homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test Papanicolau-12

#210 2007-10-31 18:38:19

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Test Papanicolau

nu exista nici un risc atunci smile

happy with him...inlove with him...puss

#211 2007-10-31 19:40:42

myhaela
Full member
De la: Galati
Inregistrat: 2006-03-15

LadyInRed a scris:

debut precoce...la 16 ani se pune??

Ce inseamna debut precoce, imi cer scuze daca e o intrebare prosteasca.

#212 2007-10-31 19:41:49

ivy
Hero member
Inregistrat: 2007-03-21

debut precoce, adica inceperea vietii sexuale la o varsta mica.

Just like a tattoo
I'll always have you...

#213 2007-10-31 19:51:31

myhaela
Full member
De la: Galati
Inregistrat: 2006-03-15

big_smile nu stiam la ce se referea lady. Multumesc.

#214 2007-10-31 20:27:06

LadyInRed
Hero member
De la: _________
Inregistrat: 2007-06-07

girly a scris:

daca a fost debut la 17 ani si un singur partener fara partenere anterioare tot exista riscul ? big_smile

eee da si la mine a fost la 16 ani ,7 lkuni si vreo 20 de zile! grater ouuuuufff  nu putea sa ramana virgin.. grater

Publicitate

loading...

#215 2007-10-31 21:41:49

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

cel mai bine e sa se faca analizele astea inainte sa iti incepi viata sexuala cu un baiat care a mai avut partenere. sau de facut vaccinul inainte de a incepe viata sexuala asa cum incearca ei sa faca.

mami de minuni hjarta

#216 2007-11-02 20:24:55

anda23
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-12

am si eu o intrebare..mi-am facut testul pap si doctorita mi-a zis ca am avut o mica sangerare,, sa nu ma sperii..cand am ajuns acasa , in seara aia mi-am dat seama ca imi vine ciclul...e posibil ca rezultatul sa fie distorsionat din cauza asta?
mersi

#217 2007-11-14 23:58:26

georgiana25
New member
Inregistrat: 2007-11-14

Buna seara.
Am si eu o problema.
Mi-am inceput viata sexuala la 20 de ani, am avut 2 parteneri in decurs de un an, iar cu primul s-a intamplat sa existe si contacte neprotejate, apoi au urmat 3 ani in care nu am avut contacte sexuale. Anul acesta, mai precis in luna iunie am in urma actului sexual am sangerat putin, si am simit o mica durere in timpul actului sexual dar mi-am zis ca poate fi din cauza lipsei activitatii sexuale, neavand in trecut probleme ginecologice, nici macar o raceala. Totusi m-am hotarat sa merg la ginecolog pentru un control, in urma controlului mi-a zis ca nu pare a fi nimic in neregula, dar daca am zis ca am sangerat ar trebui sa fac totusi testul papanicolaou.
In buletinul de analiza scrie astfel:

Examenul citologic a fost realizat dupa recoltare in mediu lichid, etalare in monstra si colorare prin metoda Papanicolaou.
Frotiu citologic recoltat in ziua a 16 a ciclului menstrual.
Analiza efectuata in cadul unui screening de rutina.
Frotiul comporta celule malighiene superficiale si intermediare fara anomalii nucleare.
Sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale.
Se observa de asemenea prezenta de numeroase polimorfonucleare.
Concluzie:
Frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliana sau maligna.
Inflamatie nespecifica.

Insa am citit pe forum ca ar trebui sa scrie pe undeva un CI, II, sau III, ceea ce nu gasesc la mine in buletinul de analiza.
  Doamna dr. mi-a interpretat rezultatul si a zis ca totul este bine, nu sunt probleme, dar mi-a dat tratament pentru  inflamatia nespecifica, dar nu inteleg daca exista o legatura intre inflamatie si prezenta a numeroase polimorfonucleare.

Dupa ce am urmat tratamentul, la 18 zile de la terminarea tratamentului am simit o mica durere in partea de jos la intrare, in partea dreapta, nu am dat prea multa atentie intrucat tocmai imi faceam bagajele sa plec la prietenul meu pentru 10 zile.

De aici incepe totul, dupa aprox. 2 nopti am inceput sa am sangerari dimineata, de scurta durata si nesemnificative ca si cantitate, dar existau, dupa inca 2-3 zile am inceput sa simt usturime in timpul urinarii, usturime ce a trecut de la sine dupa 2-3 zile, la fel si sangerarile, nu stiu daca a avut o legatura dar s-au stopat dupa ce 2 zile nu am avut contact  sexual, pentru ca apoi sa-mi vina ciclul cu 5 zile mai devreme, si mentionez ca in general am un ciclu regulat.

Bineinteles cand am ajuns acasa primul gand a fost ca trebuie sa merg la control, insa din diverse cauze nu am reusit decat dupa o luna sa ajung la medicul ginecolog timp in care am avut senzatie de usturime, si o scurgere mai ciudata.

Ajunsa la medic, dupa control mi-a zis ca am condiloame, si mi-a dat ca tratament Condyline si Isoprinosine, pe care acum le utilizez, si astept rezultatul la secretia vaginala.

Eu nu inteleg daca sangerarile avute, au legatura cu aceasta boala sau nu, se poate sa fi fost infectata mai demult si sa nu fi avut simptome? Mentionez ca la sfarsitul lunii iunie am avut un accident de masina fiind internata 2 sapt in spital si am luat antibiotice tot atata timp, plus celelalte tratamente administrate in spital,  testul papanicolaou l-am facut la o luna dupa acident are legatura inflamatia nespecifica cu HPV?

As dori sa stiu si daca trebuie sa fac o tipizare , intrucat medicul nu mi-a pomenit de asa ceva, dar sigur o sa o intreb cu prima ocazie mai multe detalii.

Stiu ca m-am cam lungit cu povestea mea, dar cred ca trebuiesc stiute cat mai multe detalii cu privire la o problema pentru a primi un raspuns clar.

Pana la urma as vrea sa stiu daca ar trebui sa insist pe gasirea cauzei acestor sangerari, si daca trebuie sa insist mai mult si cu hpv-ul intrucat doamna doctor mi-a parut a fi foarte linistita, mi-a dat tratamentul si cam atat, recunosc ca nici eu nu am pus prea multe intrebari, dar din momentul in care mi-a spus: ai condiloame, produs de virusul papiloma, deja nu mai stiam ce sa zic.

Va multumesc ca m-ati ascultat si sper sa ma lamuresc, si bineinteles merg inainte cu tratamentul, cu toate ca sincera sa fiu am citi pe forum si mi-a zis si medicul ca ma va ustura in momentul aplicarii tratamentului, dar...  nu simt usturime, poate nu-l aplic bine?
Stiu ca acum ma plang si pentru durerea pe care nu o simt, dar sper sa scap cumva de aceste probleme, eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim, sa avem copii.

#218 2007-11-15 10:38:51

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

virusul papiloma l-ai luat fie prin contact sexual de la actualul partener fie, si nu vreau sa cred varianta asta, de pe instrumentar nesterilizat corect, la controlul anterior....nu il ai de mai inainte pentru ca ai fi avut si condiloamele mai demult...asta in caz ca ai papiloame si nu altceva....
Inflamatia aia nespecifica putea fi in legatura inclusiv cu contactul sexual recent....iar polimorfonuclearele indica intr-adevar inflamatie...
cauza singerarilor ai sanse sa o gasesti atunci cind singerezi...cind nu mai singerezi, nu prea mai ai sanse sa gasesti cauza pentru ca, cel mai adesea, ea nu mai exista.
daca leziunile din zona vulvo-vaginala inca exista, sincer eu as merge sa intreb si un dermatolog ce e cu ele...si, fireste, as avea o discutie extrem de serioasa cu partenerul sexual

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#219 2007-11-15 16:14:24

Afa
Membru
Inregistrat: 2007-11-15

Buna ziua Doctoressa,
Ma macina o curiozitate...Am facut un test Papanicolau si am luat rezultatele,insa abia peste 3 zile am putut sa ma programez la doamna doctora pentru interpretare...Si cautand pe internet m-am speriat crezand ca diagnosticul meu este nefavorabil indicand posibilitatea prezentei HPV. Va rog sa ma ajutati sa interpretez rezultatul fiindca sunt sperata.
A iesit: satisacator pentru evaluare,celule endocervicale prezente
           negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna
           recomandari: de urmarit evolutia citologic
    Frecvente celule superficiale cianofile si rare orangeofile. Frecvente celule metaplaziate scuamus matur. PMN neutrofile prezente.

Imi cer scuze daca unele cuvinte nu sunt  exacte,insa nu prea am inteles scrisul.

Ultima oara a fost editat de Afa (2007-11-15 16:16:04)

#220 2007-11-15 20:26:58

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Georgiana25, povestea ta seamana foarte mult cu a mea. Problemele initiale le-ai avut pt ca , neavand contact de mai mult timp, cand s-a intamplat s-a produs lezarea tegumentului,iar pe acolo au intrat germenii, avand drept rezultat in prima faza acea usoara inflamare care a iesit la papanicolau, iar in a doua faza aparitia condiloamelor, dupa ce a trecut perioada de incubatie a virusului. Primul papanicolau a fost prea repede dupa contactul sexual ca sa arate modificarile celulare, care apar dupa cateva saptamani sau luni... Eu as reface papanicolaul, si as face si tipajul viral!

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#221 2007-11-16 17:02:09

neferi
New member
Inregistrat: 2007-11-16

buna sunt noua.Sper ca am postat bine.am facut testul papa nicolau si acesta e rezultatul;                                                 descriere microscopica relativ frecvente polimorfonucleare,hematii rare,flora mixta,celule intermediare de metaplazie cu hipertrofii nucleare.Diagnostic citologic;anomalii epiteliale scuamoase de etiologie nedeterminata.nota control colposcopic.   daca se poate as dori si eu sa stiu cum e rezultatul .imi este frica de termenul metaplazie sper sa nu fie cev agrav.tnx

#222 2007-11-16 17:15:41

o'hara
Platinum member

mami de minuni hjarta

#223 2007-11-16 17:32:49

mihaela21
Full member
Inregistrat: 2007-04-16

buna seara doctoressa as vrea sa ma ajuti si pe mine cu niste sfaturi,in primul rand am foast la docotor si mi-a gasit o raceala anexita care e la moda am observat si mi-a dat sa iau niste antibiotice le-am luat si nu vad ce imbunatatire sa se vada ca tot ma mai dor o varele,si de curand am fost iar la ea si mi-am facut papanicolau si mi-a gasit si o infectie eu aveam  manacarimi si mirosea urat secretia la un moment dat.si iam zis la docotora si mi-a zis ca de la infectie e,am citi rezultatu fetei de mai sus si la fel mi-a iesit si mie infectie cu coco-bacili sau cum se numeste.si mi-a dat sa iau si ovule si am inceput sa le iau de vre-o saptamana si mai am vre-o5  acum vreau sa va intreb e normal sa am urinari mai dese de cat de obicei si ma doare  oavarele iar daca nu ma duc la toaleta atunci cand imi vine si mai stau cand ma duc, dupa ce fac simt ca mor de durere de ovare e normal sau nu isi face efectu ovulele?.si inca o intrebare dupa ce termin cu ovulele dupa cate zile pot face sex??

Ultima oara a fost editat de mihaela21 (2007-11-16 17:32:59)

#224 2007-11-16 17:34:36

crys_ty_na
Platinum member

mihaela21...ai mai postat odata despre problema ta...ai warn...te rog citeste regulile...

#225 2007-11-16 19:05:04

georgiana25
New member
Inregistrat: 2007-11-14

Va multumesc pentru raspunsuri, doctoressa si Rose, am primit si rezultatul secretiei vaginale, asa ca cireasa de pe tort, si scrie astfel:

-prezenti Trichomonas vaginalis si abundenta monoflora cocobacilara intra si extra celulara

Inca nu am reusit sa intru la doctorul ginecolog pentru citirea rezultatului, dar imi dau seama din ceea ce am citi pe net ca numai bine nu este. Am inteles ce e cu Trichomonas vaginalis dar nu prea inteleg restul.

Dupa atat timp in care nu am avut absolut nici problema ginecologica, parca au venit prea toate odata.

Multumesc inca odata pentru raspuns, ma ajuta sa stiu ca nu sunt chiar unica persoana ce se confrunta cu astfel de probleme, si mai ales ca exista si cai de rezolvare.
Bineinteles ca toate acestea cer o discutie profunda cu prietenul meu.

#226 2007-11-16 19:07:47

o'hara
Platinum member

pe langa trichomonas pari a avea si chlamydia. trebuie facuta analiza de depistare pt ca e o analiza speciala.

mami de minuni hjarta

#227 2007-11-16 19:09:06

crys_ty_na
Platinum member

daca ti va iesii si chlamydia discutia cu iubitul va mai trebui sa capete profunzime...

#228 2007-11-16 22:01:48

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Si se pare ca s-a pricopsit cu trichomonasul de curand, ca daca il avea dinainte, iesea la primele analize...Nu esti singura, nu esti prima si nu vei fi nici ultima care trece prin asta, din pacate...Eu_vreau, ce anume sugereaza prezenta chlamydiei? Mie doctorul nu mi-a dat sa fac analiza pt chlamydia si as vrea sa stiu daca, in cazul ca ar fi, ar exista elemente in analiza de secretie care sa duca cu gandul la asa ceva...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.