homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tratament pentru chlamydia-21

#381 2008-04-12 13:25:43

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: tratament pentru chlamydia

pai stai ca nu pricep... cum iti iese negativ si zici ca ai? (nici eu nu mai caut in urma... te rog mai zi odata cum a fost la tine). si mce simptome ai? ca, daca iese negativ, e cam greu sa fie gresita. ce ai luat?

eu probabil nu pot sa mai intru decat maine seara si am sa-ti raspund atunci.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#382 2008-04-13 15:05:10

katami
Platinum member

pai n-o mai repet big_smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#383 2008-04-13 21:07:17

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

katami a scris:

pai stai ca nu pricep... cum iti iese negativ si zici ca ai? (nici eu nu mai caut in urma... te rog mai zi odata cum a fost la tine). si mce simptome ai? ca, daca iese negativ, e cam greu sa fie gresita. ce ai luat?

A iesit mereu pozitiv la mine( din secretie, ca la analiza serologica imi iesise negativ). Am facut acum o noua runda de tratament, si astept sa treaca 2 saptamani ca sa-mi pot face testul. Dar stiu ca nu am scapat si fara sa refac testul pentru ca persista simptomele, si anume, o secretie despre care nu pot sa spun ca e abundenta, dar are culoare anormala, e galbuie bine. Mi-am propus sa fac PCR-ul abia cand imi iese negativ  din secretie. Ca nu-mi permit sa-l fac mereu, cine stie cate "ture" de tratament o sa mai fac si ajung la faliment facand PCR-ul de fiecare data.

Acum sunt in cautare de tratamente posibile pentru chlamydia, sa stiu ce sa-i propun doctorului cand o ridica iar din umeri.

Acum am vazut, am scris "negativ" .Voiam sa spun "parca vad ca iar imi iese iar pozitiv". big_smile Sorry!

Ultima oara a fost editat de gargarita (2008-04-13 21:11:16)

#384 2008-04-13 23:56:36

alitzy
Full member
De la: Cluj Napoca
Inregistrat: 2008-03-06

bravoooooo katami.....felicitari si sanatate sa nu ai mai probleme....nici una sa nu mai avem...inca nu mi`am facut analiza, astept un pic sa primesc ceva banuti, nu`mi place ca tre sa aman, dar nu am ce face...acum tre sa iau doxiciclina pt o problema cu tenul si presimt k iar imi apare candidoza....offff....la mine mai dureaza putin problemele, dar o sa scap si eu, nu ma las tongue
inca o data bravo bravo...sa fii sanatoasa

This is a toast... to us...for the men who have us, the losers who had us, and the lucky bastards who will meet us!

#385 2008-04-14 08:55:35

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

ia un flucovim 150 o data cu prima doza de antibiotic si biotics 3/ zi/ 1 luna. ai sanse sa te ocoleasca candidoza asa wink

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#386 2008-04-14 12:08:04

katami
Platinum member

gargarita a scris:

katami a scris:

A iesit mereu pozitiv la mine( din secretie, ca la analiza serologica imi iesise negativ). Am facut acum o noua runda de tratament, si astept sa treaca 2 saptamani ca sa-mi pot face testul. Dar stiu ca nu am scapat si fara sa refac testul pentru ca persista simptomele, si anume, o secretie despre care nu pot sa spun ca e abundenta, dar are culoare anormala, e galbuie bine. Mi-am propus sa fac PCR-ul abia cand imi iese negativ  din secretie. Ca nu-mi permit sa-l fac mereu, cine stie cate "ture" de tratament o sa mai fac si ajung la faliment facand PCR-ul de fiecare data.

Acum sunt in cautare de tratamente posibile pentru chlamydia, sa stiu ce sa-i propun doctorului cand o ridica iar din umeri.

Acum am vazut, am scris "negativ" .Voiam sa spun "parca vad ca iar imi iese iar pozitiv". big_smile Sorry!

eu stiu ca secretia vaginala normala poate fi si usor galbuie... si la mine e de cand ma stiu si n-aveam cum sa am chlamydia din nastere (mama m-a nascut prin cezariana).

pai ideea cu pcr-ul era ca tocmai, analizele de secretie pot da rezult aiurea, dar cu un pcr facut poti sa vezi "negativul" ala mai repede. si mai sigur.

uite aici ceva despre analize:
             " Cultura. C?nd se utilizează probe recoltate din cervix sau uretră, metoda are o sen-sibilitate cu fluctuaţii mari (40-85%). Are avantajul de a fi foarte specifică şi dezavantajul că necesită experienţă. ?n plus, este adecvată examinării unui număr limitat de probe recoltate invaziv (din uretră, cervix).
            -  Imunofluoresceneţa directă. Are o sensibilitate de 50-90%, variabilă ?n funcţie de numărul de corpusculi elementari din proba prelevată. Este adecvată at?t pentru probele recoltate invaziv c?t şi pentru cele recoltate neinvaziv (ex. urină). Are dezavantajul că este laborioasă şi de aceea nu este potrivită examinării unui număr mare de probe.
            -  Teste ELISA. Au o sensibilitate de 20-85% ?n funcţie de tipul de test utililizat. Permit testarea unui mare număr de probe cu un cost mic. Sunt rapide şi automatizabile.
    Dezvantaje: au specificitate mare numai dacă rezultatele pozitive sunt confirmate şi cu o altă metodă şi pot fi efectuate numai pe probe recoltate invaziv (uretră, cervix).
            -  Hibridizare AND-ARN (PACE-2). Metoda are o sensibilitate de 70-85%, este rapidă, automatizabilă, permite testarea unui număr mare de probe şi face posibilă diagnosticarea concomitentă a infecţiei gonococice. Dezavantaj: se pot utiliza doar probe recoltate invaziv.
            -  Reacţii de amplificare genică (PCR, LCR). Au sensibilitate de 70-95% şi specificitate foarte mare (97-99%). Permit testarea unui mare număr de probe, recoltate at?t invaziv c?t şi neinvaziv (urină), iar unele permit şi diagnosticul concomitent al infecţiei gonococice. Au dezavantajul că sunt scumpe şi că probele trebuie manipulate atent pentru a preveni contaminarea. 
          Testele serologice sunt lipsite de valoare pentru diagnosticul infecţiilor genitale produse de chlamydii, cu excepţia limfogranulomatozei veneriene. Există mai multe probleme care au exclus utilizarea lor:
      a.Prevalenţa bazală a anticorpilor anti-chlamydia la populaţia sexual activă la risc pentru infecţia cu C. trachomatis este mare, ajung?nd la 45-65% dintre persoanele testate. Această prevalenţă mare a seropozitivităţii la pacienţi asimptomatici şi cu culturi negative reflectă probabil fie o infecţie anterioară, fie o infecţie asimptomatică, cronică, nedetectabilă cu tehnicile de cultivare existente.
      b.Absenţa unui debut brusc, zgomotos, ?n cazul majorităţii infecţiilor chlamydiene face ca pacienţii să fie examinaţi de obicei ?n perioade ?n care anticorpii de tip IgM să nu poată fi demonstraţi, iar cei de tip IgG să nu ?nregistreze modificări ale titrului, ceea ce face ca parametrii serologici sugestivi ai unei infecţii recente să fie absenţi. Acest fapt este ?nt?lnit mai ales la femei.
      Debutul simptomelor este mai brusc la bărbaţi cu uretrită negonococică şi seroconversia pentru IgM poate fi demonstrată ?n majoritatea acestor cazuri. 
      c.Infecţiile genitale superficiale (uretrită, cervicită) produc ?n general titruri mici de anticorpi (1:8  ? 1:256). Dintre bărbaţii cu uretrită negonococică care au fost iniţial seronegativi, dar care au dezvoltat ulterior anticorpi tip IgG anti-chlamydia, 60% au avut titruri ?ntre 1:8 şi 1:32, iar restul de  40% titruri ?ntre 1:64 şi 1:254. La femei, cele mai mari titruri (>1:256) au fost mai frecvent observate la femeile cu salpingită şi titruri şi mai mari (frecvent 1:1024) la cele cu perihepatită.   
      d.Reactivitatea ?ncrucişată pe care anticorpii anti- C. trachomatis o au cu C. pneumoniae poate ?mpiedica diagnosticul. 
      Av?nd ?n vedere limitările menţionate anterior, serologia nu poate fi utilizată pentru diagnosticul de caz al infecţiilor genitale produse de chlamydii. "

citeste pt pcr, teste elisa si serologice, sunt singurele care se fac la noi.

cat despre tratament, cik cele mai bune, in ordine descrescatoare, sunt: azitromicina, claritomicina, josamicina (wilprafen), doxiciclina, ofloxacina (zanocin) amoxicilina, eritromicina. gasesti pe net modalitatile de dozare. tu ce-ai luat pana acum?

Ultima oara a fost editat de katami (2008-04-14 12:09:21)

#387 2008-04-15 18:25:15

gargarita
Moderator

Multumesc mult pentru raspuns, katami.
Faza e ca normala nu e sigur secretia mea, si singura vinovata ramane chlamydia ca altceva nu mi-a iesit la analize. Si chiar ma duce la faliment PCR-ul facut dupa fiecare runda de tratament. Peste vreo 2 saptamani o sa-l faca sotul meu, sper macar la el sa fie bine.

Poate pun o intrebare stupi, stie cineva, un col afectat de HPV produce vreo modificare a secretiei?

Si ca sa-ti raspund la intrebare: am luat ofloxacina, ciprofloxacina, azitromicina si doxicilina.
Ma tenteaza josamicina aia, am vazut ca o recomada cineva pe net. Sa vad ce zice dr. meu.

#388 2008-04-15 18:44:35

katami
Platinum member

mie dr mea mi-a zis ca josamicina se gaseste greu in romania... acu nush, in bucuresti o fi.... eu de aia m-am "procopsit" cu claritomicina si augumentin. ca si eu miorlaiam sa-mi dea josamicina big_smile. e buna si ciprofloxacina.. uitasem big_smile cat despre recomandarile de pe net... stii si tu cum e... la unii merge, al altii nu... daca o iei asa, azitromicina e cea mai laudata.... si am mai luat 3 tratamente dupa ea... si tu la fel...

pai de ce gandesti negativist "pcr dupa fiecare runda de tratament"? smile eu zic sa incerci un pcr... poate nu va fi nevoie de alte runde de tratament (si economisesti mai mult asa, ca veni vorba). mai ales daca sotului ii iese negativ... incearca si tu, sunt rare cazurile in care un partener are pozitiv si celalalt negativ.

de hpv eu nush ce sa-ti spun, nu ma pricep. dar pare destul de logic ce zici....

sanatate si tinem legatura, anunti ce ai facut wink

#389 2008-04-15 19:00:46

o'hara
Platinum member

daca e si o rana acolo secretia f probabil si de la ea e.

mami de minuni hjarta

#390 2008-04-15 22:10:23

gargarita
Moderator

eu_vreau a scris:

Nu stiu exact ce inseamna "rana". Din pacate nu am nimic scris referitor la colposcopia pe care am facut-o. Stiu doar ce am vazut, si anume, o portiune mare din col, cam jumatate, care nu s-a colorat cu substanta aia rosiatica, si s-a albit in contactul cu solutia  de acid acetic.

#391 2008-04-17 09:10:00

kamynet
New member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-04-17

Buna! v-am descoperit de ceva vreme pt ca ma confrunt cu o problema comuna cu a voastra: faimoasa chlamydia. Am descoperit-o dintr-o intamplare , oricum, a fost un soc, nu-mi explicam cum m-am procopsit cu ea. Singurul meu partener sexual a fost si este sotul meu, suntem impreuna de 6 ani, nu-mi explicam cum de atata timp, nu am avut nici un simptom. Am primit tratament  -  claritromicina - 10 zile, 2 /zi, atat eu cat si sotul meu. Dr ginecolog ne-a asigurat ca putem avea contact sexual neprotejat, ca doar , citez, "va tratati amandoi". In fine, ieri, sotul a fost la un dr dermato-venerolog, sa-i recolteze secretie uretrala, sa vedem daca apare chlamydia la analiza, dupa tratement. Si domnul dr.  i-a zis clar si raspicat ca daca nu are secretie, nu are ce sa-i recolteze. E adevarat ca nu avem nici unul nici altul nici un fel de simptome. Dar totusi cum putem verifica daca are acest microb? Si inca ceva care mi-a ridicat un mare semn de intrebare: l-a asigurat ca chiar daca au iesit anticorpi la analiza, atata timp cat boala nu se manifesta de nici un fel, nu afecteaza aparatul genital (de ex. inflamatia trompelor- la femei, epididimita- la barati, boala inflamatorie pelvina in general). Si nu e adevarat ca chlamydia afecteaza spermatogeneza ( asa cum am citit pe net si asa cum mi-a zis dr ginecolog). Sunt asa debusolata! Nu stiu ce sa mai cred...  As vrea sa aflu parerea voastra, eventual a Doctoressei... As vrea sa mentionez ca sunt din Iasi. Salut cu ocazia asta iesencele de pe forum

#392 2008-04-17 09:17:54

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

Bine ai venit..in primul rand smile
daca el vrea sa vada daca are chlamidya poate merge sa faca un test din sange la orice laborator.
Nu e bine sa aveti relatii sexuale neprotejate (eu asa stiu) ..Ca trebuie sa pe perioada tratamentului sa va protejati amandoi si apoi mai vedeti.
Chlamydia poate, intr-adevar sa fie asimptomatica.

Sfatul meu sincer e sa mai ceri o opinie la un alt dr.

#393 2008-04-17 10:06:10

o'hara
Platinum member

clar asa sa faci. chlamydia este asimptomatica - cand ajunge sa dea in anexite, epididimite, etc deja si-a facut bine de cap...

mami de minuni hjarta

#394 2008-04-17 10:55:45

kamynet
New member

Va multumesc pt raspunsuri. Azi aveam programare la ginecolog sa-mi recolteze proba pt repetarea analizei....Am lasat sa treaca doua saptamani de la terminarea tratamentului, insa aseara m-am procopsit cu "rushii" pe cap. Trebuie sa aman vizita la ginecolog inca 2 saptamani pt ca saptamana viitoare si saptamana de dupa pasti dr mea nu e de gasit la cabinet. Am incercat sa ma programez la alta dr., careia oricum vroiam sa-i cer o a doua parere (ma confrunt cu o problema de infertilitate, asa am descoperit si chlamydia), insa si aceasta dr e ocupata pana dupa 5 mai... Si nu as vrea sa ma duc la orice dr, numai sa ma duc undeva....daca Doamne fereste iese din nou pozitiva analiza, trebuie sa fac iar tratament si daca tot e sa-mi stresez ficatul, macar sa-l stresez cu un tratament eficient. Va fac capul calendar cu problema mea, scuze sadsad   
Si credeti ca e suficient ca sotul sa faca doar analiza din sange pt chlamydia? Cand am intrebat-o pe dr mea ginecolog daca eu as putea sa fac analiza din sange, mi-a zis ca nu e concludenta pt ca pe ea o intereseaza sa stie daca eu o am prezenta in secretia de pe col. Abia astept sa treaca sarbatorile astea sa intre medicii in programul lor normal, pt ca am mare si urgenta nevoie de niste raspunsuri. Mai ales ca eu fac tratament hormonal pt reglarea ovulatiei  si culmea, de cand m-am apucat de tratamentul asta, descoperind chlamydia, am abandonat complet "proiectul bebe". Vreau sa stiu daca are rost sa continui cu duphastonul, daca tot nu facem sex...

#395 2008-04-17 11:03:15

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

gargarita a scris:

eu_vreau a scris:

Nu stiu exact ce inseamna "rana". Din pacate nu am nimic scris referitor la colposcopia pe care am facut-o. Stiu doar ce am vazut, si anume, o portiune mare din col, cam jumatate, care nu s-a colorat cu substanta aia rosiatica, si s-a albit in contactul cu solutia  de acid acetic.

ce ai vazut tu acolo e o rana

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#396 2008-04-17 15:13:00

panseluta
Full member
Inregistrat: 2008-03-28

Kamynet... tot din iasi si tot cu Chlamidia... am povestit la subiectul meu despre asta. Si mie mi-a spus la fel ca nu trebuie sa ne protejam. Am terminat tratamentul si probabil merg sa fac testul tot dupa sarbatori...Eu am facut tratament cu Zanocin... sa vedem daca a fost eficient... cred ca o am si eu de ceva vreme asa ca probabil "si-a facut de cap"...

#397 2008-04-17 15:44:08

kamynet
New member

Da, intr-adevar ne-a spus ca nu e nevoie sa ne protejam, mai ales ca noi vrem sa facem un bebe...Insa am tot citit pe net despre bacteria asta si am vazut ca peste tot se recomanda sex protejat sau abstinenta pe perioada tratamentului... Da, pe perioada tratamentului nu am avut deloc relatii sexuale, nici nu-mi ardea ,sincer, de asta...Am reusit sa obtin o programare la un al doilea medic, pe 9 mai tocmai, insa nu-mi surade deloc ideea sa mai pierd inca o ovulatie, sa am inca o luna ratata , mai ales ca ma indop cu hormoni tocmai pt ovulatie...Mi-am trimis sotul si la urolog, pt o ecografie, nu stiu, sa vedem cat a afectat si ce anume nenorocita asta de bacterie. 
Panseluta, cum se numeste  exact subiectul tau?

Ultima oara a fost editat de kamynet (2008-04-17 15:46:40)

#398 2008-04-17 16:44:39

o'hara
Platinum member

kamynet...sotului tau nu are ce alta analiza sa i se faca decat din sange daca nu are secretie. ce sa-i analizeze?! iar tu, pt un rezultat pe care sa te poti baza trebuie sa faci analiza si din sange si din secretie. protejati-va pana dupa ce terminati tratamentul. totusi faci tratament cu antibiotic...nu stiu cat e de indicat sa ramai acum insarcinata...

mami de minuni hjarta

#399 2008-04-17 17:29:02

gargarita
Moderator

da kamynet, se pare ca analiza din sange e neconcludenta. Mie mi-a iesit negativ la analiza din sange si pozitiv la cea de secretie. Sotul tau poate sa-si faca totusi Chlamydia PCR, se face in bucuresti la Genetic Lab, din urina, si costa 150 ron. Este cea mai sigura analiza pentru chlamydia.
Si nu este bine sa ramai insarcinata pana nu esti sigura ca ai nimicit chlamydia. Eu am pierdut o sarcina, cel mai probabil din cauza chlamydiei.
Bafta!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.