homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test Papanicolau-13

#229 2007-11-17 21:47:05

Afa
Membru
Inregistrat: 2007-11-15

Re: Test Papanicolau

In legatura cu clamydia..vroiam sa va impartasesc si experienta mea..In urma unui test,mi-a iesit clamidya pozitiva..M-am speriat foarte tare fiindca avusesem relatii sexuale doar cu prietenul meu si el doar cu mine neprotejate...Am urmat toate cele 3 tratamente(doctora mi-a spus ca exista numai 3 tratamente pentru clamydia) pentru a fi sigura.Deci mi-au fost date toate cele 3 tipuri de antibiotice,iar dupa terminarea tratamentelor(luate intr-un interval mai lung de timp,cu pauze),m-am dus sa fac un test din nou pentru a fi sigura ca a trecut..Din pacate rezultatul a fost tot pozitiv..Iar doctora mi-a spus ca cel mai probabil este fals pozitiv si ca sunt tratata...Dupa 1 an am facut din nou testul(fara a mai lua nici un tratament intre timp) si mi-a iesit negativ...Din experienta si din cate am citit,testul clamydia este unul care poate iesi foarte usor fals=pozitiv,asa ca nu va speriati foarte tare fiindca se poate sa nu existe si in analize sa iasa..Eu asa cred ca am patit..

#230 2007-11-18 10:52:32

mihaela21
Full member
Inregistrat: 2007-04-16

da mai da am zis ca poate ma ajuta docoreassa ca doar e doctora nu acolo nu se vede msj sa ajunga la ea

Ultima oara a fost editat de mihaela21 (2007-11-18 10:52:40)

#231 2007-11-18 14:19:04

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

doctoressa citeste mesajele de peste tot...in limita timpului pe care il are si unde considera ea ca s a raspuns partial sau nu s a raspuns bine...sau unde nu s a raspuns deloc acolo posteaza si dansa...nu exista topicuri pe care le citeste tot timpul si topicuri pe care nu le citeste...

happy with him...inlove with him...puss

#232 2007-11-20 22:24:43

georgiana25
New member
Inregistrat: 2007-11-14

Am ajuns intr-un sfarsit si la dr ginecolog cu rezultatul meu de la secretia vaginal, si mi-a dat urmatorul tratament:

Metronidazol 250mg, 2 tab/12 ore
si ovule, din pacate nu inteleg denumirea, voi scrie dupa ce le voi cumpara de la farmacie, timp de 10 zile, si bineinteles tratament pentru partener

Dar nu a zis nimic de chlamydia. Ar trebui sa mai cer o parere, sa merg la alt doctor?
Multumesc

#233 2007-11-20 22:36:22

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

ar trebui sa faci o analiza la sange pt a vedea daca e si chlamydia

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#234 2007-11-23 19:38:14

aanduta
Membru
Inregistrat: 2007-11-23

buna ziua
am si eu o nedumerire in legatura cu tetsul pap pe care l-am facut acum 2 sapt
m-am dus la control pt ca nu-mi venise menstruatia , in urma controlului si ecograviei vaginale mi s-a spus ca problema e din cauza anticonceptionalelor folosite fara pauza care au dus la subtierea endometrului(sper ca am retinut bine)
am facut testul pap care a avut rezultat cII inflam, in dreptul frotiu conventional:negativ, bifat satisfacator pt evaluare, bifat negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna, bifat modificari celule reactive asociate cu inflamatia, iar la descrierea citologica prezente celule s+i, phn, citoliza

problema e ca doamna doctor nu prea mi-a explicat nimic mi-a zis doar ca rezultatul e f bun dar cu toate astea mi-a dat un tratament cu ovule poligynax si ma intreb daca rezultatul e intradevar bun?

multumesc

#235 2007-11-23 19:40:42

o'hara
Platinum member

ai o inflamatie de aia ti-a dat tratament. in rest chiar e bun.

mami de minuni hjarta

#236 2007-11-24 10:02:59

mihaelab
Membru

buna dimineata.am facut si eu testul papanicolau si iata rezultatul:
specimen satisfacator pentru evaluare : da
celule epiteliale pavimentoase superficiale frecvente, izolate, placarde mici
celule epiteliale cilindrice rare, izolate
polinucleare neutrofile relativ frecvente, hematii relativ frecvente, flora microbiana abundenta tip bacili, candida prezenta
concluzii: frotiu clasa a doua b pap infectios-betherala system (si  mai jos scrie c8/1,3 )
apelez la voi pentru ca nu sunt in tara. nu am mai avut timp sa vorbesc cu doctorita mea si asigurarea aici o fac abia in ianuarie.sunt nelinistita pentru ca am avut in iulie o sarcina oprita in evolutie la 6 saptamni si as vrea tare mult sa am un copil sau chiar doi. si ma intrebam daca pot gasi cauza in interpretarea acestui test?
eu am mai facut si urmatoarele analize:dozare anticorpi tip igg si igm, antitoxoplasma, antilysteria, anticitomegalovirus, depistare lupus anticoagulant, dozare t3, t4, tsh. pentru acestea am vorbit cu doctorita mea si mi-a zis ca sunt bune.
daca raman insarcinata poate fii embrionul afectat?
apelez la voi pentru ca aici nu am cu cine sa vorbesc si sunt cam speriata. multumesc mult.

#237 2007-11-24 10:37:43

LadyInRed
Hero member
De la: _________
Inregistrat: 2007-06-07

asteapta sa intre doctoressa sau cristina...ori fetele care shtiu... uff... eu te`ash ajuta dar nu shtiu deloc d astea

#238 2007-11-24 12:24:07

mihaelab
Membru

salut fetelor
pana mai acum cateva saptamani habar nu aveam ca exista acest cuvant frotiu, abia ieri am invatat sa-l scriu. e greu sa fii departe si sa nu poti vorbi cu un doctor. cand e vorba de sanatate nu trebuie sa ne jucam.
asa cum scriam mai sus sunt speriata de faptul ca am pierdut sarcina si ca nu stiu de ce. doctora mea mi-a spus ca se mai intampla dar fara sa imi dea exact un raspuns. am facut si analizele pe care mi le-a recomandat. a zis ca sunt  bine. dar... tot fara sa-mi explice. necazul e ca dupa ce am pierdut sarcina si am facut chiuretajul, la 2 saptamani am plecat si uite asa am ramas fara raspuns. mai ales la papanicolau despre care nu am vorbit cu nici un doctor.
ma bucur ca v-am descoperit
va urez o zi buna.

#239 2008-01-15 09:39:42

Sachmet
New member
Inregistrat: 2006-12-20

Buna. Tocmai mi-am facut testul Papanicolau si pana la programarea cu ginecologul meu mai e ceva vreme. Nu se specifica nici un rezultat de genu PAP I, II, III sau altele (sper sa nu fie vreodata cazul). Rezultatul e in felul urmator: satisfacator pentru evaluare, celule endocervicale prezente; negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna; recomandari: de urmarit evolutia citologic. La Descriere citologica este scris : frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile. Frecvente celule endocervicale. PMN neutrofile frecvente.
La ce sa ma astept?  Care ar fi interpretarea pentru acest rezultat?
Mentionez ca in ceea ce priveste secretia vaginala, nu au fost depistate decat celule epiteliale poligonale relativ frecvente.
Multumesc anticipat.

#240 2008-01-21 17:52:32

alexro
New member
Inregistrat: 2008-01-18

Buna Doctoressa

Am si eu o rugaminte, maine fac o operatie de amputare de col (din pacate), intrebarea mea era daca voi mai putea face copii.
Multumesc

#241 2008-01-22 12:23:23

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

greu....insa da. problema este daca afectiunea pentru care faci amputatia de col iti va da voie sa faci copii....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#242 2008-01-23 16:50:44

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

Draga Doctoressa,

Am tot incercat sa aflu o parere avizata intr-o, sa-i zicem, problema care ma tot framanta pe mine?
    Acum vreo 9 luni am fost la un control ginecologic de rutina, la care doctorul s-a declarat total multumit, dar m-a indrumat catre testele de secretie si bineinteles PAP.
   Rezultatul testului PAP a fost destul de surprinzator, ASC-US, si am intrat putin in panica, pana cand am ajuns la control, mai degraba la interpretare si doctorul mi-a spus ca in cazul asta sunt necesare investigatii in plus, ceea ce am si facut. Am facut testul HPV ADN si mi-a iesit negativ tulpini cu risc oncogen crescut. La urmatorul control, doctorul mi-a spus ca in acest caz e ok, sa-mi fac vaccinul si sa revin normal la control. Mentionez ca nu am nici un fel de simtom, nici un fel de reactie care sa dea ceva de banuit, ba chiar intotdeauna medicii ginecologi la care am fost s-au declarat foarte multumiti si in afara de o candidoza pe care am avut-o acum vreo 2 ani?nimic altceva. Ideea e ca m-ar interesa sa stiu o a doua parere avizata, pe care sper din tot sufletul sa mi-o acorzi. Multumesc:boss:smilesmile

Ultima oara a fost editat de deliav (2008-01-23 22:26:05)

baby Dragos hjarta rugaciune

#243 2008-01-23 17:08:20

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

e bine ca ti ceri scuze...dar mai bine ai edita in primul mesaj gresealafolosind butonul editeaza si pe al doilea il stergi smile

happy with him...inlove with him...puss

#244 2008-01-23 19:02:59

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

deliav, cum Dumnezeu sa-ti faci vaccinul cand tu ai deja HPV ? medicul ala e in toate mintile ?

#245 2008-01-23 19:16:12

o'hara
Platinum member

de unde ti-a iesit tie heimdall ca are hpv? am recitit mesajul si nu scrie nicaieri ca ar avea.

mami de minuni hjarta

#246 2008-01-23 19:20:20

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

scuze sad, citisem aiurea

#247 2008-01-24 12:39:58

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

deliav, sunt de acord cu medicul tau

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.