homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test Papanicolau-4

#58 2007-03-12 10:42:00

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Test Papanicolau

andrutza, la tine scrie vaginita NEspecifica...de regula asta inseamna gardnerella...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#59 2007-03-12 10:43:21

andrutza
Vizitator

si asta ce inseamna de la ce se face? ca mie medicul nu mi-a zis asa ceva? si mi-a dat doar ovulele alea, mai tb si altceva?

#60 2007-03-12 10:54:31

Al Pacino
Administrator

ia da tu un cauta pe forumul asta...ca sunt discutii despre gardnerella mai mult decit suficiente

#61 2007-03-12 11:12:06

andrutza
Vizitator

am citit cat am avut timp pt ca trebuie sa plec la facultate, dar vroiam sa stiu daca ovulele klion sunt suficient timp de 10 zile. ar trebui sa mai fac si altceva? sa ma spal inauntru sau nu? sa iau si pe cale orala ceva? am intrebat si medicul referitor la asta, iar el a spus ca nu este nevoie sa iau oral nimic si nici sa ma spal si sa revin dupa 3 luni la consult. ce parere aveti dvs? merci

#62 2007-03-12 13:35:54

Al Pacino
Administrator

eu cred ca e suficient klion. nu te spala si du-te dupa 3 luni la control

Publicitate

loading...

#63 2007-03-12 14:51:42

olarioana
Membru
De la: dej
Inregistrat: 2007-02-16

Buna,in urma unui control mi s-a depistat o rana pe colul uterin,de fapt rana a fost mai veche, a fost chiar cauterizata,iar in urma controlului ginecologic facut recent s-a depistat din nou rana. De asemenea am facut un test papanicolau a carui rezultat a fost 3. Mi s-a comunicat rezultatul prin telefon ,si nu va pot da alte informatii despre rezultatul testului. Mi s-a spus ca rezultatul testului este  influentat de prezenta unei infectii la nivelul colului,si nu de prezenta unor celule maligne.Tratamentul pe care il urmez este cu cervugid ovule,zanocin OD si doxicilina.Sunt destul de ingrijorata de rezultatul testului si as vrea sa-mi spuneti daca gradul 3 la papanicolau in conditiile de fata este grav. Va multumesc

#64 2007-03-12 20:08:32

ramonaa
New member
Inregistrat: 2007-03-09

Doctoressa ,daca se poate sa ma ajuti si pe mine cu rezultatul analizei Papanicolau:
descriere citologica:frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile,rare celule endocervicale si PMN in nr.moderat.
si negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna.
La mine in fisa nu este trecuta vreo clasa sau grad sau poate nu stiu eu de unde se desprinde.Multumesc

#65 2007-03-13 17:12:04

Al Pacino
Administrator

ramonaa, e ok rezultatul tau, nu sunt probleme

olarioana, dupa mintea mea e destul de grav

#66 2007-03-14 16:20:17

ramonaa
New member

Dar totusi cum e posibil ca testul sa fie ok tinand cont ca eu am avut negi pe care i-am cauterizat?Ma asteptam sa fie mai grav...Este posibil ca testul adn hpv sa-mi iasa negativ daca papanicolau a fost ok?Sau ar trebui sa repet si papanicolau?

#67 2007-03-14 19:19:00

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

este posibil ca negii pe care i-ai cauterizat sa fi fost dati de unul din tipurile necancerigene ale hpv-ului -> de asta sa fie ok rezultatul de acum
nu trebuie repetat paps-ul ci asteptat rezultatul adn

mami de minuni hjarta

#68 2007-03-14 20:57:10

ramonaa
New member

Ar fi prea minunat...dk virusul acum e necancerigen e posibil ca in timp sa devina cancerigen?

#69 2007-03-14 21:31:41

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

nu

mami de minuni hjarta

#70 2007-03-15 20:32:33

cristinaflorina
Membru
Inregistrat: 2007-03-15

buna seara,

din tot ce am citit pe forum, site-uri si pe unde am mai cautat diverse raspunsuri si semnificatii,  buletinul de diagnostic pe care am sa-l "insir" mai jos releva faptul ca am o cervicita cronica [cum am si fost diagnosticata de doctorita mea]
  am facut un test hpv-adn high risk [doar pt tulpinile 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52,  56, 58, 59, 68] care a iesit negativ

intrebarea mea: daca totusi mi s-a spus ca am o leziune pe col mai este cronica? = pentru asta mi-a recomandat sa fac cauterizare sad
  trebuie sa mentionez cu regret ca in decembrie am facut o intrerupere de sarcina luna 2-a

iata buletinul = exact cum este el; iar intre parantezele {} voi scrie ce a fost completat/corectat de laborator

A. sistem bethesda[tbs]
   I evaluarea calitatii frotiului                                                      III diagnostic descriptiv pentru secretia vaginala
        [] satisfacatoare                                                                   1 modificari celulare geninge
        [X] satisfacatoare dar cu linie (vezi mai jos)                               [X] infectii    [] trichomonas
        [] nesatisfacatoare pentru ca (vezi mai jos)                                                   [] candida
                [] paucicecelularitate                                                                           [] gardnerella
                [] absenta celulelor endocervicale                                                       [X] bacili gram neg. [rel frecventi]
                [X] foarte {rel} frecvente pmn                                                             [] coci gram pozitiv
                [] citroliza marcata                                                                            [X] bacili doderlein
                [] lipsa datelor clinice                                                                          [] alte bacterii
                [] altele                                                                           [X] modificari reactive asociate cu:
   II caracterizare generala                                                                                   [X] inflamatie
               [X] in limitele normale                                                                           [] atrofie
               [X] modificari celulare benigne (vezi dg. descriptiv)                                  [] iradiere
               [] anomalii ale celulelor epiteliale (vezi dg. descriptiv)                              [] d.i.u.
                                                                                                                           [] altle
B evoluare hormonala                                                                   2 anomalii ale celulelor epiteliale
        [X] status hormonal compatibil cu varsta si                                [] celule pavimentoase
              cu anamneza                                                                           [] ascus pentru ca:
        []  statushormonal incompatibil cu varsta si                                              [] lgsil
              cu anamneza pentru ca                                                                           [] atipii hpv
_________________________________________                                                   [] displazie usoare sau cin I
                                                                                                                    [] hgsil
        [] status hormonal imposibil de evaluat pt ca                                                   [] diplazie moderata sau cin II
_________________________________________                                                   [] diplazie moderata sau cin III
                                                                                                                           [] carcinom intraepitelial
                                                                                                                           [] carcinom epidermoid
C citodiagnostic babes-papanicolaou                                                  [] celule glandulare
       [] clasa 1                                                                                      [] celule endometriale benigne in climacteriu
       [X] clasa 2                                                                                           [] agus pentru ca:
       [] clasa 3                                                                                                    [] adk endocervical
       [] clasa 4                                                                                                    [] adk endometrial
                                                                                                                         [] adk extrauterin
   nota laboratorului _________________________                                                [] altele
      _______________________________________                                 [] altele proliferari maligne (sarcom,
                                                                                                                   limfom, melanom etc)

am si o reteta dar nu o pot descifra [azi am fost la doctor] daca enevoie revin maine cand o descifrez.

va multumesc pentru timp si ajutor.
CF

#71 2007-03-15 20:35:09

Danut
Sr. member
De la: Around the world - Cruising
Inregistrat: 2007-02-01

Off-topic:
Miliarde de felicitari pentru desen! Ne inveti si pe noi cum se face?

#72 2007-03-16 11:35:29

Al Pacino
Administrator

daca ai leziune pe col e de presupus ca e cronica cervicita si probabil ca e nevoie de cauterizare

#73 2007-03-16 11:53:17

cristinaflorina
Membru
Inregistrat: 2007-03-15

multumesc doctoressa

CF

#74 2007-03-18 10:21:25

blacky
New member
Inregistrat: 2007-03-17

Buna ziua tuturor,
Urmaresc cu interes acest forum..si am invatat multe, acum am fost nevoita sa ma si inscriu pentru ca sunt foarte speriata. E o istorie mai lunga..acum ceva vreme mi s-a spus ca am o rana pe col, mi s-au prescris niste ovule(intre noi fie spus n-au avut niciun efect). M-au trimis sa fac Papanicolaul. Doamana de acolo mi-am zis ca am o ectopie si ca trebuie cauterizata fie ca iese testul bine fie ca nu. De aici a inceput calvarul.A urmat rezultatul de care nimeni nu e sigur. Va transmit mai jos ce a iesit pe buletinul citologic:
Calitatea frotiului:
-elemente ZT/CE prezente
- nesatisfacator prin numarul mare de leucocite care mascheaza celulele epiteliale
Interpretare:
- microorganisme: bacterii
Alte aspecte non-neoplazice:
-inflamatie
-reparatie tipica
-mataplazie
Leziune pavimentoasa intraepiteliala usoara
Doctora nu era asa incantata de rezultatele testului, si mi-a spus ca  cel mai probabil am HPV. Nu se poate sa fie doar infectie?? Oricum am rugat-o sa-mi spuna unde trebuie sa fac testul sa vad daca e hpv si mai ales tulpina(le). Momentan nu mi-au prescris niciun tratament.

V-as ruga sa-mi spuneti si parerea d-voastra!
Multumesc

#75 2007-03-19 10:10:04

Al Pacino
Administrator

cita vreme laboratorul zice ca frotiul e nesatisfacator analiza trebuie repetata, ceea ce iti recomand sa faci, de preferat in alta parte

#76 2007-03-19 17:02:20

blacky
New member
Inregistrat: 2007-03-17

Ar trebui atunci sa nu ma grabesc cu testul Hpv?? Voiam sa ma duc maine dimineata!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.