homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diversificarea-3-25


#457 2012-01-06 13:31:24

Papucica
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-06-30
Mesaje: 5558

Re: Diversificarea-3

Eu ii mai dau dar rar si putina pt ca nu prea ii place...

Offline

 



#458 2012-01-06 14:28:05

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Mesaje: 13483
Site

Re: Diversificarea-3

La inceput am blenduit si eu mamaliguta, acum nu o mai blendui. O fac moale si o amestec cu branzica si smantana.


Mami de 2 minuni: Maria & Matei

Offline

 

#459 2012-01-06 14:31:26

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22
Mesaje: 6420

Re: Diversificarea-3

Daca fierbi mamaliga timp de 30 min (eu asa fac) nu se mai simte nici o granulatie.
Se pune malaiul in ploaie, treptat si se amesteca cu telul destul de des. wink
Aaaaa si mai pun si o bucata de unt, cam cat o jumatate de nuca. wink
Si daca vreti sa fiti si mai smechere, puteti adauga o lingurita de gris in ploaia asta de malai. Va iesi si mai pufoasa mamaliga. wink

Azi am cumparat amaranth. Acum caut retete pe net sa vad cum pot sa-l adaug in mancarica.


17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

Offline

 

#460 2012-01-06 15:43:54

razu
Hero member
Inregistrat: 2008-12-11
Mesaje: 4166

Re: Diversificarea-3

Lucky, multumesc pentru sugestii. puss  Ia sa incerc si eu cu mamaliguta minune, bineinteles, fara sare, nu? wow
Noroc ca intru aici, in lumea mea mica nu auzisem de amaranth dumbom ...Lucky, iar multam! kram Sub ce forma ai gasit?Pretul e ok?

Ultima oara a fost editat de razu (2012-01-06 15:46:22)


11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

Offline

 

#461 2012-01-06 16:00:00

ginutza
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-09-19
Mesaje: 2119

Re: Diversificarea-3

ce este amaranth-ul?


Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.

Offline

 

 Publicitate


loading...

#462 2012-01-06 16:06:49

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25
Mesaje: 4232

Re: Diversificarea-3

papu zici ca sunt frati, al meu si acum face asa sad

pana acum manca mancarea de dovlecei, de azi a decretat ca nu e bun grater


http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

Offline

 

#463 2012-01-06 16:24:15

razu
Hero member
Inregistrat: 2008-12-11
Mesaje: 4166

Re: Diversificarea-3

Ginutza, din ce am citit, e o cereala, la fel de nutritiva ca quinoa.


11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

Offline

 

#464 2012-01-06 20:47:44

sweetgirl27
Hero member
Inregistrat: 2009-12-26
Mesaje: 2868

Re: Diversificarea-3

razu tu la masa de pranz ce-i mi dai la fetita sa pape?

eu inultimele zile i-am facut ciorbita de legume cu carne de curcan,vad ca i-a placut....mamaliguta nici eu nu  i-am dat....imi e ca o baloneaza...nu prea stiu ce sa-i mai gatesc l apranz....noi nu avem niciun dintisor,tot blenduit mancam....


"O fetita , intrebata unde este casa ei , a raspuns “locul unde este mama”.”

Offline

 

#465 2012-01-06 21:12:52

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22
Mesaje: 6420

Re: Diversificarea-3

Da, da si amaranthul e o cereala f valoroasa.

Razu, eu in mamaliguta strecor ffff putina sare de Himalaya. Dar f putina. O vreme n-am pus deloc, dar acum mai pun cate putina in mancarea lui Tudi.

Sweety, ai incercat supa de pui/curcan cu galuste de gris? In galuste poti sa pui numai galbenusul ca si asa ies f bune. (eu folosesc la caluscute calciu gris smile  )


17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

Offline

 

#466 2012-01-06 21:15:45

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25
Mesaje: 4232

Re: Diversificarea-3

Amaranth-ul este utilizat in multe civilizatii in diverse forme:
- in Mexic este sfaramat si amestecat cu o solutie cu zahar pentru a obtine o bautura numita ?alegria? (bucurie); semintele de amaranth decojite si prajite sunt utilizate pentru a obtine o bautura traditionala numita ?atole?;
- in Peru semintele de amaranth fermentate sunt utilizate pentru a obtine ?chicha? sau bere; in zona Cusco florile sunt utilizate la tratarea durerilor de dinti si a febrei, sau la colorarea produselor alimentare din porumb sau quinoa;
Atat in Mexic, cat si in Peru frunzele de amaranth sunt stranse si consumate ca vegetale, fripte sau fierte.
- in Nepal semintele de amaranth sunt consumate preparate ca terci (?sattoo?) sau macinate, din faina preparandu-se ?chappatis?.
Amaranth-ul este o planta anuala. Se cunosc aproximativ 60 de specii si nu se face o distinctie clara intre amaranth-ul cultivat pentru frunze si cel cultivat pentru seminte.

Semintele sunt mici, au forma lenticulara si culoare aurie. Fiecare planta poate produce intre 40,000-60,000 seminte.
Amaranth-ul poate fi gatit ca o cereala, macinat in faina, expandat precum popcorn-ul, lasat la gernimat sau prajit.
Semintele pot fi gatite impreuna cu alte cereale integrale, adaugat in mancaruri sau supe, sau folosit la mancaruri inabusite ca un ingredient bogat in agent de ingrosare. Faina de amaranth este utilizata la prepararea pastelor si in diverse copturi. Poate fi amestecata cu alte tipuri de faina pentru prepararea painii si nu contine gluten (o parte amaranth la 3-4 parti faina de grau sau alte cereale). In prepararea clatitelor, a turtitelor sau a pastelor se poate utilize faina de amaranth in proportie de 100%.
Germinarea semintelor duce la cresterea nivelului unora dintre nutrienti, iar malditele pot fi folosite in salate, sandwich-uri sau pot fi consummate simple.
Amaranth-ul are o textura lipicioase, care contrasteaza cu textura pufoasa acelor mai multe cereale ? atentie la preparare, pentru ca depasirea timpului optim duce la o textura elastica.
Aroma amaranth-ului este usor dulceaga, ce aminteste de alune.
Frunzele de amaranth seamana cu spanacul, putand fi preparate in acelasi fel ca acesta. Trebuiesc consummate plante tinere.
Semintele de amaranth sunt bogate in proteine (15-18%) si contin cantitati respectabile de lisina si methionina, 2 aminoacizi esentiali care nu sunt de obicei intalniti in cereale. Sunt bogate in fibre si contin calciu, fier, potasiu, fosfor si vitaminele A si C:
- fibre de 3 ori mai multe decat in grau;
- fier de 5 ori mai mult decat in grau;
- calciu de 2 ori mai mult decat in lapte.

Consumarea amaranth-ului in combinatie cu grau, porumb sau orez maro are ca rezultat obtinerea de proteina completa, la fel de valoroasa nutritional precum pestele, carnea rosie sau carnea de pasare.
Amaranth-ul contine de asemenea tocotrienol (o forma a vitamicei E) ce actioneava asupra nivelului colesterolului, reducandu-l.
Amaranth-ul gatit este 90% digestibil si datorita usurintei cu care este digerat este recomandat persoanelor care se recupereaza dupa o boala sau celor care incheie o perioada de post.
Amaranth-ul contine 6-10% ulei, care se regaseste preponderant in germeni. Uleiul este predominant nesaturat si este bogat in acid linoleic, care este important in nutritie.
Semintele de amaranth au o calitate unica, aceea ca toti nutrientii sunt concentrati intr-un inel ce inconjoara centrul, care este sectiunea de amidon. Datorita acestui fapt nutrientii sunt protejati in timpul procesarii.
Frunzele de amaranth sunt bogate de asemenea in nutrienti, continand mai mari cantitati de calciu, fier si fosfor decat spanacul.

[b]lucky[\b] eu astept retete, de unde  se procura si sa mai ne spui de alte plante minunate puss

pana atunci am gasit asta lol

Ingrediente

2 cani boabe amaranth/quinoa
1 cana apa
1 ou
1 lingura faina integrala grau
? ceapa taiata marunt
1 catel usturoi pisat
? ardei gras verde taiat marunt
? ardei iute rosu maruntit
1 lingura frunze busuioc maruntite
1 lingura boabe coriandru zdrobit
? lingurita sare
Mod de preparare

1. Reteta este destul de flexibila, se pot pune si alte legume (cam orice se pune intr-o omleta) sau poti varia cantitatile de faina de amaranth/quinoa/grau. Se amesteca toate intr-un vas.
2. Consistenta ideala este cea de budinca de fulgi de ovaz.
3. Chiftelele se prajesc in ulei, la foc mai mare decat mediu, cate 1 minut pe fiecare parte.
4. Se servesc cu salata de rosii, ardei iuti copti, ceapa rosie, dresing din ulei de masline, otet din vin alb, sare.
5. Pireul de cartofi devine delicios daca se adauga unt, praf de ardei iute, turmeric si sare.
6. O alta salata delicioasa este cea de rucola, busuioc, ridichi, rodie si un dresing din ulei de masline cu otet balsamic si sare.

Ultima oara a fost editat de ally_na (2012-01-06 21:18:54)


http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

Offline

 

#467 2012-01-06 21:21:39

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22
Mesaje: 6420

Re: Diversificarea-3

Daaa, Alina si eu am gasit reteta asta azi si vreau maine sa fac niste chiftelute din quinoa.

Mi-e pofta si de un falafel.

Nu stiu ce am zilele astea, dar as manca tot felul de chestii mai altfel. M-am saturat d eclasicele noastre mancaruri.


17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

Offline

 

#468 2012-01-07 00:13:54

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27
Mesaje: 28737

Re: Diversificarea-3

clasicele noastre mancaruri foarte gustoase dar multe din ele nesanatoase.

nici eu nu auzisem de amaranth.

razu, porumbul poti sa i-l dai destul de devreme dar cu precautie pentru ca poate balona. incepi cu putintel si vezi cum reactioneaza.

Offline

 

#469 2012-01-07 10:36:53

razu
Hero member
Inregistrat: 2008-12-11
Mesaje: 4166

Re: Diversificarea-3

Garga, lucky, multumesc! puss
Sweety, variez legumele, inca mai avem de introdus legume. Nu am incercat, de ex, brocoli.Voi?

Ultima oara a fost editat de razu (2012-01-07 11:00:20)


11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

Offline

 

#470 2012-01-07 11:36:57

sweetgirl27
Hero member
Inregistrat: 2009-12-26
Mesaje: 2868

Re: Diversificarea-3

broccoli ,conopida nici eu nu am incercat,spanac am incercat o data si nu prea i-a placut...dar vreau sa incerc,sa-i mai dau...fasole pastai,mazare i-am pus in ciorba de legume,dar putin asa,nu mult....


"O fetita , intrebata unde este casa ei , a raspuns “locul unde este mama”.”

Offline

 

#471 2012-01-07 20:58:17

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16
Mesaje: 14356

Re: Diversificarea-3

azi

la 6 si la 7 - titi
la 8 - lapte cu cereale
la 10 jum - 2 felii de paine cu unt si cascaval ras, apoi o portocala
la 14 - supa cu galbenus de ou si legume ( ardei gras, morcovi, ceapa, cartof, conopida, rad patrunjel, dovlecel )
la 18 - paste cu legume ,sos de rosii si piept de pui
la 19 - titi


ieri

la 7 - titi
la 9 - lapte cu biscuiti
la 11- banana + mandarina + para+mar+ branza Calcica
la 14 - supa crema de legume+piept de pui
la 18 - orez cu legume si cascaval  ras
la 19 - titi

Ultima oara a fost editat de passenger (2012-01-07 20:59:57)

Offline

 

#472 2012-01-07 21:06:11

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30
Mesaje: 6654

Re: Diversificarea-3

excellent pass.


din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

Offline

 

#473 2012-01-07 21:58:28

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Mesaje: 13483
Site

Re: Diversificarea-3

Pass ce bine mananca Sebicu applause Nu ne dati si noua putina pofta de mancare?


Mami de 2 minuni: Maria & Matei

Offline

 

#474 2012-01-07 22:24:32

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17
Mesaje: 15354

Re: Diversificarea-3

Si la noi putina pofta tongue

Offline

 

#475 2012-01-07 22:43:15

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Mesaje: 13483
Site

Re: Diversificarea-3

Mie imi e greu sa ii gatesc fara cartof, efeciv nu mai stiu ce sa ii fac de mancare. Oare si cartofii dulci baloneaza asa?


Mami de 2 minuni: Maria & Matei

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.