homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Insarcinata la 14 ani-13

#229 2011-10-05 22:42:21

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Re: Insarcinata la 14 ani

Kath, eu sunt mai aproape de varsta ei si pana acum m-am abtinut sa comentez, desi m-am gandit zilele astea.
Mai nu stiu. Intr-un fel chiar as lua in considerare si partea cu "il tin", dar.. nu cred ca as putea ca dupa ce-l nasc sa vad cum trec anii si copilul meu sa afle de la copiii din parc[informati de mamici sau auzind discutii] ca el a fost o greseala. Un moment de inconstienta. Sau pur si simplu sa ma intreb de ce el are 14 ani si eu abia 31. Mi s-ar rupe sufletul sa fie constient ca eu nu l-am vrut, a fost o greseala. Indiferent de cat l-as iubii eu in momentul ala, eu ca mama lui daca as afla ca am fost o greseala si mama nu m-a vrut m-ar darama. Deci inclin spre varianta a nu-l pastra, ca pana la urma ma doare fix undeva ce se spune despre mine, dar nu as suporta ca copilul meu sa intre in depresii ca nu l-am vrut eu.

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#230 2011-10-05 23:46:57

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

anca90 a scris:

desi nu cred o iota din povestea asta, in cazul ipotetic al unei copile de 14 ani lasata insarcinata de prietenul ei de 15 ani, consider ca baiatul ala ar trebui sa afle ce s-a intamplat, ca poate asa realizeaza si el ca urmarile sexului neprotejat nu sunt basme, se poate lovi si el de ele, nu doar altii. daca nu afla, va continua sa strambe din nas cand aude de prezervativ si se vor trezi si altele insarcinate ori cu bts. daca el afla de sarcina, exista sanse mari sa devina mai responsabil pe viitor.

Subscriu ...

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#231 2011-10-06 00:01:21

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Eu cred ca multi dintre noi am fost facuti din greseala lol deci nu cred ca ar fi asta cea mai mare problema...eu as fi apreciat daca m-ar fi nascut la o varsta asa mica, pentru ca ar insemna ca pana la urma m-a vrut si mi-a dat viata.
Stiu o tipa pe care maica-sa a vrut sa o avorteze si nu mai stiu din ce cauze n-a reusit, dar acum pare ca nu are vreo problema din cauza asta.
Scuze de offtopic

Ultima oara a fost editat de carmen_21 (2011-10-06 19:17:37)

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#232 2011-10-06 00:42:10

QueenOfRoses
Moderator

offtopic Mai, eu chiar imi doresc sa nu fiu citata sad.

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#233 2011-10-06 10:12:07

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

intrebarea mea nu e legata de cazul fetei, ci e asa... pt a-mi satisface mie curiozitatea.

de ce pt majoritatea cazul in care un copil ar tine sarcina ar insemna automat ca viata ei se termina? spuneam  mai devreme de fata aia care a nascut tot la 14-15 ani, si ca sa vezi, a avut timp si de iesit in oras, si de invatat, si-a terminat si liceul; mama fostei mele iubiri din liceu l-a nascut imediat dupa aniversarea de 16 ani, acum e o profa de romana respectata in oras, iar el nu s-a rusinat niciodata cu faptul ca intre noi si parintii nostri e o diferenta de 25-30 de ani, si ma-sa e practic sora-sa mai mare.

nu vreau sa nasc alte polemici, ca deja m-am lamurit cu gandirea unora care au scris pe aici, deci va intreb simplu: de ce in viziunea voastra un copil nascut la 14-15-16 ani inseamna automat sfarsitul vietii sociale si academice a mamei?

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Publicitate

loading...

#234 2011-10-06 10:35:09

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

aici depinde foarte mult si de parintii fetei care ramane insarcinata, de mediul in care ea a crescut, si de posibilitatile materiale ale familiei.

Am si eu un caz printre apropiati, o colega de scoala generala a ramas insarcinata in clasa a 8-a, deci la 15 ani, si a tinut copilul, pentru ca nu i-a dat prin minte ca ar fi gravida decat prin lunile 4,5 cand incepuse sa-i creasca burta. Dar a avut noroc de o familie cu posibilitati, care i-au crescut practic copilul. Acum e si ea la facultate, iar fetita ei e deja maricica. Iese si in cluburi, merge si la scoala, dar parintii ei o ajuta foarte mult, practic ei au grija de cea mica.

Insa, ce te faci daca parintii nu au posibilitatea sa mai creasca inca un copil? Daca pur si simplu nu vor sa faca sacrificiul de a renunta la un job, pentru a lua-o de la capat cu un copil, sau nu au banii necesari.. Eu nu cred ca o fata de 14 ani e capabila sa creasca un copil singura. Sa piarda noptile cand plange, sa-l alapteze, sa iasa cu el in parc, si in acelasi timp sa-si faca teme, sa invete pentru teze etc. E vorba de maturitate.. poate multe femei fac aceleasi lucruri la o varsta de 25 de ani - facultate si copil, dar nu cred ca la 14 ani copilul ala nu ar fi vazut ca o corvoada, ca o problema care nu te lasa sa respiri, sa te distrezi, sa fii o adolescenta normala, cu grijile aferente varstei.

#235 2011-10-06 12:13:41

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

Doamne cat ati mai deviat de la subiectul principal. topicul asta e pe valuri...

#236 2011-10-06 12:14:38

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

pai subiectu' principal s-a cam incheiat.. a vorbit cu maica-sa (chestia cea mai importanta), face avort, si dupa ce isi revine din soc si rusine o sa-si vada de viata nustiu

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#237 2011-10-06 14:18:04

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

antonefeli a scris:

sophie: Stiu ca sunt pe maini bune,dar imi este frica de cum o sa fie totul dupa grater Oare o sa mai am o viata normala ca inainte?!

fii sigura ca totul va reveni la normal mai devreme sau mai tarziu, este doar o perioada proasta! smile
important este de acum inainte, atunci cand vei fi pregatita sa iti reiei activitatea sexuala, sa te protejezi tot timpul, ti-am mai spus si iti repet: nimeni nu o sa aiba grija de tine daca tu nu ai!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#238 2011-10-06 15:59:17

vanilleeis
Hero member
Inregistrat: 2010-02-16

kathrynn a scris:

pai tocmai ca nu e ca si cum ai renunta definitiv la el, abandonandu`l prin cine stie ce orfelinate.. creste simtindu`te ca sa zic asa..ca pe o sora mai mare smile
nu stiu, mie mi s`ar parea varianta ideala. si crede-ma, sunt o egoista care nu`si doreste neaparat copii. dar daca s-ar intampla din greseala as pastra sarcina no matter what. neutral si as gasi o solutie. alta decat avortul.

mie mi se pare varianta cea mai cruda. dupa mine exista o diferenta sa faci avort cand copilul are cateva saptamani, cat e inca in faza de embrion de-a dreptul si altceva e sa-l dai din bratele tale altei mame si apoi sa te uiti cum il creste alta. asta nu se poate numi mama. si eventual in cativa ani ajunge sa se realizeze si il vrea inapoi ca acuma are cu ce-l creste. oare ce-o fi in mintea copilului aluia cu privire la mama lui biologica?

Eu inca astept sa intre copile de varsta ei pe forum si sa spuna ce ar face, avand varsta si aproximativ mintea ei, nu noi de 20+ unele cu facultate terminata, altele chiar cu job, eventual la casa lor. Orice ati zice, viata nu se vede la fel la 14 ani, la 18 la 25 sau la 30.
Stiu ca erau fete mai tinere pe aici, chiar as fi curioasa sa vad ce zic ele.

Nefeli, tinem pumnii sa fie bine.

dar esti mai "mama" cand il omori nu? neutral pe bune... prefer sa nu pot fi numita mama si sa ma considere o denaturata, dar sa stiu ca fiinta aia fara nicio vina va avea o viata ok, decat sa avortez ca si asa.. e doar un embrion.
si eu am sub 20 si daca maine as ramane gravida iar dr. mi`ar spune ca dpdv fizic totul e ok, as pastra sarcina cu siguranta. si stiu ca as putea termina scoala si ca n`as ajunge femeie de serviciu...
(kath, sper sa n`o iei personal, in rest imi place mult cum gandesti big_smile  par )

If you take it personal, that's ok! wink

#239 2011-10-06 16:18:09

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Mi se par foarte logice argumentele date de taisha  tummenupp

Intr-adevar ar fi cazul ideal in care parintii fetei sa fie intelegatori cu ea din toate punctele de vedere si, in plus, sa isi si permita sa mai creasca un copil. Material, poate n-ar fi asa grav, multe familii au cate 2 copii si se descurca. dar ce te faci cand ambii parinti au servicii pe care nu pot lasa asa hop top si trebuie platita o bona care sa stea cu bebelusul cat ei sunt la serviciu si fata la scoala. Si nu pot sa-si concediu de ingrijirea copilului, ca nu e al lor. Practic copilul ala ar fi crescut in cea mai mare proportie de bona si/sau de bunici (parintii fetei).
Si ce te mai faci cand fata nici nu ramane cu baiatul (ca-n filmele cu happy end) ? Sunt mai mari sansele sa nu ramana, decat sa ramana.

Eu, sincer spun, ca nici in situatia actuala, de femeie pe picioarele ei, nu ma gandesc sa fac copilul bazandu-ma pe mama. Adica ok, o sa ma bucur sa il pot lasa la ea din cand in cand ca sa pot si eu sa respir, dar nu ma gandesc "las' ca-l fac ca apoi il plasez zilnic la mama ca sa-mi pot vedea eu de viata". Il fac stiind ca e 100% responsabilitatea noastra (afectiva, sociala, materiala), iar bunicii un bonus bine-venit. Si de aceea nu l-as fi facut nici macar in facultate. Asa am fost invatata, sa-mi asum in totalitate ce fac - si bune, si rele.

Vanille, nu ma supar, suntem oameni diferiti si avem pareri diferite si daca sunt exprimate civilizat (chiar daca mai dur) nu ar trebui sa supere pe nimeni.
Asta e, eu asa cred, poate si pentru ca, daca nu ma insel (si astept sa ma corecteze fetele de la medicina) stiu ca si dpdv medical se face diferenta intre embrion si fat, fatul fiind din momentul in care incepe sa-i bata inima.
Daca am vb prostii, ma scuzati, nu-s medic, oi fi inteles gresit.
Si de aceea nu consider ca ar fi asa o crima pana e in primele saptamani de la concepere.

Ultima oara a fost editat de kathrynn (2011-10-06 16:19:05)

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#240 2011-10-06 16:55:36

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

antonefeli a scris:

Stiu ca sunt pe maini bune,dar imi este frica de cum o sa fie totul dupa grater Oare o sa mai am o viata normala ca inainte?!

e posibil ca vei suferi psihic o perioada, poti apela la consiliere, insa gandeste-te ca e doar un hop care va trece. raul a fost deja consumat, decizia a fost luata (ai decis impreuna cu mama ta, si pe buna dreptate, ca asa e cel mai bine pentru tine), acuma conteaza doar sa te simti tu bine si sa nu mai repeti greseala pe viitor. am inteles ca erai o fata sociabila si vesela, deci gandeste-te ca o sa fie bine si in continuare.

#241 2011-10-06 17:33:07

antonefeli
New member
Inregistrat: 2011-10-02

Cred ca o sa-i spun prietenului meu de sarcina. Ce ar putea sa se intample? O sa rada toti colegii de mine,dar nu-mi pasa pentru ca oricum in semestrul 2 ma voi muta la alt liceu. Nu pot sa-l vad in fiecare zi si sa stiu ca-i ascund asa ceva...

#242 2011-10-06 17:40:18

taisha
Hero member

Anto, mai intai sfatuieste-te cu mama ta. Arata-i ca ai incredere in ea pana la sfarsit. Probabil ar fi mai bine sa stie si el, dar si parintii lui, in felul asta o sa isi constientizeze mai bine greseala. Probabil si lui ii va fi rusine de ei, va intelege gravitatea problemei, si nu va alerga sa povesteasca totul prietenilor lui.

#243 2011-10-06 17:56:05

dea_di
Platinum member

eu nu cred ca o sa se apuce sa povesteasca....adica ar fi prea idiot sa faca chestia asta, avand in vedere ca e si boacana lui! spune-i ca sa constientizeze si el urmarile sexului neprotejat si sa aiba si el grija pe viitor!

#244 2011-10-06 18:11:06

QueenOfRoses
Moderator

Eu cred ca o sa povesteasca, pentru ca si eu am prieteni care-mi povestesc cum fosta lor prietena a fost gravida. Si nu au 15 ani.
Si daca tot vrei sa-i spui, mai bine discuta si cu parintii lui. Asa poate nu o sa dea din gura la prieteni. Si in plus o sa se simta mai vinovat pentru ca au aflat si ai lui.Sau mai e varianta a doua. Afla si parintii lui si el se razbuna tot pe ea, umilind-o sau povestind prietenilor. Deci oricum ar fi e cu dus si intors. Si am impresia ca tot ea va iesi zbuciumata din asta.

#245 2011-10-06 18:14:14

dea_di
Platinum member

hm hmm

#246 2011-10-06 18:16:41

taisha
Hero member

Da, si eu cred ca ea va fi cea mai afectata in toata chestia asta.
La varsta lor, baietii sunt atat de imaturi si atat de copii.. sau poate sunt eu marcata de faptul ca am locuit mereu intr-un orasel mic, unde absolut totul se afla in maaaaxim 2 zile. E suficient ca el sa povesteasca unui singur prieten, si acesta la randul lui prietenei sale rugand-o sa nu ma spuna la nimeni, si toata lumea o sa stie mai devreme sau mai tarziu. Baiatul nu o sa aiba mare lucru de suferit. Da, si-a tras-o fara prezervativ, si a lasat o fata gravida, care a facut avort. Poate va deveni chiar mai popular in randul prietenilor, pentru ca facut deja sex la 15 ani.
In schimb ea, cu siguranta va fi marginalizata, si vorbita pe la spate, ca la 14 ani a facut avort.

#247 2011-10-06 18:20:53

dea_di
Platinum member

bai  mad ... cat de aiurea  tillfreds
mda s-ar putea sa aveti dreptate, nici nu stiu....nu pot sa ma pun in locul ei... nustiu

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.