Diversificarea-3-25
- Papucica
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-06-30
- Mesaje: 5558
Re: Diversificarea-3
Eu ii mai dau dar rar si putina pt ca nu prea ii place...
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Mesaje: 13483
- Site
Re: Diversificarea-3
La inceput am blenduit si eu mamaliguta, acum nu o mai blendui. O fac moale si o amestec cu branzica si smantana.
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- lucky777
- Insomniac member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-11-22
- Mesaje: 6420
Re: Diversificarea-3
17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune!
- razu
- Hero member
- Inregistrat: 2008-12-11
- Mesaje: 4166
Re: Diversificarea-3
Lucky, multumesc pentru sugestii. Ia sa incerc si eu cu mamaliguta minune, bineinteles, fara sare, nu? Noroc ca intru aici, in lumea mea mica nu auzisem de amaranth ...Lucky, iar multam! Sub ce forma ai gasit?Pretul e ok?
Ultima oara a fost editat de razu (2012-01-06 15:46:22)
11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!
- ginutza
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-09-19
- Mesaje: 2119
Re: Diversificarea-3
Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.
- ally_na
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-06-25
- Mesaje: 4232
Re: Diversificarea-3
papu zici ca sunt frati, al meu si acum face asa
pana acum manca mancarea de dovlecei, de azi a decretat ca nu e bun
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- razu
- Hero member
- Inregistrat: 2008-12-11
- Mesaje: 4166
Re: Diversificarea-3
Ginutza, din ce am citit, e o cereala, la fel de nutritiva ca quinoa.
11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!
- sweetgirl27
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-26
- Mesaje: 2868
Re: Diversificarea-3
razu tu la masa de pranz ce-i mi dai la fetita sa pape?
eu inultimele zile i-am facut ciorbita de legume cu carne de curcan,vad ca i-a placut....mamaliguta nici eu nu i-am dat....imi e ca o baloneaza...nu prea stiu ce sa-i mai gatesc l apranz....noi nu avem niciun dintisor,tot blenduit mancam....
"O fetita , intrebata unde este casa ei , a raspuns “locul unde este mama”.”
- lucky777
- Insomniac member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-11-22
- Mesaje: 6420
Re: Diversificarea-3
Da, da si amaranthul e o cereala f valoroasa.
Razu, eu in mamaliguta strecor ffff putina sare de Himalaya. Dar f putina. O vreme n-am pus deloc, dar acum mai pun cate putina in mancarea lui Tudi.
Sweety, ai incercat supa de pui/curcan cu galuste de gris? In galuste poti sa pui numai galbenusul ca si asa ies f bune. (eu folosesc la caluscute calciu gris )
17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune!
- ally_na
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-06-25
- Mesaje: 4232
Re: Diversificarea-3
Amaranth-ul este utilizat in multe civilizatii in diverse forme: - in Mexic este sfaramat si amestecat cu o solutie cu zahar pentru a obtine o bautura numita ?alegria? (bucurie); semintele de amaranth decojite si prajite sunt utilizate pentru a obtine o bautura traditionala numita ?atole?; - in Peru semintele de amaranth fermentate sunt utilizate pentru a obtine ?chicha? sau bere; in zona Cusco florile sunt utilizate la tratarea durerilor de dinti si a febrei, sau la colorarea produselor alimentare din porumb sau quinoa; Atat in Mexic, cat si in Peru frunzele de amaranth sunt stranse si consumate ca vegetale, fripte sau fierte. - in Nepal semintele de amaranth sunt consumate preparate ca terci (?sattoo?) sau macinate, din faina preparandu-se ?chappatis?. Amaranth-ul este o planta anuala. Se cunosc aproximativ 60 de specii si nu se face o distinctie clara intre amaranth-ul cultivat pentru frunze si cel cultivat pentru seminte.
Semintele sunt mici, au forma lenticulara si culoare aurie. Fiecare planta poate produce intre 40,000-60,000 seminte. Amaranth-ul poate fi gatit ca o cereala, macinat in faina, expandat precum popcorn-ul, lasat la gernimat sau prajit. Semintele pot fi gatite impreuna cu alte cereale integrale, adaugat in mancaruri sau supe, sau folosit la mancaruri inabusite ca un ingredient bogat in agent de ingrosare. Faina de amaranth este utilizata la prepararea pastelor si in diverse copturi. Poate fi amestecata cu alte tipuri de faina pentru prepararea painii si nu contine gluten (o parte amaranth la 3-4 parti faina de grau sau alte cereale). In prepararea clatitelor, a turtitelor sau a pastelor se poate utilize faina de amaranth in proportie de 100%. Germinarea semintelor duce la cresterea nivelului unora dintre nutrienti, iar malditele pot fi folosite in salate, sandwich-uri sau pot fi consummate simple. Amaranth-ul are o textura lipicioase, care contrasteaza cu textura pufoasa acelor mai multe cereale ? atentie la preparare, pentru ca depasirea timpului optim duce la o textura elastica. Aroma amaranth-ului este usor dulceaga, ce aminteste de alune. Frunzele de amaranth seamana cu spanacul, putand fi preparate in acelasi fel ca acesta. Trebuiesc consummate plante tinere. Semintele de amaranth sunt bogate in proteine (15-18%) si contin cantitati respectabile de lisina si methionina, 2 aminoacizi esentiali care nu sunt de obicei intalniti in cereale. Sunt bogate in fibre si contin calciu, fier, potasiu, fosfor si vitaminele A si C: - fibre de 3 ori mai multe decat in grau; - fier de 5 ori mai mult decat in grau; - calciu de 2 ori mai mult decat in lapte.
Consumarea amaranth-ului in combinatie cu grau, porumb sau orez maro are ca rezultat obtinerea de proteina completa, la fel de valoroasa nutritional precum pestele, carnea rosie sau carnea de pasare. Amaranth-ul contine de asemenea tocotrienol (o forma a vitamicei E) ce actioneava asupra nivelului colesterolului, reducandu-l. Amaranth-ul gatit este 90% digestibil si datorita usurintei cu care este digerat este recomandat persoanelor care se recupereaza dupa o boala sau celor care incheie o perioada de post. Amaranth-ul contine 6-10% ulei, care se regaseste preponderant in germeni. Uleiul este predominant nesaturat si este bogat in acid linoleic, care este important in nutritie. Semintele de amaranth au o calitate unica, aceea ca toti nutrientii sunt concentrati intr-un inel ce inconjoara centrul, care este sectiunea de amidon. Datorita acestui fapt nutrientii sunt protejati in timpul procesarii. Frunzele de amaranth sunt bogate de asemenea in nutrienti, continand mai mari cantitati de calciu, fier si fosfor decat spanacul.
[b]lucky[\b] eu astept retete, de unde se procura si sa mai ne spui de alte plante minunate
pana atunci am gasit asta
Ingrediente
2 cani boabe amaranth/quinoa 1 cana apa 1 ou 1 lingura faina integrala grau ? ceapa taiata marunt 1 catel usturoi pisat ? ardei gras verde taiat marunt ? ardei iute rosu maruntit 1 lingura frunze busuioc maruntite 1 lingura boabe coriandru zdrobit ? lingurita sare Mod de preparare
1. Reteta este destul de flexibila, se pot pune si alte legume (cam orice se pune intr-o omleta) sau poti varia cantitatile de faina de amaranth/quinoa/grau. Se amesteca toate intr-un vas. 2. Consistenta ideala este cea de budinca de fulgi de ovaz. 3. Chiftelele se prajesc in ulei, la foc mai mare decat mediu, cate 1 minut pe fiecare parte. 4. Se servesc cu salata de rosii, ardei iuti copti, ceapa rosie, dresing din ulei de masline, otet din vin alb, sare. 5. Pireul de cartofi devine delicios daca se adauga unt, praf de ardei iute, turmeric si sare. 6. O alta salata delicioasa este cea de rucola, busuioc, ridichi, rodie si un dresing din ulei de masline cu otet balsamic si sare.
Ultima oara a fost editat de ally_na (2012-01-06 21:18:54)
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- lucky777
- Insomniac member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-11-22
- Mesaje: 6420
Re: Diversificarea-3
Daaa, Alina si eu am gasit reteta asta azi si vreau maine sa fac niste chiftelute din quinoa.
Mi-e pofta si de un falafel.
Nu stiu ce am zilele astea, dar as manca tot felul de chestii mai altfel. M-am saturat d eclasicele noastre mancaruri.
17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune!
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
- Mesaje: 28737
Re: Diversificarea-3
clasicele noastre mancaruri foarte gustoase dar multe din ele nesanatoase.
nici eu nu auzisem de amaranth.
razu, porumbul poti sa i-l dai destul de devreme dar cu precautie pentru ca poate balona. incepi cu putintel si vezi cum reactioneaza.
- razu
- Hero member
- Inregistrat: 2008-12-11
- Mesaje: 4166
Re: Diversificarea-3
Garga, lucky, multumesc! Sweety, variez legumele, inca mai avem de introdus legume. Nu am incercat, de ex, brocoli.Voi?
Ultima oara a fost editat de razu (2012-01-07 11:00:20)
11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!
- sweetgirl27
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-26
- Mesaje: 2868
Re: Diversificarea-3
broccoli ,conopida nici eu nu am incercat,spanac am incercat o data si nu prea i-a placut...dar vreau sa incerc,sa-i mai dau...fasole pastai,mazare i-am pus in ciorba de legume,dar putin asa,nu mult....
"O fetita , intrebata unde este casa ei , a raspuns “locul unde este mama”.”
- passenger
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-10-16
- Mesaje: 14356
Re: Diversificarea-3
azi
la 6 si la 7 - titi la 8 - lapte cu cereale la 10 jum - 2 felii de paine cu unt si cascaval ras, apoi o portocala la 14 - supa cu galbenus de ou si legume ( ardei gras, morcovi, ceapa, cartof, conopida, rad patrunjel, dovlecel ) la 18 - paste cu legume ,sos de rosii si piept de pui la 19 - titi
ieri
la 7 - titi la 9 - lapte cu biscuiti la 11- banana + mandarina + para+mar+ branza Calcica la 14 - supa crema de legume+piept de pui la 18 - orez cu legume si cascaval ras la 19 - titi
Ultima oara a fost editat de passenger (2012-01-07 20:59:57)
- carra_verona
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-30
- Mesaje: 6654
Re: Diversificarea-3
din 2010 fericita mamica de puiuta fertility
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Mesaje: 13483
- Site
Re: Diversificarea-3
Pass ce bine mananca Sebicu Nu ne dati si noua putina pofta de mancare?
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
- Mesaje: 15354
Re: Diversificarea-3
Si la noi putina pofta
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Mesaje: 13483
- Site
Re: Diversificarea-3
Mie imi e greu sa ii gatesc fara cartof, efeciv nu mai stiu ce sa ii fac de mancare. Oare si cartofii dulci baloneaza asa?
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|