|
Nu esti logat.
Doresc un sfat......-7#115 2011-09-13 23:03:02
Re: doresc un sfat......april,sper ca eu nu intru in categoria cu am 100 de ani,am experienta...daca am zis vreodata ca sunt batrana,sa ma asculti,chiar am vrut sa evidentiez faptul ca sunt batrana nu sa ma cred superioara.n-am facut asta niciodata.cu tot ce-am scris si-mi asum si cred cu tarie in principiile mele,in ce sunt ,eu iti doresc succes si sper sa-ti fie bine "Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada." http://www.fertilityfriend.com/home/329906 Offline #116 2011-09-14 06:48:38Re: doresc un sfat......April, vreau si eu sa-ti spun ceva vizavi de partea cu compromisurile pe care ai evidentiat-o tu: evident, nu cred ca exista vreo relatie in care sa nu se faca niciodata vreun compromis. Cred ca oamenii care nu pot lasa deloc de la ei, in diverse situatii, cam au de pierdut in viata si asta pentru ca trebuie sa invatam de la o varsta cat mai frageda ca nu toate lucrurile trebuie sa se intample asa cum vrem noi. Offline #117 2011-09-14 10:24:33
Re: doresc un sfat......april, eu apreciez mult faptul ca esti o persoana inteligenta si sensibila si ca, in ciuda faptului ca esti incapatanata, stii sa admiti cand ai gresit/gresesti si-ti si asumi lucrul asta. Concret, ai inteles acum din discutii ca nu e chiar in regula faptul ca va controlati reciproc atat de mult, ca va invadati intimitatea cu ocazia asta si ca aveti o relatie destul de inchisa, bazata pe unele restrictii pe care vi le impuneti dar si acceptati reciproc. Nu numai ca ai inteles lucrurile astea, ba le si admiti, conchizand insa ca tie ti-e bine deocamdata si ca platesti "pretul" asta pentru linistea si fericirea pe care ti le aduce relatia asta in restul timpului. Cu toate astea sunt de acord, mai ales ca, repet, recunosti ca unele situatii dintre voi sunt departe de a fi ideale. "I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison Offline #118 2011-09-14 11:09:55
Re: doresc un sfat......april, e de la sine inteles ca interdictiile trasate de una din parti au, pe principiul reciprocitatii, ecou clar in interdictii trasate de celalat partener. Se ajunge astfel la targuri de tipul "eu nu fac X => nici tu nu faci Y", la santaj sentimental "eu n-am fost in locul A => tu de ce sa mergi in locul B" si in final la certuri si frustrare de ambele parti. Sigur ca faptul ca v-ati mutat impreuna va poate ajuta in oarecare masura, asta doar cu conditia sa nu priviti locuitul impreuna ca pe un bun prilej de a face absolut totul impreuna, de a va transforma in siamezi. "I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison Offline #119 2011-09-14 11:38:40
Re: doresc un sfat......Da, tin minte ca ai abordat tu mai demult subiectul asta al socializarii cu colegii. Straduieste-te neaparat si in directia asta. "I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison Offline Publicitateloading...
#120 2011-09-14 12:08:29
Re: doresc un sfat......april, imi face mare placere sa port un dialog constructiv cu un om care poate sa-l si sustina "I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison Offline #121 2011-09-14 13:08:05
Re: doresc un sfat......april "I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison Offline #122 2011-09-14 17:51:26
Re: doresc un sfat......Cred ca schimbarile in gandire, mentalitate, relatiile cu ceilalti, cu sine, viziunea asupra vietii etc or sa apara pe masura ce creste si se dezvolta. Ma uit la mine acu si-mi amintesc cum eram anul trecut si cat de mult am reusit sa ma schimb si sa ma autoeduc intr-un timp atat de scurt. Sa nu mai vorbesc de acu 2-3 ani... Offline #123 2011-09-14 19:41:16
Re: doresc un sfat......buna fetelor!de ieri sunt chitita sa va scriu ca sa ma descarc insa acum cand m-am apucat in sfarsit parca mi-a pierit curajul....dar acum m-am apucat asa ca nu mai dau inapoi.e vorba despre prietenul meu,stam amandoi in apartamentul bunicii lui,impreuna cu ea.mama lui e casatorita de ceva ani cu un "tip" (care este tatal lui),care le-a facut viata tuturor un calvar incepand de la nevasta-sa si terminand cu marius,prietenul meu,si fratele lui mai mic.ideea e ca taica-su de cate ori bea face urat de tot.ce stiu de la marius este ca atunci cand era mic il batea cam din orice,probabil ca o batea si pe maica-sa,asta nu stiu exact,si ajungea ori sa-l dea afara din casa pe marius ori sa plece el din casa,indiferent de ora asta insemnad si 2-3 noaptea,refugiindu-se la bunica lui.ca o paranteza pe care nu pot sa i-o spun lui da v-o spun voua pt ca simt k imi sta in gat,oara ce mama accepta ca un nenorocit sa-i dea afara din casa copilul care are 14-15-16 ani sau cat avea el in mom respectiv fara sa ia absolut nici o masura impotriva tatalui,pt ca la mijloc era vorba de un minor pe care chiar nu-l poti lasa la 2 noaptea sa faca un drum de la p-ta unirii pana pe soseaua chitilei fara un leu in buzunar.in fine...recent am avut un alt scandal tot din cauza faptului k a baut taica-su cu urm vorbe adresate lui marius:esti copilul meu dar te bag in puscarie pe viata,esti al meu dar fi atent k te urmaresc pe strada si-ti iau gatul cu securea,vino nevasta acasa ca am pregatit masa de la bucatarie sa te transez(asta pt k maica-sa plecase de acasa il lasase singur si venise sa stea cu noi la bunica-sa)..etc.sunt convinsa k au fost niste vorbe care l-au durut si niste intamplari care l-au terminat psihic,cel putin asa gandesc eu (am 27 de ani si el are 22),pt k...e impropriu sa spun ca s-a apucat marius de bautura k nu bea zilnic,dar ideea e ca atunci cand bea si se imbata are tendinta de a face scandal si a face cam ce facea ta-su.plus ca in mom in care e beat se intristeaza atat de tare incat privirea i se transforma in cea a unui om nebun,pus pe scandal.azi de dimineata i-am zis tot ce am avut de spus,fara tipete sau urlete,k ii face rau bautura k o sa aj sa-si piarda serviciul etc si ca vreau sa mergem la doctor sa-i dea in primul rand niste pastile sau ceva care sa-i ia pofta de bautura si o trimitere la pshiholog pt k repet eu sunt convinsa k asta este trauma din copilarie.in afara de asta el ma aude mereu pe mine ba k ma duc la mama ba k mi-a dat mama bani de nush ce,ba k mi-a cumparat mama ceva etc...lui maica-sa nu-i da nici un ban pt k mereu spune k nu are...ei niciodata nu au bani pt nimik,nu au de mancare nu au de paine nu au de nimik...in schimb ta-sa face ce face si are bani in fiec zi sa bea tarie sau bere..nu stiu dk vreau de la voi un sfat,o parere sau pur si simplu am vrut doar sa ma descarc.nu astept nici sa fiu compatimita pt k aici nu e vb de mine e vb de el,care este painea lu dumnezeu...atunci cand nu intervine bautura.sper k nu v-am plictisit,va pup si astept pareri si incurajari:* Offline #124 2011-09-14 19:57:47
Re: doresc un sfat......Cum ai zis si tu e clar ca toate lucrurile acestea si-au pus amprenta asupra lui iar de obicei, cei care trec prin situatii de genul acesta ori au o aversiunea maxima fata de alcool, scandaluri etc ori reactioneaza ca si al tau, continua acelasi pattern de comportament. Tot ce poti sa faci e sa mai discuti cu el pe tema asta, sa-l sustii in continuare ca e clar ca are nevoie si neaparat sa-l convingi sa consulte sau sa consultati un psiholog si sa incerce sa depaseasca problemele actuale si cele din trecut pentru binele amandurora. Nu cred ca e neaparat nevoie de pastile care sa-i ia pofta de bautura ca nu pare a fi o pofta ci mai degraba un refugiu in alcoo iar asta se rezolva de cele mai multe ori cu consiliere/psihoterapie asa ca parerea mea e ca primul pas sa fie consultarea unui psiholog bun. Offline #125 2011-09-14 20:42:41
Re: doresc un sfat......doolcy,imi pare rau ca treceti prin asa ceva tu sa fii tare,sa il incurajezi,sa discuti cu el,sa ii fii alaturi.din pacate,se pare ca refugiul lui este alcoolul cum a zis si summer,nu strica sa mergeti la un psiholog bun.clar,toate intamplarile din copilarie si chiar din prezent l-au marcat puternic.pacat de el daca ii calca pe urme lui taica-so in ceea ce priveste alcoolul.am inteles ca e un baiat bun,dar atunci cand bei,nu prea mai realizezi ce-i pe langa tine.nu degeaba se spune ca bautura iti ia mintile . important este sa nu lasati situatia sa va scape de sub control.ia masuri acum,cat se mai poate. Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare..... Offline #126 2011-09-14 20:56:07
Re: doresc un sfat......mda....ideea e ca pana acum,dimineata dupa ce se trezea din bautura,tipam urlam,il trei pazeste si evident nu-mi spunea decat nu mai fac si hai gata termina sau iar ai inceput.azi de dimineata i-am zis calm fara tipete fara urlete poate nu pentru k nu as fi vrut sa tip dar pur si simplu nu am mai putut.deci voi credeti k un psiholog ar fi ideal si l-ar ajuta 100%?! Offline #127 2011-09-14 21:00:03
Re: doresc un sfat......L-ar ajuta daca realizeaza si el ca greseste si isi doreste sa se schimbe...pentru el, pentru tine, pentru relatie. Altfel....destul de mici sansele dar un psiholog bun il va motiva pentru schimbare. Primul pas e sa mergeti... Ultima oara a fost editat de _Summer_ (2011-09-14 21:01:04) Offline #128 2011-09-14 21:03:39
Re: doresc un sfat......aaaa,am uitat sa va spun k maica-sa nu prea stie de toate bautele lui....bunica-sa a zis k nu ar vrea sa-i zica lu maica-sa pt ca ea i-ar zice lu taica-su si de aici alt scandalsi probabil k i-ar impune sau ne-ar impune sa plecam de la bunica-sa sub pretextul ca ea e batrana bla bla.ideea e ca nici maica-sa nu si-a dat seama de gravitatea situatiei.pana sa fim impreuna ar mai fi baut..la fel,cu repercursiuni,si ma intreb de ce pe maica-sa nu a interesat-o o data...k pana la urma e fi-su.si mai e si educatoare la cresa si lucreaza cu copii.si totusi mi se pare ca fata de al ei greseste.nu sunt in masura sa judec k nu am copil dar cred k e vizibil pt cel mai tampit om de pe pamant k nici ea nu a reactionat asa cum ar fi fost normal Offline #129 2011-09-14 21:18:08
Re: doresc un sfat......Daca mamei lui nu i-a pasat ca a fost batut si scos afara din casa cand era mic si neajutorat iti dai seama ca ce se intampla acum nu i s-ar parea foarte grav... Offline #130 2011-09-14 21:24:21
Re: doresc un sfat......da,ai dreptate.o sa va tin la curent oricum,macar ma mai descarc k lu mama nu pot sa-i spun.......va pup si va imbratisez:X Offline #131 2011-09-14 23:32:11
Re: doresc un sfat......Ma doare sufletul sa o spun dar ce povestesti tu pare desprins din Stitile de la ora 5. Ultima oara a fost editat de kathrynn (2011-09-14 23:32:35) Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen Offline #132 2011-09-15 10:09:06
Re: doresc un sfat......Subscriu si eu la ce au spus mai sus fetele, un psiholog bun l-ar ajuta enorm, bineinteles cu conditia ca si el sa realizeze ca rezolvarea problemelor lui nu sta in alcool. Pe de alta parte eu sunt de parere ca ar trebui sa aiba cat mai putine legaturi cu mediul ala toxic in care a crescut. Inteleg ca are serviciu si ca nu locuiti cu parintii lui asa ca sunt convinsa ca ii poate evita cat de mult posibil. Eventual ar putea discuta si cu bunica lui si ar putea castiga un aliat in ea. "I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison Offline #133 2011-09-15 11:03:53
Re: doresc un sfat......si eu sunt de acord cu fetele. Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|