Intrebari si raspunsuri pt viitoarele mamici-42-72
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Re: Intrebari si raspunsuri pt viitoarele mamici-42
anna ce face fetita mica?
cristina, sa vina bebe intr-un moment bun, sa poata fi si tati cu voi!
deno, eu cred ca sunt undeva intre cele doua cazuri expuse de tine. eu l-am lasat pe baiat sa faca absolut tot ce acea fetita nu a fost lasata . dar cand imi arunca mancarea pe jos, ii spun ca doar jucarelele le putem arunca, cu mancarea nu ne jucam asa. nu-i dau peste manute, doar abordez o fata serioasa (care se duce repede, cand rade el obrazniceste la mine ). o situatie pe care nu stiu daca o gestionez corect se intampla seara. inainte de culcare, stingem lumina si lasam doar o lampa cu lumina mai putina. il lasam sa se joace cu ce vrea el prin camera, pana i se face rau somn si atunci incerc sa-l adorm. desi e somnoros si marait, el cere in bucatarie pentru ca ii place sa se joace cu magnetii de pe frigider (ii desprinde, ii arunca pe jos si apoi trebuie sa ma aplec cu el in barte sa-i ia tot el de pe jos, sa-i lipeasca la loc sau sa le dea inca o data drumul ). peste zi il duc de cate ori vrea si il tin in brate cat se joaca, insa seara am facut conventie ca nu mai aprindem lumina si ramanem in camera, ne jucam cu ce avem. asta pentru ca am observat ca ducandu-l la magneti, aprinzand lumina si lasandu-l sa tot arunce si ia de pe jos magnetii, se agita mult si apoi adormirea se lasa cu plans si tipete - e foarte obosit si nu poate adormi. ei, daca e somnoros, nu vrea sa mergem la culcare si imi cere sa-l duc in bucatarie la frigider, ii spun calm ca e seara, nu mai putem aprinde lumina in bucatarie acum, dar vom merge maine dimineata. deci e o forma de NU. ei, se pune pe urlat, cu lacrimi . pana la urma cedez si il duc, desi stiu ca din cauza asta va plange la culcare . legat de balti, si mie mi-ar placea sa-l las. ii dai si la picioare niste pantaloni impermebaili? daca da, unde ai gasit? nu stiu de unde sa iau niste hainute "de scandal", mai rezistente (sa nu se rupa usor), un fel de salopetici de lucru . voi aveti asa ceva pt joaca afara? sau hainute obisnuite si daca se pateaza/rup, aia e, luati altele?
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
Timi, am editat mai sus.
Anca, pai eu sunt mai ferma ca tine Eu cand am zis nu, este nu oricat ar tipa. Si la noi e scandal mare la culcare dar nu cedez orice ar fi. Bine, daca si dupa jumatate de ora urla in pat, atunci il leagan. Dar inapoi la joaca nu ne intoarcem. Cu mancarea niciodata nu l-am lasat sa se joace, si mereu i-am explicat ca mancarea nu se arunca. Intotdeauna am plicat regula celor 2 advertismente. Daca bate de ex ii spun ca daca mai face inca o data, iau masuri. Daca mai face inca o data, ii spun ca ii voi lua acel obiect. Evident face iar si i-l iau. Urla de fiecare data, nici acum dupa luni de zile de advertismente nu se invata minte, si nu cedez. Nu am gasit pantaloni impermeabili. Cizmele sunt inalte, pana aproape de genunchi, iar cand uda si pantalonii, ne intoarcem in casa. De regula ii schimbam si mai iesim o tura. Dar mai nou umblu cu schimb la mine si il schimb unde se uda, ca ne mai prinde si departe de casa. Am editat si pentru tine ceva mai sus.
Eu ii iau mereu haine bune, si unele devin de joaca. Apoi le luam doar pe alea la joaca.
Ultima oara a fost editat de denorah00 (2014-10-27 12:15:34)
Viata mea, desprinsa din povesti
- denorah00
- Insomniac member
Si eu am avut anestezie rahi, dar nu m-a durut imediat, si stiu ca spatele nu m-a durut de la ea, ci de la pozitiile de alaptat. Nu am reusit pana la 4-5 luni sa alaptez in alta pozitie decat in sezut, arcuita de spate. Si simteam cum ma ia spatele de fiecare data in pozitia aia de imi era greu sa ma indrept. Cand am renuntat la acea pozitie pentru alaptat, nu m-a mai durut nici spatele. Si nici nu ma durea jos, ma durea intre omoplati cumva.
- timean86
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-27
Deno... da, temperament
Anca, si eu tot asa cu hainele de joaca. Trening-uri, bluzite, care devin doar de joaca. Nu e bine ce faci la culcare. Nu e nu.
Noi seara mergem in dormitor, unde nu este nici o lumina, toata lumea in pat. Sta se foieste un pic intre noi, ne pupa, ne mangaie si la un moment dat adoarme. Apoi noi iesim si mai stam la Tv mai facem una alta. intotdeauna la culcare am stins lumina si adormea in dormitor. Cand am fost eu cu el asa adormea si la pranz. Acum a prins alta faza cu bona, adoarme la desene/muzica, dar numai la pranz.
Si eu am avut rahi, dar nu m-a durut niciodata
Ultima oara a fost editat de timean86 (2014-10-27 12:30:21)
D+T= = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"
- annabel
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-01-15
scrisesem un mesaj zilele trecute la ce gandesti astept sa treaca sapt asta sa mergem in tara..in rest..acasa cu s, care creste, a trecut cu bine de primul vaccin(aveam ceva emotii), mai are momente cand e suparata rau din cauza gingiilor, mai are cate o noapte cand de la ora 5 se trezeste din ora in ora lol si ne cam da peste cap, acus face 3 luni, ma minunez de cum evolueaza hjarta(de ex de cateva zile ridica si mai sus capul si parca il tine cateva secunde mai mult; de o sapt ne urmareste insistent prin camera lol rad ca e ca o babuta de la bloc"ia uite asta a venit..acum a plecat..a stat atat.."), la trezirea de la 4-5 dimineata gangureste cat pt toata ziua lol, zambeste f mult si frumos hjarta de abia astept sa o aud cum rade, dar si cand plange cred ca ne aude toata strada lol..si de cateva zile mi se pare ca ar intinde mana(uneori)dupa cate ceva..dar cred ca doar mi se pare in rest..o pup la greu, are niste bolfi dulci hjarta, ii citesc, o plimb, ii cant(spre oroarea ei), mergem afara si ii explic diverse, ii mai zic si cuvinte in diverse limbi(din ce imi aduc aminte lol ) peste 4 zile face 3 luni si are 6950g
Ultima oara a fost editat de annabel (2014-10-27 12:37:21)
- denorah00
- Insomniac member
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
- annabel
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-01-15
nu stiu deno si happy cum va descurcati acum cu burta mare si sa si alergati dupa copil!! da deno,,,a crescut f mult..dar de sapt trecuta nu mai pune la fel..deci acusica va fi in rand cu ceilalti copii. happy mai rezista un pic
Ultima oara a fost editat de annabel (2014-10-27 15:15:10)
- denorah00
- Insomniac member
Asa vreau si eu, sa mi-l aduca in fiecare zi, desi pentru noi e departe spitalul, ora de vizita coincide cu ora lui de somn, si e clar ca ma va lua de noua si va vrea sa ma traga afara la joaca. Vedem cum va fi atunci. Incercam o zi, daca e ok il mai aduce, daca nu, nu. Eu ii tot povestesc de bebe, dar nu ma baga in seama
De ce ai avut impresia ca s-a rupt apa? Ai dintr-o data scurgeri de-alea apoase abundente? Si eu patesc asa, dar sunt obisnuita din prima sarcina. Atunci m-am speriat de vreo 2 ori ca mi s-a rupt apa si mie. Dar acum stiu exact ce este.
Anna, sa nu te sperii daca nu mai ia mult sau deloc in urmatoarele luni. Yannick la 4 luni avea 7,200 kg si tot atata avea si la 8 luni. Chit ca incepusem diversificarea, dar na.. El nu prea a mancat.
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Anna, rezist macar pana pe 13 noiembrie.
Deno, asa zic si eu, incercam o zi si vedem. Pai mie la Sara numi s-a rupt brusc apa, a curs putin, apoi finut se tot scurgea treptat. Ei, asa si acum, m-am ridicat de jos si a curs secretie , apoi tot aveam senzatia la fiecare pas ca mai curge cateva ceva.
- anca90
- Platinum member
am inteles cu imbracamintea. voi cum ati procedat cu joaca pe afara cand inca isi bagau manutele in gurita? eu l-as lasa si acum de-a busilea pe jos, dar e mai mereu cu mainile in gura din cauza dintilor.
deno, nu ca tin sa te contrazic, dar as zice ca nu se compara situatiile. riscam sa-l imbolnavesc pe bb1 pentru a-mi confirma ca bb2 nici macar nu exista. daca aveam o sarcina viabila, avansata si intampinam pb, atunci clar nu stateam pe ganduri, nu mi-as fi permis sa risc sa pierd o viata pentru a-l proteja pe bb1 de boli. tu vrei sa-l protejezi pe y de niste trairi firesti pt un copil caruia i se naste un fratior/surioara, nu de boli. inchei, pt ca nu vreau sa creez tensiune, nu de asta ai tu nevoie acum . sunt sigura ca vei face tot ce se va putea pentru a nu nedreptati nici unul din frati, nu te va lasa inima sa se intample altfel.
anna, ce bebita mare ai tu . nu e de mirare ca te-a uimit cat era de micuta cealalta fetita de varsta bebelusei tale. mi-e rusine sa zic la cate luni avea baiatul meu 7kg+ .
- denorah00
- Insomniac member
Anca nu ma "tensionez" eu din atata Eu l-am lasat mereu sa puna mana pe ce a vrut(bine, nu caca si ciuperci salbatice, tigari si alte prostii de genul) si nu am umblat niciodata cu apa sau servetele la mine. Slava Domnului nu a avut decat un episod de diaree si varsaturi in 2 ani+ si acela usor si fara febra sau stare de rau. Si ca sa iti zic de ce ma tem eu atat de ce ar putea sa experimenteze negativ Y dupa nastere, contabilul mamei mele are 2 copii. Fetita cea mare avea 4 ani cand s-a nascut fratiorul. A pregatit-o din timp, ea dormea singura in camera si tatal a mers sa doarma cu ea de pe la mijlocul sarcinii, mereu i-au povestit de bebe etc. Si dupa ce a nascut s-a schimbat fata total, a inceput sa faca atacuri de panica, sa refuze sa mai stea singura ca ea moare spunea, mereu le reproseaza parintilor ca pe ea nu o mai iubesc desi ei sustin ca ii acorda mult mai multa atentie decat inainte si ca fratele nu a primit nici sfert din cat a primit ea, si tot sufera si umbla cu ea pe la psihologi si nu mai stiu ce sa ii faca, ca nu doarme noptile, vomita orice mananca, un timp a refuzat sa mai vorbeasca. Acum are aproape 7 ani si problemele sunt aceleasi. Nici in ziua de azi nu accepta ca are un frate. Verisoara mea a nascut cand fetita avea aproape 4 ani. Si e f desteapta, si-a dorit surioara, e tare cuminte si intelegatoare. Cu toate astea, dupa nastere a inceput sa se trezeasca noptile si sa planga neconsolat, este mereu trista, nu rade niciodata, ti se rupe inima. Sta mereu izolata intr-un colt si priveste cum sora ei este tinuta in brate. I-a spus bunicului ei "mie mami nu imi zambeste cum ii zambeste surorii mele" ce sa mai zici? Si la fel, celei mari ii este acordata mai multa atentie decat inainte, si totusi sufera mult. De cazuri fericite am auzit doar din povesti, pe langa mine nu am vazut cu ochii mei vreunul.
De-asta mi-e mie frica... El e si mai mic decat copiii de care vorbesc, nu comunica eficient, mi-e tare frica de ce se poate peece in sufletelul si mintea lui mica...
- anca90
- Platinum member
- Jacqui
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-09-18
- anorien
- Hero member
- De la: Constanta
- Inregistrat: 2008-06-21
Vad ca vorbiti de bebe2, eu pot vorbi doar ipotetic, dar voi incerca sa procedez la fel ca si cu V: alaptat, purtat, co-sleeping, eventual si autodiversificare. Faza e ca daca intampin aceleasi probleme cu alaptarea, nu vad cum as putea sa mai stau cu sns intinsa in pat cu orele, asa ca ma rog doar sa am lapte suficient si restul se vor rezolva mai usor.
Deno, de ce nu incerci cu Y autodiversificarea? Eu am experienta de la maica-mea cu fratemeu, care a procedat cam la fel cu mancatul, adica el se juca si ea ii baga in gura. Nu a fost ok, nu a asociat nicioadata mancarea cu foamea, are 9 ani acum si n-are stare sa manance, trebuie musai sa manance ori la tv, ori la tableta, ori cu vreo masina in mana. Tot din cauza ca atentia lui era oriunde numai la mancare nu, el n-a experiementat texturi, culori, etc si acum mancarea trebuie sa arate si sa aiba un anume gust. Are doar vreo 5 feluri de mancare din care gusta: piept de pui, cartofi, ficat de pui si inca vreo 2. din cazau asta eu il las pe V la masa doar cu mancarea in fata, fara avioane, hangare, masini, cantecele. Se poate insa juca cu mancarea in mana, pe jos, pe tava, prin par. Cu el acum fac mixt, clasic cu piure si bucati pt experimentat in fata.
Mami fericita de bebe Victor, 22 mar 2014 Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune! Cum a aparut minunea din burtica
- Jacqui
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-09-18
- denorah00
- Insomniac member
Anca, asa sper si eu, ca varsta mica sa fie un avantaj. Dar poate fi si un dezavantaj din cauza faptului ca nu isi poate comunica trairile. In seara asta a fost verisorul lui de 9 luni la noi. Nu l-a bagat deloc in seama, dar nici eu nu l-am luat in brate sau ceva. Insa cand a plans, a inceput si yannick sa il imite si venea la mine si ma batea cu manuta pe fata si se facea ca plange si el si imi arata ca plange bebe. Daca i-am zis sa-i dea pupic sa nu mai planga, i-a dat si l-a si mangaiat. Vedem ce-a fi cu sora-sa, daca la fiecare scancet incepe sa o imite si el, ma duc pe deal, ca el era mai zgomotos decat bebele si amandoi la un loc erau ca la nebuni
Ano, yannick nu mananca din cauza bolii ce o are. Nedescoperita inca.. Oricum, are deficit de zinc care da si apetit si atractie zero fata de mancare. Eu de la inceput am incercat cu bucati de fructe si legume, dar niciodata nu le-a dus spre gura. Doar s-a jucat, luni de zile, s-a jucat cu mancarea. Fiecare masa si gustare se lasa cu dus si schimbat asternuturi etc, pe unde se juca el. L-am lasat si in voia lui si de la 1,2 ani pana la 1,7 ani nu a pus firimitura de nimic in gura, numai lapte. Nu stiu ce mama nu ar innebuni ca un copil asa de mare sa nu manance cu lunile nimic. Crede-ma ca nu exagerez cand spun ca 5 luni nu a mancat nimic, chiar asa a fost. Am ajuns la concluzia ca numai pacalit si sa-l las sa faca ce vrea am sa il pot face sa inghita ceva. Acum are perioade si perioade, dar nu este atras de mancare deloc nici acum. El nu este atras nici de dulciuri, daca ar fi dupa el nu ar baga nimic in gura. Si daca mananca, acum are extrem de putine feluri: orez, paine cu smantana, gris cu lapte, mar, struguri, supa de pui cu taitei sau galuste, salata cruda de varza. Atat. Si i ziua de azi ii dau sa manance singur dar nu la toate mesele si nu duce nimic la gura. Imprastie, arunca, strange in maini, intinde prin casa. Cam atat.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|