homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Doresc un sfat......-8

#134 2011-09-15 11:38:59

doolcydeea
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-06-21

Re: doresc un sfat......

o legatura propriu zisa nu are cu familia lui,decat prin telefon k vb in fiecare zi cu mami si cam o data la doua zile cu tati(asa le spune el),iar "mami" dk nu a avut grija de el cand trebuia, s-a gasit acum,si il intreaba mereu "ai mancat,mamica", "vezi sa nu stai nemancat","ai dormit,mamica" etc.iar mie una mi se pare o ipocrizie din partea ei, mai ales k stie k stam impreuna de un an si ca eu gatesc atunci cand sunt libera si nu ma duc la servici.evident nu mai pot sa-i spun nimik de ma-sa k nu-i convine si de multe ori s-a suparat pe mine cand am comentat anumite faze,dar mai zice el cand se enerveaza pe "mami si tati".eu  o iau ca atunci cand un parinte isi ia mana de pe copilul lui dar mai intreaba asa niste chestii total aiurea.de ochii lumii.de cate ori vb eu cu ea si-i zic k pe marius il doare piciorul k il doare capul etc,pe ea o aud numai "pai sa va duceti la doctor mami" sau "da-i mami o pastila". nu inteleg de ce nu pune mana pe telefon sa-l intrebe ce are sau sa-i spuna hai mami sa mergem la doctor....k pana la urma e fi-su nu e fi-miu.eu de ex si acum ma duc la dentist numai cu mama.ideea e ca dk de la ma-sa nu vine nici un sfat sau un ajutor pt el,nu stiu dk eu singura ma pot descurca.il iubesc dar ma iubesc mai mult pe mine si tin mai mult la sanatatea mea...cateodata imi vine sa ma duc pe un camp,sa stau acolo sa tip pana ma descarc,sa dau naibii tot si sa ma mut inapoi la mama k sa stau linistita

#135 2011-09-15 11:41:54

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

daca tu crezi ca ai nevoie de ajutorul parintilor lui atunci inseamna ca relatia voastra nu e prea sudata. in mod normal VOI DOI ar trebui sa treceti prin toate impreuna, nu sa-l ia mamica de mana sa-l duca la doctor.
raman la parerea mea, e copil...

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#136 2011-09-15 12:24:26

doolcydeea
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-06-21

alinda,eu consider ca din cauza familiei lui a ajuns aici si nu cred k eu ar trebui sa trag ponoasele.pana la urma am vrut o relatie,am vrut sa plec in vacanta,sa ma distrez si sa ma simt bine in compania lui k dk vroiam sa umblu pe la doctori,faceam un copil si era mult mai simplu asa.nu am vrut sa-i fiu mama.spui k ramai la parerea ta,k e copil,dar eu consider k atata timp cat ma-sa nu l-a tratat ca pe un copil,acum nu cred k a redevenit un copil.cat despre "luatul de mana si dus la doctor":1.de ce l-as lua eu de mana sa-l duc la doctor.si 2.atata timp cat, ca mama de baiat te intereseaza majoritatea lucrurilor minore gen ai mancat,ai dormit..nu vad de ce atunci cand ti se spune k fi-tu are nevoie de ajutor,tu vii si spui faceti ce vreti.....si consider k are nevoie de ajutor si sustinere din partea tuturor nu doar din partea mea.multumesc frumos pentru sfaturi dar cred k mai mult sunt judecata eu si nu vad de ce,pt k mi-am expus punctul de vedere si am zis doar ce mi se pare mie normal.va doresc o zi frumoasa si probleme cat mai putine!

#137 2011-09-15 12:29:09

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

doamne, da' de ce ataci in halu' asta, femeie? ti-a spus cineva ca tu esti vinovata? ti s-au dat sfaturi cel putin pertinente... si da, din moment ce nu si-a trait copilaria, e un copil; nu are maturitatea emotionala specifica unui "barbat", ca dovada stand modul lui de a-si "rezolva" problemele;
cat despre faza cu "mama la doctor" si eu sunt de acord cu alinda, chiar daca tie ti se pare o jignire; stati impreuna, practic sunteti o familie, trebuie sa aveti grija unul de altul; nu ti-e clar pana acum ca ma-sii i se rupe de el si la prima problema mai grava da inapoi ca racu'? asteapta tu sa vina mamica sa ii poarte de grija... ca ai mult de asteptat; si hai s-o luam altfel: daca la 40 de ani o sa-l mai sune ma-sa sa-l intrebe daca e bine, daca e mancat, imbracat bine, odihnit tot atitudinea asta o s-o ai?

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#138 2011-09-15 12:31:03

alyush
Platinum member
De la: BV
Inregistrat: 2009-10-05

doolcy, subscriu tot ce a spus alinda...
voi trebuie sa invingeti problemele astea... nu poate fi mereu numai lapte si miere... voi amandoi trebuie sa faceti tot ce va sta in putere ca sa fiti fericiti, daca sunteti fericiti sunteti pt. voi nu pt. parintii lui sau ai tai (evident ca si parintii joaca un rol important in viata voastra si a oricui)

Ia-ma de mana si nu-mi da drumul, orice ar fi! - Trupa Firma

Things to do once in a lifetime https://www.youtube.com/watch?v=PUEC2mlQPbE

Publicitate

loading...

#139 2011-09-15 12:40:04

alinda
Diamond member

doamne sfinte, da' ce am zis eu de ti-a sarit asa tzandara?  signof10
tocmai ca iti dau dreptate, n-ai ce sa-l duci tu de manuta nicaieri ca e (sau, ma rog, ar trebui sa fie) baiat mare, iar tu nu esti mama lui, esti partenera lui. sigur ca esti datoare sa-l sprijini, la fel cum si el ar trebui sa fie dator sa te sprijine cand ai o problema.
cat priveste discutiile puerile cu mama - ar trebui EL sa i le reteze si nu tu. mi se pare cam ciudat sa-ti intrebi obsesiv copilul deja mutat de acasa daca a mancat, etc.
partea proasta e ca nici tu nu stii foarte clar ce (mai) vrei de la el, mi s epare ca esti usor confuza. ba vrei sa-l sprijini, ba vrei sa-l lasi balta pentru ca n-ai chef sa faci pe mama cu el. ar fi bine sa-ti clarifici mai intai TU sentimentele, apoi sa iei o decizie in ceea ce-l priveste pe el.
cat despre artagul tau... prefer sa ma gandesc la faptul ca am incercat sa te ajut cu niste sfaturi zic eu pertinente.

si da, asta ca sa inlatur eventualele neintelegeri, te-am sfatuit sa-l sustii sa vada un psiholog si atat, nu te-am indemnat sa-i stergi mucii in timp ce astepti cu el sa intre la doctorul de familie. deci da, te inteleg cand spui ca n-ai chef sa faci pe mamica cu el. dar la fel de absurd mi s epare sa se mai bazeze pe mama la varsta lui, eu una n-am vazut oameni de 22 de ani mergand cu parintii de mana la nenea doctoru'...
despre asta era vorba...

Ultima oara a fost editat de alinda (2011-09-15 12:45:13)

#140 2011-09-20 19:28:26

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

fetelor (si eventuali baieti smile  )

ma confrunt cu o problema cu prietenul meu si nu stiu cum sa o mai scot la capat.
Se intampla de multe ori sa fac ceva de mancare - ce stiu ca-i place si lui (!) si apoi sa nu manance, ca nu are chef (!!!) atunci sa manance fix aia, ca lui ii e pofta de altceva. Bine, asta nu se intampla cand fac de mancare pe moment, sa mancam impreuna, ci atunci cand fac de ex. dupa-masa pt a doua zi si eu mi-o iau cu mine la serviciu iar lui ii ramane acasa sa manance cand are chef. Sau cand fac mai multa, manancam si mai ramane pt a doua zi.
Si ma trezesc ca vorbim la telefon in ziua urmatoare si-mi zice ca fost nu stiu unde sa manance sau sa-si ia de mancare si mie imi pica fata .. Pai, stai, nu era o gramada de mancare acasa? Ba daaa, dar n-aveam chef de aia.  bang
Mie mi se pare bataie de joc: 1. de munca mea si 2. de mancare in sine. Ce are daca-i din ziua de dinainte? Nu e otravita. Si eu mananc si nu mor. Ok, n-o fi chiar ca proaspata, dar nu ne dau banii afara din casa, incat sa facem atata risipa.
Nu mai zic cata mancare am aruncat de cand stam impreuna, ca ma apuca groaza. Ca mai are un fix - nu mananca ceva daca nu este o portie intreaga cat sa se sature, nu se gandeste sa manance aia si sa mai manance si altceva pana se satura.
Eu mananc ce mananc, dar mananc cam jumatate din cat mananca el, n-am cum sa dau eu gata atata mancare.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#141 2011-09-20 20:05:34

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Spre rusinea  mea si eu mai fac mofturi din astea. Adica nu imi place sa mananc din aceeasi mancare 2 zile, sau o mancare facuta de 2 zile. Daca stau sa ma gandesc doar ciorba mananc si a doua zi, in rest... nu. Probabil maica-sa gatea zi de zi, sau cel putin asta s-a intamplat la mine.
Cat despre "portie", cam asa e si iubi... trebuie sa vada farfuria plina, nu se satura cu 2 cartofi, 4x, 10y lol. Asa ca tind sa cred ca asta e specific barbatilor, mai ales ca ei mananca mai mult decat noi (nu am cunoscut inca exceptiile)

I-ai spus ca te deranjeaza? Poate ar tb sa il "pedepsesti" intr-o zi si sa nu ii mai faci nimic tongue

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#142 2011-09-20 20:18:54

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Explica-i ca nu ai timp sa gatesti in fiecare zi si nici atatia bani de risipit aiurea pe mancare. Si in cazul in care face mutre, ar fi bine ca inainte sa te apuci de gatit sa-l intrebi ce ar avea pofat sa manance si daca nu mananca ai cu ce sa-i dai peste nas ca doar el a preferat varza in loc de fasole.

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#143 2011-09-20 20:19:01

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Da, stiu sigur ca maica-sa l-a invatat asa (ce i-as spune vreo cateva de dulce in mai multe privinte  punish  ).

N-am ce sa-l "pedepsesc", ca nu fac mancare in fiecare zi, tocmai de aia ma everveaza, ca de o gramada de ori e liber sa manance ce vrea, cand mananc si eu la serviciu, si de aia ma streseaza ca atunci cand fac si eu ceva de mancare, lui ii trebuie altceva. Si nu ma refer doar la feluri principale.
De ex. super / ciorbe abia mananca, trebuie sa fac in mini-oale pt mine, ca mie imi place sa am supa/ciorba aproape zilnic. Fac, sa zicem, dovlecei pane ca stiu ca-i plac, fac 2 sa se sature chipurile, mananca prima data din ei, dupa care nu-i mai trebuie zilele urmatoare si ajung sa-i arunc ca mie nu prea imi plac. Daca fac doar unul, nu e bine, ca nu-i ajunge.
Daca fac vreodata o mancare doar pt mine, nu stiu cum se nimeste ca-i place si ii trebuie si lui si atunci imi pare rau ca n-am facut mai multa. Daca daca faceam mai multa din start, sigur nu-i placea si mancam eu o saptamana acelasi lucru.

Nicicum o dau nu reusesc sa fac sa iasa bine, sa nu fie nici prea multa sa ramana juma' de portie, nici prea putina de sa nu ne ajunga.

Kaereste, nu e genul care sa manance ce-i pui in fata, recunoscator ca are o hrana calda. Zici ca ar fi trait la palat, uneori, asa mofturi face.

Ultima oara a fost editat de kathrynn (2011-09-20 20:20:28)

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#144 2011-09-20 20:23:34

astera
Full member
Inregistrat: 2007-04-16

Poate asa a fost obisnuit de acasa, cum zice si carmen. Al meu mananca si mancare gatita cu o zi in urma, si jumatate de portie si apoi altceva, pana se satura. Dar asta tine si de situatia care a avut-o acasa de la 17 ani, ca isi gatea singur .

#145 2011-09-21 10:22:24

alinda
Diamond member

kathrynn, partial ma regasesc si eu in situatia descrisa de tine. si noua ni se intampla, din pacate, destul de des sa avem mancare gatita acasa si sa ne apuce diverse alte pofte - de orice, mai putin de ce e in frigider. asa ca fie mancam o pizza, fie facem un gratar, paste sau altceva acasa, toate astea in detrimentul mancarii deja existente. ce pot sa spun... si pe mine ma deranjeaza faptul ca aruncam mancare dar imi asum si eu partea mea de vina pentru asta. oricum nu se intampla extrem de des si nici nu aruncam cantitati industriale de mancare. de fapt nici nu stiu cum sa calific treaba asta, e un fel de rasfat aiurea, incurajat probabil de faptul ca nu suntem siliti sa ne uitam la fiecare banut - daca am fi in situatia de a pune cu greu ceva pe masa sigur risipa ar inceta.
ce povestesti tu insa de "mofturile" de genul nu mananc ce a fost gatit ieri, nu mananc mai putin de o portie, etc, astea chiar sunt lucruri de natura sa ma enerveze cand le citesc. in primul rand ca nu cred ca o femeie care lucreaza cu norma (si minte)  intreaga poate gati zilnic, asta ar insemna ca zi de zi, pentru tot restul vietii, sa te afli intre orele 18 si 21-22 la cratita - fara exceptii! ori eu una chiar nu mi-as asuma niciodata chestia asta. pai ce fac, nu mai ies seara nicaieri, nu mai merg cu bicicleta, nu mai citesc, nu mai fac o baie prelungita tot restul vietii? asta e chiar culmea! nu mai vorbesc aici de "logistica" necesara, respectiv de niste oale mici-mici de tot in care sa fierbi doua portii de ciorba din doi morcovi si un petecut de carne sau de o tigaita in care sa prajesti fix doua snitele sau 6 chiftele. nu mai vorbim de faptul ca daca te apuci de gatit la ora 18, mancarea aia tot a doua zi se va manca, deci tot "veche" va fi. ca doar la ora 18, cand vii de la munca, ar trebui sa manaci ceva, nu?
oricum chestia cu mancarea care s-a "invechit" de azi pe maine in frigider e o mare prostie, la orice restaurant ciorba pe care o mananci e "veche" de mai multe zile, gatita in cantitate mai mare si apoi congelata.
nici nu prea stiu ce sa te sfatuiesc... discuta cu el si spune-i ca nu poti accepta "mofturile" alea pentru ca nu esti casnica. in fond o portie mai mica din mancarea X poate fi suplimentata cu inca un pic din felul Y sau cu o portie mai mare de supa/ciorba inainte.
sigur ca fiecare are fixurile lui si ele sunt, pana la un pucnt, acceptabile - atata timp cat nu deranjeaza cu nimic persoana de langa el.

Ultima oara a fost editat de alinda (2011-09-21 10:28:22)

#146 2011-09-21 11:51:22

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Si noi facem mai multa risipa de mancare decat a trbui. Cand a stat bunica-mea la mine o saptamana saraca sa pice cand l-a fazut ca vroia sa arunce un termos jumate plin de cafea lol

Nu stiu ce sa iti recomand c mofturile, ca si eu fac la fel. Nu mananc nimic facut cu o zi inainte (cu foart mici exceptii). Iti pot spune ce fac eu: Gatesc portii mici de mancaruri care se fac repede. Nu imi ia niciodata mai mult de 30 de min sa pregatesc ceva de mancat ca sa nu zic ca sunt si chestii sanatoase de macat (lgume, salate, paste inegrale).

Momentan nu mai ripim la fel de multa mancare ca inainte pentru ca am inceput sa mancam ecologi si costa MULT mai scump decat mancarea normala asa ca nu ne permitem sa risipim. Poti sa incerci sa faci asta. E foarte sanatos sa mananci ecologi, si o sa ii fie mila sa arunce mancare cand stie cat a costat.

#147 2011-09-21 12:46:11

alinda
Diamond member

monica, tu sigur nu locuiesti in Romania smile
aici mancare bio e foarte greu de gasit (cel putin in "provincie"), costa nu mult, ci ENORM si nici n-ai siguranta ca e chiar-chiar cum trebuie...
si nu ma refer aici la paste, biscuiti sau mai stiu eu ce sa gaseste la hypermarket la preturi relativ decente, ci la legume, lapte, carne, branza, etc.

Ultima oara a fost editat de alinda (2011-09-21 12:47:07)

#148 2011-09-21 14:30:24

Monica999
Hero member
Site

Nu, i-adevarat, dar am vazut ca in bucuresti in supermarketuri aveau. Adevarat e ca nu am cautat carne, dar de toate celelalte, banza, iaurt si ou aveau. Oricum si aici e greu de gasit carne eco, ca se vinde ca painea calda cand e la preturi decente... si cand nu e... e enorm de scumpa,daaaaaar, am inceputs a mananc fasole, naut, linte, ecologice, yum yum.

#149 2011-09-21 14:38:41

alinda
Diamond member

tot offtopic  la mine in oras exista in magazinele mari "uscaturi" bio (ce-ti spuneam mai sus, paste, biscuiti, etc) si nimic altceva, din pacate. mai gasesti cu greu cate un suc de rosii sau de legume, faina, chestii de-astea. cam atat...

#150 2011-09-21 14:51:10

Monica999
Hero member
Site

pacat sad e oi metoda testata de a nu mai arunca mancarea ca daca dai o groaza de bani pe ea nu te mai induri sa o arunci. Interesant e ca de cand facem asta nu cheltuim mai multi bani, dar nu mai cumparam chipsuri, sucrui, nu mai aruncam de toate, merge foarte bine cand faci asa.

Oricum presupun ca in loc de ecologice poti sa cumperi chestii de foarte buna calitate si tot nu te mai induri sa le arunci.

#151 2011-09-21 14:52:02

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

asa era si al meu la inceput, tot obisnuinta de acasa pentru ca soacra-mea venea de la servici la 5 si se apuca de facut mancare pentru seara, a doua zi mai mancau ce gaseau prin frigider, branza, rosii, de astea, apoi seara iar facea de mancare. Si tot asa, mancare proaspata zi de zi. Asa ca al meu nu manca mancare reincalzita, manca atunci o data si la revedere. Daca am vazut asa am inceput sa nu mai gatesc si dupa o saptamana de mancat uscaturi mi-a cerut el mancare gatita. Ok, dar daca gatesc mananci si maine si poimaine. Da, da. Si de atunci nu mai face dragul meu mofturi. Merg pe principiul mananci ce este ca te intreb inainte sa gatesc daca iti place/ti-e pofta. Nu vrei sa mananci mori de foame. Simplu

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#152 2011-09-21 17:14:38

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Emilya a scris:

asa era si al meu la inceput, tot obisnuinta de acasa pentru ca soacra-mea venea de la servici la 5 si se apuca de facut mancare pentru seara, a doua zi mai mancau ce gaseau prin frigider, branza, rosii, de astea, apoi seara iar facea de mancare. Si tot asa, mancare proaspata zi de zi. Asa ca al meu nu manca mancare reincalzita, manca atunci o data si la revedere. Daca am vazut asa am inceput sa nu mai gatesc si dupa o saptamana de mancat uscaturi mi-a cerut el mancare gatita. Ok, dar daca gatesc mananci si maine si poimaine. Da, da. Si de atunci nu mai face dragul meu mofturi. Merg pe principiul mananci ce este ca te intreb inainte sa gatesc daca iti place/ti-e pofta. Nu vrei sa mananci mori de foame. Simplu

Subscriu
Aici e revolutia femeilor impotriva soacrelor grijulii si a bucatariei lol

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.