homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Doresc un sfat......-9

#153 2011-09-21 17:30:26

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

Re: doresc un sfat......

Si eu sunt obisnuita tot asa, cu mancare proaspat gatita, asa ca din punctul meu de vedere nu e moft, e normalitate smile. Nu pot manca dintr-o mancare 2 zile, indiferent cat de buna ar fi, sau cat imi place. Asa am fost obisnuita de acasa, pentru ca mama gatea foarte des.
Si acum, cu prietenul, facem tot timplul o cantitate mica de mancare. Nici nu ne ia mult timp si avem in fiecare zi alt fel

#154 2011-09-21 17:35:44

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Da, si pentru mine e normalitate, insa orice invat are dezvat. Cand o sa fiu la casa mea, probabil n-o sa imi mai permit in fiecare zi altceva, indiferent cat de rasfatata eram eu la mama.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#155 2011-09-21 17:38:47

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

mie imi place sa gatesc si nu mi se pare deloc o corvoada. Fac putina mancare, deci imdediat curat si toc legume, iar cat fierbe mancarea, imi gasesc altceva de facut, nu stau sa o pazesc, ca sa imi ocupe timp aiurea

#156 2011-09-21 17:57:02

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

mie imi e imposibil sa imi dau seama cum poate/are chef/timp  cineva sa gateasca zilnic

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2011-09-21 17:57:21)

#157 2011-09-21 18:56:41

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Pai Ioana, o portie de cartofi cu carnati, oua ochiuri si o salata le faci in 30 de min. Sau paste sau piure sau un sos de rosii big_smile

Ultima oara a fost editat de kæreste (2011-09-21 18:57:37)

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

Publicitate

loading...

#158 2011-09-21 19:49:18

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

sau o friptura la cuptor cu cartofi ia 15 min de pus in tava. Yum yum yum

#159 2011-09-21 20:00:23

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

subscriu total la ce a scris emylia.mamele lor ii invata asa,dragii de ei!...al meu mananc si de 3,4 ori din aceleasi feluri de mancare.deci am scapat cu soacra aici.pt asta o apreciez.nu i-a dragalit toata ziua.nu manaci mori de foame.as simple as that!

si al meu gateste.eu nu am timp de fiecare data,mai ales ca a inceput scoala.nu atat de des ca in primii ani,da face.si e mancare proaspata si daca sta  3 zile in frigider.

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#160 2011-09-21 20:45:13

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

emiliya, ar fi buna metoda ta, nu zic nu, dar la noi nu merge, pt ca daca nu gatesc eu, isi gateste singur. Decat sa manance ceva ce nu are chef, mai bine merge si cumpara ingrediente si isi face. Sau merge la McD. Sau comanda pizza. Oricum se descurca, nu o sa se roage niciodata de mine sa-i gatesc ceva.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#161 2011-09-21 22:08:02

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

alinda a scris:

kathrynn, partial ma regasesc si eu in situatia descrisa de tine. si noua ni se intampla, din pacate, destul de des sa avem mancare gatita acasa si sa ne apuce diverse alte pofte - de orice, mai putin de ce e in frigider. asa ca fie mancam o pizza, fie facem un gratar, paste sau altceva acasa, toate astea in detrimentul mancarii deja existente. ce pot sa spun... si pe mine ma deranjeaza faptul ca aruncam mancare dar imi asum si eu partea mea de vina pentru asta. oricum nu se intampla extrem de des si nici nu aruncam cantitati industriale de mancare. de fapt nici nu stiu cum sa calific treaba asta, e un fel de rasfat aiurea, incurajat probabil de faptul ca nu suntem siliti sa ne uitam la fiecare banut - daca am fi in situatia de a pune cu greu ceva pe masa sigur risipa ar inceta.
ce povestesti tu insa de "mofturile" de genul nu mananc ce a fost gatit ieri, nu mananc mai putin de o portie, etc, astea chiar sunt lucruri de natura sa ma enerveze cand le citesc. in primul rand ca nu cred ca o femeie care lucreaza cu norma (si minte)  intreaga poate gati zilnic, asta ar insemna ca zi de zi, pentru tot restul vietii, sa te afli intre orele 18 si 21-22 la cratita - fara exceptii! ori eu una chiar nu mi-as asuma niciodata chestia asta. pai ce fac, nu mai ies seara nicaieri, nu mai merg cu bicicleta, nu mai citesc, nu mai fac o baie prelungita tot restul vietii? asta e chiar culmea! nu mai vorbesc aici de "logistica" necesara, respectiv de niste oale mici-mici de tot in care sa fierbi doua portii de ciorba din doi morcovi si un petecut de carne sau de o tigaita in care sa prajesti fix doua snitele sau 6 chiftele. nu mai vorbim de faptul ca daca te apuci de gatit la ora 18, mancarea aia tot a doua zi se va manca, deci tot "veche" va fi. ca doar la ora 18, cand vii de la munca, ar trebui sa manaci ceva, nu?
oricum chestia cu mancarea care s-a "invechit" de azi pe maine in frigider e o mare prostie, la orice restaurant ciorba pe care o mananci e "veche" de mai multe zile, gatita in cantitate mai mare si apoi congelata.
nici nu prea stiu ce sa te sfatuiesc... discuta cu el si spune-i ca nu poti accepta "mofturile" alea pentru ca nu esti casnica. in fond o portie mai mica din mancarea X poate fi suplimentata cu inca un pic din felul Y sau cu o portie mai mare de supa/ciorba inainte.
sigur ca fiecare are fixurile lui si ele sunt, pana la un pucnt, acceptabile - atata timp cat nu deranjeaza cu nimic persoana de langa el.

Alinda, dar eu nu gatesc zilnic, de multe ori imi comand de mancare la serviciu - felul 1 si 2, uneori ii iau si lui. Alteori, daca stiu ca ajung acasa la o ora normala (pana pe la 4:30) ne vorbim si gatim ceva rapid impreuna cand ajung acasa. Insa daca stiu ca ajung acasa tarziu, mai bine mananc masa de pranz la serviciu la o ora normala, nu seara pe post de cina.
Problemele provin si din faptul ca avem stiluri diferite de a manca, mie imi place sa am 3 mese principale pe zi bine-definite, fiecare cu mancarea ei "specifica" (adica nu mananc dimineata sarmale, sau seara cereale cu lapte) iar lui nu-i pasa cand sau ce mananca, important e sa manance.
Am mai avut discutii pe tema asta  in sensul sa nu-i fac eu lui program ce sa manance (altu' ar fi bucuros ca gaseste o mancare gata facuta, numai sa o incalzeasca, dar deh ce ti-e si cu barbatii astia, sunt tare suciti) si pana la un punct e ok ca nu sunt constransa sa fac mancare toata ziua buna-ziua, dar nici chiar sa nu poata manca ceva daca e de 1-2 zile.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#162 2011-09-22 10:44:58

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

kathrynn a scris:

alinda a scris:

kathrynn, partial ma regasesc si eu in situatia descrisa de tine. si noua ni se intampla, din pacate, destul de des sa avem mancare gatita acasa si sa ne apuce diverse alte pofte - de orice, mai putin de ce e in frigider. asa ca fie mancam o pizza, fie facem un gratar, paste sau altceva acasa, toate astea in detrimentul mancarii deja existente. ce pot sa spun... si pe mine ma deranjeaza faptul ca aruncam mancare dar imi asum si eu partea mea de vina pentru asta. oricum nu se intampla extrem de des si nici nu aruncam cantitati industriale de mancare. de fapt nici nu stiu cum sa calific treaba asta, e un fel de rasfat aiurea, incurajat probabil de faptul ca nu suntem siliti sa ne uitam la fiecare banut - daca am fi in situatia de a pune cu greu ceva pe masa sigur risipa ar inceta.
ce povestesti tu insa de "mofturile" de genul nu mananc ce a fost gatit ieri, nu mananc mai putin de o portie, etc, astea chiar sunt lucruri de natura sa ma enerveze cand le citesc. in primul rand ca nu cred ca o femeie care lucreaza cu norma (si minte)  intreaga poate gati zilnic, asta ar insemna ca zi de zi, pentru tot restul vietii, sa te afli intre orele 18 si 21-22 la cratita - fara exceptii! ori eu una chiar nu mi-as asuma niciodata chestia asta. pai ce fac, nu mai ies seara nicaieri, nu mai merg cu bicicleta, nu mai citesc, nu mai fac o baie prelungita tot restul vietii? asta e chiar culmea! nu mai vorbesc aici de "logistica" necesara, respectiv de niste oale mici-mici de tot in care sa fierbi doua portii de ciorba din doi morcovi si un petecut de carne sau de o tigaita in care sa prajesti fix doua snitele sau 6 chiftele. nu mai vorbim de faptul ca daca te apuci de gatit la ora 18, mancarea aia tot a doua zi se va manca, deci tot "veche" va fi. ca doar la ora 18, cand vii de la munca, ar trebui sa manaci ceva, nu?
oricum chestia cu mancarea care s-a "invechit" de azi pe maine in frigider e o mare prostie, la orice restaurant ciorba pe care o mananci e "veche" de mai multe zile, gatita in cantitate mai mare si apoi congelata.
nici nu prea stiu ce sa te sfatuiesc... discuta cu el si spune-i ca nu poti accepta "mofturile" alea pentru ca nu esti casnica. in fond o portie mai mica din mancarea X poate fi suplimentata cu inca un pic din felul Y sau cu o portie mai mare de supa/ciorba inainte.
sigur ca fiecare are fixurile lui si ele sunt, pana la un pucnt, acceptabile - atata timp cat nu deranjeaza cu nimic persoana de langa el.

Alinda, dar eu nu gatesc zilnic, de multe ori imi comand de mancare la serviciu - felul 1 si 2, uneori ii iau si lui. Alteori, daca stiu ca ajung acasa la o ora normala (pana pe la 4:30) ne vorbim si gatim ceva rapid impreuna cand ajung acasa. Insa daca stiu ca ajung acasa tarziu, mai bine mananc masa de pranz la serviciu la o ora normala, nu seara pe post de cina.
Problemele provin si din faptul ca avem stiluri diferite de a manca, mie imi place sa am 3 mese principale pe zi bine-definite, fiecare cu mancarea ei "specifica" (adica nu mananc dimineata sarmale, sau seara cereale cu lapte) iar lui nu-i pasa cand sau ce mananca, important e sa manance.
Am mai avut discutii pe tema asta  in sensul sa nu-i fac eu lui program ce sa manance (altu' ar fi bucuros ca gaseste o mancare gata facuta, numai sa o incalzeasca, dar deh ce ti-e si cu barbatii astia, sunt tare suciti) si pana la un punct e ok ca nu sunt constransa sa fac mancare toata ziua buna-ziua, dar nici chiar sa nu poata manca ceva daca e de 1-2 zile.

da, am inteles din mesajele tale anterioare ca nu gatesti zilnic. eu doar am exemplificat faptul ca, din punctul meu de vedere, e practic imposibil sa gatesti zilnic. una e sa-ti faci rapid o portie de paste/un gratar cu salata sau cartofi prajiti, o gustare rapida adica, si cu totul alta sa faci zilnic doua feluri de mancare.
repet, nu prea stiu cum poti rezolva situatia asta. obiceiurile tale alimentare sunt sanatoase si de bun-simt, problema e ca el nu vrea sa le adopte...

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#163 2011-09-22 10:52:23

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

sora mea de exemplu nu a fost rasfatata, insa face ifose mari de tot la mancare. in asa hal incat trec si 2 zile si nu mananca nimic daca nu ii place. si pana mea, am crescut in aceeasi casa, eu mananc practic orice, nu fac nazuri la nimic lol 
iar al meu detesta mancarea facuta de maicasa asa ca mananca mereu in oras. lui ii place aa, mananca o data pe zi afara. si n-are treaba sa manance in fiecare zi aceeasi mancare, daca ii place. de multe ori zicea ca daca maicasa ar gati mai bine, ar manca in casa, dar cum detesta mancarea facuta de ea, prefera restaurantul. bine, isi si permite, eu n-as avea bani sa dau zilnic afara.
si mie mi-a zis ca daca ar fi sa ne luam si sa ne mearga bine, n-ar vrea sa ma vada gatind zilnic, ca sunt lucruri mai importante decat asta. dar mie imi place sa gatesc hjarta vreau sa iau cursuri de mancare indiana cat de curand :C

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#164 2011-09-22 11:24:52

Melita
Hero member

Cora, nu te supara pe mine dar stea mi se par figuri. Pana a reusit sa-si faca bani ca sa poata manca in oras a trait cu aer? Mi se pare ata de aiurea sa arunci asa bani pe fereastra. In plus chestia asta se poate repara, poti sa spui, nu mai pune atata grasime sau lasa ca pun eu sare cat imi trebuie sau de ce nu pui mai multa verdeata ca imi place.

LE: Daca nu ai cu cine discuta asta e alta treaba...

Ultima oara a fost editat de kæreste (2011-09-22 11:28:40)

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#165 2011-09-22 11:29:43

coraline
Addicted member

kaereste, sincer, de cand il stiu maicasa ii dadea bani sa iasa in oras. si da, maicasa chiar gateste ca naiba. si acum daca omu isi permite, de ce nu? lol si eu as prefera sa mananc afara decat sa gatesc cateodata. si mie, ca posibila viitoare nevasta, chiar mi-ar conveni sa nu gatesc decat asa, de placere tongue
si nu e maicasa genul de om sa ii dai sfaturi,  e ff dificila si face si mancare ca la cantina, 2 oale de fasole, 4 de spanac, sa fie si ajunge sa fie aruncata ca e si nashpa la gust, si nu mananca nimeni o saptamana non stop acelasi fel.
eu o cunosc si il inteleg tongue

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#166 2011-09-22 11:32:59

carmen_21
Insomniac member

Vai cora, ce soacra ai rotfl
Dar ea crede ca gateste bine?

#167 2011-09-22 11:45:16

coraline
Addicted member

nu, ea stie ca gateste prost lol si detesta din tot ufletul sa gateasca, o face in sila si se vede lol m-a sunat o data pe mine sa ma duc la ea sa pun sare in ciorba ca nu stie cat sa puna lol
oricum, mie imi convine asa soacra, nu voi fi obligata sa randul meu sa gatesc mai deloc big_smile un cartof prajit si mazare si l-am terminat lol
ma lua bunica o data "mama tu tre sa inveti sa faci caltabos, toba, ca ce zice al tau daca nu ii faci" mama daca i-as face asa ceva m-ar trimite cu bagajul acasa la mama, sa nu auda lol nu are gusturi pretentioase tongue inafara de indieni  visslar si chiar as vrea sa invat sa gatesc mancare indiana tongue

#168 2011-09-22 15:59:06

Melita
Hero member

Am specificat si mai jos. Daca nu ai cu cine, asta e, te conformezi si gasesti solutii.
M-ai dat gata cu soacra-ta lol

#169 2011-09-22 18:51:52

coraline
Addicted member

sa va mai spun ca este ardeleanca, ca sa definitivez problema? lol eu stiam ca sunt faimoase pt gatitul lor, eh asta e exceptia lol

#170 2011-09-22 19:26:50

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

bunica-mea din partea lu tata era ardeleneaca pe jumatate si tata cand s-a casatorit cu mama nu manca sosul ca mama lui gatea FOARTE gras lol nu cred ca e singura exceptie

#171 2011-09-22 19:29:17

carmen_21
Insomniac member

Putin offtopic
Mie mi se pare cam aiurea pentru o femeie sa nu stie deloc sa gateasca. Normal, nu trebuie sa stai numai la cratita, ca nu mai suntem acum 50 de ani, dar o friptura la cuptor si o salata cred ca ar tb sa stie sa faca oricine.
Cunosc o tipa care nu stie (vreau sa cred ca se preface ca nu stie) sa faca o salata de rosii... pai da-o naibii de treaba... una  e sa n-ai timp si sa iti permiti sa mananci la restaurant si alta e sa nu poti sa supravietuiesti si sa mori de foame.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.