homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vreau sa slabesc- 10-76

#1426 2011-11-29 17:53:08

b4rbie
Sr. member
Inregistrat: 2008-04-04

Re: Vreau sa slabesc- 10

eu trebuie sa slabesc neaparat 5 kg pana la revelion

pc  lyssna

#1427 2011-11-29 18:02:42

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

mie mi se pare mult 5 kg in doar o luna sad .nu cred ca merita sacrificul sa dai asa mult jos si atat de repede,pentru ca undeva prin ianuarie sa le pui la loc,si poate si mai mult sad

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#1428 2011-11-29 18:13:26

b4rbie
Sr. member
Inregistrat: 2008-04-04

nuuuu, nu le mai vreau inapoi big_smile
m-as multumi daca as slabi si 3 kg..

Ultima oara a fost editat de b4rbie (2011-11-29 18:13:47)

pc  lyssna

#1429 2011-11-29 18:52:11

daenarys
Vizitator

anca90 a scris:

offtopic voi ridicati in slavi legumele, dar alea trebuie gatite (a se vedea exemplele date de Emilya). daca nu ai timp de gatit (ai servici, ajungi tarziu acasa), ce faci?

blue, acum cativa ani cand am facut eu electrostimulare, nu m-a ajutat la nimic lol.

aparatul de aburi e o solutie,sau oparitul lor in apa clocotita,sau cele conservate cum zice heim.asta acum iarna ca primavara si vara daca vrei numai salate mananci

Ultima oara a fost editat de daenarys (2011-11-29 18:52:51)

#1430 2011-11-29 19:01:16

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

fetelor fetelor de ce va stabiliti voi termene de astea "tre sa slabesc pana la revelion/sf vasile/ziua lu maricica" ? bang Stiti macar in ce consta slabitul asta "la termen"?
De mult timp ma tin sa scriu ceva aici ca venind din partea cuiva care a tinut zeci (si nu exagerez) de diete de-a lungul timpului si care a avut greutati catastrofale de genul a 95 de kilograme si cu efectul carora lupta inca.
Slabitul asta nu e ca si cum ai "goli" o punga de cartofi, dai 2 cartofi jos din ea si puf! slabesti exact cantitatea respectiva.

Primul gand care ne vine in minte cand vine vorba de "tre sa slabesc pana la..." este infometarea, de fapt infometarea si "termenele" merg mana in mana.
Insa stiti vreo una dintre voi care este primul efect al infometarii?

Intr-o prima faza se "slabeste" apa, de acolo si scaderea aia brusca de pe cantar in primele zile de dieta cand contsti cu incantare ca "merge"

Apoi organismul intra intr-un soi de "criza" vazand ca nu mai primeste cantitatea de mancare de dinainte, este vorba de un mecanism primordial de aparare petru ca organismul nu intelege termenul de "dieta" ci termenul de "foamete". asa ca, pentru a-si asigura existenta in continuare consuma din ce ii e mai usor sa consume , mai exact din muschi (ca si asa avem prea multi).
Daca se continua infometarea pe o perioada mai indelungata se ajunge si la consum de grasime insa acesta e infim fata de cel al consumului de muschi.

Sa presupunem ca reusim sa slabim cele ... 5 kilograme pana la termenul stabilit, dupa care "dam iama" (un alt mecanism total firesc) iar corpul vazand ca s-a terminat "criza" incepe sa isi faca rezerve, insa depune sub forma de grasime, desi in procesul de slabire s-au pierdut si din muschi. De aceea ajungem sa aratam mai "grase" la 53 de kile decat aratam candva la 55

Un alt efect al infometarii il constituie incetinirea metabolismului. Sa spunem, de exemplu, ca o persoana pentru a se mentine la greutatea actuala are nevoie de 2000 de calorii. Daca persoana respectiva decide sa consume, deodata, 1500 de calorii, initial corpul va consuma din ce poate (muschi+grasime) dar dupa o perioada va aparea acea stagnare, acea "faza de platou" din orice dieta. Urmatorul pas e, bineinteles, sa scadem numarul de calorii, la 1300, apoi la urmatoarea stagnare, la 1000 si tot asa. Dar sa presupunem ca la un moment dat ne saturam de mancat 800 kcal/zi si crestem acest numar. Surpriza! Ne ingrasam desi mancam 1200 kcal (numar infim pentru o persoana adulta cu o greutate normala)

Asa ca, fetelor, sa stiti ca NU MERITA sa aratam nu stiu cum la o anumita ocazie punand in balanta si efectele negative pe termen lung pe care ni le inducem cu mana noastra.

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

Publicitate

loading...

#1431 2011-11-29 19:13:59

addicted
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-06-12

Emilya a scris:

fetelor fetelor de ce va stabiliti voi termene de astea "tre sa slabesc pana la revelion/sf vasile/ziua lu maricica" ? bang Stiti macar in ce consta slabitul asta "la termen"?
De mult timp ma tin sa scriu ceva aici ca venind din partea cuiva care a tinut zeci (si nu exagerez) de diete de-a lungul timpului si care a avut greutati catastrofale de genul a 95 de kilograme si cu efectul carora lupta inca.
Slabitul asta nu e ca si cum ai "goli" o punga de cartofi, dai 2 cartofi jos din ea si puf! slabesti exact cantitatea respectiva.

Primul gand care ne vine in minte cand vine vorba de "tre sa slabesc pana la..." este infometarea, de fapt infometarea si "termenele" merg mana in mana.
Insa stiti vreo una dintre voi care este primul efect al infometarii?

Intr-o prima faza se "slabeste" apa, de acolo si scaderea aia brusca de pe cantar in primele zile de dieta cand contsti cu incantare ca "merge"

Apoi organismul intra intr-un soi de "criza" vazand ca nu mai primeste cantitatea de mancare de dinainte, este vorba de un mecanism primordial de aparare petru ca organismul nu intelege termenul de "dieta" ci termenul de "foamete". asa ca, pentru a-si asigura existenta in continuare consuma din ce ii e mai usor sa consume , mai exact din muschi (ca si asa avem prea multi).
Daca se continua infometarea pe o perioada mai indelungata se ajunge si la consum de grasime insa acesta e infim fata de cel al consumului de muschi.

Sa presupunem ca reusim sa slabim cele ... 5 kilograme pana la termenul stabilit, dupa care "dam iama" (un alt mecanism total firesc) iar corpul vazand ca s-a terminat "criza" incepe sa isi faca rezerve, insa depune sub forma de grasime, desi in procesul de slabire s-au pierdut si din muschi. De aceea ajungem sa aratam mai "grase" la 53 de kile decat aratam candva la 55

Un alt efect al infometarii il constituie incetinirea metabolismului. Sa spunem, de exemplu, ca o persoana pentru a se mentine la greutatea actuala are nevoie de 2000 de calorii. Daca persoana respectiva decide sa consume, deodata, 1500 de calorii, initial corpul va consuma din ce poate (muschi+grasime) dar dupa o perioada va aparea acea stagnare, acea "faza de platou" din orice dieta. Urmatorul pas e, bineinteles, sa scadem numarul de calorii, la 1300, apoi la urmatoarea stagnare, la 1000 si tot asa. Dar sa presupunem ca la un moment dat ne saturam de mancat 800 kcal/zi si crestem acest numar. Surpriza! Ne ingrasam desi mancam 1200 kcal (numar infim pentru o persoana adulta cu o greutate normala)

Asa ca, fetelor, sa stiti ca NU MERITA sa aratam nu stiu cum la o anumita ocazie punand in balanta si efectele negative pe termen lung pe care ni le inducem cu mana noastra.

Thumbs up Emylia. Sper sa se prinda ceva de cele care doresc sa slabeasca mult prea repede si apeleaza la pastile de slabit si/sau infometare!
Mie multe persoane imi rad in fata cand le zic ca in 5 luni am slabit 10 kg spunandu-mi ca as fi putut slabi mai repede de mancam nu stiu cate saptamani doar cu supe de varza/rosii sau daca luam diferite pastile de slabit.
Stiu persoane ce-au fost "atacate" de efectul yoyo si au dat jos 10 kg intr-un timp scurt si au pus 15 cand au revenit la un regim alimentar normal.

You can’t live a positive life with a negative mind.

#1432 2011-11-29 19:20:05

Darcy
Sr. member
Inregistrat: 2008-07-11

cred ca am mai zis-o: nu inteleg de ce in multe regimuri de slabit, cina este mai bogata decat masa de pranz. de exemplu reteta oferita de SofySofia: pranz: 250 g sunca + 1 cutie iaurt natural
? ? cina: 200 g friptura de vaca + 1 salata cu ulei si zeama de lamaie sau ? ? pranz: 2 oua fierte tari + 1 morcov mare ras
? ? cina: 1/2 pui + 1 salata cu ulei si zeama de lamaie sau ? ? pranz: nimic (bea multa apa, ajuta!)
? ? cina: 200 g cotlet de miel + 1 mar etc. si am mai vazut: la pranz un ou cu iarba verde si un mar, cina: friptura de vita cu salata si...mar...

Cap patrat cu minte-n colturi

#1433 2011-11-29 19:22:13

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

pentru ca nu conteaza cat e bogata e, ci ora la care te culci dupa cina asta, sa nu adormi cu stomacul plin... daca iau cina la 7 seara si ma culc la 12-1 noaptea, e absurd sa mananc un iaurt sau un mar, ca pana dimineata mor de foame

Ultima oara a fost editat de heimdall (2011-11-29 19:24:18)

#1434 2011-11-29 19:22:59

Emilya
Platinum member
Site

pentru ca nu e vb de un regim sanatos Darcy de asta. Nu neaparat ca ingrasa dar nu e sanatos sa mananci mult seara, apar dureri de stomac, balonari, dupa o anumita ora digestia e mult incetinita, de asta e de preferat ca cina sa fie lejera

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body

#1435 2011-11-29 19:25:59

Emilya
Platinum member
Site

heimdall a scris:

pentru ca nu conteaza cat e bogata e, ci ora la care te culci dupa cina asta, sa nu adormi cu stomacul plin... daca iau cina la 7 seara si ma culc la 12-1 noaptea, e absurd sa mananc un iaurt sau un mar, ca pana dimineata mor de foame

heim nu stiu ce sa zic...eu de exemplu la petreceri ce tin toata noaptea ma simt foarte prost cu stomacul, simt ca ceva nu merge...chiar daca ultima masa o iei pe la 12 noaptea sa zic si te culci la 5 dimineata.

#1436 2011-11-29 19:27:43

addicted
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-06-12

heimdall a scris:

pentru ca nu conteaza cat e bogata e, ci ora la care te culci dupa cina asta, sa nu aormi cu stomacul plin... daca iau cina la 7 seara si ma culc la 12-1 noaptea, e absurd sa mananc un iaurt sau un mar, ca pana dimineata mor de foame

Chestia asta incercam sa explic si eu celor care se laudau ca nu mananca dupa ora 18 dar se culca la orele 2-3 iar apoi se plangeau de arsuri la stomac. Daca le spun ca, corect este sa servesti ultima masa cu cel putin 2-3 ore inainte de a te duce la culcare imi rad in fata! smile
Prietenul meu munceste pana in zi, ar fi stupid sa-i dau peste mana la 11-12 sa nu manance sau sa manance un iaurt, un mar in conditiile in care consuma energie si are nevoie sa se alimenteze.

Ultima oara a fost editat de addicted (2011-11-29 19:28:48)

You can’t live a positive life with a negative mind.

#1437 2011-11-29 19:28:04

heimdall
Diamond member

Em, poate fiindca e mancare in plus fata de cea in ziua respectiva
altfel eu mananc pe la 9-10 seara, ca nu prea am de ales si m-am obisnuit asa... nu cantitati inustriale, dar nici un iaurtel, ca aia e masa mea cea mai sanatoasa si pe care o pot controla
a, da, si pentru prietenul meu aia e singura masa a zilei in timpul saptamanii

Ultima oara a fost editat de heimdall (2011-11-29 19:28:45)

#1438 2011-11-29 19:29:15

Darcy
Sr. member

pai asta am si zis: mi se pare (din ce am extras mai sus) ca pranzul este mult mai lejer decat cina..
@heimdall: de obicei, toti "expertii" care fac regimuri de slabit, militeaza pentru "strict"-ori manaci exact asta, ori nu mai tii. iar daca stii ca tu esti genul care ia cina la ora 8 si te bagi in pat la 10...nu ar trebui sa ti-l personalizezi un pic totusi?

#1439 2011-11-29 19:30:42

heimdall
Diamond member

pentru ca oamenii nu au de obicei idee de nutritie, nu vor sa se documenteze si nu le explica nimeni, asa ca nu ar sti sa-si peronalizeze regimul fara sa calce in strachini
si de nutritionistii de la noi... sa nu mai vorbim

#1440 2011-11-29 19:42:34

Darcy
Sr. member

nu stiu despre calitatea lor cat despre pret...ma abtin sad oamenii care vor sa tina dieta ar trebui sa observe mai intai de la ce s-au ingrasat, apoi sa elimine acele chestii. daca ai probleme cu greutatea cu siguranta nu s-a datorat salatelor , mancarurilor mai sarace in grasimi. deci? nu cumva era vorba de acei cartofi prajiti de la 10 seara, saormei, amandinelor sau cipsurilor?
nu stiu dar la mine asa a functionat: cum am renuntat la saorma, cartofi prajiti mai ales noapte, dulciuri muuulte si dese si cola cat cuprinde, s-a obervat...

#1441 2011-11-29 19:47:39

heimdall
Diamond member

ai fi uimita, dar cei mai multi oameni chiar nu fac legatura intre alimentatie si faptul ca se ingrasa sau au probleme de sanatate
sau argumentul ca : uite, vecina mananca tot cartofi prajiti cu paine si nu se ingrasa smile deci nu mancarea e problema, ci ghinionul

#1442 2011-11-29 19:55:58

Darcy
Sr. member

saau: orice as face, nu reusesc sa slabesc, degeaba ma chinui. daar, tre sa mananc si amandina asta ca dom'le, eu nu rezist la dulciuri
in fine, fiecare cu ale lui toane smile

Ultima oara a fost editat de Darcy (2011-11-29 19:57:21)

#1443 2011-11-29 20:10:59

Emilya
Platinum member
Site

eu am vazut pe pielea mea: am eliminat carbohidratii aia "naspa" (zahar, paine alba, paste, orez, cartofi etc) am avut putin grija la cum le combin si am slabit 2.6 kg in prima saptamana (asociat si cu sala) si spun cu mana pe inima ca nu m-am infometat ci doar infranat un pic (asta e valabil pentru cei ca mine a caror limita superioara la mancare tinde spre infinit lol )
Deci se poate si altfel

#1444 2011-11-29 20:21:32

Darcy
Sr. member

exact la fel mi s-a intamplat si mie. nu stiu cat am slabit ca nu aveam cantar dar in destul de scurt timp s-a vazut. m-am obisnuit foarte repede fara painoase, dulciuri, sucuri;apoi mi-am permis sa gust fara sa ma indop si e ok

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.