Intrebari si raspunsuri pt viitoarele mamici-42-71
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Re: Intrebari si raspunsuri pt viitoarele mamici-42
tya bine, multumesc. voi cum sunteti? da, intr-o luna a ajuns sa se ridice si in fundulet si in picioare . totul dupa un an.
deno, nu sustin deloc ca se poate acorda atentie in mod egal si nici ca e roz cu 2 copii - am admis chiar ca nu as face fata nici cu un copil si o sarcina. ce observ eu insa, e ca nu esti dispusa sa faci nici un compromis in ceea ce-l priveste pe y. din cate am auzit de la alte mamici, bb1 e cel care cam are de suferit atunci cand vine bb2. nu e o situatie fericita, insa ma surprinde ca tu si happy alegeti putin pe dos. dupa parerea mea, bb2 are o nevoie reala de caldura mamei lui, pe cand pt bb1 poate fi un moft ca vrea sa iasa afara in clipa x. cum vad eu lucrurile, e ca intr-adevar, nu-i poti oferi lui bb2 tot ce a avut bb1, insa nici nu poate veni bb2 fara ca bb1 sa nu piarda ceva. ori mi se pare ca tu tocmai asta incerci, sa nu simta y nici o diferenta cand va veni i pe lume, lucru care nu mi se pare posibil. recunosc ca vorbesc doar vorbe; pana nu sunt in situatia ta, nu o pot aprecia corect. de ce nu manancati deodata? eu mananc numai cand doarme baiatul si cand vine sotul acasa, pt ca nu sunt dispusa sa mananc aceeasi mancare ca el (sanatoasa, fara sare, etc.). dar daca nu e o problema ca vad copiii ce mancati si le puteti da si lor din mancarea voastra, de ce sa nu mancati deodata? e drept ca masa nu e la fel de tihnita ca atunci cand nu ai o gura in plus de hranit, dar tot e ceva decat deloc. stiu cum e cu alergatul dupa copil sa-l imbraci, ne confruntam cu aceeasi problema . pleaca in 4 labe cu un crac pus si unul nu, isi scoate sosetele si botoseii pe care cu greu l-a convins sa stea sa
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
Anca, da, recunosc ca as vrea ca Y sa nu sufere deloc si mai ales sa o accepte si sa fie fericit. Sincer, mai frica decat de faptul ca va suferi el, nu imi este de nimic. Asa simt acum, cand inca nu o am in brate pe cea mica, il iubesc pe el mai presus de orice. Si mai recunosc ca de multe ori zic si gandesc ca Oricati copii as avea, el ramane copilul meu de suflet. Cu siguranta este gresit, si cu siguranta ii voi iubi exact cu aceeasi intensitate, dar pana nu o am... Inima mea este in totalitate a lui acum, si probabil de asta simt asa. Am auzit numai povesti cu "a venit cel mic si l-am dat pe cel mare la o parte, cel mic e universul meu acum pentru ca e... mai mic" incat simt ca nimeni si nimic nu vreau sa ii ia ceva din ce are Yannick. Intr-o zi, dupa ce am ramas insarcinata cineva i-a spus lui Y care se alinta pe langa mine: "bucura-te acum, ca vine sora-ta si iti cad stelele". Am crezut ca iau foc, nimic nu m-a durut mai tare decat sa ma gandesc ca ar putea fi adevarat
Cu mancatul.. E imposibil sa mancam impreuna din mai multe motive: 1. Y nu sta la masa sa manance 2. El nu mananca de bunavoie, trebuie sa ii bag mancarea in gura pacalit in diverse ipostaze 3. Daca mananc cu el in brate, isi baga mainile in farfurie, darama tot de pe masa, isi baga lui in gura apoi scoate si imi da mie si mi s-a dus pofta de mancare 4. La el, masa este pentru plimbat masinute. Orice este pe masa trebuie aruncat jos, sa isi poata plimba el masinutele 5. Rareori reusesc sa il fac sa stea PE masa, la desene si intre timp sa-i bag eu in gura. Dar nu pot avea grija si de el sa nu cada, si sa-mi bag si mie in gura. 5. Nu pot manca pana nu il vad pe el satul. Si daca el nu mananca, de stres, nu pot sa mananc nici eu, si raman nemancata pana la masa urmatoare, sau pana ma ia tremuratul.
Cam asa...
Viata mea, desprinsa din povesti
- elena.plahatca
- Addicted member
- De la: iasi
- Inregistrat: 2011-01-06
Oricum cred ca e imposibil sa-i ferim pe copiii mai mari total de lucrurule care i-ar face gelosi...daca ar sti ca de fapt ei sunt cei privilegiati, adica lor le-am acordat toooata atentia in bebelusie iar bebe 2 va primi doar jumatate .
Deno, legat de ce ai zis inainte, eu ma uit la Iustin si nu imi dau seama cum o sa pot iubi la fel de tare un alt copil, cum m-as putea bucura la nastere mai mult decat m-am bucurat la el...iar mamicile cu 2 copii sustin cu totul altceva. Probabil va veni dragostea treptat si pt bebe2.
Ultima oara a fost editat de elena.plahatca (2014-10-26 23:30:14)
- denorah00
- Insomniac member
De acord cu tine elena. Cam asta e esenta, si mie mi-e frica de inevitabil de fapt..
Am o prietena cu 2 copii, baiat mai mare si fetita mai mica cu diferenta de varsta exact ca intre ai mei. Imi povestea ca baiatul nu a fost gelos nicio clipa, a acceptat-o f bine, ba chiar a inceput sa fie extrem de dragastos cu mama lui careia ii spune de sute de ori pe zi "te iubesc" DAR, un mare dar... Este total opusul lui Yannick. Genul de copil care unde-l pui acolo sta, care mananca si doarme singur, in camera si patul lui, vorbea in propozitii cand a venit sora lui. Yannick e fix pe dos.
Asa ma uit si eu la el, elena.. Ca la Dumnezeu.
Ultima oara a fost editat de denorah00 (2014-10-26 23:33:45)
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Eu nu mai insist pe subiect, fiecare le stie pe ale luu si isi cunoasre copilul deci stie cum sa procedeze mai bine ptr familia lui. Mi se pare ca ducem la extrem parerile, de la nu stiu daca voi reusi sa alaptez, sau bebe mic poate sta si cu tati sau alt membrual fam la a-l priva de caldura bratelor mamei e diferenta
- denorah00
- Insomniac member
Asa e happy,-au inteles total pe dos In fine, inchei si eu, ca s-a dat in altceva.
Happy, alta intrebare. O s-o duceti pe Sara la spital, cat vei fi internata?
- timean86
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-27
Mno... deci eu sunt exact pe dos. 1. nu-mi doresc bb2 ( inca ) 2. daca o sa am bb2 o sa fac tot posibilul sa-l alaptez exclusiv, asa cum am facut si cu A., o sa-l port non-stop in wrap, chiar de la inceput, daca o sa vrea sa doarma in patut bine, daca nu, il pun cu noi, de la inceput. La noi chestiile astea au ajutat. Am un copil sociabil, intelegator, linistit, vorbaret. Mananca singur de la 1 an, la masa cu noi, mergem la plimbare de manuta sau cu bicicleta, daca stiu cum sa-l iau nu se crizeaza la nimic. Stie sa-mi zica ce-l doare, ce vrea sa manance, sa bea, cu ce vrea sa se joace, la ce vrea sa se uite. Dormim toata noaptea, linistiti, toti 3. il iubesc foarte mult, dar cu bb2 as proceda exact la fel ca si cu el. Atat ca acum nu as mai fi stresata ca-l tin prea mult in brate, ca de ce nu doarme singur, de ce nu sta in carut etc. Asa a fost el, astea i-au fost necesitatile. I le-am satisfacut din instinct, iar apoi am citit/vazut ca am procedat bine.
D+T= = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"
- Jacqui
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-09-18
Deno te inteleg perfect, desi n am al doilea copil, cine il vede pe E..ma compatimeste, ce caracter are si debea are 9 luni.. Nu sta unde il pui, face un scandal monstru daca nu i dai ce vrea, e un smecher ++++ Eu cu wrapu nu ma inteleg am fost pana i. madrid si am zis ca mor pe drum, da' sa l port toata ziua? Cred ca ni se trage de la epiduralele vietii, ma doare de mor Ca si pana acu cum am facut cu E daca vrea tzata bine daca nu, nu
Ultima oara a fost editat de Jacqui (2014-10-27 10:40:44)
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
buna dimineata!
tya, cum e viata voastra acum, ca merge singurel? e intr-adevar mai solicitant, asa cum se spune? eu ma tot gandesc ca asa cum se deplaseaza taras ori in 4 labe, la fel va fi si cand va merge, de ce sa alerg mai mult decat acum? o fi ceva ce nu constientizez eu... idei de cadou: bobby car, tobogan, leagan daca aveti spatiu, centru de activitati
time eu imi doresc de mult bb2 dar incet, incep sa cred ca e mai bine ca d-zeu aranjeaza astfel lucrurile incat sa nu-l am (inca). la fel ca deno si happy, m-ar durea sufletul sa-l vad suferind pe bb1, sa-i rapesc din momentele noastre. totodata, imi doresc enorm ca la bb2 sa nu mai fac greselile de la bb1 si sa-i ofer tot ce ai povestit si tu. asta ar implica sa fac o diferenta intre frati, ceea ce nu ma incanta deloc, dar nici nu pot sa fac si cu bb2 niste lucruri care stiu ca sunt gresite. daca voi reusi, probabil ma va macina faptul ca fac o discriminare, ca la bb1 nu am avut intelepciunea de acum si din cauza mea el n-a beneficiat de niste lucruri atat de frumoase... dar asta e oricum un gand cu care traiesc zi de zi, fie ca vine sau nu bb2 . time, ma bucur ca e asa cuminte baietelul tau! am vrut sa-i spun si asta lui deno, ca poate y e asa zvapaiat din cauza ca nu au impus ei niste limite; probabil daca o faceau, acum era mai usor. deno, sa nu mi-o iei in nume de rau, sa nu crezi ca ma dau mai breaza; dimpotriva, am senzatia ca baiatul meu va ajunge exact la fel, pentru ca eu nu am inima sa-i refuz ceva, sa-i spun NU.
- Cristina2013
- Full member
- Inregistrat: 2013-10-23
08.11.2014 -o minune a venit pe lume...Sunt mama! ♡ Te rugam mult Doamne ajuta-ne sa fie bine ... Multumim pentru aceasta minune!
- denorah00
- Insomniac member
Anca, e mai multa alergatura dupa ce umbla pentru ca incep sa faca prostii. Pe langa faptul ca umbla, ei se si inalta mereu si ajung tot mai sus, prin dexteritate si se catara, si n-ai cum sta linistita pe canapea sau sa iti faci treburile cand din 2 miscari e in picioare pe scaun, pe masa, pe tv, etc. O sa te minunezi cum ai lasat ceva pe masa departe de el si totusi l-a tras jos si l-a spart. Te vei tot gandi cum l-a ajuns Incep sa priceapa si sa descopere tot mai multe, yannick dupa ce a inceput sa umble a descoperit lovitul cu diverse in geamuri. In casa unde stateam geamurile nu erau securizate si el lua jucarii de lemn sau metal si dadea in ele.
La partea cu spusul NU, eu voi proceda exact la fel. Nu stiu cum se intelege din scrisul pe net, insa eu nu i-am spus nu la lucruri nepericuloase si care vedeam ca le face in dorinta de a explora. De ex, m-a vazut pe mine ca sterg tv-ul de praf, a luat si el o carpa si a imbibat-o in crema lui de galbenele si a sters si el praful avea 1,2 ani. Evident ca nu l-am certat sau sa ii spun ca nu e voie. a facut si el ce a vazut la mine. La 1,9 ani cand am vazut ca tranteste constient scaunele din ciuda, atunci i-am spus ca NU. Dar, de ex: verisoara mea care are fetita de 1 an, de la 6 luni cand ea a inceput sa traga de par, de ochelari(din dorinta de a explora) ii dadea usor peste manuta si ii spunea nu e voie. La 10 luni cand arunca cheile de la masina sau vreo jucarie pe jos ca i se parea amuzant sa i le tot dai si ea sa le tot arunce, la fel ii spunea ca nu e voie si o atingea finut pe manute. Acum e si ea la faza cu batutul cu manutele in geamuri, si suprafete pentru ca ii splace sunetul produs, si nu o lasa, ii spune ca nu e voie.
La asta eu l-am lasat sa faca ce a vrut, pentru ca vedeam ca exploreaza. Din primul moment in care am vazut ca face ceva rau in mod constient, nu l-am mai lasat. De ex, daca e ploaie afara, ii dau cizme si pelerina si are voie la belti. Niciun copil de pe strada sau din parc nu are voie. El are, atunci cand este echipat corect. Procedez gresit? Voi cum procedati?
Anca, inca ceva poate o sa intelegi mai bine ce simt eu. Ti minte cand ai ramas insarcinata si aveai sangerari si toate am zis sa mergi la spital sa dai o sansa sarcinii, si tu spuneai ca nu ai cum sa mergi ca n-ai unde lasa bb1 si nici nu vrei sa il duci in spital sa nu-l expui la microbi, etc? L-ai pus pe bb2 pe locul 2, ca sa nu risti nimic cu bb1. La mine, niciunul nu va fi pe locul 2. Amandoi vor fi pe primul loc in viata mea, dar daca cineva ma poate ajuta, coi accepta ajutorul. Despre asta este vorba.
Anna eu inca trag de mine, ieri am facut 160 km cu masina sa il ducem pe Y la o ferma cu multe animale. Am stat mult afara si am umblat pe toate cararile, la sfarsit am fost epuizata. Acum de dimineata m-am ocupat de el si acum jumatate de ora l-am dat mamei sa-l scoata la plimbare putin. Alaltaieri seara am facut curatenie pe 2 nivele in casa, cu sotul, dar in amanunt, cu sters balustradele, geamurile, etc. Am avut la contractii... dar n-as vrea sa ma babesc de tot ca si asa mi-e tare greu sa ma misc. Si cu cat stau mai mult in pat, cu atat ma misc si mai greu. Vi cum sunteti?
Cris, am inteles Doamne ajuta sa nu fie departe cand incepe travaliul!
Ultima oara a fost editat de denorah00 (2014-10-27 12:00:38)
- Cristina2013
- Full member
- Inregistrat: 2013-10-23
Daaa .. iti e frica de contractii acum Deno ... si dupa "le cauti" - asta la mine, oricum ai grija de tine
08.11.2014 -o minune a venit pe lume...Sunt mama! ♡ Te rugam mult Doamne ajuta-ne sa fie bine ... Multumim pentru aceasta minune!
- timean86
- Addicted member
Deno, ai procedat bine. Si eu il las in ploaie... echipat corespunzator, la fel e singur Iarasi anul trecut eram singurii prin parc pe zapada, pe frig, ieseam cu el si in wrap. Eu l-am scos zilnic. El scoate toate oalele, toate ustensilele nepericuloase sunt intr-un sertar la care poate sa ajunga, le da pe toate de pamant, zdrangane la greu. Mama si soacra: nu-i voieee ! pai de ce sa nu fie voie ? ce rau face ? oalele se pot spala, etc. Cand am inceput diversificarea am vazut ca-i place sa bage manuta, sa incerce singur. L-am lasat, il schimbam la fiecare masa. Din nou aceleasi comentarii: de ce il lasi sa se faca asa ? de ce nu-i dai tu ? etc. Uite ca mananca singur, fara sa se murdareasca, mai nou. Dar daca nu-l lasi sa incerce ? Sa-i placa ? Sa exploreze ? de unde sa stie ca se poate... Eu il las sa ma ajute la orice. Ador sa mergem la cumparaturi in supermarket impreuna. Sta in carut si-mi zice ce sa cumpar , le aseaza pe banda, asteapta sa dea banii. E funny rau
Anca, cred ca depinde foarte mult si de firea copilului. Educatia si fermitatea isi are rolul ei, dar cu unii copii e mult, mult mai greu. Eu am un copil destul de intelegator, asa in mare. Acuma sa nu credeti ca n-are si el scapari, crizute etc. Ca ar mai vrea sa sta inainte sa mergem in pat la culcare. Atunci ii spun mai stam 5 minute si apoi mergem fara scandal. si merge Sau hai sa ne spalam pe dinti. El nu!. Atunci ma duc singura. Imediat vine si el. Acuma e la faza cu "nu" dar zice nu, si face ca mine, daca nu insist prea tare. Sau la magazin, sau in parc, sau la inghetata. Ideea e ca ei tot incearca si trebuie sa fim perseverenti. Daca am zis nu... atunci e nu, idiferent de cine ce zice.
Iar cu mersul in picoare... se va catara oriunde va putea
- denorah00
- Insomniac member
Cris, sincer nu imi e frica, deja am 35 sapt, dar ar fi ideal sa stea inca 2 si apoi cand vrea ea. De-asta nici nu ma opresc din treaba daca simt contractii, nu mai sunt riscuri acum. Oricum, daca nimic nu se intampla, de azi in 4 saptamani fix imi vad printesa
Da, time, exact asa am procedat si eu. Si stiu ca baietii nostri au avut parte de acelasi tratament. Alaptati la cerere, purtati, dormit in pat cu noi, lasati sa exploreze si limite acolo unde era nevoie. Si uite ce-a iesit unul la un pol, altul la celalalt. Dovada ca tine strict de caracter, nu ca i-am educat gresit. Dar oricat as vrea, nu incapem 4 in pat deocamdata, cat e mica. Poate dupa ce creste 8-10 luni sa ii lasam alaturati intre noi, ca nu mai e pericol sa se urce peste ea.
Ultima oara a fost editat de denorah00 (2014-10-27 12:07:19)
- timean86
- Addicted member
Deno printesa
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|