homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana pe col si alte probleme

#1 2006-12-20 11:50:01

plummy
New member
Inregistrat: 2006-12-20

rana pe col si alte probleme

draga doctoressa, am nevoie de un sfat. pe scurt povestea mea se poate rezuma asa: de vreo 10 ani de zile (in conditiile in care am 23 de ani si mi-am inceput viata sexuala acum 3 ani si jumatate) prezint niste scurgeri vaginale destul de abundente. acum aproximativ 3 ani am fost pentru prima data la ginecolog, unde la lama a iesit diagnosticul "flora gradul 3", vulvovaginita si o iritatie si am primit tratament cu zanocin si ceva ovule, nizoral parca, dar nu mai retin exact, plus spalaturi cu musetel. ar fi trebuit si partenerul, dar nu mai aveam la vremea aceea. am facut tratamentul, o saptamana dupa aceea totul a fost in regula, apoi scurgerile au revenit ca inainte. acum un an am fost la un alt medic, la care analizele au iesit tot "flora gradul 3" si o rana pe col. am primit numai tratament cu ovule "magistral" si spalaturi cu femigin. prima data cand am facut tratamentul la farmacie mi s-a dat din greseala tricomicon, iar eu nestiind despre ce este vorba, am facut tratamentul asa, apoi l-am repetat cu ovulele "magistral". mi s-a spus ca partenerul nu trebuie sa urmeze niciun tratament, fiind vorba de ceva nespecific si netransmisibil. tratamentul a avut acelasi rezultat ca si data trecuta. in fine, dupa aproximativ jumatate de an am fost la un alt medic, acelasi diagnostic "flora gradul 3" si vaginita nespecifica plus rana pe col. am facut tratament cu cervugid ovule 12 zile si ciprofloxacina tablete. tot acelasi rezultat. tot asa, medicul mi-a zis ca partenerul nu trebuie tratat. tot nu se stie despre ce e vorba exact. testul papanicolau parca a iesit clasa a 2-a de fiecare data (nu mai stiu ce clasa exact, insa stiu ca nu erau probleme). alte simptome nu am avut niciodata, mancarimi, usturimi, ulceratii sau alte probleme, numai scurgerea aceea pe care o gasesc exagerata si mi se pare deranjanta. a, si ar mai fi de adaugat ca de putine ori nu am simtit absolut nici o mica durere, nici un mic disconfort in cadrul actului sexual, dar in general aceasta durere se manifesta numai la inceputul actului sexual, pentru cateva secunde, apoi disparea rapid, iar pe de alta parte placerea in general in timpul actului este foarte intensa. nu cred ca acest mic disconfort sa se datoreze lipsei de lubrifiere pentru ca ma simt "uda" si partenerul tot asa crede. de cateva zile parca am un usor disconfort dupa act si din cand in cand o usoara mancarime si am observat ca am doua dungi rosietice pe interiorul labiilor mici, ca niste mici zgarieturi, dar f slab vizibile. ma gandesc ca este posibil sa fie chiar zgarieturi (de la unghii sau un fir de par care sa fi ramas pe acolo si sa fie presat). ma gandeam ca as putea repeta tratamentul cu cervugid, de data asta 6 zile intensiv in loc de 12 (asa cum initial a zis doctorita, 6 zile ori 2 ovule, apoi a zis 12 zile cate unul) si sa incerc oare sa fac instilatii cu iaurt (nu prea stiu ce sunt, dar ma documentez pe site ca aici am auzit de ele)? ca nu stiu ce sa mai fac sa mi se echilibreze flora asta. probleme am cu mult inainte de a imi incepe viata sexuala, iar rana, dupa spusele medicilor, se datoreaza procesului de eroziune datorita scurgerilor (si probabil scurgerile sunt intretinute de rana samd)... ce sa fac? m-am saturat sa tot merg la medici, sa mi se spuna ca nu se stie exact ce e, nu e transmisibil, nu e candida sau altceva, nu e nimic dar totusi ce e?? si sa primesc tratamente cu efect de o saptamana...tratamente in care trebuie sa si intrerup viata sexuala...samd!

multumesc mult.

Ultima oara a fost editat de plummy (2006-12-20 11:50:47)

#2 2006-12-20 12:02:38

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: rana pe col si alte probleme

plummy, am sa ma risc sa iti spun ca scurgerea ta este hormonala, asa esti tu de felul tau, mai uda. Eu zic sa te linistesti cu tratamentele, rana pe col daca chiar era ti-o cauteriza cineva pina acum. Asadar nici din cauza ei nu-ti fa griji. Evita spalaturile vaginale frecvente(nu mai des de 2-ori pe sapt sau dupa fiecare contact sexual si atinci doar cu apa si nu cu irigatorul) evita tampoanele tip OB si lenjeria intima din plastic si obisnuieste-te cu ideea ca secretia ta vaginala e mai abundenta ceea ce nu e o problema. daca vei insista cu fel de fel de tratamente vei reusi sa dereglezi flora vaginala pina la urma si chiar vei incepe sa ai probleme

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2006-12-20 12:11:38

plummy
New member

multumesc mult pentru raspuns, ar fi foarte bine sa fie asa. smile insa totusi, rana de pe col nu poate duce in timp la cancer? cel putin asa mi-a zis ultimul medic la care am fost, ca nu trebuie neglijata? sunt f stresata cuchestia asta. si, daca este, se poate vindeca prin tratament cu ovule (cervugid) sau va trebui in final cauterizata? primul medic mi-a zis ca e "mica", al doilea "destul de maricica" si trecuse numai jumatate de an? nu cred sa fi crescut atat in asa putin timp.
multumesc inca o data.

#4 2006-12-20 12:33:56

Al Pacino
Administrator

plummy, ranile pe col, daca nu se vindeca de la sine, de regula se cauterizeaza. Am auzit de multe tratamente cu ovule incercate insa pe nimeni care sa fi reusit sa inchida o rana pe col astfel.
Eu iti recomand sa mergi sa faci o colposcopie(examenul tau babes_papanicolau ne spune ca nu ai nimik) si dupa aceea vorbim si despre rani pe col.
Colul uterin e acoperit deo mucoasa, cam ca cea din gura....mucoasele sunt mai sensibile decit pielea la agresiuni. Poti asadar sa faci mici eroziuni ale zonei de la tampoane tip o.b, de la prezervativ, de la spermicide, de la simplul fapt ca ai contact sexual...eu insist sa nu dai in ipohondrie. Mergi si fa o colposcopie,

#5 2006-12-20 12:39:28

plummy
New member

multumesc mult! asa o sa fac in ianuarie.

Publicitate

loading...

#6 2006-12-26 14:16:15

mielushik
New member
Inregistrat: 2006-03-28

am cautat pe forum o discutzie despre ob-rui shi am ramas aici sa intreb...ce prblm cauzeaza ob-urile shi kre sunt simptomele bn yo am habar de prblml cauzate de ob-uri o colega de-a mea a fost internata in spital am mai povestit eu pe forum despre asta o acuzau toti k a facut avort dar ea avea o infectzie de la ob-uri shi a fost la un pas sa moara...dar...nu mi-a explikt exact simptome shi etc...asha k va rog mult de tot spuneti-mi shi mie ce se poate intampla in urma folosirii tampoanelor interne... pt k in ultimele doua luni am avut o senzatzie foarte ciudata atunci knd foloseam ob-urile(mentzionez k numai tampoane interne foloseam ziua...doar noaptea puneam absorbant dar nu mereu.,,), iar luna asta am pus doar de 3-4 ori tampoane interne adik o zi shi o noapte la o petrcere shi am o senzatzie foarte ciudata nu ma pot pune pe scaun de durere simt k ma dor ovarele foarte foarte tare...in timpul actului sexual nu mai zic...k ma doare de innebunesc...dar se poate sa fie shi faptul k ma gandesc yo prea mult( sa nu ma doara sa nu ma doara)shi knd ma relaxez park mai trece...oricum mi se pare ciudat ash vrea sa ma duc la doctor dar aqm nu am cum k medicul meu e in concediu de sarbatori...astea...ash vrea un sfat ceva...aa am incercat s afac spalaturi vaginale cu pliculetze de femigin dizolvate ori in ceai ori in apa caldutza shi puse in pompitze din alea de neogyn(medicul mi-a zis sa pastreze pompitzele dupa ce cumpar de la farmacie lechidul ala cu pompitza asha shi sa le folosesc asha)...shi ma lasa durerea pe moment...shi ink o ora dupa aia sa zic dar mai mult nu...ash fi incercat shi ovule gynozol dar nujt dk avea rost d-asta va rog dati-mi un sfat

Ultima oara a fost editat de mielushik (2006-12-26 14:19:08)

#7 2006-12-26 16:51:39

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

mergi la un alt medic. de maine cred ca gasesti un cabinet particular deschis.

Nobody home

#8 2006-12-26 20:01:05

lolita
Full member
Inregistrat: 2005-10-07

se pare k multe rani pe col se pot vindeca prin cauterizare.. ar trebui sa acceptam asta.. altfel nu se poate (mai rar se pot vindeca prin ovule si spalaturi).. asta e concluzia mea.. sper k am inteles bine.. plummy, cred k ar fi bine sa ramai la un singur medic. in timpul tratamentului e recomandat sa nu ai contacte sexuale (daca iei ovule, faci spalaturi si ai contacte - sa nu afectezi intr-un fel mucoasa uterina ce oricum are acea rana, e sensibila, nu suporta mediul acid; ma rog poate folosesti prezervativ) si sa stai departe de frig, umezeala.. k deasta nu o functiona tratamentul.. mie asa mi-a spus doctorita, k si eu am rana pe col.. m-a prins frigul si umezeala si mi-a recidivat (bine -aveam si o anexita, dar e pe cale de vindecare), de unde rezulta timp si bani pierduti, medicamente luate aiurea, spalaturi si ovule luate degeaba.. (poate nu chiar degeaba, dar nu te vindeci mai rpd).. asa vad eu lucrurile.. scuza-ma daca te-am deranjat

mielushik..daca e in concediu acum de sarbatori, dupa acestea, va veni. deci te vei duce atunci.. ai asteptat pana acum, mai poti astepta cateva zile smile

You think you know but you have no idea

#9 2006-12-27 14:16:31

Al Pacino
Administrator

mielushik, eu zic sa iei ceva antiinflamatorii, de tip aulin sau paduden sau nurofen si te vor lasa durerile. E foarte posibil sa ai anexita si atunci un tratament antibiotic va fi necesar, insa va stabili ginecologul asta. Nu cred ca ob-urile sunt de vina la tine....prietena ta e posibil sa fi facut soc toxico-septic(scrie si pe prospectul din cutia de ob despre el)

#10 2006-12-28 20:52:14

mielushik
New member
Inregistrat: 2006-03-28

exact asta a facut prietena mea k nu mai shtiam cum se numeshte soc toxico-septic...shi i-a fost foarte foarte rau...ok o sa incerc cu nurofen pana vine medicul...am telefonat azi la spital shi mi s-a spus s aincerc dupa revelion...deci asta voi face....pana atunci iau nurofen...k shtiu k nu interactzioneaza cu antibebe....mulztumesc frumos pt sfaturi puss

#11 2006-12-28 20:53:51

persifona
Vizitator

E acelasi lucru cu sindromul de soc toxic?

#12 2006-12-29 13:05:56

Al Pacino
Administrator

da, e acelasi lucru

#13 2007-01-11 16:51:54

plummy
New member

ok, deci scurgerea parca devine tot mai urata si mai enervanta, am fost la medic, am facut analizele si a iesit ceva de genul vulvovaginita acuta, cervicita eroziva, papanicolau cl II proces eroziv moderat nespecific. nici o infectie, doar flora bacilara exacerbata si alte cele. am inteles ca voi face cauterizare ca se pare ca rana nu a cedat la tratamentul cu ovule. aafurisita rana, de vreme ce nu am avut avorturi, sarcini, infectii sexuale, parteneri multipli...si totusi... grater in fine, din spusele medicului este o predispozitie mostenita intrebarea mea este:
1) dupa perioada aceea de abstinenta impusa de o luna de zile, viata sexuala revine pur si simplu la normal? pentru ca, cu fostul partener practicam un sex mai cuminte, mai asezat, in vreme ce partidele cu actualul sunt salbatice, schimbari bruste de ritm, viteza, profunzime (bineinteles, nu de la inceputul actului)....si imi produc mult mai multa placere. o partida "asezata" nu ma prea multumeste, in vreme ce una salbatica este extraordinara ca senzatii. deci, cand voi reincepe sa fac sex (ceea ce mi se pare cam peste un mileniu acum), va fi ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat? sau trebuie o perioada de reacomodare in care sa practic un sex mai cuminte? poate e stupida intrebarea dar....
2) cam in cat timp poate recidiva rana?
3) daca nu se rezolva nici prin cauterizare, ce alta solutie am?
4) in timpul perioadei de abstinenta pot sa ma masturbez sau contractiile din timpul orgasmului sunt contraindicate pentru cicatrizarea ranii? pot sa fac sex anal? (nu am facut-o pana acum si nici nu cred sa o fac, dar daca normal nu voi putea si ma apuca rau...cine stie)?
5)initial voi face un tratament cu ovule, apoi mai cateva zile si menstruatia, apoi cauterizare, apoi o luna de abstinenta... intre ovule si cauterizare pot sa fac sex? nu de alta, dar asa se vor aduna vreo 2 luni... ceea ce e f f f mult!
multumesc.

Ultima oara a fost editat de plummy (2007-01-11 17:48:35)

#14 2007-01-12 11:56:04

Al Pacino
Administrator

sa o luam pe rind:
Incep prin a iti spune ca flora bacilara abundenta inseamna infectie, sa puna mina aia sa dezvolte si sa vada despre ce e vorba! Mergi eventual si refa in alta parte examenul de secretie. Testul Papanicolau grad II e super ok....
acum:
1. viata sexuala revine la normal fara probleme dupa luna de abstinenta, fara perioade de acomodare.
2. ranile pe col nu apar din senin. Cel mai adesea au o cauza externa. Functie de obiceiurile si igiena sexuala apar mai frecvent sau mai rar
3. se rezolva prin cauterizare,
4. te poti masturba(insa nu cu diverse obiecte introduse in vagin), poti sa faci si sex anal daca vrei insa te rog NUMAI CU PREZERVATIV!
5. poti face sex si in timpul tratamentului cu ovule si dupa aceea pina la cauterizare. Te rog insa verifica si cu o alta opinie daca chiar e vorba de vreo rana pe col

#15 2007-01-12 14:29:01

plummy
New member

multumesc pentru raspuns, am primit si rezultatul de la lama (de unde am scris inainte era numai ce aparuse pe citologie)
deci :
Bacteriologic:
- frecvente celule epiteliale izolate si grupate in placarde
- frecvente leucocite polimorfonucleare neutrofile
- foarte frecventi bacili gram negativi cu aspect de enterobacterii
- prezenti lactobacili doederlein
Citologie:
Diagnostic clinic: vulvo-vaginita acuta. cervicita eroziva.
Coloratia Papanicolau
celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde
cateva celule epiteliale scuamoase parabazale singulare
granulocite neutrofile morfologic normale
exacerbarea florei bacilare. coci banali.
Concluzie: C II/ proces inflamator moderat nespecific, pe fond eroziv

Am primit tratament 12 zile cu Polygynax si Meclon (Meclon inclusiv pentru partener, 1 saptamana), plus spalaturi cu musetel, bicarbonat si femigin (meclonul asta are niste aplicatoare si vad ca este intravaginal, asa sa il folosesc? ca am si ovule... sau cu crema numai pe exterior?). Fara contact in perioada tratamentului :smilesmile(. Apoi trebuie sa imi vina menstruatia si apoi cauterizare (este deja al treilea medic, in decurs de un an de zile, care imi spune ca am o rana, si al doilea care imi spune de cauterizare. Din ce am mai auzit si de la alte femei este un medic bun, vreau sa raman la el, sa nu mai schimb medicii ca nu cred ca este recomandat).

Multumesc pentru raspunsuri, doctoressa, si scuze ca te stresez atat! Chiar ma tot intreb de unde sa fi aparut aceasta rana, nu am avut multi parteneri si nici "dubiosi", nu am avut nasteri, nu am avut avorturi, in principiu folosesc lenjerie de bumbac, folosesc contraceptive, folosesc foarte rar ob-uri (e drept, vreo 2 ani am folosit numai asa ceva, dar aveam deja rana atunci, mi s-a spus ca nu e recomandat, asa ca le folosesc numai in caz de necesitate -plaja de exemplu- desi mi se par mult mai comode decat cele extrene), nu am facut spalaturi interne decat la recomandarea medicului, nu am avut niciodata candida, trichomonas, herpes sau orice alta BTS despre care am citit!!... sad

A,si inca ceva, in luna urmatoare cauterizarii, pot sa fac efort fizic? Pot merge la sala de exemplu?

Multumesc si toate cele bune!

Ultima oara a fost editat de plummy (2007-01-12 15:25:57)

#16 2007-01-14 01:37:24

xania
New member
Inregistrat: 2007-01-14

plummy a scris:

draga doctoressa, am nevoie de un sfat. pe scurt povestea mea se poate rezuma asa: de vreo 10 ani de zile (in conditiile in care am 23 de ani si mi-am inceput viata sexuala acum 3 ani si jumatate) prezint niste scurgeri vaginale destul de abundente. acum aproximativ 3 ani am fost pentru prima data la ginecolog, unde la lama a iesit diagnosticul "flora gradul 3", vulvovaginita si o iritatie si am primit tratament cu zanocin si ceva ovule, nizoral parca, dar nu mai retin exact, plus spalaturi cu musetel. ar fi trebuit si partenerul, dar nu mai aveam la vremea aceea. am facut tratamentul, o saptamana dupa aceea totul a fost in regula, apoi scurgerile au revenit ca inainte. acum un an am fost la un alt medic, la care analizele au iesit tot "flora gradul 3" si o rana pe col. am primit numai tratament cu ovule "magistral" si spalaturi cu femigin. prima data cand am facut tratamentul la farmacie mi s-a dat din greseala tricomicon, iar eu nestiind despre ce este vorba, am facut tratamentul asa, apoi l-am repetat cu ovulele "magistral". mi s-a spus ca partenerul nu trebuie sa urmeze niciun tratament, fiind vorba de ceva nespecific si netransmisibil. tratamentul a avut acelasi rezultat ca si data trecuta. in fine, dupa aproximativ jumatate de an am fost la un alt medic, acelasi diagnostic "flora gradul 3" si vaginita nespecifica plus rana pe col. am facut tratament cu cervugid ovule 12 zile si ciprofloxacina tablete. tot acelasi rezultat. tot asa, medicul mi-a zis ca partenerul nu trebuie tratat. tot nu se stie despre ce e vorba exact. testul papanicolau parca a iesit clasa a 2-a de fiecare data (nu mai stiu ce clasa exact, insa stiu ca nu erau probleme). alte simptome nu am avut niciodata, mancarimi, usturimi, ulceratii sau alte probleme, numai scurgerea aceea pe care o gasesc exagerata si mi se pare deranjanta. a, si ar mai fi de adaugat ca de putine ori nu am simtit absolut nici o mica durere, nici un mic disconfort in cadrul actului sexual, dar in general aceasta durere se manifesta numai la inceputul actului sexual, pentru cateva secunde, apoi disparea rapid, iar pe de alta parte placerea in general in timpul actului este foarte intensa. nu cred ca acest mic disconfort sa se datoreze lipsei de lubrifiere pentru ca ma simt "uda" si partenerul tot asa crede. de cateva zile parca am un usor disconfort dupa act si din cand in cand o usoara mancarime si am observat ca am doua dungi rosietice pe interiorul labiilor mici, ca niste mici zgarieturi, dar f slab vizibile. ma gandesc ca este posibil sa fie chiar zgarieturi (de la unghii sau un fir de par care sa fi ramas pe acolo si sa fie presat). ma gandeam ca as putea repeta tratamentul cu cervugid, de data asta 6 zile intensiv in loc de 12 (asa cum initial a zis doctorita, 6 zile ori 2 ovule, apoi a zis 12 zile cate unul) si sa incerc oare sa fac instilatii cu iaurt (nu prea stiu ce sunt, dar ma documentez pe site ca aici am auzit de ele)? ca nu stiu ce sa mai fac sa mi se echilibreze flora asta. probleme am cu mult inainte de a imi incepe viata sexuala, iar rana, dupa spusele medicilor, se datoreaza procesului de eroziune datorita scurgerilor (si probabil scurgerile sunt intretinute de rana samd)... ce sa fac? m-am saturat sa tot merg la medici, sa mi se spuna ca nu se stie exact ce e, nu e transmisibil, nu e candida sau altceva, nu e nimic dar totusi ce e?? si sa primesc tratamente cu efect de o saptamana...tratamente in care trebuie sa si intrerup viata sexuala...samd!

multumesc mult.

Am si eu aceleasi probleme...o candida care nu mai trece.deja am 2 tratamente consecutive si nu stiu ce sa mai fac.Dupa tratamete apar iarasi senzatii de mancarime, o scurgere dubioasa si o depunere albicioasa pe labii.Revine iar si iar.Si am si rana pe col pe acre n-o pot cauteriza pana nu trece candida.
Ce-mi sugerati pt candida recurenta?

#17 2007-01-14 11:38:18

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

da un <cauta> aici pe forum.s-a mai discutat despre tratamente candida.

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#18 2007-01-14 12:11:13

xania
New member
Inregistrat: 2007-01-14

animalutza a scris:

da un <cauta> aici pe forum.s-a mai discutat despre tratamente candida.

Am cautat. Pe mine ma intereseaza sa tartez o candida care a reaparut dupa 2 tratamente consecutive,nu una aparuta uzual.Fac tratamente de ani de zile.Fiecare caz e special si chiar daca am citit si celelalte sub n-am gasit raspuns.

#19 2007-01-14 13:13:14

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

candida se trateaza de cate ori apare ca si cum ar fi aparut prima data, din cate am inteles...

Nobody home

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.