homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tratament pentru chlamydia-27

#495 2009-02-16 11:19:50

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

Re: tratament pentru chlamydia

cu placere

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#496 2009-03-16 08:50:25

alinutza82
Membru
Inregistrat: 2009-03-15

buna ziua, dna doctoressa!
ma confrunt si eu cu problema tratarii chlamydiei de care m-am lovit cand a tb sa fac analizele din primul semestru de sarcina (mentionez ca acum am 21 de saptamani si asta ma ingrijoreaza f. tare ca nu pot scapa de ea). nu stiu cum am capatat-o deoarece am o relatie stabila de 10 ani (casatorita de 1an si jumatate).
cand d-nul doctor a vazut ca sunt pozitive igg-urile, mi-a dat trimitere sa mi se ia secretie vaginala, unde a iesit pozitiva afurisita de chlamydia. la momentul respectiv mi-a prescris eritromicina timp de 7 zile, tratament mixt. oricum mi-am dat seama ca nu mi-a trecut pregatindu-ma pt. tratamentul pe care-l punteam incepe abia dupa ce faceam 20 de saptamani, adica: azitrox 2 pastile/zi x 5 zile (mixt) si pumafucin ovule. saptamana asta o sa ma duc sa-mi fac analiza chlamydiei, dar sunt ingrijorata ca n-am scapat de ea. facandu-mi spalaturi vaginale cu bicarbonat parca iar am mai sesizat asa zisa albeata (intr-adevar nu asa de multa cum aveam inainte).
mentionez ca nu prezentam inainte de sarcina acest tip de scurgere care arata ca niste firisoare albe gelatinoase lungi, ci doar eram constienta ca am fost depistata de candida albicans si urmand tratament la vremea aceea.
ma ingrijoreaza faptul ca nu mi-a trecut!nu stiu ce repercursiuni a avut asupra bebelului acest tratament? o sa mi se mai prescrie cumva altul (cele 2 medicamente stiu ca sunt indicate pe timpul sarcinii)? as vrea sa nasc normal, dar avand in vedere instalarea chlamydiei stiu ca nu o pot face astfel. ce ma fac?
as aprecia foarte mult daca mi-ati putea raspunde cat mai repede, deoarece sunt disperata!

#497 2009-03-16 22:57:14

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

alinutza i am lasat doctoressei linkul...

happy with him...inlove with him...puss

#498 2009-03-17 13:30:11

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

nu mai fa spalaturi cu bicarbonat... mai ales in sarcina... in afara sarcinii chestia asta atenueaza doar pe moment candidoza (in nici un caz chlamydia), iar pe termen lung distruge ph-ul normal (acid) al mediului vaginal si il lasa expus infectiilor.

cat despre chlamydia... mai bine nu te mai intrebi de unde o ai... eu sunt satula de cazuri (inclusiv cazul meu) in care nu de stie ce cauta afurisita asta de bacterie acolo neutral probabil de la instrumentar gineco prost sterilizat neutral dar nu mai are asta importanta acum, important esate sa faci tot ce poti sa scapi de ea, pt ca dauneaza fatului daca vrei sa nasti natural (oricum, daca nu scapi de ea, fa cezariana.... neaparat)

din pacate, daca ai chlamydia de mult, e f posibil sa treaca greu...  nu dispera si nici nu baga antibiotice in tine la greu... mai bine faci cezariana.... daca vezi ca nu-ti trece dupa ce trtatament iti da medicul.

sanatate si sarcina usoara!! puss

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#499 2009-03-18 08:19:52

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

alinutza82 a scris:

buna ziua, dna doctoressa!
ma confrunt si eu cu problema tratarii chlamydiei de care m-am lovit cand a tb sa fac analizele din primul semestru de sarcina (mentionez ca acum am 21 de saptamani si asta ma ingrijoreaza f. tare ca nu pot scapa de ea). nu stiu cum am capatat-o deoarece am o relatie stabila de 10 ani (casatorita de 1an si jumatate).
cand d-nul doctor a vazut ca sunt pozitive igg-urile, mi-a dat trimitere sa mi se ia secretie vaginala, unde a iesit pozitiva afurisita de chlamydia. la momentul respectiv mi-a prescris eritromicina timp de 7 zile, tratament mixt. oricum mi-am dat seama ca nu mi-a trecut pregatindu-ma pt. tratamentul pe care-l punteam incepe abia dupa ce faceam 20 de saptamani, adica: azitrox 2 pastile/zi x 5 zile (mixt) si pumafucin ovule. saptamana asta o sa ma duc sa-mi fac analiza chlamydiei, dar sunt ingrijorata ca n-am scapat de ea. facandu-mi spalaturi vaginale cu bicarbonat parca iar am mai sesizat asa zisa albeata (intr-adevar nu asa de multa cum aveam inainte).
mentionez ca nu prezentam inainte de sarcina acest tip de scurgere care arata ca niste firisoare albe gelatinoase lungi, ci doar eram constienta ca am fost depistata de candida albicans si urmand tratament la vremea aceea.
ma ingrijoreaza faptul ca nu mi-a trecut!nu stiu ce repercursiuni a avut asupra bebelului acest tratament? o sa mi se mai prescrie cumva altul (cele 2 medicamente stiu ca sunt indicate pe timpul sarcinii)? as vrea sa nasc normal, dar avand in vedere instalarea chlamydiei stiu ca nu o pot face astfel. ce ma fac?
as aprecia foarte mult daca mi-ati putea raspunde cat mai repede, deoarece sunt disperata!

si eui zic sa renunti la bicarbonatul ala si in general sa te concentrezi cit mai putin asupra secretiei vaginale acum, in timpul sarcinii
nu de alta insa poate fi vorba chiar si de candidoza, lucru destul de comun in sarcina...oricum, diagnostic poti pune prin examen de laborator, nu uitindu-te cum arata secretia, care fie vorba intre noi poate fi modificata si hormonal...
deci...tind sa o sustin pe katami

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#500 2009-03-18 08:33:40

alinutza82
Membru

katami a scris:

nu mai fa spalaturi cu bicarbonat... mai ales in sarcina... in afara sarcinii chestia asta atenueaza doar pe moment candidoza (in nici un caz chlamydia), iar pe termen lung distruge ph-ul normal (acid) al mediului vaginal si il lasa expus infectiilor.

cat despre chlamydia... mai bine nu te mai intrebi de unde o ai... eu sunt satula de cazuri (inclusiv cazul meu) in care nu de stie ce cauta afurisita asta de bacterie acolo neutral probabil de la instrumentar gineco prost sterilizat neutral dar nu mai are asta importanta acum, important esate sa faci tot ce poti sa scapi de ea, pt ca dauneaza fatului daca vrei sa nasti natural (oricum, daca nu scapi de ea, fa cezariana.... neaparat)

din pacate, daca ai chlamydia de mult, e f posibil sa treaca greu...  nu dispera si nici nu baga antibiotice in tine la greu... mai bine faci cezariana.... daca vezi ca nu-ti trece dupa ce trtatament iti da medicul.

sanatate si sarcina usoara!! puss

va multumesc pt. sfaturile date (si tie si d-nei doctor). maine am programare pt. testarea chlamydiei. rugaciune

#501 2009-03-22 12:08:34

gabriello
Membru
Inregistrat: 2009-03-22

Buna. Stiu ca forumul este dedicat in special femeilor dar sper sa ma puteti ajuta. Numele meu este Gabriel si ma confrunt  cu o problema. Acum 3 luni am avut un contat in afara relatiei. De o saptamana (adica dupa 3 luni) am o senzatie de mancarime pe uretra insotita de o scurgere alba din penis si imediat am suspectat o posibila chlamydia sau gonoree.
   Am mers la urolog care fara nici o analiza a pus dignosticul de chlamydia si mi-a prescris azitrox 1 pastila pe zi timp de 10 zile atat pt mine cat si pt prietena mea. Prietenei mele i-a prescris si un antifungic. Indignat de diagnosticul doctorului pus atat de usor m-am hotarat sa ma duc sa imi fac niste analize. Am facut antigen chlamydia din secretie si examen bactereologic si micologic tot din secretie. Amandoua au iesit bune. Ramanea in calcul o posibila gonoree sau trichomonas. Am mers la dermato-venerolog. Doamna doctor a spus ca trebuie facuta o analiza la microscop a secretiei. Mi-a dat o "lama" pe care am intins secretia la prima ora inainte de a urina. Analiza la microscop a fost facuta la cateva ore in aceiasi zii in cabinetul doamnei doctor care este dotat cu microscop. Rezultatul a fost ca gonoree si trichomonas nu am dar a observat ceva (nu stiu exact termenii) care ar putea indica chlamydia. Am primit urmatorul tratament: Tetraciclina 500mg la 6 ore timp de 5 zile, urmat de doxiciclina 2 pastile in prima zii apoi cate 1/zii pana la terminaterea cutiei adica inca 8 zile. Ma aflu in a 4-a zii de tratament si pot spune ca observ o inbunatatire in sensul ca mancarimea aproape ca a disparut si secretia este aproape inexistenta deci parerea mea este ca tratamentul a fost tintit.
   Intrebarea este cat de eficient este acest tratament (teoretic desigur) si ma refer in special la doxiciclina care din cate am citit se recomanda o doza de 2 pastile/zii.
   Credeti ca ar fii indicat sa luam 2 pastile/zii timp de 8-9 zile?
   Si credeti ca ar trebui ca prietena mea sa asocieze un antifungic pe perioada tratamentului?

A 2-a problema este ca prietena mea a incetat sa mai ia anticonceptionale pe perioada tratamentului (ca oricum nu mai putem sa facem sex) si dupa 4 zile in care nu le-a mai luat i-a venit ciclul dupa ce anteriorul l-a avut acum 7 zile. Este din cauza opririi administrarii de anticoncept? sau are legatura cu chlamydia?
    Va multumesc mult pentru eventualele raspunsuri si pentru rabdare daca ati citit tot.

#502 2009-03-22 14:54:05

crys_ty_na
Platinum member

dozajul il ajusteaza medicul in functie de cumconsidera el necesar...daca te ajuta deci e bine...indicat ar fi dupa treminarea trat sa faca si iubita ta o analiza de chlamydia...si da...sa ia si un antimicotic pt a preveni aparitia candidozei de la antibiotic...si ce i  s a intamplat e normal...dupa intreruperea lor apare menstra...

#503 2009-03-22 14:58:12

gabriello
Membru

Si totusi ce analiza sa facem dupa terminarea tratamentului? ca antigen chlamydia din secretie uretrala a iesit negativ..Si am obs ca sunt cam neconcludente testele astea...Ah si inca ceva..Gonoreea se depisteaza "la sigur" la analiza microscopica?

#504 2009-03-22 15:25:44

crys_ty_na
Platinum member

avand in vedere ca (cel mai probababil) tu nu vei mai avea secretie la terminarea tratamentului iubita ta ar trebui sa faca analiza ori din sange ori din secretie...si in ceea ce priveste gonoreea eu zic sa mg la un laborator sa faceti cum trebuie analiza nu doar o privire aruncata la microscop in cabinetul medicului...

#505 2009-03-22 15:31:31

gabriello
Membru

Pai la bioclinica mi-au spus ca numai la microscop se poate vedea gooreea (pe lama). Si asa am citit si pe internet..Nu stiu ce sa mai cred..Un alt lucru care ma face sa cred ca nu e gonoree este raspunsul bun la tratament..Din cate stiu gonoreea este rezistenta la tetracicline si numai o eventuala cronicizare ar oprii simtomele. Si multumesc mult pt raspuns.

#506 2009-03-22 21:39:13

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

daca esti din bucuresti, poti sa faci Chlamydia PCR , din urina, la Genetic Lab. este cea mai sigura analiza.
prietena ta poate si ea sa o faca din secretie sau urina.

#507 2009-03-22 22:23:28

gabriello
Membru

Din pacate sunt din Deva si sunt student in Arad. Situatia financiara nu prea imi permite analize si tratamente scumpe sad

#508 2009-03-22 22:28:45

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ai putea sa trimiti proba prin curier dar e cam scumpa intr-adevar, anul trecut era 150 ron

#509 2009-03-23 15:01:05

alinutza82
Membru

fetelor, revin cu vesti buuuune!
chlamydia fuse si...... se duse. insa m-a pus pe ganduri dna care mi-a recoltat proba care mi-a spus ca tb sa treca cel putin 1 sapt. de la tratament iar la mine erau 6 zile.
oricum o sa mi le repet si pe cele din sange dar si secretia peste cateva saptamani. caci nu vreau sa ma imbat cu apa rece.
ce analiza tb .pt candidoza?

#510 2009-03-23 15:48:58

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

O simpla analiza de secretie depisteaza existenta candidozei.

Fericita mamica de Aida Maria!

#511 2009-03-23 17:54:53

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

alinutza82 a scris:

chlamydia fuse si...... se duse. insa m-a pus pe ganduri dna care mi-a recoltat proba care mi-a spus ca tb sa treca cel putin 1 sapt. de la tratament iar la mine erau 6 zile.
oricum o sa mi le repet si pe cele din sange dar si secretia peste cateva saptamani. caci nu vreau sa ma imbat cu apa rece.

trebuie 3 SAPT, NU UNA!!! imi pare rau ca-ti stric bucuria, dar... NEAPARAT sa o refaci dupa alte 2 sapt!!!!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#512 2009-03-24 07:52:35

alinutza82
Membru

katami a scris:

alinutza82 a scris:

trebuie 3 SAPT, NU UNA!!! imi pare rau ca-ti stric bucuria, dar... NEAPARAT sa o refaci dupa alte 2 sapt!!!!

stiu katami ca vreo 3 saptamani, dar eu sunt insarcinata si tb. sa bat fierul cat e cald, daca ma intelegi ce spun! oricum le voi repeta peste alte 2! ms pt. sfat! gravida

#513 2009-06-26 21:17:54

mikuza
Membru
Inregistrat: 2009-06-26

Re: va rog un raspuns de la doctoressabuna seara doamnelor,va rog din suflet daca ma puteti lamuri si pe mine ,in urma unui avort spontan anul trecut in februarie ,am inceput o serie de analize dupa cateva luni de la avort printre care si chlamydia .la o clinika infiintata noua in vaslui cea mai prrformanta   fost pt recoltare sange  si mi-au facut in data de 24-10-08 IgA- absenti si IgG- prezenti ,doar atat mi sa dat tratament cu zanocin 10 zile .in  date de 04-10-08 repet analizele  si IgA- absenti si IgG- slab pozitiv  si  mi sa zis ca ma vindec  apoi la cererea mea ca sa vad daca este totul in regula in 28-04-09 am repetat analizele si surpriza  IgA- slab pozitiv si IgG- pozitiv si cica m/am reinfectat mentionez ca de anul trecut din 22-05-08 eu nu am avut nici un contact sexual cu sotul fiind   arestat.si dupa cum am mai vazut ca sa mai pomenit si de IgM nici aici la vaslui nu  fac aceasta analiza si sunt foarte nedumerita  nu inteleg in ce faza ma aflu cu aceasta infectie.si pt ca   dupa acesta timp in sfrasit l/au adus pe sot aici i/am facut si lui analizele si i/au iesit IgA-pozitiv si IgG- pozitiv  deaja am dus analizele la penitenciar si il vor duce la un dermatolog ca sa ii dea tratament dupa ultimele mele analize iar mi/a dar zanocin 10 zile si acum astept ca dupa 3 luni a zis sa revin la analize si mai am de asteptat doar pana pe 28 iulie .va rog din suflet sfatuiti-ma si pe mine cu rezultatul analizelor mele.va multumesc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.