homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am nevoie de un sfat/parere-3

#39 2012-01-20 20:33:37

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

Re: Am nevoie de un sfat/parere

pass, eu iti doresc sa reusesti sa concluzionezi toata povestea asta fara  prea multe regrete si  indiferent de alegerea ta , sa stii ca un sut in fund e un pas inainte smile ...

#40 2012-01-20 22:16:45

password
Full member
Inregistrat: 2007-09-06

Capca iti multumesc si tie pentru incurajare.
Astazi am vb ne-am si intalnit, mi-a mai explicat, am mai lamurit cate ceva, am incercat sa mai inteleg ce nu imi era clar in totalitate. In linii mare facem amandoi eforturi pentru a ne reveni, tragem concluzii si invatamine, ne spunem parerile si ne sfatuim ce sa facem pentru a nu mai ajunge in aceasta situatie. Observatia mea majora este ca, eu, care credeam ca nimic rau nu se poate intampla ca noi suntem de neatins de anumite situatii, trebuie sa inteleg ca viata e reala si nu cea din filme, ca poate chiar daca faci totul ca la carte se mai intampla si lucruri neplacute, peste care trebuie trecut cu calm si intelgere. Si sper ca a inteles si el ca niste vorbe aruncate aiurea inainte de a le gandi, ca niste copilarisme de doi lei, ca in general facutul lucrurilor negandind inainte la ce consecinte poate duce, te fac sa pierzi ceva la care chiar tineai si iti pasa fara a mai putea schimba ceva dupa aceea.
Gata ca sunt prea filosoafa.
Va multumesc inca o data tuturor pentru sfaturi si ne mai vedem pe aici, sper cu ocazii mai placute. smile

What goes around comes around!
Mancarea este un minut pe buze  si o viata pe corp!

#41 2012-01-21 10:04:15

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

Eeee..asa mai merge,imi place..
Sa fie bine in continuare pass...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#42 2012-01-25 18:38:41

cuppycake
Full member
Inregistrat: 2008-12-19

Problema pe care urmeaza sa o prezint ma macina zilnic cam de cand ma stiu. Este o problema de familie, mai exact o problema cu tatal meu. Eu am 20 de ani, si mai am o sora de 10. Nici nu stiu cum sa incep ca sa imi fac problema cat mai inteleasa... Intotdeauna am fost cuminte, la locul meu dar si tinuta din scurt totodata. Tatalui meu i se pare foarte ciudat cand ies undeva seara (se intampla oricum rar). Nu interactionez deloc cu el, nu vorbim niciodata, habar n-are nimic despre mine... Mama e minunata, ma inteleg perfect cu ea, insa nu il poate influenta pe tata. Parerea lui e cea mai importanta, cei din jur nu conteaza, orcine ar fi ei. Acum cativa ani certurile dintre ai mei erau la ordinea zilei, ba uneori mai era vorba si de violenta...

In ultima perioada totul a fost ok, certuri nesemnificative, de cuplu. Ieri insa, a avut loc din nou o cearta ca pe vremuri, cu vorbe grele si urate. Eu si sora mea nu ne bagam intre ei pt simplul fapt ca mai rau s-ar amplifica situatia, tata nu e genul care sa intelaga cand  i se vorbeste frumos...

Acum ca am facut o prezentare generala a familiei, sa va zic chestia ce ma termina pe mine psihic de fapt. Dupa cum am mai zis, mereu am fost o fata cuminte, timida, inchisa in mine. Sunt de parere ca lucru asta e din cauza comportamentului tatalui, care s-a rasfrant asupra caracterului meu. In preajma lui ma simt mereu o bleaga, mi se pare ca mereu gresesc, ca nu fac nimic bine. Sunt o persoana slaba si NU VREAU sa raman asa pt totdeauna. Asta e si motivul pt care am hotarat sa scriu, am speranta ca cineva ma va sfatui ce e de facut. Va rog insa sa nu-mi dati sfaturi ce nu tin de mine (gen sa divorteze mama de el sau sa mearga tata la psiholog) pt ca efectiv nu am eu puterea de a interveni in modul asta.
Inca un lucru ce ma ingrijoreaza, este si sora mea, care in mare parte a trecut prin ce-am trecut si eu (zic in mare parte pt ca lucrurile intre ai mei s-au mai schimbat in bine de cand s-a nascut ea)... Ea este altfel, indrazneste sa-i spuna tatalui ce-o deranjeaza, isi impune punctul de vedere, spre deosebire de mine care nu pot, ma bufneste plansul si aia e.
Am scris mult, si nu cred ca multi vor avea rabdarea sa citeasca, insa orice sfat prin care ma puteti ajuta pe mine si pe sora mea, e bine venit! Multumesc...

#43 2012-01-25 18:40:21

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

parca ai mai postat asta odata..aceeasi poveste....

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Publicitate

loading...

#44 2012-01-25 18:43:49

cuppycake
Full member

Exact, acum o luna, dar la 'vreau sa aflu' si doctoressa mi-a zis c-ar fi mai potrivit aici

#45 2012-01-25 18:49:19

eva_an
Full member
Inregistrat: 2012-01-08

Din punctul meu de vedere tu ar trebui sa iti vezi de viata ta,ai 20 de ani,poate mai ai putin si iti iei zbroul...nu lasa ca certurile lor sa te afecteze,.Cat despre surioara ta eu zic sa o protejezi cum poti mai bine.sincer nu mi se pare un mediu propice de a creste un copil in certuri si scandaluri,insa pana la urma ai tai stiu mai bine ce probleme au

You came to see the mobscene
I know it isn't your scene
It's better than a sex scene and it's
So fucking obscene, obscene, yeah

#46 2012-01-25 19:15:37

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

de curand am realizat ca aceste cazuri in care este vorba de violenta domestica implica mult mai multe decat ai putea crede la o prima vedere...

nu iti spun sa le sugerezi alor tai sa mearga la psiholog (desi mamei tale cu siguranta i-ar face bine), dar poti incerca sa mergi tu. 20 de ani inseamna mult totusi...nu poti schimba felul tau de a fi pocnind din degete. comportamentul pe care il ai (esti timida, retrasa, inchisa) se justifica pana la cel mai mic detaliu - majoritatea copiilor care cresc intr-un mediu asemanator cu al tau sunt ca tine.

legat de sora ta, ai spus ca indrazneste sa "se ia" de tatal vostru. el cum reactioneaza? si legat de faptul ca e violent, se intampla numai cu mama voastra sau a fost si cu tine si cu sora ta?

bebe V., soarele si luna

#47 2012-01-25 19:41:00

cuppycake
Full member

eva_an, situatia alor mei m-a afectat demult...

april, ai atat de multa dreptate... m-am gandit ca ar fi potrivit ca toti 3 sa mergem la psiholog, macar noi intre noi sa ne ajutam. Cand sora mea se ia de el, reactionaza urat, da vina pe mama, zice ca ea a educat-o asa. Dar ii trece repede, nu il tine mult supararea pe sora mea, se vede ca este cea mai importanta pt el.

#48 2012-01-25 22:07:37

Maria19
New member
Inregistrat: 2009-12-29

Hmmm...si eu sunt intr-o situatie asemanatoare, insa parintii mei s-au certat si se cearta groaznic in continuare. Este foarte adevarat, ne-a influentat chestia asta extraordinar de mult. Si eu sunt retrasa, mai timida, cu increderea in mine de obicei sunt la pamant, insa incerc sa imi construiesc increderea prin interactionarea cu alti oameni, incerc sa ma implic cat mai mult in ceea ce fac, sa ma pun in situatii noi. In ceea ce priveste impunerea in fata tatalui (pentru ca si la mine in familie tata este principala problema), eu sincer nu am probleme. Nu prea mai am atat de mult respect pentru el si i-am spus ca intre noi doi nu mai exista nimic infara de legatura de sange si faptul ca stam in aceeasi casa. Nu imi e rusine sa imi sustin punctul de vedere in fata lui, el nu mai are nicio putere in fata mea, nu este un om care conteaza prea mult in viata mea. El a ales sa ajungem asa, nu il intereseaza ce fac, cum sunt iar daca ceva rau se intampla cu mine da vina pe mama smile Astfel de oameni nu merita prea mult respect. Daca te gandesti ca vorbind cu el o sa il schimbi sau ceva...nicio sansa! Asta e mentalitatea lor, niciodata nu o sa accepte o alta parere. Tu incearca sa iti vezi de viata ta si exteriorizeaza-te cat mai mult. Eu abia astept sa ma mut, desi ma doare sufletul ca o las pe mama singura cu el sad.

Ultima oara a fost editat de Maria19 (2012-01-25 22:08:52)

#49 2012-01-25 22:42:41

april sunset
Insomniac member

Maria19 a scris:

Daca te gandesti ca vorbind cu el o sa il schimbi sau ceva...nicio sansa!

hai sa nu zicem chiar "nicio sansa". intr-adevar, majoritatea cazurilor nu se rezolva in sensul unei impacari intre soti, dar n-as fi chiar atat de pesimista.

cuppycake, imi pare ca interventiile surorii tale fac mai mult rau decat bine, respectiv ii ofera tatalui vostru inca un motiv sa se ia de mama voastra. desi daca vrea neaparat cearta poate gasi absolut orice lucru de care sa comenteze...
mama ta nu s-a gandit niciodata sa divorteze?

bebe V., soarele si luna

#50 2012-01-25 23:17:35

cuppycake
Full member

Ba s-a gandit si i-am zis si eu de multe ori ca poate asta ar fi solutia, DAR: mama are ani buni de cand nu lucreaza din simplul motiv ca tata zice ca nu e nevoie, ca face el bani cat sa ne intretina pe toti. La un moment dat isi gasise ceva f ok in domeniul ei, insa a iesit cu mare tam-tam, din partea tatalui... e oribil ceea ce zic, e oribil sa nu poti face ceea ce e bine si ceea ce vrei intr-o casnicie... In concluzie, daca s-ar desparti, pe langa faptul ca ar iesi un scandal monstru, nu am avea cu ce sa ne intretinem, iar de el nu am scapa. Cred ca ar fi si mai rau! Mai am speranta ca in cativa ani, dupa ce termin facultatea, poate o sa fac eu bani destui, poate se va angaja si mama si ne vom putea intretine singure, fara sa mai depindem de el. Doar asa se va schimba treaba

#51 2012-01-26 00:22:17

Maria19
New member

April, asa e, ai dreptate. Trebuia sa adaug ca in cazul meu nu a mers, insa m-am gandit ca asemanarea dintre tatii nostri ( din ce vorbim aici, normal) este destul de mare si asta deja e un tipar de tata comunist, cu mentalitatea specifica. Cel mai mult ma deranjeaza ca el ma vede in viitor cu 7 copii, la cratita si eventual si cu un sot care ma bate (cu asta ma ameninta neutral).  Intotdeauna pune accent pe de ce nu am spalat vasele si nu pe faptul ca am luat un 9 la un examen la facultate. Nu inteleg de ce nu constituie pentru el un motiv de bucurie faptul ca imi doresc sa fiu o femeie independenta, sa nu ajung in situatia in care depind de cineva si sa aprecieze ca vreau sa imi dezvolt mintea si sa invat cat mai multe. E trista situatia...

#52 2012-01-26 11:21:39

april sunset
Insomniac member

stiu ca va e greu, fetelor!
cuppycake, da, e oribil sa nu poti face ce vrei, dar este ceva intalnit in proportie de 90% in cazurile de violenta domestica - sotia nu lucreaza pt ca "sotul aduce destui bani". nu despre asta e vorba. e greu sa ai control total daca sotia ta lucreaza, tocmai pt ca ar avea putina independenta si nu numai financiara. primul lucru pe care un sot violent trebuie sa-l faca e s-o indeparteze pe sotia lui de cunoscuti, prieteni si sa-i taie orice posibilitate de a intra in contact cu oameni noi. reusind acest lucru, normal ca sotia va ajunge dependenta de el.

maria, nu incerca sa-l intelegi! iti vei consuma multa energie degeaba.
o sa va trimit amandurora un mail cu cateva informatii care sper sa va ajute smile

bebe V., soarele si luna

#53 2012-01-26 11:47:47

april sunset
Insomniac member

cuppycake, ti-am trimis mail.
maria, nu am putut sa fac la fel si la tine. daca doresti, poti sa setezi sa primesti mailuri, fara ca adresa ta sa apara. eu asa am la mine. asta daca doresti, desigur tongue , dar, asa cum i-am spus si lui cuppycake, rau nu are ce sa se intample, dimpotriva smile

bebe V., soarele si luna

#54 2012-01-26 12:03:11

Maria19
New member

Gata, mi-am setat big_smile

#55 2012-01-26 12:24:04

april sunset
Insomniac member

ti-am trimis smile

bebe V., soarele si luna

#56 2012-02-03 18:55:36

cuppycake
Full member

Multumesc April!

#57 2012-02-03 20:08:45

april sunset
Insomniac member

n-ai pt ce, cuppycake smile sper sa-ti fie de ajutor candva!

bebe V., soarele si luna

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.