homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Exista viata dupa chiuretaj?!-2

#20 2012-06-07 16:41:31

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

Re: Exista viata dupa chiuretaj?!

si stii tu ca persoanele pot sa le ofere astfel de educatie? o pustoaica la 16 ani, o femeie care abia are bani de mancare, o familie violenta sau betiva, persoanele de la sat care ii trimit la munca in loc de scoala... sau cei care se nasc sunt abandonati in orfelinate si ajung delincventi sau oameni ai strazii. adoptia la noi e dificila deci tot ai nimanui sunt, asa nedoriti. deci poate mai bine ajung undeva mai bine, acolo sus pentru cei ce cred in viata de dupa decat sa stea in lumea asta unde nu ii vrea oricum nimeni.

nu exista scuza pentru lipsa contraceptiei, insa sunt si cazuri cand chiar alta sansa nu exista decat renuntarea.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#21 2012-06-07 16:44:50

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Subscriu la ce zice denorah...

Legat de situatie - onyca, zici ca sora ta are judecata - in cazul acesta nu ai avut nici un drept sa iei aceasta decizie in locul ei. neutral Iar daca nu are judecata si voi stiati de situatia ei, si ati lasat-o sa ajunga in halul acesta (sa ajunga insarcinata si sa fie bataia de joc al unui nemernic), atunci pacatul este al vostru...

Eu zic ca asta cu "nu exista alta alegere decat renuntarea" este spusa doar ca sa nu va simtiti vinovate, ca sa aveti scuza pentru crima comisa, sa sa puteti dormi linistite. Ca vai, Doamne, nu ati avut alta alegere, decat sa renuntati la copil, ca sa va continuati viata de inconstiente. E mult mai usor asa, decat sa-ti asumi responsabilitatea pentru faptele tale.

Ultima oara a fost editat de blueeyes (2012-06-07 16:47:49)

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#22 2012-06-07 16:46:03

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Deja ?nnebunesc c?nd văd cu c?tă uşurinţă vorbesc anumite persoane,fără să ?nţeleagă situaţia ?n sine.
E simplu să fii femeie căsătorită şi să ?ţi doreşti un copil,să ?ntemeiezi o familie,etc. şi să păstrezi o sarcină care apare pe neaşteptate.
Dar multe dintre voi sunteţi lupi moralişti şi ştiţi doar să judecaţi,fără să vă daţi seama că voi sunteţi voi,persoana care a renunţat la sarcină a avut motivele ei. Nu cred că e nicio femeie rea ?nc?t să nu păstreze un copil at?ta timp c?t cineva o sprijijnă şi n udă bir cu fugiţii c?nd aude,e uşor c?nd ai stabilitate materială şi ştii că poţi să ?ţi creşti copilul decent.
Bine că vedeţi doar ce vreţi. Să ştiţi că NIMENI nu avortează de dragul de a omor? un copilaş,NIMENI nu avortează de bine ce o duce.
?nainte să mai faceţi astfel de afirmaţii g?ndiţi-vă de 2 ori ?nainte,pentru că se poate ?nt?mpla oricui. Şi nu cred că mai e un secret ?n ziua de azi faptul că toată lumea face sex şi există riscuri.

#23 2012-06-07 16:49:51

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Fetelor haideti sa facem un efort si sa acceptam ca fiecare om e responsabil pentru alegerile pe care le face si fiecare alegere atrage dupa sine si repercursiuni pe masura.
Poate ca sora Oanei nu lucra si in cazul asta cine ii crestea copilul? Poate se nastea cu probleme, poate ii punea ei sanatatea in pericol, cel care a lasat-o insarcinata i-a intors spatele, nu erau prea multe de facut in cazul asta. Familia ei probabil are si alte greutati. Nu stim multe detalii despre felul in care au luat decizia. Nu stim noi mai bine decat ei cum au cantarit lucrurile.
Si dupa cum vedeti pe Oana o chinuie constiinta, are remuscari pentru ce a facut. Orice ar fi ales ar fi atras dupa sine si  consecinte negative pentru ca era situatia de asa natura.

Viata te pune in multe situatii grele, uneori alegi sa traiesti cu un lucru precum un avort pe constiinta tot restul vietii. Si consider ca e o alegere mai buna si pentru mama si pentru copil asta decat sa nu ai posibilitatea sa il cresti sau sa se nasca cu vreun handicap, sa aiba o viata chinuita.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#24 2012-06-07 16:50:24

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

daca crezi in viata de dupa care este promisa de Biblie, probabil crezi si in aceasta carte in care este scris foarte clar ca "oamenii cu orice fel de deficiente au fost trimisi pe lume ca Dumnezeu sa-si arate slava prin ei" deci pt faptul ca, copilul este handicapat si-l avortezi pt asta nu exista scuza. iar celelate sa fim seriosi, de ce nu omori un copil de 10 ani ca a ajuns delicvent, dar il omori pe ala de 20 sapt intrauterine in ideea ca va ajunge? nicio scuza nu are avortul cum nu are niciun fel de crima. si ca sa nu deviem de la subiectul  topicului, aceasta femeie in afara de faptul care a fost parasita de barbat, nu avea nicio alta problema. si tata a lasat-o pe mama cand aveam 5 saptamani da pt asta nu m-a omorat.

LE: cine sa aiba o viata chinuita? mama copilului din comoditate. tot din comoditate sunt luate astfel de decizii, pentru ca unde mananci tu mananca si un copil care are nevoie de 10 ori mai putine alimente decat tine, ca e de 10 ori mai mic.
mama m-a crescut singura fara tata de la 0 luni si n-a avut o viata chinuita deloc, eu nici atat, nu i-a fost usor, dar nici comoda nu a fost.
femeia care a avortat care are un usor handicap si ea, nu a fost chinuita? n-a fost un chin pt parinti? din cate vad eu nu, e iubita si ajutata de fimilie. daca asta se poate numi ajutor.

Ultima oara a fost editat de denorah00 (2012-06-07 16:57:01)

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

Publicitate

loading...

#25 2012-06-07 16:52:38

*joy*
Insomniac member

Da,ok...să păstreze copilul şi să pl?ngă ?mpreună cu el de foame.
Nu mi se pare ok să arunci asemenea vorbe c?nd nu treci prin aşa ceva. Nu zice nimeni că e uşor,dar poate e singura soluţie.

#26 2012-06-07 16:52:58

coraline
Addicted member

*joy* a scris:

Deja ?nnebunesc c?nd văd cu c?tă uşurinţă vorbesc anumite persoane,fără să ?nţeleagă situaţia ?n sine.
E simplu să fii femeie căsătorită şi să ?ţi doreşti un copil,să ?ntemeiezi o familie,etc. şi să păstrezi o sarcină care apare pe neaşteptate.
Dar multe dintre voi sunteţi lupi moralişti şi ştiţi doar să judecaţi,fără să vă daţi seama că voi sunteţi voi,persoana care a renunţat la sarcină a avut motivele ei. Nu cred că e nicio femeie rea ?nc?t să nu păstreze un copil at?ta timp c?t cineva o sprijijnă şi n udă bir cu fugiţii c?nd aude,e uşor c?nd ai stabilitate materială şi ştii că poţi să ?ţi creşti copilul decent.
Bine că vedeţi doar ce vreţi. Să ştiţi că NIMENI nu avortează de dragul de a omor? un copilaş,NIMENI nu avortează de bine ce o duce.?nainte să mai faceţi astfel de afirmaţii g?ndiţi-vă de 2 ori ?nainte,pentru că se poate ?nt?mpla oricui. Şi nu cred că mai e un secret ?n ziua de azi faptul că toată lumea face sex şi există riscuri.

bravo!!  applause  applause

deborah motivele si le stiu ei, nu cred ca trebuie sa faca aici lista cu tot ce au in interiorul familiei ei. si te rog frumos nu mai cita din biblie, ca nu cred ca tu urmezi sfaturile si viata conform ei 100%, nici macar un preot nu are voie sa faca asa ceva.
daca tie ti se pare frumoasa imaginea maturului la 40 de ani retardat care merge pe strada sprijint de o babuta de 80 de ani, atunci bravo, continua sa crezi asta. inseamna ca viata nu ti-a aratat cat de grea poate fi si iei totul mult prea usor.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#27 2012-06-07 16:58:53

denorah00
Insomniac member

coraline draga, nu-mi spune tu mie ce am voie si ce nu sa fac. nu cred ca eu ti-am limitat dreptul la cuvinte.

#28 2012-06-07 17:05:22

coraline
Addicted member

deborah draga te rog mult atunci sa nu mai te iei de lume si sa consideri ca stii ce se intampla in casa lor. ah si apropo, nu ti-am zis ce sa faci, te-am rugat doar sa nu citezi din ceva ce nici tu nu urmezi din scoarta in scoarta. accepta faptul ca acel D-zeu pe care il tot invoci a dat omului liber arbitru si ca uneori situatiile iti scapa de sub control. daca tu consideri in acest moment ca ai proceda intr-un fel nu inseamna ca asa vei si proceda, deci daca nu ai fost pusa in situatia respectiva nu iti da nimeni dreptul sa judeci o alta persoana. sau d-zeu iti permite sa judeci?
nu cred ca a venit aici cineva sa spuna "n-am avut ce face, m-am plictisit si m-am gandit sa avortez asa, for the fun of it".

#29 2012-06-07 17:10:20

denorah00
Insomniac member

auzi, eu te rog oricum sa nici nu ma rogi. si daca tot ma sti tu asa bine cum traiesc eu, de ce nu ai citit postarile mele de la cap la coada ca sa vezi si matale ca sunt gravida in 6 luni si ca din prima luna mi-au zis nu 1 doctor ci vreo 4 ca mor daca nu omor copilu. si nu l-am omorat si sunt vie. asa ca eu chiar am vorbit din ceva ce am si facut. daca stiam ca nu se poate, nu deschideam gura deloc. asa ca pana ajungi tu experienta mea, mai ai. ca sa vezi ca eu chiar respect porunca sa nu ucizi.

#30 2012-06-07 17:18:44

*joy*
Insomniac member

denorah,felicitări pentru curajul pe care l-ai avut şi pentru faptul că ?ţi respecţi religia.
Dar nu e vorba doar de ce spui tu acolo,mai depinde şi de partea financiară şi de persoana pe care o ai alături. Nu e prea plăcut să faci un copil pe care nu ?ţi poţi permite să ?l creşti decent,eventual şi fără tată. Probabil argumentele mele nu te mulţumesc şi probabil nici ale tale pe mine. Dar tu eşti tu,eu sunt eu...fiecare le ştie pe ale lui,la fel şi sora iniţiatoarei topicului.
Eu cred că e alegerea fiecăruia dacă respectă o poruncă sau nu. Una peste alta,avortul este legal p?nă ?n a-14-a săptăm?nă şi nu ai niciun drept să judeci pe nimeni. Dacă tot eşti aşa credincioasă şi cu frica lui D-zeu,ar trebui să te mai g?ndeşti ?nainte să scrii ceva ce ar putea să supere/deranjeze pe altcineva şi să fii convinsă că cel ?n care crezi tu va avea grijă să ne plătim greşelile.

#31 2012-06-07 17:19:03

coraline
Addicted member

nu e nevoie sa te ratoiesti wink precum ti-am zis, faci ce vrei cu viata ta, dar asta nu iti ofera dreptul sa te iei de altii. si cu "matale" sa ii vorbesti cui ai tu chef, nu mie, ca nu avem nici o treaba una cu alta.
daca respecti porunca cu a nu ucide nu inseamna ca esti brusc o persoana buna atata timp cat nu ai strop de compasiune pentru problemele altora. din punctul meu de vedere sa judeci o fiinta este mai rau decat sa iei o decizie personala bazata pe convingerile proprii. si nu cred ca stii tu ce experienta am eu wink din nou, frumoasa judecata ai asupra altora.

#32 2012-06-07 17:20:42

coraline
Addicted member

joy in continuare sunt 100% de acord cu tine si ma retrag smile

#33 2012-06-07 17:21:22

*joy*
Insomniac member

cora,ai spus exact ce am spus şi eu ?n ultimul post,dar cu alte cuvinte, Mă bucur să văd că mai există persoane realiste  tummenupp
Şi eu am ?ncheiat aici discuţia asta.

Ultima oara a fost editat de *joy* (2012-06-07 17:21:51)

#34 2012-06-07 17:23:02

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

intrebarea din titlu e interesanta rau... si poate fi privita din perspectiva mai multor... PERSOANE

concret, onyca, pt tine exista consiliere post avort. psihologica si/sau duhovniceasca.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#35 2012-06-07 17:25:57

denorah00
Insomniac member

n-am judecat pe nimeni, fata a cerut un raspuns si eu i l-am dat sub forma de explicatie a ce cred eu, ca ar fi culmea sa spun ce cred altii ca nu stiu si nu ma intereseaza. NU exista viata dupa chiuretaj.
cat despre faptul ca"m-am luat de nu stiu cine" te poti uita mai sus sa vezi ca eu am scris inaintea ta si tu ai facut referire la cele scrise de mine.
din vorbele tale se poate vedea lejer ce fel de experienta ai tu, desi nu e treaba mea.
compasiune pt ucigasi n-am avut si n-o sa am niciodata desi nu-i judec si stiu ca exista iertare pt orice.
si ca sa-ti mai spun ceva ce cu siguranta nu stii : "Isus a zis: pentru ce ma numesti BUN? nimeni nu este bun, decat Dumnezeu Tatal."

#36 2012-06-07 17:32:24

coraline
Addicted member

nu stiu ce intelegi tu din posturile mele insa eu vad ca am si mai multi ani ca tine si cred ca si mai multa experienta, poate nu in problemele cu medicii si sarcinile, insa nu inseamna ca sunt incapabila de o parere.

si ma crezi ca nici nu vreau sa stiu? smile nu sunt o persoana religioasa de fel si nici nu incerc sa fiu. traiesc dupa reguli normale, nu ma intereseaza credinta si D-zeu in nici o forma a sa. incerc sa fiu aproape de oameni, nu de zeitati. si sa le inteleg lor problemele, nu sa interpreter niste reguli puse pe hartie de un "cineva".
ucigas poti ajunge si fara voia ta din pacate smile deci ca orice regula scrisa, este interpretabila. o femeie care se apara de un barbat violent si il omoara e ucigasa, insa nu a vrut sa faca asta... o femeie violata care nu suporta gandul copilului reiesit nu cred ca poate fi considerata ucigasa... deci sa vedem putin viata in gri, nu doar in nuantele standard.

#37 2012-06-07 17:39:17

denorah00
Insomniac member

evident fiecare isi duce viata cum doreste. insa uneori e de datoria noastra sa explicam lucrurile cand cineva are mai putina cunostina despre ele. de exemplu despre femeia violata si ramasa GRAVIDA cum zici tu, sa sti ca nu exista asa ceva. atunci cand femeia simte repulsie, fecundarea nu are loc. si n-am zis-o eu, ci doctorii care-mi sunt profesori la scoala, asa ca daca ei mi-au spus prostii, asta iti spun si eu tie. dar topicul nu este despre cazuri extreme nicidecum, ci despre un caz normal de femeie gravida si lasata de barbat. daca toate cele lasate de barbat ar fi avortat, nici eu nici muuuuuuuuulti alti oameni n-ar fi azi pe lume. eu am incheiat ce aveam de zis pentru ca nu avem de invatat niciuna nimic de la cealalta si sa lasam loc celor care au sfaturi mai bune pentru initiatoare.

#38 2012-06-07 17:42:16

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

sa scriu sa sa nu scriu ?
dar ma mananca rau lol
deno cati ani avea mama ta cand a fost parasita ?

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.