homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 37-75

#1407 2015-09-16 14:19:19

cmin
Addicted member
Inregistrat: 2009-03-20

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 37

deno sa-i cu teatru de papusi..noi asa am rezolvat ca tare rau mai trosnea

7+ fericire
totul este si va fi bine 
(http://www.fertilityfriend.com/home/33274f)

#1408 2015-09-16 14:47:41

Katey
Addicted member
De la: Tgv
Inregistrat: 2011-09-13

wave

Janis, si eu am inca lactatie si dureri mari de sani intre ovulatie si menstruatie. sad In mai am fost la doc si mi-a zis ca nu e grav si pt. 2 picaturi nu are sens sa iau medicamente de oprire a lactatiei. I-am zis si ca vreau inca un bb si n-a zis ca ar fi o problema...

Strumful nails  7,5 ani
Gremlinul bebe 2 ani si 10 luni

#1409 2015-09-16 14:56:34

GeoGeo
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-02-15

anca, eu nu ma refer sa ii intorci spatele cand plange (eu stateam cu nati si cate o ora, intra in clasa cat de cat linistita , nu am lasat-o niciodata plangand) ci ca dupa ce tu ai plecat, sa zicem la o ora dupa aia, daca incepe sa planga sa te cheme pe tine . scuze ca nu am fost clara , dar sper ca acum s-a inteles ce am zis .

nati avea o colega pe care o paruia sistematic.. am tot incercat cu vorba , cu jocul .. pana la urma, asta-vara (mult dupa evenimente, ca apoi s-au imprietenit lol ) am aflat si motivul adevarat : fetita venea cu tot felul de "else" (adica papusa elsa in diferite variante) pe care i le arata doar lu' fiica-mea .. acu' nu zic ca paruiala e buna doar ca am avut un punct de plecare in discutii

Ultima oara a fost editat de GeoGeo (2015-09-16 15:01:37)

yes it's official  : sunt mamiiiicaaaa ! smile

#1410 2015-09-16 15:03:15

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

geo, depinde cum plange. daca nu-l poate linisti educatoarea in cateva min, prefer sa ma sune si vin la el.
am auzit de un copil care a plans 8 ore in continuu, nu a mancat nimic si cand l-au luat parintii, a continuat sa planga si sa strige neputincios ca el nu vrea la gradinita. n-as vrea sa se ajunga la asa ceva. daca educatoarea nu-l poate distrage cu activitati, as vrea sa-mi zica... dar stiu eu cat or fi de sincere?

#1411 2015-09-16 15:18:21

GeoGeo
Hero member

anca, daca educatoarea nu il poate linisti si trebuie sa vii tu nu e ok, trebuie sa o schimbi . nu e ok sa cheme parintele, la asta ma refer. (exagerand, daca de ex esti chirurg ce faci, il lasi pe om pe masa sa te duci la gradi ? ) . Un educator ok reuseste sa il linisteasca imediat. doamna asta pe care o are nati acum a reusit sa calmeze trei frati odata (tripleti) care plangeau intr-un mare fel...si e la gradi de stat, fara mari figuri .
alte exemple :
cateodata pe nati o mai lua doamna langa ea , ii dadea un scaunel sa stea langa ea si era ok, nu mai plangea dupa mine (noi am avut o perioada , la grupa mijlocie, pe la mijlocul anului cand nu puteam pleca de langa ea dimineata ). Altele sunt chiar mai mamoase, imi povestea o prietena care avea fetita la cresa (deci 2 ani ) ca statea doamna ca o closca cu toti copiii calare pe ea. Nati nu a fost ok la cresa, doamnele fff reci si tepoase , plangea toata ziua , nu am mai dus-o, a fost de vreo 3-4 ori cu pauza de saptamani.

ca un copil sa fie imposibil de consolat 8 ore mi se pare .. mai mult decat neobisnuit . Nu trebuie acum sa pui tot raul in fata smile conteaza mult si sufletul cu care il lasi acolo, pentru ca simte, daca tu esti indoita nu va avea sentimentul de siguranta .. eu ii laud doamnele ma minunez ce minunate sunt rotfl2 nu intotdeauna e 100% dar 95% tot e  lol

Publicitate

loading...

#1412 2015-09-16 16:22:57

anca90
Platinum member

Am inteles, geo. Sper sa avem noroc, ca am o mare strangere de inima cu intratul in colectivitate - daca se va acomoda greu, daca se va imbolnavi rau... Stii cum e ca ai trecut prin asta smile.

#1413 2015-09-16 16:59:42

Katey
Addicted member

Anca, eu as sugera sa incerce sa-l duca altcineva, macar la inceput, cum zice Poke. Eventual tu iti iei "la revedere" acasa. Daca poti, evident. smile
N, de exemplu, e acum intr-o faza cand nu vrea decat cu mine. Singurele chestii pe care accepta sa le faca cu tati sunt spalatul pe dinti si dusul / baia. In rest, daca sunt acasa, vrea cu mine. Nici cu ai mei nu mai vrea sa stea decat cu muuulte promisiuni.
Am o banuiala ca, daca si fi fost eu cea care o duce la gradi, i-ar fi fost mai grea despartirea...

Strumful nails  7,5 ani

#1414 2015-09-16 17:11:48

anca90
Platinum member

da, katey, mi se pare si mie o varianta buna.

#1415 2015-09-16 21:08:14

Katey
Addicted member

Anca, am intrebat psihologul de la gradi si a zis ca abordarea ideala e sa vizitati gradi de mai multe ori cu ceva timp inainte, sa ii arati cum mananca copiii, cum se joaca, ce avtivitati au, cum se pregatesc de somn.
Si sa ii explici ca va veni si el la gradi si va face la fel, ca va fi frumos etc.
Si ea a spus ca e normal sa fii sunata daca nu il pot linisti, dar sa le specifici asta pt ca nu toti parinti doresc.

Strumful nails  7,5 ani

#1416 2015-09-16 21:20:16

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

hello

am mai incercat azi sa postez un mesaj, nu mi0-a iesit, nu stiu de ce :-?

Poke kram ce mai zici? Nu te-ai mai aratat de0un timp incoace p-aici

Anca, am impresia ca te-am speriat nitel, si n-as vrea asta. Geo are mare dreptate in ce spune. eu am inceput serviciul odata cuel gradinita, dar si-a luat sotul 2 sapt concediu si l-a dus el. se trezea si noaptea uneori plangand ca nu mai vrea la gradi. Dar nu-ti inchipi ca plangea tot timpul cat statea acolo, ci doar cand isi aducea aminte. cand il lasam acolo era cel mai rau, dar stateam sa vad ce se intampla si vedeam cum ingrijitoarea sau educatoarea il lua in brate si0l linistea. De dus pe la copii, il duceam zilnic, inclusiv la locul de joaca din incinta gradinitei, aproape toata vara l-am dus pe acolo sa se obisnuiasca cu locul, dar n0a prea ajutat. Cu copiii ia contact si a luat zilnic, cere el sa mearga inca de cand a plecat in picioare.
eu din ce te-am citit pe tine, te simt exact ca si pe mine, stresata si prapastioasa inainte sa se fi intamplat necazurile, de multe ori doar pentru ca te gandesti continuu la ele. O sa fie greu,. nu te mint, dar copiii au nevoie si de independenta (sa nu te superi kram)

Janis, si eu am avut lichid in sani chiar si la 2 ani dupa ce n0am mai alaptat. Acum vad ca nu mai curge nimic

Nu mai stiu daca m-am laudat pe aici ca de vreo luna fi-miu merge pe bicicleta fara roti ajutotaoare big_smile . Adica, nu mai conteaza ca-mi sta sufletul in loc cand il vad ce viteza baga, ideea e ca el e super incantat de cat de curajos e. Am foat asta seara in parc, a dat zeci de ture de velodrom uracand si coborand (si pe alocuri e foarte abrupt, am intrat in panica de o gramada de ori, noroc cu sotoi care se tinea tare) , luandu-se la intrecere cu baieti mari. woew, ce-a crescut!

Si as mai fi vrut sa scriu ceva, dar am uitat,,,

Ultima oara a fost editat de smart lady (2015-09-16 21:21:48)

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

#1417 2015-09-16 21:55:45

JanisJoplin
Platinum member
Inregistrat: 2006-12-26

Și mie mi se ?nt?mplă smart sa scriu degeaba ditamai mesajele..
Merci fetelor! Azi mi-e rău de la fiere pt ca aseară nu am dormit...of, o dau dintr-una intr-alta...?nsă s?nul tot mă doare, are o gama intr-o parte. Doar ca nu l-am mai băgat ?n seama lol
Rares a răcit putin (Cum Dumnezeu?) Și e subfebril (37,6) sper sa doarma ok la noapte ca alta noapte pierduta ?mi mai trebuie..

Smart wow deja fara roti ajutătoare? Mare băiatul!
Rares nu prea știe cu bicicletele..?n august i'am luat singura chestie la care am văzut ca știe sa dea la pedale: un Kart.  E frumos nevoie mare smile E mai ușor de condus....

6 ani de dragoste  hjarta

#1418 2015-09-16 23:40:30

ginutza
Hero member
Inregistrat: 2007-09-19

buna fetelor,

la noi gradi este parfum
Clara s-a obisnuit , este super incantata de cutia pt mancare si mereu cand ajungem imi zice ca ii este foame, a zis cand vrea la baie , nu plange si imi povestesti tot ce face la gradi, azi mi-a si cantat big_smile
imi spune mereu ca ia fost dor de mine

Dami este obisnuit si nu am probleme cu el

conteaza foarte mult educatoare, pt ei ele sunt ca o a doua mama care ii ocroteste si invata lucruri frumoase, la D s-a schimbat educatoarea, a fost la ea 2 ani, era foarte iubaret cu ea si acum ma intreaba de ea

Janis, D are o masinuta cu pedale este dragostea vietii lui, pot zice ca a fost dragoste la prima vedere. Am vrut sa ii iau kart dar pt ala trebuie sa ma mut pe strada si aici trec multe masini.Pe celelalte nu le prefera nu  merge cu bicicleta far roti, rolele nu-s de el, trotineta asa si asa , asa este el .

Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.

#1419 2015-09-17 01:29:44

anca90
Platinum member

Katey, multumesc ca ai intrebat! puss

Smart puss cum sa ma supar? Sunt de acord ca trebuie incet, incet sa-si castige independenta, dar nu prea stiu cum sa fac asta si simt ca a-l lasa sa planga dupa mine nu e calea corecta.
Intr-adevar, si eu simt ca se aseamana mult situatiile noastre, ma regăsesc adesea in ce povestesti. Cred ca si de asta imi imaginsz ca vom avea un inceput la fel de greu hmm. Si noi mergem zilnic la locul de joaca de la gradinita, ii place mult, dar inca nu am intrat inauntru... Mi-e jena sa dau buzna peste educatoare si copii, sa zic ca am venit sa-i arat copilului gradinita cesafac Si asa ma simt un pic cu musca pe caciula ca folosim curtea grădiniței pe post de parc. Dar mi-ar placea sa aplicam ce zice Katey, sa-i arat ce presupune o zi la gradinita.
Bravo lui Alex, e baiat mare! applause

#1420 2015-09-17 09:08:44

Corinusha
Full member
De la: Happyland
Inregistrat: 2014-09-04

Anca, vorbeste cu educatoarele; m-as mira sa nu va lase sa vizitati gradinita, sa ii poti explica si arata o zi la gradinita.

Are mama o fetita frumusica foc!
Maya Sianna, nascuta pe 17 ianuarie 2016 <3

#1421 2015-09-17 09:15:25

GeoGeo
Hero member

Buna dimineata smile

bai .. fata mea e asa de .... "nesporativa"  .. cu cine-o semana ? big_smile are role, a mers anul trecu ceva si apoi gata . pe bicla nu se suie, si nici pe trotineta . le-a folosit de cateva ori si .. daca nu da nimeni din picioare in locul ei .. nu stiu cum sa o scot din lentoarea asta ...

#1422 2015-09-17 09:31:17

ginutza
Hero member
Inregistrat: 2007-09-19

Geo, bun venit in club
al meu baiat este identic cu fata ta, cu o singura exceptie: masinuta cu pedale
eu am ajuns la concluzia ca nu le place si nu mai insist, am curtea plina de fel si fel de jucarii, care sunt pe post de vehicule pentru plimbat pisici, cateti sau orice altceva mai putin el

Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.

#1423 2015-09-17 09:33:38

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

neata
A. este incantata de tot ce are roti lol
bicicleta (inca cu rotile ajutatoare), role, trotineta, cu toate a invatat sa mearga singura
nu stiu pe cine mosteneste lol

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#1424 2015-09-17 09:35:27

cris8
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-18

Neata,

Anca, sa stii ca nici eu nu sunt in stare sa o las sa planga dupa mine, eu sper ca atunci cand o sa o duc la gradi sa isi doreasca ea, fiind mai mare si intelegand ce se petrece acolo. Cand am plecat la serviciu niciodata nu a plans dupa mine, o singura data pusese botic ca plec si am mai stat o jumatate de ora cu ea, chiar daca am intarziat la serviciu.

Din ce in ce mai mult ma gandesc ca anul viitor sa o dau la gradi pana la 12 si sa pastrez si bona... si sa o las program intreg doar daca/cand isi va dori ea. Acum dimineata pana la 12 sta in parc cu copiii, atunci va sta tot cu copiii dar la gradinita. Tind sa o duc la aceeasi gradi cu o vecina care are fetita cu 5 luni mai mare, ma gandesc ca ar ajuta-o mult sa fie cu un copil cunoscut.

O lupta-i viata, deci te lupta...
Am fost binecuvantata! Doamne, multumim si te rugam, ajuta-ne in continuare! rugaciune
Are mama o fetitza frumusica foc hjarta

#1425 2015-09-17 10:42:43

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

Neata!

Si azi a plans dar a zis sa merg linistita ca e copilul ce se linisteste cel mai repede.
Si nu a batut copii ieri, ci i-a iubit. A zis ca le prinde pe fetite de obraji si le iubeste, dar nu il poate lasa ca sa nu lase semne si sa avem probleme cu parintii.

Am pus niste poze la topicul mei, nu le las mult.

E normal ca planga copiii, ar fi o problema daca nu ar plange dupa noi. Dar daca cedam la primul plans, inseamna sa nu ii mai ducem in colectivitate deloc.

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.