Avort.....un cuvant urat dar necesar-33
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Re: avort.....un cuvant urat dar necesar
eu nu pricep de ce se insista atata pe "nu judeca". suntem pe un forum (care implica discutii libere) si mai mult, niciunul dintre cei implicati in discutie nu se incadreaza in categoria celor "care persista in a face avorturi din prostia, inconstienta, nestiinta lor s.a.m.d.". suntem fiinte rationale, de ce sa nu judecam? dezbatem un caz, nu "aruncam cu pietre" in cineva anume. de unde interdictia si cenzura asta in discutii?
sunt de acord ca pana nu ai trecut printr-o situatie nu esti in masura sa o apreciezi corect, dar de ce ar trebui sa te reduca asta la tacere? ce daca spui o prostie? vin altii si iti demonstreaza ca gresesti. dar de ce sa iti fie teama sa iti expui parerea? numai pe vremea comunsimului iti era frica sa scoti o vorba...
- Soulshard
- Banat
- Inregistrat: 2010-03-22
- Site
de ce? tu nu vezi ca la cea mai inocenta vorba pe la diverse duce la certuri? omu vine sa ceara o parere...un sfat...nu sa fie judecat. sunt n topicuri in care fete cer un sfat..o parere si ajung sa fie "spanzurate" ca au facut ceva sau nu au facut. apoi sa ma scuzi dar cine rahat crezi ca mai vine pe forum sa'ti ceara un sfat sau parere daca'l iei asa? calci pe un bec....vii si intrebi daca e bine sa'l schimbi cu un altul...ti se da in cap ca de ce ai spart becul...iti convine? asa si aici. eu gandesc intr'un fel. EVIDENT tu in altul. diferente de opinii. nu'mi place sa judec omul pentru ca: 1. nu sunt femeie sa stiu cum e. 2. nu sunt nici mama nici tata acelei persoana ca sa o judec atat de aspru. cine's eu sa dau in cap ca face avort? a? sunt un neica nimeni pe un forum. citesc. ma informez. ascult. dau un sfat daca stiu ceva si sunt in masura sa o fac. dar nu judec nene omul ca a facut nu stiu ce. de asemenea...nu'mi luati posturile drept atac la persoana. 10x bye.
Imperfect man in a perfect world. Why do i even exist? Cand pun ochiul in luneta curat tot de pe planeta.
- elena_roxana
- New member
- Inregistrat: 2010-07-08
da..am citit tot ce s-a scris, si am ajuns la concluzia ca decat sa fac un avort propriu-zis din cauza inconstientei mele,sau pur si simplu din cauza ghinionului,voi ramane la anticonceptionale.Atata vreme cat le iau corect, nu se poate intampla nimic.Cand va fi momentul va veni si copilul,dar numai atunci cand stiu ca voi avea ce sa ii ofer,pe langa dragostea de parinti,pana atunci insa...prefer sa fac ce am facut si pana acuma. Si bravo soulshard!tot respectul din partea mea!
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
pai a-ti da cu parerea e una, un sfat poti da, insa eu nu inteleg frenezia asta a facutului binelui cu de-a sila si a aducerii pacatosilor pe calea cea dreapta din experienta va spun ca eforturile astea sunt zadarnice, fiecare invata din propriile greseli atunci cand e pregatit (unii nu invata niciodata in viata asta) si cred ca majoritatea celor care pretind ca nu dorm noaptea de grija altora exagereaza, ca sa nu zic atfel
- Soulshard
- Banat
- Site
eeeeeeeeeexact heim. ce rost are sa incerci sa'i explici omului ceva cand el tot cum vrea si i se scoala lui face? ii zici una aici. inchide mozilla si pleaca in lumea lui ametit de gandurile lui si tot CUM VREA EL FACE. e OM. libera alegere. daca intelege de bine...bine. nu...sanatate si drum bun. ca pana la urma urmei nu tu suferi ci cel in cauza care recurge la asa ceva. de'asta zic...lasa omul sa faca cum vrea el..ca pe el il doare pielea mai tarziu. tu ti'ai facut "damblaua" si i'ai dat un sfat. n'are rost sa'ti bati capul. nu caut aplauze sau sa fiu ridicat pe un piedestal. imi impartasesc gandurile alaturi de voi. ca's bune ca's rele...asta's eu. dar va rog din suflet. incercati sa nu mai judecati omul. trage destul ponoasele pentru greselile sale. fiecare are o constiinta. mai devreme sau mai tarziu o sa'si dea seama de greselile sale.
Imperfect man in a perfect world. Why do i even exist? Cand pun ochiul in luneta curat tot de pe planeta.
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
SS aici nu stiu daca e vorba neaparat de judecat ci de parerile pro si contra despre avort. Nu cred ca pana acum s-a intamplat asa: "tu ai facut avort, esti o nelegiuita, o pacatoasa, nu merti sa traiesti pe acest pamant!", ci au fost pareri gen: "sunt de acord cu avortul ca decat sa il faci si sa nu il poti creste mai bine nu il faci" sau "un avort e o crima si trebuie sa te gandesti bine inainte sa faci asta".
Eu una sunt contra avort si nu spun asta intr-o comunitate din dorinta de a judeca/eticheta ci sper sa pot, prin posturile mele, sa schimb cateva conceptii si sa dau o sansa copiilor care sunt avortati. Nu poti sa spui ca fiecare face ce vrea si ca "ea sufera, nu tu" pentru ca intr-un avort nu este vorba doar despre persoana care face actul respectiv, ci si de acel copil care practic nu are dreptul la opinie, si care n-ai sa crezi dar de la f putine saptamani incepe sa simta. Am mai spus-o si o mai repet...sunt atatea metode contraceptive astazi incat e cam greu sa dai gres, in cele mai multe cazuri nu mai vorbim de greseli ci de persoane neglijente. Si eu merg pe principiul ca atunci cand te apuci sa faci sex, sa te simti bine, sa o faci ca la carte, se presupune ca ar trebui sa fii capabil si sa iti asumi unele riscuri, eventual o posibila sarcina. Daca nu poti face asta, mai bine renunti decat sa omori pe cineva. Tocmai de aia nu au permis si pustii sub 18 ani si exemplele ar putea continua.
Daca maine s-ar schimba treaba si ar spune cineva ca daca faci sex e posibil sa ti se taie o mana, si sa ramai olog, nu sa faci un copil, iti spun eu ca multi/multe s-ar mai gandi putin inainte sa o faca. Oricum ideea principala e ca trebuie sa iti asumi atat placerea, cat si riscurile...daca nu poti, nu o mai faci...
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- diana_24
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-09-23
anca90 a scris:nu cred ca e posibil sa nu-si faca efectul pilula de a doua zi... eventual sa n-o ia, sperand ca nu va ramane insarcinata
Se poate draga mea. Daca tu sau cineva apropiat tie nu a patit-o, nu inseamna ca e o certitudine ca nu se poate intampla.
x_ynna, nu vreau sa fiu impertinenta, dar s-au folosit multe cuvinte dure, care nu-si aveau locul in discutie. si nu au fost de genul "sunt de acord cu avortul ca decat sa il faci si sa nu il poti creste mai bine nu il faci" sau "un avort e o crima si trebuie sa te gandesti bine inainte sa faci asta".
- x_ynna
- Addicted member
diana nu stiu eu cat de impertinenta esti tu, insa stiu ca in momentul in care faci o afirmatie ar trebui sa fii capabila sa o sustii, cu dovezi. Acum, in contextul in care eu nu m-am adresat unei anumite persoane, nu am pus la zid pe nimeni, ci mi-am zis parerea, asa cum au facut-o si ceilalti pana acum, si am facut asta in limitele bunului simt (zic eu), vreau sa imi arati care sunt acele cuvinte dure despre care mentionezi.
- diana_24
- Sr. member
star.child a scris:andutu a scris:marlyn cred ca ai vrut sa intrebi cati copii a avortat ca la cum vb, nu cred sa aiba inima sa tina vreunul
serios acum.. nu m-am bagat in discutia asta ptr ca am zis sa stau departe de scandaluri si jigniri, dar asta intrece masura. nu ma jignesti pe mine, si nu ma afecteaza cu nimic. si totusi am ramas " " cand am vazut ce ai scris. poate mai citesti odata, si editezi.. nu e frumos sa stii.
nu pe star o citez, ci ce a citata ea....ca exemplu de parere exprimata nu tocmai delicat
- x_ynna
- Addicted member
Am crezut ca te referi la cele scrise de mine. Probabil ca au fost si astfel de afirmatii, nu contest, nu cunosc nici user.ul care le-a facut, de aceea tind sa cred ca e unul relativ nou. Oricum ideea principala era ca, in cele mai multe cazuri, discutiile sunt in limitele bunului simt. Ca pe forum mai apar si useri care jignesc, asta se intampla la toate topicurile si nu numai la acestea de gen...tocmai de aceea moderatorii intervin si sunt mereu pe faza.
- diana_24
- Sr. member
x_ynna a scris:Am crezut ca te referi la cele scrise de mine. Probabil ca au fost si astfel de afirmatii, nu contest, nu cunosc nici user.ul care le-a facut, de aceea tind sa cred ca e unul relativ nou. Oricum ideea principala era ca, in cele mai multe cazuri, discutiile sunt in limitele bunului simt. Ca pe forum mai apar si useri care jignesc, asta se intampla la toate topicurile si nu numai la acestea de gen...tocmai de aceea moderatorii intervin si sunt mereu pe faza.
Nu ma refeream nicidecum la tine.
- daenarys
- Vizitator
heimdall a scris:nu stiu daca e cazul sa pun paie pe foc aiurea, in niciun caz nu e asta intentia mea iau AC de cativa ani, le iau corect, la ora fixa, cunosc tot ce trebuie evitat s.a.m.d... mi-am permis sa dau sfaturi si altora, si cred ca n-am spus prostii dar am facut o echografie pelvina si doctorita a vazut clar foliculi pe unul din ovare, mi-a si zis ca sunt in preajma ovulatiei ce sa inteleg, ca nu eram protejata ? si de ce ?
l.e. e doar o curiozitate, daca asta alimenteaza dispute inutile o sa sterg
iti zic eu heim,da ai foliculi dar aia nu or sa ajumga niciodata la maturitate atata timp cat iei ac.adica nu or sa fie eliberati din ovar
- Soulshard
- Banat
- Site
dopul de la cada again
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
multumesc, dae, am aflat si eu pana la urma
- Marlyn
- Full member
- Inregistrat: 2006-06-21
doctoressa a scris:fetelor, am tot respectul pentru voi toate insa ma simt datoare sa fac o corectura:PASTILA CONTRACEPTIVA NU E ABORTIVA!!!! mecanismul de actiune al pastilei e acela de blocare a ovulatiei asadar nu se elibereaza ovul din ovar relulta ca nu are loc fecundatie(ca nu ar avea cum) rezulta ca nu apare sarcina. daca faci greseli flagrante in utilizarea contraceptivelor atunci da, SE POATE PRODUCE OVULATIA. de mare regula, in astfel de situatii ramii si gravida(daca nu folosesti o metoda suplimentara de protectie) ah...si pentru ca nu ma pot abtine: om fii fiind noi singura specie care isi omoara pruncii nenascuti insa suntem si singura specie care facem sex cu alt scop decit cel de procreere. Invit asadar pe toti si toate cele care militeaza impotriva metodelor de contraceptie sa nu faca sex decit cu scopul de a se inmultii. daca macar o singura data au facut cu alt scop ii invit sa se mai gindeasca odata daca e in regula sa torni copii de care nu poti avea grija(caci sa nu uitam ca suntem si specia ai carei pui au nevoie de cea mai lunga perioada de ingrijire din partea parintilor)
Diana-24 raspindesti informatii false si nu e bine./ nu tot ce gasesti pe net trebuie sa si iei de bun
Multumesc pentru precizari. Sunt deplin de acord cu ele, ma tem ca dupa vizionarea clipului cu pastila avortiva, vor exista femei care vor renunta la ea din dorinta de a nu .... ucide un prunc, dar vor ajunge la avort.
In plus, nici nu stii, Doctoressa, ca meriti un premiu Nobel... Tocmai mi-ai dezlegat un "mister". Cand am facut acum un an si ceva un RMN pelvin, desi luam anticonceptionale imi apareau foliculii.... Am fost la un medic endocrinolog si am intrebat de ce am acele formatiuni si mi-a raspuns ca de ar sti raspunsul, ar avea premiul Nobel.
Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-11-22 19:07:08)
- diana_24
- Sr. member
Marlyn a scris:Multumesc pentru precizari. Sunt deplin de acord cu ele, ma tem ca dupa vizionarea clipului cu pastila avortiva, vor exista femei care vor renunta la ea din dorinta de a nu .... ucide un prunc, dar vor ajunge la avort.
Pentru linistea ta sufleteasca editez postul..Oricum acel video e bine mersi pe youtube, cu destule vizionari si nu stiu de ce dar probabil numarul vizionarilor va creste atunci cand cineva va cauta despre avort in general, va da de acesta.
Asa l-am gasit si eu, datorita faptului ca ai postat acele filmulete..IRONIC, NU??? poate daca nu le puneai tu...
In privinta aia nu am ce sa fac, ca doar nu eu l-am pus, la fel si articolele de gen care sunt la indemana.
- Marlyn
- Full member
- Inregistrat: 2006-06-21
diana_24 a scris:Marlyn a scris:Multumesc pentru precizari. Sunt deplin de acord cu ele, ma tem ca dupa vizionarea clipului cu pastila avortiva, vor exista femei care vor renunta la ea din dorinta de a nu .... ucide un prunc, dar vor ajunge la avort.
Pentru linistea ta sufleteasca editez postul..Oricum acel video e bine mersi pe youtube, cu destule vizionari si nu stiu de ce dar probabil numarul vizionarilor va creste atunci cand cineva va cauta despre avort in general, va da de acesta.
Asa l-am gasit si eu, datorita faptului ca ai postat acele filmulete..IRONIC, NU??? poate daca nu le puneai tu...
In privinta aia nu am ce sa fac, ca doar nu eu l-am pus, la fel si articolele de gen care sunt la indemana.
Draga mea, nu am absolut nimic, dar nimic cu tine, tot asa puteam sa il postez eu, ori oricine altcineva, dar Doctoressa ne-a spus punctul sau de vedere avizat si de acum, cand ne vom mai ciocni de aceasta informatie vom sti ce semnificatie are si cum sa o combatem. Prin urmare, faptul ca tu ai postat acel clip a avut partea sa constructiva.
Iarta-ma daca te-am ranit, sincer.
- diana_24
- Sr. member
Nu m-ai ranit, stai fara grija. Nu ma oftic asa usor
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
Nu stiu in ce masura e pe bune chestia asta - eu tind sa cred ca e bullshit, dar oricum mi se pare o chestie lipsita de sens .. din orice punct de vedere: http://www.birthornot.com/
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|