ca n-as vrea sa duca mai departe un nume care n-are nici o treaba cu el, am vrea sa poarte numele unuia dintre bunicii lui, pt ca el la urma urmei de acolo se trage adica n-are nici o treaba si nici un grad de rudenie cu Pulhac.
   PillBlast si eu m-am gandit la acest aspect, adica sa nu spunem ca noul nume e cel al mamei sotului meu, doar ca atunci cand am vorbit cu seful de la starea civila, a spus ca nu putem pune un nume la intamplare cu toate ca in lege nu-i prevazut ca noul nume trebuie sa ti-l alegi dupa anumite criterii, da, am inteles ca trebuie sa ai motive temeinice pt. ca sa-ti acorde schimbarea numelui dar, consider ca, odata ce ai aceasta aprobare din partea lor, noul nume ti-l alegi dupa bunul plac.
   B4rbie, stai linistita, cum sa ma supar??? ba din contra si eu gandesc la fel ca Pill.
Fetelor apropo de legea privind schimbarea numelui, scrie asa: "Cand numele este format din expresii indecente, ridicole ori transformat prin traducere sau in alt mod."Eu cred ca noi ne regasim perfect in acest articol, deci cred ca totusi se poate si da, poate e mai bine sa nu spunem ca noul nume este cel al mamei lui.Problema e ca nu stiu exact cum functioneaza, adica toate aceste acte tin strict de judet sau merg mai departe la Bucuresti??? Daca tine de judet, atunci poate e mai simplu, trebuie sa o convingem doar pe directoare.Problema e ca noi trebuie sa facem 2 dosare pt. ca nu avem acelasi domiciliu pe buletine ca suntem de atatia ani prin strainatate si am ramas fiecare cu domiciliul de inainte sa venim in Italia si acuma mi-e sa nu intampin probleme si la primaria de unde apartine sotul meu, dar nu cred, ca ne cunoastem cu primarul si ar trebui sa fie totul ok.Aveti idee cam cat dureaza schimbarea numelui din momentul in care depui cererea? Mai astept pareri de la voi, dati-mi  idei ce as mai putea sa fac???Ce sanse de reusita credeti ca avem???

Ultima oara a fost editat de Roxiii (2010-05-06 14:43:30)

#36 2010-05-06 15:30:54

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

na, de aia ?ntrebam , dar p?nă la urmă logic că alegerea e a voastră. doar că explicați-i și femeii la un moment dat motivele, atunci c?nd veți considera voi că e momentul, că pentru o mamă poate fi dureros să audă așa ceva și să nu poată ?nțelege de ce. cu at?t mai mult cu c?t veți alege numele unei străine care doar i-a dat viață și apoi s-a dus. pe c?nd mama adoptivă a purtat tot greul pe umeri, iar el e azi ceea ce e datorită ei, ?n principal

#37 2010-05-06 15:42:39

Roxiii
Full member

Cu siguranta va afla si ea la momentul potrivit dar situatia nu-i chiar asa cum iti imaginezi tu, adica ar fi asa daca am vorbi de o mama naturala dar ea, fiind vitrega n-o sa aiba o suferinta asa de mare, iti spun eu ca o stiu si pe ea si cunosc si situatia foarte bine, cat despre mama lui naturala imi pare rau ca trebuie sa te contrazic dar pt. sotul meu nu e o straina absolut deloc, faptul ca a murit saraca nu e vina ei dar sa nu uitam ca i-a dat viata si ca oricine l-ar fi crescut, tot sangele parintilor naturali ii curge prin vene.

#38 2010-05-06 15:54:24

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

spranceana

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.