homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIE-3

#39 2010-05-06 16:02:25

Roxiii
Full member
Inregistrat: 2008-11-28

Re: SCHIMBAREA NUMELUI DE FAMILIE

Apreciez sfaturile voastre si ma bucur ca-mi raspundeti pt. ca asa imi dati idei si-mi va fi mai usor in toata procedura asta de schimbare de nume.Eu una sunt foarte emotionata si abia astept sa ne schimbam numele si sa ne schimbam toate actele personale pe noul nume, nu de alta dar baietelul nostru la toamna merge la gradinita si e musai sa termin schimbarea actelor pana atunci.Mai astept si alte pareri de la voi si apropo, stie cineva cat dureaza intregul proces de schimbare a numelui???

#40 2010-05-06 16:04:01

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Din cauza ca nu stim tot ni se pare cam aiurea ... dar inteleg ce vrea sa spuna... Nu mai are frati ?

#41 2010-05-06 16:17:11

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Roxiii a scris:

Cu siguranta va afla si ea la momentul potrivit dar situatia nu-i chiar asa cum iti imaginezi tu, adica ar fi asa daca am vorbi de o mama naturala dar ea, fiind vitrega n-o sa aiba o suferinta asa de mare, iti spun eu ca o stiu si pe ea si cunosc si situatia foarte bine, cat despre mama lui naturala imi pare rau ca trebuie sa te contrazic dar pt. sotul meu nu e o straina absolut deloc, faptul ca a murit saraca nu e vina ei dar sa nu uitam ca i-a dat viata si ca oricine l-ar fi crescut, tot sangele parintilor naturali ii curge prin vene.

dar de unde stii tu ca nu o sa aiba o suefrinta asa mare?

Ce oameni nerecunoscatori...

Mie imi miroase a averi si alte chestii... nu cred ca vi s-a pus pata asa dupa atatia ani sa o respectati pe mama lui moarta...

Anyway... e doar parerea mea, nu trebuie sa o luati in seama smile

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#42 2010-05-06 16:18:23

Roxiii
Full member

Sotul meu mai are 3 surori si un frate cu care ne impacam absolut perfect si vorbim saptamanal la telefon, sunt persoane cu mult bun simt si foarte de treaba si n-ai cum sa nu te impaci cu ei.Si cu socrul meu vorbim la telefon din cand in cand, relatia lor se innodeaza incet -incet, pe masura ce se cunosc mai bine.Mai astept pareri si idei de la voi, cum si ce ar trebui sa facem sa ne poata accepta aceasta cerere de schimbare de nume?????
        Love nu-i vorba de nici o avere,in primul rand nu-s avuti nici parintii adoptivi nici cei naturali, si chiar daca ar fi nu ne intereseaza banii, noi avem absolut tot ce trebuie si suntem fericiti, doar sanatate ne dorim.Cat despre afirmatia ta ca suntem oameni nerecunoscatori, cred ca te-ai cam grabit sa tragi concluzia fara sa ne cunosti, pot sa iti spun doar ca sunt putini copii adoptati care respecta parintii adoptivi asa cum o respecta sotul meu pe mama lui vitrega, deci......chiar nu e cazul sa ajungi sa insinuezi asemenea chestii.Si de ce ne-am trezit acuma dupa 20 si ceva de ani sa purtam numele mamei lui??? Iti spun eu, pt. ca el si-a cunoscut familia abia acum 3-4 ani.

Ultima oara a fost editat de Roxiii (2010-05-06 16:30:06)

#43 2010-05-06 16:20:41

your.dream
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-06
Site

Roxiii a scris:

Apreciez sfaturile voastre si ma bucur ca-mi raspundeti pt. ca asa imi dati idei si-mi va fi mai usor in toata procedura asta de schimbare de nume.Eu una sunt foarte emotionata si abia astept sa ne schimbam numele si sa ne schimbam toate actele personale pe noul nume, nu de alta dar baietelul nostru la toamna merge la gradinita si e musai sa termin schimbarea actelor pana atunci.Mai astept si alte pareri de la voi si apropo, stie cineva cat dureaza intregul proces de schimbare a numelui???

Asta presupune schimbarea buletinului si e ok pentru ca astfel vei avea si aceeasi adresa pe buletin ca sotul tau. dureaza maxim 10 zile lucratoare. eu mi-am schimbat buletinul pentru ca l-am pierdut si mi l-a dat pe cel nou in 7 zile. Suces!

Iubesc si sunt iubita

Publicitate

loading...

#44 2010-05-06 16:37:42

sunshine16
Banat
Site

Si ce l-a impiedicat acum 3-4 ani sa isi schimbe numele?
De ce acum?

#45 2010-05-06 16:51:06

SoareleMeu
Hero member

pai daca fratii lui de pe mama vor... mergeti la un notar/avocat si va sfatuieste el ... mai ales ca are frati buni de pe mama cu atat mai mult se poate schimba numele... Poate nu ar strica niste spaga ... cum s-a mai spus mai sus ..

#46 2010-05-06 17:26:24

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

Roxiii a scris:

Cu siguranta va afla si ea la momentul potrivit dar situatia nu-i chiar asa cum iti imaginezi tu, adica ar fi asa daca am vorbi de o mama naturala dar ea, fiind vitrega n-o sa aiba o suferinta asa de mare, iti spun eu ca o stiu si pe ea si cunosc si situatia foarte bine, cat despre mama lui naturala imi pare rau ca trebuie sa te contrazic dar pt. sotul meu nu e o straina absolut deloc, faptul ca a murit saraca nu e vina ei dar sa nu uitam ca i-a dat viata si ca oricine l-ar fi crescut, tot sangele parintilor naturali ii curge prin vene.

voi știți mai bine care e situația...
uite, ai citit treaba asta: http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. … ?idt=40013

#47 2010-05-06 18:10:42

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Wow, roxii, acum ca ai spus ce ai spus serios ca imi doresc  sa nu reusiti sa va schimbati numele. Imagineaza-ti cat o sa sufere mama lui. Ma scuzi ca spun asta, dar ea ARE mai multa legatura cu nepotii ei, decat familia care l-a dat spre adoptie. Femeia aia a stat cu el cand a fost bolnav tatal lui vitreg care a murit l-a crescut ca pe copilul lui, si el sa isi schimbe numele.

Mie daca maine mi-ar spune mama ca sunt adoptata nu as privi-o in nici un fel diferit. Mama este cea care te sterge de rahat la fund, si care se lupta cu tine 18 ani sa cresti om cum trebuie, ca asa multe nasc, putine sunt mame. Ma scuzi, dar cand citesc ce spui ma infior.

#48 2010-05-06 18:41:11

sunshine16
Banat
Site

Trist... uite de aia am spus eu ca nu e recunoscator...

#49 2010-05-06 19:34:41

Roxiii
Full member

Mai fetelor, eu am deschis acest subiect pt. a va cere parerea despre schimbarea numelui, mai exact ce sanse avem noi sa facem acest lucru??N-am deschis subiectul pt. critici, obiectii sau sa va dati cu parerea daca e bine sau nu ca noi sa ne schimbam numele, ca asta decidem doar noi.Am vrut sa stiu daca cineva dintre voi lucreaza in acest domeniu si daca mai stiti cazuri de persoane care au trecut prin aceasta procedura.Eu una, pana nu as cunoaste persoanele si cazul foarte bine, n-as arunca cu pietre cum ca respectivul nu-si respecta mama care la adoptat.Dar despre faptul ca mama sa adoptiva si-a gasit concubin cand sotul meu avea doar 14 ani si s-a mutat la acela pt. un timp si la lasat singur acasa, ce ziceti??? dar despre faptul ca era prin clasa a-4-a si taia lemne saracul(ceea ce un copilas de 10 ani, n-ar trebui sa faca) si si-a taiat degetul de se tinea doar intr-o pielita si mama vitrega in loc sa cheme repede o ambulanta sau sa mearga cu cineva cu masina, l-a pus intr-o caruta si a mers asa timp de 50 minute pana au ajuns la spital, deci cu durerea ceea ingrozitoare si plus ca pierdea foarte mult sange ,drept care de atunci cand isi vede propriul sange i se face rau si lista ar putea continua cu intamplari care, daca era la mama lui nu i s-ar fi intamplat si dupa toate astea el tot o respecta f. mult, deci sa inteleg ca o astfel de persoana poate fi numita nerecunoscatoare sau nesimtita???.Acuma vreau un raspuns de la voi cele care ati inceput sa va faceti griji pentru mama lui vitrega ,inainte ca noi sa stim macar daca ne putem schimba numele, de asta e bine ca cineva cand cere o parere ,sa luom acel subiect ca atare si sa nu mergem prea departe, pt. ca necunoscand f. bine situatia te poti gresi.N-am de gand sa insirui viata sotului meu, de aceea as vrea doar parerile voastre strict in ceea ce priveste posibilitatile de schimbare a numelui si ce sanse reale am avea??????Multumesc de intelegere!!!!!

#50 2010-05-06 19:50:51

sunshine16
Banat
Site

Atunci consultati un avocat si problema e rezolvata smile

#51 2010-05-06 20:48:14

Roxiii
Full member

De ce sa consultam un avocat?Poate putem rezolva asa prin simplul motiv cum ca numele are unele conotatii...vom vedea, deocamdata nu suntem in Romania si nu putem face nimic.Problema noastra e doar directoarea de la judet, ca seful de la stare civila unde trebuie sa bagam dosarul a spus ca e ok din punctul lui de vedere nu-s nici un fel de probleme, doar ca de la el dosarul ajunge la directoarea respectiva si tocmai ea ar trebui sa ne accepte sau nu cererea, deci totul depinde de ea dar speram sa fie bine.Voi ce mai ziceti, cum ma mai sfatuiti???

#52 2010-05-06 20:51:06

SoareleMeu
Hero member

scoate plicul smile
si se rezolva imediat

#53 2010-05-07 11:17:45

Roxiii
Full member

Asa cred si eu, ca odata ce seful de la starea civila a spus ca se poate, nu stiu cum directoarea zice ca nu, cred si eu ca face nazuri pana ii vom da ceva, dupa care va fi ok. cel putin asa sper.

#54 2010-05-07 12:05:46

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Eu nu inteleg de ce a mai intrat aici daca deja stie ce sa faca si daca nici nu vrea sa-si dea lumea cu parerea. De asta se numeste forum, ca ne dam cu parerea. Daca nu vrei asta si deja stii raspunsul la problema ta, nu mai scrii. Simple as that. smile

#55 2010-05-07 15:22:56

Roxiii
Full member

Wild imi pare rau dar n-ai inteles mesajul meu.Eu am cerut parerea strict in ceea ce priveste posibilitatea noastra de schimbere a numelui si la acest subiect chiar vreau parerile voastre doar ca am spus ca e inutil ca voi sa-mi spuneti daca e normal sau nu sa facem aceasta schimbare de nume din moment ce eu nu v-am intrebet asta si decizia tine doar de noi, eu nu zic asta cu rautate doar ca n-are rost sa dezbatem problema din alt punct de vedere decat cel despre care v-am cerut eu parerea.Daca vei citi postarile mele cu atentie vei vedea ca ai inteles gresit tu.

#56 2010-05-07 15:42:38

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

si cand ma gandesc ca as fi vrut sa adopt intr-un viitor un copil....tare nerecunoscator sotul tau ! mama este cea care te creste nu cea care te naste

#57 2010-05-07 15:46:56

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Eu cred ca nu avem nici un drept sa-i judecam. Ea nu a intrat aici sa ne intrebe daca e bine sau nu ce vor sa faca, ci sa ne intrebe cum sa faca.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.