homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Exista viata dupa chiuretaj?!-4

#58 2012-06-07 22:58:14

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

Re: Exista viata dupa chiuretaj?!

ni s-a dat explicatia completa dar nu o stiu pentru ca stagiile de ginecologie mi-au provocat repulsie, pentru ca doar asta vedeam ce se discuta pe-aici. si cand mai era cate-o nastere urlau la femeie ca de ce se vaieta, ca atunci cand a stat cu cracii-n sus i-a placut. in fine. aceasta explicatie o dau si tratatele de medicina.
nu ma bag in polemici pentru ca nu am o documentatie solida, dac-o s-o gasesc am s-o scriu candva, dar acum nu pot ca ma ocup si eu cu incubatorul si sesiunea si vomatul&co.

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#59 2012-06-07 22:58:17

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

daca nu vrei exemple extreme nu zice nici tu de beethoven. ca nu se nasc oameni ca el toata ziua. ok, hai sa vorbim de oameni simpli. pe mine maica-mea m-a facut pt ca voia si ea un omulet al ei...

vrei sa crezi ca toti veni pe lume din iubire...vrei, dar nu garantezi! pt ca nici n-ai cum! si eu vreau sa cred ca viata mea va fi minunata...si ce-i cu asta? mi-as raspunde tot eu ironic lol uite eu n-am venit pe lume din iubire. maica-mea nu l-a iubit niciodata pe taica-miu. s-a casatorit pt ca era singura, avea o varsta, iar el "era om bun, linistit, nu bea, nu fumeaza". nu-s ipocrita, logic ca ma bucur ca m-au facut, dar acum stiu ce trebuie sa platesc pt ca ai mei parinti nu se iubesc, ci doar tin unul la altul si asta pt ca ii leaga ani multi de casnicie. acum nu ma mai intreb de ce-s distanta, mi-e greu sa-mi arat sentimentele, mi-e greu sa ii iau in brate si sa-i spun ca ii iubesc (desi o simt din tot sufletul, n-o pot face). acum am raspuns la felul meu de a fi, acel fel care nu-mi aduce prea multe bucurii, ci ma impovareaza, ma face sa-mi invinuiesc parintii pt greselile pe care le-au facut. nu e placut deloc! ma urasc ca ii invinuiesc, dar sunt greselile lor pt care platesc eu. e corect? sa faci un copil cu un om pe care nu-l iubesti? e corect sa-l faci sa creada ca e bine sa fii rece, sa nu tii la cineva, sa nu-ti arati sentimentele de afectiune? nu e corect...nu e corect sa vezi cum tatal tau se duce la mama ta cu drag s-o imbratiseze, iar ea se stramba.

legat de sora celei care a deschis topicul...de unde stii, denorah, ca are o situatie normala, ca "este normala"? doar pt ca are o sora si-o mama care tin la ea, un acoperis deasupra capului? asta o face normala?

da, nu e ok sa avortezi (zicem noi) pt ca barbatu' nu te sustine. eu poate as face ceva pe el si as naste copilu'.eu - asta nu garanteaza ca la fel gandeste si X, Y, Z. cea mai mare greseala, facuta din ignoranta, e sa ii judecam pe ceilalti raportandu-ne la ce am face noi. aceeasi experienta, trasa la indigo, are urmari total diferite la 2 persoane - e chiar atat de greu sa pricepem asta? se pare ca da si e trist...

Ultima oara a fost editat de april sunset (2012-06-07 23:02:23)

bebe V., soarele si luna

#60 2012-06-07 23:07:53

denorah00
Insomniac member

gizeh, toti aveam un risc sa ne nastem cu o boala mintala. asta nu se vede la ecograf. ce iq de 30 ai putea sa ai. sa-l avortez doar in cazul in care...?

sun, a dat destul de multe detalii incat sa reiasa ca e normala. scria daca avea iq 20 si banuiesc ca, cu o astfel de femeie niciun barbat cu iq 100 n-ar avea o relatie. eu inca n-am vazut o handicapata care n-are nici scoala cu un barbat langa ea.
ti l-am dat exemplu pe beethowen, pentru ca si tu mi-ai dat exemple extreme, eu ti-am dat extrema cealalta ca sa vezi ca se poate si asa. daca nu-l vrei pe beethowen nu-i pomeni nici tu pe aurolaci smile

in sfarsit, impartim culturi diferite si n-are rost sa intram in polemici ca nu ne vom schimba veci parerile nici eu nici voi. si daca pe mine faptul ca sunt singura contra si voi pro, ma face indoctrinata si bisericoasa ma retrag lol

voi ma judecati pe mine ca de ce o judec pe ea. nu stiu care judeca mai mult, avand in vedere faptul ca eu am repetat ca nu o judec, doar nu o sustin.

Ultima oara a fost editat de denorah00 (2012-06-07 23:09:12)

#61 2012-06-07 23:12:48

Ragnarokum
Full member
Inregistrat: 2010-04-27

nu o judeci, dar o susţii, ?ntorc?ndu-i cuţitul ?n rană, arăt?ndu-i poze de la echo, cu degete şi chestii şi etc, bravo..

poate c-ar fi bine s-o aşteptăm pe onyca să vedem c?nd intră, ce spune... dacă intră..

Iubirea e un sentiment inferior care ne degradeaza, facandu-ne a fi vulnerabili tuturor factorilor externi. Devii imoral, ireconciliabil, inexistent.

#62 2012-06-07 23:14:33

Violete.Purpurii
Diamond member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2010-07-29

nu va inteleg! nu judecati dar catalogati ...."criminalul"

Publicitate

loading...

#63 2012-06-07 23:17:16

denorah00
Insomniac member

ragnar, citeste bine ce-am scris, nu o judec, nu o sustin. e greu tare..

#64 2012-06-07 23:21:20

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

cred ca in cazul ei e vorba de intelect la limita - la asta ma gandesc avand in vedere ce a spus despre ea. si da, in cazul asta, nu poti sa zici ca nu-i normala. dar e superficial sa spui ca un om e normal doar pt ca are IQ-ul in limitele care trebuie, are unde sta, un trai decent etc. normali erau considerati si cei din armata despre care am aflat, de destule ori, de la tv ca si-au omorat mama/copil/sotie. nimeni niciodata nu poate sti ce-i cu adevarat in mintea unui om. eu nu bag mana in foc pt mine. e o greseala enorma sa cred ca stiu cum e X sau Y.

e clar ca gandim diferit, iar eu n-am nicio intentie sa incerc sa schimb nici macar 0.01% parerea cuiva (pt ca stiu ca oricum n-as reusi, fiind vorba de un subiect asa delicat), dar prea usor vorbim despre problemele altora. prea credem ca ii cunoastem pe ceilalti cand de fapt...

bebe V., soarele si luna

#65 2012-06-07 23:29:44

Gizeh
Banat
De la: Sufletul Marii.Din Adancuri
Inregistrat: 2011-04-01

deno,nu e vorba de iq.aici ma refeream la malformatii/complicatii care se pot vedea sau nu la ecograf.nici mama mea nu a avut voie sa faca copii si totusi s-a incapatanat si a facut.crezi ca a facut un lucru bun ca a facut doi copii?fratele meu are o malformatie la inima,plus ca s-a nascut cu handicap. eu cu ce m-am ales?cu tot felul de complicatii pe parcursul vietii mele.si culmea ca medicii din Romania,m-au diagnosticat gresit nu o data ci de doua ori chiar!am fost in strainatate si am facut un set de analize.ok,toate bune si frumoase.complicatiile mele se trag din nastere....adica m-am nascut bolnava.si stii ce e mai dureros pt mine?ca ma simt pregatita sa am un copil si nu pot ramane insarcinata,dar pe viitor ma gandesc serios sa adopt un copil.revenind la ideea initiala:eu cu m-am ales ca mama s-a incapatanat sa pastreze sarcina?macar daca ar fi avut grija de mine ar fi fost ceva,dar asa?!uite ca ma chinui si eu si sunt vai de capu meu.am atatea probleme ca pana nici eu nu stiu cum mai rezist.eu la 20 de ani am ajuns sa merg si in carje din cauza problemelor.crezi ca e asa de simplu?gandeste-te la unele probleme care pot aparea pe viitor.bineinteles,conteaza mult ce spun medicii in legatura cu starea fatului.crede-ma ca nu te judec cu nimic.doar ca nu e cazul (si aici ma refer la toti) sa iei o decizie de moment si dupa aia sa regreti.
iar mama mea e un exemplu pentru mine: sa nu fac ca ea!
Sa iti ajute Dumnezeu sa ai un copil sanatos si sa te bucuri de el !

Ultima oara a fost editat de Gizeh (2012-06-07 23:33:01)

Ne dorim si noi bebic

#66 2012-06-07 23:40:10

denorah00
Insomniac member

Gizeh, imi pare rau ca treci prin asta, dar viata nu merita traita doar daca esti perfect sanatos zic eu. si eu am multe, si ma mai plang, dar nu-mi doresc sa nu ma fi nascut sad
si cu multe m-am ales din neglijenta si neputinta financiara a parintilor. dar nu am ce sa le reprosez. doar ca eu nu voi face la fel cu copilul meu. eu n-am fost pusa in situatia de a afla ca voi avea un copil bolnav, dar nici femeia aceasta nu a fost. daca era, nu deschideam gura pt ca nici eu nu stiu cum as fi reactionat.

#67 2012-06-07 23:44:45

AciDulaSs
Banat
Inregistrat: 2008-10-16

denorah00 iti admir rationamentul si felicitari .... restul ce scriu despre acest subiect e OFF-TOPIC te rog sa nu le mai raspunzi.Lasa`o pe onyca sa vada toate comentarile referitoare la subiect si sa dea ea detalii.

#68 2012-06-08 07:38:07

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

va rog sa nu transformati acest topic in altul pro/contra avorturi ... ramaneti la subiect

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#69 2012-06-08 08:48:32

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

cred ca onica s-a speriat teribil de ceea ce a facut topicul ei. nici macar nu a mai intrat.
mi-as dori ca atunci cand cineva deschide un topic, atotstiutoarele sa nu mai sara ci sa raspunda strict la subiect. Ahhh, cat mi-as dori asta, dar din pacate, trebuie sa existe cineva sa dea sfaturi pe langa.
Helaaauuuu, nu v-ati nascut cu Biblia in mana si cand ati facut sex sau ati nascut, in mod sigur nu la Dumnezeu va gandeati, asa ca mai usor  cu ce e bine sau nu sa fi facut.
Am 39 de ani, un singur copil,  o nastere normala, nu am facut niciodata un chiuretaj in viata mea, dar asta nu imi va da dreptul NICIODATA sa judec pe cineva ce va face daca este intr-o situatie urata.
Nu mai vorbiti de copii cu handicap, daca nu ati vazut in viata voastra o mama care are un asemenea copil(da, zambeste cand este cu el, il iubeste enorm..insa atunci cand este singura plange cu sufletul sfasiat vazand neputinta lui) ..habar nu aveti cat de  ,,minunat'' e sa cresti un copil cu handicap.
De fapt...nu va mai dati cu parerea aiurea.

Ultima oara a fost editat de wild_wind (2012-06-08 08:49:10)

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#70 2012-06-08 09:16:18

onyca
Sr. member
De la: N-E
Inregistrat: 2007-07-10

Buna! Va multumesc tuturor pentru parerile pro si contra...poate mai ales celor contra caci astfel am gandit si eu si poate inca mai gandesc..insa singura solutie pe care am gasit-o la aceasta mare problema mi-a demonstrat cat de adevarata e zicala "niciodata sa nu spui niciodata".
Nici nu stiu cum sa raspund tuturor...deocamdata inca nu ma simt pregatita. inca sunt alt om si asa voi fi mereu de acum neutral.
Sora este bine, si fizic si phisic, nu o vad sa se simta vinovata intr-un fel...si poate e mai bine asa, sa nu cunoasca aceasta durere...Individul nici acum nu a dat niciun semn, insa curand, eu si mama vom avea "un razboi" cu el caci avem multe "la gura noastra".
Sa va prezint pe scurt istoria familiei. Mama are doua nasteri cu malformatii, un copil a murit dupa 7 luni si celalalt dupa cateva zile..si cred ca are si alte pierderi, nenascuti..are RH negativ..(imi voi face temele bine privind "istoria" mamei pentru a putea fi pregatita pe viitor sa devin si eu mamica) - eu sunt singura nascuta normal.
Tinand cont de "malformatia" sorei, de varsta ei si de istoria mamei, si poate si de fuga nemernicului (trebuie sa fiu sincera cu mine), am considerat ca e solutia cea mai buna pe care pot sa o iau. Nu am avut prea mult timp de gandire, totul a fost luat exact pe moment in ziua consultatiei, tinand cont evolutia sarcinii.

Suntem o familie linistita, credincioasa..si totusi "niciodata sa nu spui niciodata" neutral. sper doar sa capatam iertare neutral

vrreau si eu sa fiu miresica big_smile

#71 2012-06-08 10:29:22

alyush
Platinum member
De la: BV
Inregistrat: 2009-10-05

onyca, probabil ca asta era singura solutie...decat sa fi fost un copil cu probleme si sa se chinuie toate viata...
off topic: Referitor la ce spuneau fetele mai sus cu nasterile cu probleme, onyca, tu cu mama ta ca are rh neg...
si mama mea are rh neg si tata rh poz, si lor doctorii le-au spus ca pot face copii cu probleme, dar mama nu a renuntat pt. ca isi dorea mult un copil si iata-ma perfect sanatoasa, nu am absolut nimic, dar mergea lunar la analize si controale (nu erau ca acum, dar ceva tot se facea)
eu am rh pozitiv (Doamne iti multumesc !) si sunt atat de nerabdatoare sa vina si vremea mea, sa ma casatoresc si sa fac un bebe hjarta

Ia-ma de mana si nu-mi da drumul, orice ar fi! - Trupa Firma

Things to do once in a lifetime https://www.youtube.com/watch?v=PUEC2mlQPbE

#72 2012-06-08 13:57:02

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

onyca a scris:

are RH negativ..(imi voi face temele bine privind "istoria" mamei pentru a putea fi pregatita pe viitor sa devin si eu mamica)

nu trebuie decat sa iti faci analiza sangelui sa vezi daca ai si tu sau nu RH negativ (poate il ai pozitiv, daca tatal tau il are asa); si exista un vaccin pentru femeile care au RH negativ si au mai mult de 1 sarcina, pentru a nu fi probleme cu viitoarele sarcini. probabil ca, la vremea aceea, inca nu se inventase/descoperise sau n-au stiu doctorii s-o indrume pe mama ta. nustiu

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-06-08 13:58:30)

#73 2012-06-08 14:34:51

eva_an
Full member
Inregistrat: 2012-01-08

mama are Rh negativ si uite=ma!Am inteles ca singura problema este la primul copil,insa se fac anumite injectii,dc afli ca ai rh-ul negativ,

You came to see the mobscene
I know it isn't your scene
It's better than a sex scene and it's
So fucking obscene, obscene, yeah

#74 2012-06-08 14:46:30

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

jeannie a scris:

onyca a scris:

are RH negativ..(imi voi face temele bine privind "istoria" mamei pentru a putea fi pregatita pe viitor sa devin si eu mamica)

nu trebuie decat sa iti faci analiza sangelui sa vezi daca ai si tu sau nu RH negativ (poate il ai pozitiv, daca tatal tau il are asa); si exista un vaccin pentru femeile care au RH negativ si au mai mult de 1 sarcina, pentru a nu fi probleme cu viitoarele sarcini. probabil ca, la vremea aceea, inca nu se inventase/descoperise sau n-au stiu doctorii s-o indrume pe mama ta. nustiu

exact. e plin de mame cu rh neg care nasc copii absolut sanatosi... cunosc o mama la al 6lea copil cu rh neg, sotul poz (si eu sunt cu rh neg si sotul poz)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#75 2012-06-08 15:24:04

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

sunt multe lucruri pe care nu le inteleg in povestea asta :
- pana la urma sora are discernamant sau nu ? inteleg ca are suficient cat sa aiba o relatie, poate si sa foloseasca mijloace contraceptive; daca nu, asa cum v-ati asumat responsabilitatea avortului, ar trebui sa v-o asumati pe cea a contraceptiei pentru ea, daca ea nu o poate face (sa i se prescrie anticonceptionale, sa-si puna sterilet)
- ea locuieste cu voi, nu are slujba, nu are venit ? in cazul asta problema morala se reduce la una... economica, e foarte urat spus, dar copilul ar fi fost crescut si intretinut de voi (nu stiu in ce masura crescut fiindca nu stiu raspunsul la prima intrebare), ceea ce presupun ca nu va permiteti, deci s-a luat decizia cea mai la indemana
nu sunt o fanatica anti-avort, cine ma cunoaste de pe aici stie ca sunt mai degraba pro-choice, insa a decide pentru altcineva care are un minim discernamant (nu stiu, de asta am intrebat mai sus) e ceva ce nu mi se pare normal de facut
asta fiindca eu cred, ca si katami, ca fiecare gest de felul asta are niste consecinte imposibil de anticipat, care afecteaza multe vieti, si daca fiecare dintre noi poate / stie sa-si asume aceste consecinte, atunci cand decizia e luata de altcineva pentru noi... nu stiu ce se intampla cu consecintele, cine le suporta, a cui e responsabilitatea si, dincolo de aspectele metafizice ale problemei, chiar aici in real life se intra intr-un joc nesfarsit al vinovatiei aruncate de la unul la altul, al pretextelor, al reprosurilor care va vor afecta vietile de acum incolo

#76 2012-06-08 15:51:04

onyca
Sr. member
De la: N-E
Inregistrat: 2007-07-10

locuim impreuna, are un loc de munca (femeie de servici), are 11 clase...are sau nu discernamant - nu am raspuns la asta..e foarte greu de explicat exact situatia in sine.
A fost un copil, este o femeie care nu stie altceva decat casa si servici, nu are prieteni, e mai "inchisa in ea". Nu o vad sa aiba remuscari, sa ii para rau pentru ce a facut, nu stiu daca ea realizeaza gravitatea situatiei, se comporta normal, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, nu ii este rusine sa se afiseze in fata celor care cunosteau problema.
Nu o invinovatesc pe ea, poate caut un raspuns, insa stiu ca eu sunt singura vinovata pentru optiunea aleasa...ca a fost buna sau rea, tind sa cred ca NU am avut eu dreptul sa aleg, acum nu imi dau seama cum de am putut lua o astfel de hotarare.
Daca ar fi avut un bebe sanatos, daca ea ar fi fost o mama buna...si DACA...mereu daca...

vrreau si eu sa fiu miresica big_smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.