homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Merita sa il iert?-2

#20 2012-08-03 22:50:55

Mentirosa
New member
Inregistrat: 2012-07-29

Re: Merita sa il iert?

Asta nu-nseamna ca trebuie sa accepti niste mizerii, consolandu-te cu ideea ca nu exista barbat perfect. wink

#21 2012-08-04 00:46:46

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Barbatul perfect e una. Barbatul cu educatie de acasa e altceva. smile  Tipul care mi-a facut mie ceva asemanator cazului ei, cum am povestit mai sus, avea un tata pe masura: client fidel la bordelul cartierului, imaginea femeii in societate foarte bine definita spre extrema proasta/umilitoare, si asa mai departe. In functie de ce educatie primesti, ai toate sansele sa te formezi intr-un mod potrivit acesteia. Barbatii care sunt educati sa respecte o femeie nu vor face niciodata asa ceva, pentru simplul fapt ca e o lipsa de respect. Lasam la o parte faptul ca se cheama inselat, lasam la o parte ca e joaca de-a relatia, lasam la o parte ca te joci cu increderea cuiva... inainte de orice altceva, e o lipsa de respect fata de persoana de langa tine, iar respectul oricum este ceva ce trebuie sa avem cu toata lumea, cu atat mai mult trebuie sa avem fata de partener. smile  Nici femeie perfecta nu exista, dar am un feeling ca al meu nu ar tolera ca eu sa fac asta. Nici al myei nu cred ca ar fi tolerat ca ea sa faca asta. Nici tu, Acid (in caz ca esti tip; eu una am presupus ca esti) , nu cred ca ai tolera sa ti se faca asa ceva. Nu cere de la altii ceea ce tu nu poti oferi. Cine e in stare sa se tina de principiul asta si da peste o persoana cu cei 7 ani de acasa are premisele perfecte unei relatii de calitate. Barbatii, in general, insa, au linii foarte vagi care traseaza egalitatea asta "ce imi permit eu isi poate permite si ea".

#22 2012-08-04 02:46:05

AciDulaSs
Banat
Inregistrat: 2008-10-16

Deci eu nu pledezi pentru prietenul ei ca nu e vinovat ... asta e clar ca e vinovat pentru ce a facut ... ca nu a recunoscut relatia cu my_aa ... dar eu nu il consider atat de vinovat incat sa termine relatia cu my_aa din moment ce si`a cerut scuze si a spus ca nu o sa se mai intalneasca cu tipa respectiva + de asta i`a spus ei ca nu a avut relatii sexuale cu tipa respectiva ... asa ca nu a recunoscut relatia cu my_aa nu e un capat de tara zic eu ... el poate a rupt relatia de mult cu tipa respectiva si si`a propus sa continuie relatia cu my_aa ... poate ca incidentul asta o sa le intareasca relatia cine stie ... poate o sa fie un sfant tot restul vietii ... poate nu o s`o mai minta ... poate o sa ii creasca si aripi si un cerc deasupra capului smile ... poate daca nu afla my_aa despre "mica" lui minciuna relatia mergea mult mai bine si se dedica relatiei cu my_aa ... in final cum zicea si Dr.House "everybody lies" ... eu zic ca la un moment dat toata lumea inseala (ramane de vazut cum )

Mentirosa ce mizerii ? nu dar o sa te consolezi cu ideea ca o sa fii singura in cautarea barbatului perfect ? daca esti suficient de matur/a ai sa vezi cand o sa ai o relatie de durata ca perfectiunea nu exista si tot timpul o sa fie discutii si divergente si diferente de opinie intr`o relatie ... si chiar secrete tinute de un partener fata de altul.

Mie personal mi se parea mai dramatic daca intretinea relatii sexuale si chiar daca recunostea atunci fara nicio indoiala trebuie sa te desparti de el ... dar asa eu zic ca nu a gresit foarte mult ci trebuie mai multa comunicare ...

OMV ba da eu daca as avea o relatie de 1 an si as prinde`o ca doar vorbeste cu altu` ... i`as permite DAR DOAR SA VORBEASCA si sa joace tenis ... de ce nu ? daca esti intr`o relatie nu mai poti interactiona si cu restul persoanelor mai ales de sex opus ? sau cum ?

PS: stau la ora 2:46 si scriu pe forum ... rau am ajuns sad .... big_smile smile

Ultima oara a fost editat de AciDulaSs (2012-08-04 02:50:47)

#23 2012-08-04 09:26:54

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Nu, nu... hai sa luam fix situatia ei: tu ai prietena si ea nu prea mai stie daca vrea relatia cu tine, tie nu iti spune, dar in timpul asta cauta sa-si mute cuibul. smile Si serios acum... daca actualul meu ar face chestia asta si mi-ar zice pe cuvantul lui ca nu a f*tut-o pe aia, i-as zice sa ii spuna povestea asta lu' ma-sa sau oricui altcuiva l-ar crede. In momentul in care cineva te ia de prost, nu cred ca iti mai permiti sa speri ca poate fi si sincer la un moment dat.  Poate devine sfant, poate se corecteaza... merge si reverse-ul: poate vede ca merge o data si de acum va face intr-o veselie. Oamenii arareori fac ceea ce se cheama greseli. Mare parte din aceste "greseli" sunt pur si simplu alegeri pe care le regreta (de regula regreta ca i-ai prins, nu ca au facut). Merita sa ii dai o a doua sansa unui om care e in toate facultatile mintale si pur si simplu a facut o alegere, dupa care plange like a baby ca vai, vai, fu o greseala, de parca ai fi ma-sa si ai fi obligata sa il ierti?

Ultima oara a fost editat de OmniaVincitAmor (2012-08-04 09:28:20)

#24 2012-08-04 11:51:44

dudu.f
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2011-09-01

Se practica trecerea dintr-un cuib in altu pentru ca e naspa sa nu ai nimic.Multi se multumesc cu "Mai bine pe asta asa cum e decat nimic pentru ca orice e mai bun cu nimic" si stau atarnati in relatie chiar daca nu au nici un castig.

“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” - Gandhi

Publicitate

loading...

#25 2012-08-04 16:22:04

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Mai nou mi-a recunoscut ca si-a inchis contul de facebook pentru ca ii era rusine cu ce a facut, si nu vroia sa ii lase tipa respectiva vreun comentariu, sa il intrebe ce i-a adus din excursie si sa vad eu si pentru ca a vrut sa intrerupa orice legatura cu ea, dar eu i-am gasit alte 2 mesaje in telefon, unul in care ii ura la multi ani de ziua ei, si altul in care o intreba ce mai face, care mai e viata ei. Deci probabil ca vroia sa isi lase intr-un fel o portita deschisa. Tia respectiva am vazut ca i-a dat like-uri doar la pozele in care e cu mine si la statusul ca e intr-o relatie, asta dupa ce si-a deschis din nou contul in primavara. Probabil s-o fi gandit ca stiu ca a vb cu ea si sa nu cred ca a avut ceva cu el, sau ca a incercat sa se bage in relatia mea, desi vinovatul este el, ea pana la urma nu ma cunostea si nu avea nici o datorie fata de mine. Sau e posibil sa fi vrut sa ii arate lui ca nu a deranjat-o situatia si ca nu ii pasa...
Si el probabil nu vroia sa se afle ce facuse
Ne-am certat toata noaptea pe tema asta, din nou, nu stiu cum sa fac sa nu mai deschid subiectul si sa reusesc sa trec peste.
I-am spus ca a dat dovada ca nu dadea 2 bani pe mine, ca nu ma respecta la vremea aia deloc, iar el spune ca e mai important, faptul ca atunci a gresit si acum s-a schimbat situatia, ca ar trebuii sa fie mai important prezentul decat trecutul.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#26 2012-08-04 18:08:50

dudu.f
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2011-09-01

Eu am o "teorie" proprie care se numeste teoria celor 3 punctie care spune cam asa :
Prin 3 puncte pot sa treaca o infinitate de linii.
Sigur nu iti spune nimic.Punctele sunt evenimente si liniile sunt "povestile" care unesc punctele.

Tu ai descoperit punctele si el iti traseaza liniile(povestioarele) care unesc punctele.
Poate si-a inchis contul de fb ca nu mai facea fata cu tipa ca devenise prea inistenta, sau poate ca l-a inchis pentru ca statea prea mult pe contul de FB pe zi si pierdea timpul, sau poate...Pot fi atatea linii care unesc cele 3 puncte.

Intrebarea mea este: Ce garantie ai tu ca el nu minte?El poate sa iti spun absolut, dar ABSOLUT orice il scapa pe el de vina.
Nu vreau sa te paranoitizez sau sa fiu eu ala negativistul, dar tu stii cel mai bine daca este de incredere si nu minte.

Daca e sincer merita iertarea, daca nu, nu merita pt ca in mod sigur o sa repete greseala cu buna vointa, in caz de este o greseala si nu un mod de  viata.

“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” - Gandhi

#27 2012-08-04 19:18:22

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Then again, mai e intrebarea... de cine ii era rusine? De tine sa nu vezi vreun mesaj de la aia sau de aia in caz ca vedea pozele cu voi?

Si ca un mic gand pe tema asta... partenerii care au facut ceva vor spune intotdeauna ca nu conteaza trecutul, ci prezentul, ca sa te faca pe tine sa te simti ca un idiot incapabil sa treaca peste o opreliste, caz in care ai incepe sa crezi ca problema e la tine si ti-ar fi mult mai usor sa ii ierti pe ei.

Ultima oara a fost editat de OmniaVincitAmor (2012-08-04 19:23:03)

#28 2012-08-04 19:28:53

my_aa
Insomniac member

Fata aia a vazut cu siguranta pozele cu noi, probabil i-a fost frica sa nu lase vreun comentariu si sa vad eu sa ma prind de ceva, sau s-o fi simtit aiurea ca s-a prins ea ca a mintit-o ca nu are prietena si de fapt el a fost cu alta smileD fiind eu) in excursie.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#29 2012-08-04 19:43:13

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Bai, ce pot sa spun... nici vina ei nu prea ar fi. El e the mastermind. Decizia pana la urma tot tu o iei, dar gandeste-te daca vei putea vreodata sa il ierti si sa uiti de tot. O relatie pusa sub umbra certurilor repetate pe aceeasi tema nu cred ca e un lucru pe care sa vi-l doriti, deci tu stii cel mai bine in ce masura esti dispusa sa il ierti.

#30 2012-08-05 00:16:45

my_aa
Insomniac member

Clar, vina ii apartine lui, nu ei si poate intr-o oarecare masura mie, pentru ca la vremea aceea eram mai rece, dar daca avea indoieli in ceea ce ma privea putea sa-mi spuna. Si eu am avut de multe ori indoieli in privinta relatiei noastre, am avut ganduri de despartire de multe ori, dar tot eu am hotarat ca trebuie sa fac ceva ca sa mearga lucrurile bine si am avut senzatia uneori ca trag efectiv de relatia asta ca sa mearga, iar el nu face nici un efort. El nu este o persoana prea comunicativa in general, foarte greu spune ce are pe suflet, e mereu cu garda sus, parca s-ar teme sa spuna ce isi doreste, e foarte defensiv, isi gaseste mereu scuze, motive pentru ceea ce face, fara sa incerce sa repare ceva. Iar acum am vazut ca nu vrea sa ma piarda. Chiar mi-a aratat asta.
In ultimul timp lucrurile au mers bine intre noi, iar ceea ce am povestit eu se intampla cu 7 luni in urma.
I-am spus ca l-am inteles fara sa fac prea mult tam-tam cand am aflat ca mai era cu cineva cand m-a cunoscut, iar dupa cateva luni de la intamplarea cu pricina el deja se vedea cu donsoara asta. L-am intrebat cum pot sa stiu ca peste alte cateva luni nu va intalnii pe altcineva si va fi iar in dubii in ceea ce ma priveste, ce siguranta as putea sa am ca nu se va intampla asta, iar el mi-a jurat ca nu se va mai repeta, ca sentimentele lui s-au schimbat mult de atunci, ca nu s-a mai vazut cu nimeni, cam aceeasi placa pe care a pus-o cand i-am spus ca stiu ca mai avea pe cineva cand m-a cunoscut, atunci mi-a zis la fel ca si-a dat seama ca a gresit, ca nu trebuia sa faca ce a facut, ca nu se va mai repeta, ca pot avea incredere in el.... etc....
Si parerea despre el mi-am schimbat-o si eu...

Acum m-am hotarat sa imi vad mai mult de viata mea, sa nu mai tin "cu dintii" de relatia asta, si sa vad in timp cum vor evolua lucrurile...

#31 2012-08-05 09:32:37

Mentirosa
New member

Ce rost mai are sa ramai intr-o relatie in care nu mai dai 2 bani, nu mai lupti pentru nimic, nu mai "tii cu dintii'' de ea?

#32 2012-08-05 15:46:58

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Daca ajungi sa tragi cu dintii de o relatie, ceva e gresit. smile Nu poti forta ceva intr-o relatie. Dragoste cu sila nu se poate. Degeaba "tragi cu dintii" de persoana iubita si de relatie in sine. Relatiile reusite si in care persoanele se potrivesc merg de la sine, fara sa tragi de ele. smile

#33 2012-08-05 16:29:58

Mentirosa
New member

Sigur ca da, insa nu la asta m-am referit.

Nu-nteleg de ce ar ramane cineva intr-o relatie in care i-a pierit entuziasmul si respectiv increderea in partener. Nu tocmai asta se cheama tras de relatie?

Multe femei ajung sa ramana in relatii care nu le satisfac dorintele, relatii care nu le convin, din cauza fricii de-a ramane singure sau pentru ca is constiente ca nu pot gasi altceva mai bun. De parca singuratatea ar fi, in cazul asta, ceva daunator.

#34 2012-08-05 16:34:38

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Pai ea a si zis ca vrea sa vada in ce directie merg lucrurile. Decat sa puna punct asa, direct, si poate sa se intrebe mai tarziu "oare el s-ar fi schimbat", decat sa il ierte orbeste si mai tarziu poate sa ii para foarte rau (niciuna dintre aceste 2 optiuni nu suna grozav), e mai ok sa lasi lucrurile sa mearga de la sine si sa vezi spre care alegere te duc.

#35 2012-08-05 16:48:58

Mentirosa
New member

Daca nu ai curajul de a-ti asuma o decizie si, implicit, urmarile ei, mereu te vei intreba "oare ce-ar fi fost daca...?''. (un tu general)

#36 2012-08-05 16:51:13

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Sunt perfect de acord, dar decat sa iti dai palme pentru o decizie luata prea in graba, mai bine lasi lucrurile sa isi urmeze cursul.

#37 2012-08-09 04:22:29

dumpster
New member
Inregistrat: 2012-05-06

Am citit ce ai scris.. Simt un deja-vu. Am vazut asta..in multe relatii. Juraminte, destainuiri.. Si repetarea greselilor.
Fara sa-mi derog titlul de psiholog sau atotstiutor pot spune sigur ca isi va repeta greselile.
Deja are multe scapari la activ, si oarecum, strict din spusele lui relatate de tine, are creat un scenariu.
Cand il nemultumeste ceva, da pe dinafara. E posibil sa fie un mincinos ipocrit si nemernic si sa-ti jure acum lucruri in care nu crede doar ca sa te tina langa el, sau e posibil sa fie doar convins ca va putea face fata eventualelor tentatii pe viitor si sa promita acum..
El nu s-a schimbat. Oamenii de felul acesta se schimba greu, si pe perioade scurte, zicala cu pielea si naravul se aplica la oameni mai bine ca la animale. Oare asta iti doresti, sa stai cu frica ca la orice derapaj al relatiei el e cu altcineva in tatonari, gata sa te dea la o parte?
Desigur, el nu insala, DF sa fi inselat dar gandeste-te ..daca un om este cu tine si cumpara suveniruri altei persoane, daca inchide un cont de facebook ca e prea las ca sa dea explicatii de ce o face? Daca era ceva neserios intre ei ii trantea un block+ delete iar mai apoi nu mai cauta portite, nu? Oare sa fi fost atat de nevinovata relatia lor? Daca cumva tipa i-a dat cu flit si el a ramas cu tine pt ca ea n-a suportat sa fie luata de proasta, daca o mai fi fost si o alta persoana la mijloc..? Vezi, sunt intrebari pe care ti le pui, ti le-ai pus sau ti le vei pune..
De ce s-a gasit el acum sa faca aceasta marturisire, ca de constinta nu-l banui prea mult.
Da, oamenii se pot schimba dar doar cu motive bine intemeiate, el ce motiv ar avea ?
Esti intr-o situatie in care astepti inevitabilul.. Faptul ca te certi des cu el arata ca nu l-ai iertat inca si ca probabil nici n-ai sa poti prea curand. Increderea in el este praf, de acum , dupa ce iti va trece starea asta vor fi multe momente in care te vei intreba ce , cum ..
Tu stii daca poti trai cu neincrederea in el, pentru ca sa mai ai incredere in urmatorele luni cel putin in el ar insemna sa-ti injectezi sufletul cu heroina.
Nimeni de aici nu poate stii mai bine decat tine ce sa faci ..noi doar putem sa-ti aratam scenarii si sa-ti oferim pareri, tu trebuie sa accepti evidenta si sa ai puterea ce ne lipseste deseori: de a face ce e necesar pentru tine..
Apropo, la tine pe profil am gasit o semnatura interesanta in care cu siguranta te-ai regasit la un moment dat:
"Alege exceptionalul, nu banalul de zi cu zi pentru ca meriti totul!". Acum..ce consideri ca mai meriti?

Ultima oara a fost editat de dumpster (2012-08-09 04:24:29)

#38 2012-08-11 03:41:02

my_aa
Insomniac member

Vreau in primul rand sa va multumesc tuturor pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat.

dumpster, ma intrebi ce l-a facut acum sa imi marturiseasca... Eram la plimbare intr-o seara si ne-am intalnit cu tipa respectiva, iar eu am recunoscut-o, pentru ca dupa ce ne-am intors din excursie am cautat-o pe facebook, pentru ca el o avea trecuta in telefon cu numele complet si am vazut cine era. El a salutat-o politicos, a intrebat-o ce mai face, ea i-a raspuns, dar nu a incercat sa faca conversatie cu el, sa il intrebe la randul ei ce mai face, sau ceva de genul si am mers mai departe. Eu am inceput sa il iau peste picior, sa il intreb daca nu e ea cea cu care isi trimitea mesaje cand a fost plecat cu mine in vacanta si el mi-a spus ca ea e si mi-a spus despre ce a fost vorba, asta in conditiile in care initial nu mi-a recunoscut nimic.

Mi-a spus ca a recunoscut despre ce a fost vorba ca sa incheiem odata subiectul asta si pentru ca a vrut sa fie sincer. Mi-a spus ca de la intamplarea aceea nu a mai avut treaba cu nici o fata, si intr-adevar nu l-am mai prins cu nimic suspect, desi neintelegeri au mai fost... Acum imi spune destul de des ca vrea sa ne casatorim, face planuri pentru amandoi, spune ca si-a dat seama ca pe mine ma vrea de atunci si ca nu o sa mai faca nici o gresala care sa ne strice relatia...

Eu am trecut relativ usor peste, si acum nu ne mai certam pe tema asta, pentru ca am inteles ca fiecare este raspunzator pentru ceea ce face, iar ceea ce a facut el spune multe despre ce fel de om este si nu trebuie sa iau intamplarea asta ca pe un afront personal, atata timp cat eu nu am gresit cu nimic, ci el a fost cel care a gresit. I-am spus si lui asta si i-am spus ca pe viitor, daca va dovedi ca nu s-a schimbat, nu voi mai trece peste asa ceva, pentru ca nu-mi doresc un astfel de om langa mine. Totodata i-am dat sansa sa-mi arate ca poate fi si altfel, fiind constienta de gravitatea faptelor sale, asta daca intr-adevar poate, iar daca nu, inseamna ca nu e potrivit pentru mine.

Ma bucur ca sunt impacata cu ce am facut, ca nu ii port resentimente si deocamdata lucrurile merg bine intre noi si sper sa fie si pe viitor la fel, daca va fi...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.