homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Exista viata dupa chiuretaj?!-3

#39 2012-06-07 17:46:56

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

Re: Exista viata dupa chiuretaj?!

angel_sweety a scris:

sa scriu sa sa nu scriu ?
dar ma mananca rau lol
deno cati ani avea mama ta cand a fost parasita ?

19 si eu fix...1 zi  lol rusine ei ca nu m-a omorat si mi-a chinuit viata  punish

Ultima oara a fost editat de denorah00 (2012-06-07 17:49:04)

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#40 2012-06-07 17:51:33

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

deno tu compari 19 ani cu 14-16 si pe drumuri fara nici un ajutor ?
eu nu condamn ci doar plang dupa sufletele nevinovate

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

#41 2012-06-07 17:54:56

denorah00
Insomniac member

angel, initiatoarea a spus ca sora ei are 34 de  anisori. si-mi permit sa cred ca una la 19 ani are mai putina minte decat una la 34 fie si ea putin "incuiata" ca sa citez initiatoarea. si nu condamn, doamne fereste, imi plange inima si mie si pt sufletel mic si pt sufletul mare.

#42 2012-06-07 17:55:25

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

onyca: http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/71 - o perspectiva suficient de empatica, poate te ajuta cu ceva

eu tot revin la intrebarea intitiala (care, daca n-as crede si intr-o viata viitoare, mi s-ar parea cel putin sarcastica si ar avea un raspuns de tipul "da, exista viata dupa avort... daca avortul e nereusit"). Dar cum personal cred ca nu suntem doar carne, raspunsul meu e DA, exista viata dupa avort. Dar nu va mai fi niciodata la fel. Copilul ala EXISTA in continuare, legatura sa cu mama nu o rupe nimeni si nimic si, TOCMAI de aceea (ceea ce poate fi mai scarry decat ideea ca "l-am omorat si gata"), daca aceasta legatura nu este "gestionata" corect (in forma ei actuala), "viata" de aici va fi mai complicata, mai dureroasa si mai incarcata de aparente "tragedii fara inteles" decat daca mama se trezeste si face pt sufletelul ala tot ce se mai poate face de aici...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#43 2012-06-07 17:57:07

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

deno azi sunt dusa, sa ma scuzi, am crezut ca e vorba de o pustoaica  buga

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

Publicitate

loading...

#44 2012-06-07 18:03:51

denorah00
Insomniac member

kata, eu cred ca nu mai TREBUIE facut nimic pt sufletel ca era curat si fara de greseala, la fel cum nu sunt condamnati copiii, mai ales sufletel, cu ce-a puut gresi el? este acolo unde merita acum. mama si ceilalti cu constiinta incarcata sa faca pt ei. asta se poate. eu m-am referit ca nu exista viata in sensul ca cei care au constiinta incarcata o vor avea pe veci indiferent ce vor face. e greu sa te simti iertat dupa o fapta grava si atunci cand ti se spune ca esti iertat. poate exista viata pentru ele, dar cum spui tu, nu va mai fi la fel. un fel de e viata da' nu prea.
la bunul Dumnezeu avem iertare toti, indiferent de pacat, pana la urma poti fi ucigas si cu vorba si e acelasi lucru. ideea este sa constientizeze si sa isi ceara iertare Cui trebuie. dar cu aplauzele care le primeste initiatoarea aici pt fapta nu stiu unde ar putea ajunge.

kata, tu ce-ai inteles din intrebare? daca exista viata pt sufletel, sau pt mama? ca eu am inteles ca pentru mama si initiatoare.
daca s-a referit la sufletel, e clar ca da, el e ingeras iubit acum.

Ultima oara a fost editat de denorah00 (2012-06-07 18:05:46)

#45 2012-06-07 18:14:55

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

m-am exprimat cumva gresit... da, si eu cred ca de el are grija Dumnezeu, dar ideea ar fi ca mama ar tb sa-l vada in continuare si sa-l trateze cum ar trata, sa zicem, un prunc mort la nastere (care si ala e fara greseaal si in grija Lui Dumnezeu, dar uite ca mama sa nu va uita, pana la moarte, sa-i duca o lumanare, sa-i faca o rugaciune, o pomenire etc - etc-ul e pt ca eu nu stiu exact ce se face la cei nebotezati, dar un preot o va putea lamuri, daca vrea). Chiar recent am auzit o conferinta despre "parenting" tinuta de Maica Siluana si ea preciza undeva ca un copil avortat trebuie vazut ca membru al familiei, tb sa ne rugam pt el, pt iertarea noastra (deopotriva de catre copil si de caatre Dumnezeu)... nu am retinut exact, dar ideea in mare era ca daca exista suflete plecate dincolo in mod traumatizant, ele "tipa" la cei de aici pana cand li se va "organiza o despartire" crestineasca. Si, chiar si asa, nu vor fi "invizibili".... doar ca, odata ce s-a "facut pace" (din nou, din perspectiva crestina), viata MAMEI de aici va fi mai ok. Ma rog, nu stiu cat de clara am fost, nu am suficiente cunostinte incat sa povestesc pe larg

ei, pt mama era discutia (adica pt sora ei, in cazul de fata), dar eu, cand am citit, asta am... vazut.  grotescul intrebarii, din perspectiva cealalata

Ultima oara a fost editat de katami (2012-06-07 18:16:39)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#46 2012-06-07 18:24:02

denorah00
Insomniac member

da, chiar cu asta sunt de acord si eu. adica asa ar trebui sa fie. dar fiindca eu am inteles din prima ca intrebarea era pt mama, n-am mai zis nimic de copil.

#47 2012-06-07 19:57:13

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

Si pe mine ma uimeste lejeritatea unora dintre noi de a-i judeca pe altii... Intotdeauna e simplu sa arunci cu piatra cand nu esti pus in situatia respectiva. Eu niciodata n-as fi de acord sa pastrez un copil despre care sa stiu ca ar putea avea un handicap sau pe care sa stiu ca nu l-as putea creste asa cum mi s-ar parea mie normal. Si asta din respect pt fiinta aia care nu merita chinuita in niciun fel. Imi repugna sa aud aberatia aia conform careia unde sunt doua guri, mai e loc si de a treia! Un copil nu traieste cu o bucatica de mancare, oameni buni!Eu consider ca trebuie sa te gandesc profund si indelung inainte sa iei decizia de a da nastere unui copil, mi se pare cea mai importanta decizie din viata unui om. Fiecare si le stie pe-ale lui, daca unele dintre voi s-au simtit pregatite sa aiba un copil, ma bucur pt ele. Dar mai exista si femei pt care o sarcina e o greseala. Oricat de urat ar suna chestia asta, e adevarat, un copil poate insemna si o greseala atunci cand nu esti capabil sa-l ingrijesti asa cum ar trebui. Pentru mine e un pacat mai mare sa faci un copil pe premiza unde mananca 2, mai e loc si de al 3 lea, decat sa avortezi... Dar de ce sa evoluam si noi un pic in gandire, hai sa facem toate cate 5 copii ca i-o creste Dumnezeu.

#48 2012-06-07 20:22:30

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

eu cred ca de judecat(daca tot trebuie sa judecam) ar trebui judecate acele persoane(ambele sexe) cand in mod constient nu se protejeaza si recurg la avort dupa avort, in schimbul placerii actului in sine.si exista persoane de acest gen si intr-un procentaj mare. la restul ar trebui sa ne abtinem ca pana la urma aici este o lume virtuala iar adevarata viata si-o stiu cei din spatele userului.sigur ca este usor sa spui ca unde mananca 2 mai are loc unul, dar depinde de posibilitati(familie).cat despre cazul de fata, poate si eu faceam acelasi gest.si vb de initiatoarea topicului, pentru ca din cate am inteles sora acesteia nu prea este apta pentru a decide 100% ce este bine pentru ea si ce nu.nesiguranta unei familii, el da bir cu fugitii, anumite posibilitati ca bebelusul sa se nasca cu malformatii si inclusiv punerea vietii in pericol a mamei, sunt de luat in considerare.
sa nu se inteleaga ca sunt de acord cu avortul, dar in schimb parerea mea este ca factorii externi influenteaza foarte mult in ziua de azi, aducerea pe lume al unui copil.sa nu ai sprijin din partea viitorului tata, familia sa-ti intoarca spatele ca i-ai facut de rusine, vreau sa stiu cum ai putea creste un copil cand nu esti in stare sa-ti asiguri tie painea de pe o zi pe alta.poate nu te gandesti asa mult la tine ca n-ai ce sa mananci, dar obligat te gandesti la copil, la perioada de dupa.si uite cum se ajung la aceste solutii.
si daca tot vine vorba de cele sfinte..Dumnezeu vede.si tot Dumnezeu o sa ne dea dupa sufletul fiecaruia. smile

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#49 2012-06-07 21:53:49

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

joy, cora buga
un vers pt noi dintr-o melodie pe care am ascultat-o azi: "Doctors say i'm the illest, 'cause i'm suffering from realness!" - si cred ca spun cam tot cu asta.

oamenii avorteaza copiii ce prezinta risc de a se naste cu malformatii din egoism! "daca il nasc, va depinde de mine toata viata", "va trebui sa ma dedic lui 100%" etc etc. daaaar tot din egoism ii si pastreaza pe acesti copii. rationamentul e ceva de genul: "voi avea (deci eu, persoana mea, nimeni altcineva) remuscari toata viata poate", "nu voi putea fi linistita stiind ca mi-am avortat copilul" si etc etc.

ce pot sa zic...sunt la etapa in care consider ca nu exista altruism! tot ce facem e pt noi! sa ai un copil e o dovada de egoism! eu ma ingrozesc gandindu-ma cum vom fi peste cativa ani. ne denaturam pe zi ce trece. cum sa aduc un copil pe lumea asta? sanatos tun sa-l nasc si tot va suferi...ca asta e viata. e egoism pur sa aduc pe lume un copil stiind asta! da' na, noi vrem sa avem niste fiinte micute si dragalase care sa depinda de noi 100% - e tare frumos sentimentul ca faci ceva, simti ca esti important - asta e ideea: tu te simti important, faci ceva pt tine!

copiii cu handicap: stiti cum e cu ei? ii nasti si ii dai naiba intr-un centru de plasament. la 18 ani sunt dati naiba si de acolo. problema e ca nu au ce le trebuie pt a infrunta viata. si ii vezi, peste ani, tu ca ingrijitor la centru de plasament, intr-o gara sufland intr-o punga. si ti se rupe sufletul (din nou, din egoism, te gandesti "pt ce m-am chinuit atatia ani sa-l ingrijesc" - replica auzita cu urechile mele, deci sa nu sariti sa ma contraziceti ca o faceti fix degeaba) si...cam atat. te gandesti ca probabil va sfarsi mort prin vreun sant, eventual si dupa ce s-a luat de cineva/a dat in cap/violat etc. suna bine, nu?

sau hai sa dam dracu ce zic medicii si sa ne incapatanam sa aducem pe lume un copil. ca si daca va avea malformatii il vom iubi, ca e al nostru. aham, fix asa se intampla mereu ati vrea sa credeti. gresit! familie instarita, copil pe drum, risc de a se naste cu retard mental. "nu nu, eu il pastrez (ce urat suna...parca vorbesti de un obiect) ca e al meu si-l voi iubi oricum" (desigur, tu sperand ca totusi gresesc medicii si va fi sanatos). ei, ce sa vezi, teapa! medicii au nimerit-o. si creste copilul, iar tu, om renumit, instarit bla bla, constati ca esti privit cam aiurea de cei din jur (deh, ce sa faci, mentalitate "sanatoasa" de "om") din cauza defectului copilului. si ce faci? il dai la o scoala normala cand el, la varsta de 16 ani, are IQ-ul 30! da' nu-ti poti permite sa-l duci la o scoala speciala (desi ai bani cacalau) ca e naspa sa le zici oamenilor ca plodu' nu e la liceu' de fite X, ci la scoala pt copii cu nevoie speciale.

bai, ce bine e sa poti spune ce gandesti! chiar daca stii ca urmeaza o avalansa de replici (care nu-ti vor folosi la nimic pt ca, desi ai doar 20 de ani - ma astept s-o aud p-asta, ca-s mica si nu stiu ce-i cu viata de fapt - tu stii ca e nevoie de muuuult mai mult decat niste replici pline de subiectivism din partea mamelor ca sa schimbi felul de gandire pe care il ai).

bebe V., soarele si luna

#50 2012-06-07 22:31:46

Violete.Purpurii
Diamond member
Inregistrat: 2010-07-29

denorah00 a scris:

n-am judecat pe nimeni, fata a cerut un raspuns si eu i l-am dat sub forma de explicatie a ce cred eu, ca ar fi culmea sa spun ce cred altii ca nu stiu si nu ma intereseaza. NU exista viata dupa chiuretaj.
cat despre faptul ca"m-am luat de nu stiu cine" te poti uita mai sus sa vezi ca eu am scris inaintea ta si tu ai facut referire la cele scrise de mine.
din vorbele tale se poate vedea lejer ce fel de experienta ai tu, desi nu e treaba mea.
compasiune pt ucigasi n-am avut si n-o sa am niciodata desi nu-i judec si stiu ca exista iertare pt orice.
si ca sa-ti mai spun ceva ce cu siguranta nu stii : "Isus a zis: pentru ce ma numesti BUN? nimeni nu este bun, decat Dumnezeu Tatal."

serios ? de unde stii tu, atat timp cat n-ai facut unul ?
inca sunt aici. n-am innebunit si nici n-am murit.

#51 2012-06-07 22:34:38

denorah00
Insomniac member

si eu am 23 de ani si daca mama gandea ca voi, nu eram azi pe lume.
beethowen a avut un mare handicap, a avut un tata alcoolic, a fost maltratat si n-a avut situatie materiala deloc. cat de mult pierdeam noi daca era avortat!
sunt actori cu sindrom down, cu autism, cu handicapuri majore si noi oamenii "normali" nu le-ajungem nici la glezne pt cat de normali suntem si cat de handicapati sunt ei.
dar revenind la subiectul topicului. unde a spus initiatoarea ca copilul avea un handicap? la 17 saptamani se vede daca are sau nu si daca ar fi avut, ea ar fi scris. dar a scris ca nu. deci copilul handicap nu avea, mama are o varsta respectabila 34 de ani te fac demni sa poti creste un copil si financiar si mental.
veniti cu exemple penibile ca s-o faceti sa creada ca e bine ce-a facut. dar exemplele sunt extreme care n-au de-a face cu situatia ei. femeia e normala si are o situatie normala. n0are de-a face cu copii aruncati prin santuri si situatii materiale perfecte si alte lucruri pe care le invocati.
care dintre noi am avut situatia materiala perfecta? sau am studiat la nu stiu ce fite de scoli? sau mamele noastre ne-au tinut din egoism? tind sa cred ca niciuna. si vreau sa cred ca toti am venit pe lume din iubire. iubire care ma gandesc ca s-a consumat si intre cei 2 de vreme ce au avut o relatie din care-a rezultat un prunc.
copilul nu era nici malformat nici intr-o familie dezorganizata, ce motiv a avut sa-l avorteze? ca tatal nu l-a vrut? e singurul motiv pe care-l vad.
eii daca si mamele voastre gandeau ca voi, nu mai erati voi aici cu gandurile astea stralucite.

violete, sunt departe de-a fi o criminala de-aia n-am facut unul cu toate ca eram eu pe punctul de-a muri. am vazut multe femei care au facut unul si sunt neoameni. ii fi tu mai speciala.

Ultima oara a fost editat de denorah00 (2012-06-07 22:36:40)

#52 2012-06-07 22:43:27

Violete.Purpurii
Diamond member

nu te simti in stare, nu-l faci...
am simtit ca pot s-o fac si am facut-o; probabil daca n-o faceam deveneam un nimeni azi... depinde de cum privesti situtia.

eu vad destul de bine, onyca spune ca sora ei are un fel de handicap mintal si ei o au in grija, chiar daca nu pare... nu cred ca putea creste un copil in situatia ei...iar familia onycai ar fi fost nevoita sa mai creasca un copil... pe langa asta, sora ei ar di riscat sa aiba probleme si mai grave pe parcursul dezvoltarii sarcinii. spune exact ca e operata de mica la cap, poate nu stiti, dar aceste operatii dezvolta foarte mari complicatii...mai ales in cazul unei sarcini...

denorah, iti apreciez curajul, dar il voi stima atunci cand vei veni si ne vei spune ca ai nascut, esti bine si ca pruncul tau e perfect sanatos.

#53 2012-06-07 22:45:54

Gizeh
Banat
De la: Sufletul Marii.Din Adancuri
Inregistrat: 2011-04-01

sunt situatii in viata cand te lovesti de tot felul de lucruri.dupa parerea mea,daca nu e pregatita sa aiba un copil sa faca intrerupere de sarcina.nu e nici prima si nici ultima.sunt atatea femei care nasc copii si ii omora.ce credeti mai grav?sa dati nastere copiiilor si sa ii abandonati sau sa ii nasteti si sa ii omorati dupa? orfelinatele sunt pline de copii fara parinti...mai bine sa faca intrerupere de sarcina din timp decat doamne fereste sa se ajunga la altele,poate mai grave.nimeni nu are dreptul sa arunce cu noroi in nimeni si nici sa judece.totusi tind sa cred ca nici pentru sora initiatoarei nu a fost o decizie deloc usoara,dar fiecare are cate un destin si ce e dat sa se intample aia se intampla!

Ne dorim si noi bebic

#54 2012-06-07 22:51:01

denorah00
Insomniac member

daca mor, asta e, toti murim lol mai bine mor dintr-o nascare decat calcata de-o masina de ex. dar nu va fi cazul, cu ajutorul medicilor in ziua de azi poti duce multe. fara ei, poate n-as fi reusit nici eu, nu ma bat cu pumnul in piept. si inca exista posibilitatea ca bebele sa se opreasca in evolutie oricand dar iau situatia ca atare.
si daca va fi bolnav, ce? si eu am 1000 de boli, nu ti le enumar ca te sperii lol da pt asta ce sa zic, fac si eu o facultate ca tot omu, m-a luat si pe mine cineva, n-am ramas a nimanui, nu prea-mi lipseste mare lucru decat sanatate smile da' pt asta sunt pe lume si n-a renuntat nimeni la mine. de-asta ma intriga pe mine ca nu li se da o sansa. pot ajunge cineva. nu sunt nici indoctrinata nici bisericoasa, chiar deloc. poate am putin mai multa cultura generala si de-asta-mi vorbeste gura daca tot o am smile

#55 2012-06-07 22:53:15

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

un singur lucru am de intrebat
care e explicatia fiziologica pt faptul ca daca o femeie e violata si simte repulsie, nu ramane insarcinata?
nu pot sa cred ca toate femeile care au ramas insarcinate in urma unui viol au simtit de fapt placere si nu vor sa recunoasca hmm

Sa nu te astepti sa te salut!

#56 2012-06-07 22:55:56

Gizeh
Banat
De la: Sufletul Marii.Din Adancuri
Inregistrat: 2011-04-01

deci impertinenta unora care sunt incapatanati si ii judeca pe ceilalti chiar ma scoate din sarite !

onyca,nu ai de ce sa te simti vinovata si punct.voi stiti cel mai bine care este situatia surorii tale si doar voi o puteti ajuta cel mai bine kram nu am nici un drept sa te judec.iti respect decizia pe care ai luat-o impreuna cu familia ta.

revenind: denorahOO, esti multumita stiind ca poate copilul se va naste handicapat?

Ne dorim si noi bebic

#57 2012-06-07 22:56:09

Violete.Purpurii
Diamond member

stai asa, ca o luam pe aratura! nu e nimeni perfect sanatos in ziua de azi... dar fa diferenta! vorbeam de boli mintale. acestea nu te lasa tot timpul sa faci distinctia dintre bine si rau, dreptate si nedreptate.... nu te lasa sa judeci corect si coerent...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.