homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test Papanicolau-5

#77 2007-03-20 12:25:58

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Test Papanicolau

pai poti sa il faci, pentru buna regula,

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#78 2007-03-20 12:46:33

lolita
Full member
Inregistrat: 2005-10-07

am si eu o intrebare: ce inseamna frecvente PMN? la testul papanicolau mi-au iesit.. mi s-a spus k e o usoara inflamatie (probabil nu mi-au cauterizat integral rana), nefiind bifate candida, tricomonas, hpv.. absolut nici o bts, doar aceste frecvente PMN.. acum mi s-a spus sa fac doar spalaturi cu ceai de galbenele.. a zis k asa inflamatia va disparea.. m-a chemat la control dupa menstruatie pt a-mi face o colposcopie si pt a retusa daca va mai fi cazul din acea rana (asta inseamna o eventuala cauterizare?)

You think you know but you have no idea

#79 2007-03-20 15:20:18

ramona_
Membru
Inregistrat: 2007-03-20

doctoressa, ma ajuti si pe mine? tocmai mi-am luat rezultatele la papanicolau, nu cred ca mai pot astepta pana joi cand merg la consultatie...cam asta am descifrat eu ca ar scrie aici:
Pap II (asta am citit pe forum ca nu e de rau;) ) - celule intermediare in majoritate, celule endocervicale, polinucleare
ex. secretie vaginala: trichomonas-, candida-, RKOH(anaerobi)-, leucocite-, hematii-, frotiu colorat-

#80 2007-03-20 16:26:02

Al Pacino
Administrator

lolita, PMN-urile alea frecvente semnifica intr-adevar o inflamatie. Retusarea despre care vorbesti presupune, cred eu, o noua cauterizare....sincer, mie toata [povestea imi suna cel putin ciudat....
ramona_, e ok rezultatul, din ce scrii tu esti bine sanatoasa

#81 2007-03-20 19:32:12

ramona_
Membru

multu, doctoressa...pot dormi linistita wink

Publicitate

loading...

#82 2007-03-20 20:39:31

blacky
New member
Inregistrat: 2007-03-17

Am facut testul...azi...insa 2 saptamani de asteptare:(
Va tin la curent..sper sa fie de bine, dar..
Multumesc pentru promptitudine..

#83 2007-03-20 20:52:09

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Site

tinem pumnii smile

El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

#84 2007-03-20 21:03:11

ramona_
Membru

doctoressa, daca tot sunt 'bine sanatoasa' vreau sa raman asa smile ce analize sa-si faca prietenul meu ca sa fiu sigura ca si el e ok si nu iau ceva BTS?

#85 2007-03-21 11:45:02

Al Pacino
Administrator

HIV,VDRL, chlamidia(din singe), gonoree, trichomonas, candida(din secretia uretrala-daca are asa o secretie, ca daca nu are....nu are si nu le face)

#86 2007-03-21 20:52:53

blacky
New member
Inregistrat: 2007-03-17

mersic annna

#87 2007-03-23 11:02:51

alinabianca
New member
Inregistrat: 2007-02-06

buna doctoressa!
am repetat papanicolau si colposcopia la alt medic.
rezultat papanicolau: TBS.col papanicolau; status hormonal adecvat varstei; proces inflamator intens cu aflux leucocitar abundent; rare epitelii de regenerare; absent atipii celulare: concluzii: CII BP, TBS inflamator
rezultat colposcopie: ectopie periorificiala cu epiteliu aceto-alb la periferie,iod(-)net
mi-a recomandat cauterizare...
credeti ca ar tb sa cer si biopsie? ce inseamna pata aceea alba? e de la HPV?
va multumesc din suflet!

#88 2007-03-23 11:13:42

Al Pacino
Administrator

alina, scrie calr acolo: ectopie periorificiala: ectopia, repet, inseamna ca acolo e o portiune de tesut care ar trebui sa nu fie acolo( la multe femei care nasc normal apar astfel de ectopii dupa nastere).
Stii insa ce e rau: ma intrebi ceva ce mie imi da de inteles ca am mai discutat pe tema si eu trebuie sa stiu exact ce. Din nefericire, eu raspund la nenumarate intrebari in fiecare zi, jumate din ele pe teme asemanatoare, deci mi-e peste puteri sa tin minte ce ai scris tu, pe aceeasi tema, intr-un alt post. Asadar, habar nu am de ce faci referire la HPV sau de ce te gindesti la biopsie. Daca am fi discutat in cabinet, as fi avut in fata fisa ta, de unde as fi putut sa imi iau informatiile. Suntem insa pe forum si tu imi ceri cumva sa rascolesc acum prin posturi desi crede-ma, timpul meu e limitat si daca te uiti putin nu esti deloc singura care ar vrea sa primeasca raspuns....

#89 2007-03-23 11:24:29

alinabianca
New member

multumesc pt raspunsuri si pt promptitudine!
am scris doar pe acest post. nu mi s-a mai zis de ectopie pana acum. la prima colposcopie mi-a iesit condilomatoza, acum cica nici urma de asa ceva. tiparea HPV am facut-o si mi-a iesit rez pozitiv.eram curioasa daca pata alba e de la hpv si daca e indicata cauterizarea fara biopsie.
am inteles acum, scuze,stiu ca nu am fost prea explicita...
va multumesc! o zi buna!

#90 2007-03-23 11:32:23

Al Pacino
Administrator

asadar, daca testul HPV a iesit pozitiv, e indicat sa faci cauterizarea, asa, fara biopsie, deoarece4 zona de tesut ectopic nu e capabila sa se protejeze(nu e facuta sa reziste in conditiile de acolo) si are risc mai mare decit tesutul exocervical normal. Deci, pentru protectia ta, preventuv chiar daca vrei, consider ca e bine sa faci cauterizarea(fara sa fie necesara biopsia).
Te rog iarta-mi iritarea....din pacate ma grabesc foarte tare si ma dispera vremea asta pocita si....ma rog, iarta-ma

#91 2007-03-23 11:39:14

alinabianca
New member

va multumesc mult!
va inteleg perfect iritarea, m-am comportat ca si cum as fi fost doar eu pe forum... eu va cer scuze..
voi face cauterizarea....
numai bine!
cu drag!

#92 2007-03-23 12:07:55

Al Pacino
Administrator

numai bine si tie

#93 2007-03-23 18:25:17

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

Am primit rezultatul la PAP si scrie TIP 1. Atat.

Oricum, trebuie sa merg la medic, sint programata vinerea viitoare, pentru ca am probleme cu ciclul menstrual. Trebuia sa imi vina in 16, si, dupa ce toata luna m-am chinuit cu senzatii ciudate de uscaciune vaginala, acum am simtome de ciclu, si mi-a curs doar o picatura, si aia rozalie. Nu vrea si pace sa curga.

Poate este o intrebare naiva... La PAP ies dereglarile hormonale? Eu cred ca doar din analize de singe...

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2007-03-23 18:35:48)

#94 2007-03-24 05:23:18

rh
Hero member
Inregistrat: 2007-01-11

Asa cred si eu, ca doar la tiparea de hormoni ies dereglarile hormononale. La PAPS ies alte probleme daca sunt, bineinteles.

#95 2007-03-24 11:41:23

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

rh a scris:

Asa cred si eu, ca doar la tiparea de hormoni ies dereglarile hormononale. La PAPS ies alte probleme daca sunt, bineinteles.

Multumesc! Dar mie mi-a iesit PAP TIP1, ceea ce mie mi se pare utopic, din ceea ce citisem eu...  Eu inteleg ca nu am avut parteneri multipli, ca nu am rani, dar nici macar candida?...

Oricum, inclin tot mai mult spre niste dereglari hormonale, pentru ca nu imi vine ciclul nicicum. Am contractii insistente si nu curge nimic, dupa ce toata luna am avut senzatie de uscaciune vaginala.

Plus ca nu slabesc deloc, desi mananc dietetic, si sint mai pleostita decat ma stiu eu...

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2007-03-24 11:43:41)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.