homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test Papanicolau-6

#96 2007-03-24 14:59:49

alinabianca
New member
Inregistrat: 2007-02-06

Re: Test Papanicolau

marlyn, unde ai facut testul papanicolau?

#97 2007-03-24 15:39:35

rh
Hero member
Inregistrat: 2007-01-11

Marlyn a scris:

Multumesc! Dar mie mi-a iesit PAP TIP1, ceea ce mie mi se pare utopic, din ceea ce citisem eu...  Eu inteleg ca nu am avut parteneri multipli, ca nu am rani, dar nici macar candida?...

De ce sa-ti para utopic Marlyn? Si mie mi-a iesit la fel ultimul PAPS smile E normal sa nu iti iasa candidoza, daca nu o ai. De ce sa-ti fi iesit macar candida, nu inteleg? smile Ar trebui sa fii fericita ca nu ai probleme. In privinta dereglarilor hormonale pe care le suspectezi, cel mai bine ar fi sa faci dozarile hormonale, sau cum se numesc smile Si mai cred ca ar fi bine sa consulti un dr endocrinolog.

Ultima oara a fost editat de rh (2007-03-24 15:49:26)

#98 2007-03-24 19:21:21

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

alinabianca a scris:

marlyn, unde ai facut testul papanicolau?

In Arad, la laboratorul d-nei doctor Miclea. Nu mai stiu cum il cheama.

rh a scris:

Marlyn a scris:

Multumesc! Dar mie mi-a iesit PAP TIP1, ceea ce mie mi se pare utopic, din ceea ce citisem eu...  Eu inteleg ca nu am avut parteneri multipli, ca nu am rani, dar nici macar candida?...

De ce sa-ti para utopic Marlyn? Si mie mi-a iesit la fel ultimul PAPS smile E normal sa nu iti iasa candidoza, daca nu o ai. De ce sa-ti fi iesit macar candida, nu inteleg? smile Ar trebui sa fii fericita ca nu ai probleme. In privinta dereglarilor hormonale pe care le suspectezi, cel mai bine ar fi sa faci dozarile hormonale, sau cum se numesc smile Si mai cred ca ar fi bine sa consulti un dr endocrinolog.

Ma bucur ce e asa, doar ca inseamna ca nu am avut candida, si atunci, durerile mele nu erau de la candida, de fapt nu erau de la nimic, daca e sa ma iau dupa rezultat... Oricum, eu tot am spus ca nu am secretie, de aceea am si vrut sa fac un test. Am intrebat asistenta unde e rezultatul de la examenul de secretii, si mi-a spus ca daca era ceva, era trecut pe spatele foii.  Eu i-am spus si medicului ca nu am secretii, ca am senzatia de uscaciune, si de aici durerea, disconfortul. Disconfort care a trecut odata cu primele secretii, adica dupa citeva saptamani. Nu stiu de ce a fost asa. Cert e ca am trecut peste ciclu cu o singura picatura.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2007-03-24 19:26:19)

#99 2007-03-26 11:11:08

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

marlyn, usturimea se datoreaza exact uscaciunii. uscaciunea vaginala poate fi provocata de deficienta de estrogen(in menopauza de ex)....e foarte bine ca ai paps I, e minunat

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#100 2007-03-26 12:05:50

Marlyn
Full member

doctoressa a scris:

marlyn, usturimea se datoreaza exact uscaciunii. uscaciunea vaginala poate fi provocata de deficienta de estrogen(in menopauza de ex)....e foarte bine ca ai paps I, e minunat

Multumesc! Citisem despre deficienta de estrogen... Dar eu am 32 de ani, si sper ca nu ma paste menopauza precoce, desi ultimul meu ciclu, cel de acum, a fost doar o picatura, si aia roza.

Sper sa fie doar stresul...

Publicitate

loading...

#101 2007-03-26 12:31:11

Al Pacino
Administrator

niste teste hormonale ar fi de ajutor

#102 2007-03-26 12:51:14

Marlyn
Full member

doctoressa a scris:

niste teste hormonale ar fi de ajutor

O prietena a fost diagnosticata de curand cu menopauza precoce. Cand am intrebat-o daca i s-au facut si analize, mi-a raspuns ca nu. Dar ca in ultimii ani avea ciclul tot mai putin abundent, desi foarte regulat, pentru ca ciclul din februarie sa nu mai vina deloc. A fost la o doamna doctor care i-a pus acest diagnostic. E drept, mama sa a intrat la 38 de ani in menopauza, si matusa sa. Ea are 38.

#103 2007-03-26 13:14:51

Al Pacino
Administrator

totusi, niste teste hormonale care sa zica despre nivelul hormonilor steroizi mie una mi se par foarte utile in stabilirea unui asemenea diagnostic

#104 2007-03-26 14:33:02

Marlyn
Full member

doctoressa a scris:

totusi, niste teste hormonale care sa zica despre nivelul hormonilor steroizi mie una mi se par foarte utile in stabilirea unui asemenea diagnostic

Multumesc pentru raspuns. Si eu ii spuneam ca mi se pare riscant asa un diagnostic categoric fara nici o analiza, doar pe baza unor descrieri de simtome. Prietena mea spune ca mai are si bufeuri, avea insomnii, plus reducerea cantitatii menstrei. Iar acum disparitia menstruatiei. Totusi, ea in ianuarie a avut ciclu. Eu toata viata am avut dereglari menstruale, si nu mi-a spus nimeni ca voi intra in menopauza... 

Multumesc inca o data pentru timpul furat din putinul timp liber pe care il aveti.

#105 2007-04-06 13:46:28

MaryM
New member
Inregistrat: 2007-04-06

Buna. As avea si eu o intrebare: am facut testul Papanicolau si rezultatul a fost PAPII, frotiu inflamator (nu s-a detectat prezenta micotica, restul toate erau pe minus). Medicul mi-a prescris tratament 12 zile cu ovule Cervugid, iar dupa 5 zile de la terminarea tratamentului mi-a spus sa merg sa reiau testul. Ce am uitat sa intreb este din ce cauza ar putea sa existe aceasta inflamatie? Pe foaia de diagnostic mi-a scris 'Colpita'.
Inca un lucru care ma nedumereste este ca de vreo 2 ani de cand merg la el imi spune de 'ectropion' dar spune ca este normal (eu sunt putin stresata pentru ca am avut deja o cauterizare de rana pe col in urma cu vreo 3 ani, dar la alt medic.)
Multumesc anticipat pentru lamuriri.

#106 2007-04-07 17:53:50

lolita
Full member
Inregistrat: 2005-10-07

colpita reprezinta inflamatia colului uterin.. flora a fost modificata, ori din cauza spalaturilor frecvente, ori datorita utilizarii gelurilor pt igiena intima, ori datorita unei infectii.. este bine k nu s-a detectat prezenta micotica, asta inseamna ca nu e o inflamatie mare.. cel mai probabil iti va trece dupa tratamentul cu cervugid

You think you know but you have no idea

#107 2007-04-10 16:36:33

MaryM
New member
Inregistrat: 2007-04-06

Multumesc pentru raspuns, Lolita. M-am mai linistit, voi face tratamentul prescris si o sa il intreb pe medic la urmatoarea vizita, pentru ca sa pot evita pe viitor astfel de probleme.
De ectropion imi poate spune cineva ceva?

Ultima oara a fost editat de MaryM (2007-04-10 16:36:59)

#108 2007-04-10 21:19:53

adeluta
New member
Inregistrat: 2007-03-27

in 2002 am fost la medic pentru nu mai stiu ce problema, insa mi-a descoperit o rana pe col, zicea el  ca este de la nastere, mi-a facut un papanicolau care a iesit C III, dupa tratament tot C III, mi-a recoltat biopsie , care a fost negativa, dupa toate astea m-am dus la medicul cu care am nascut si fara alte investigatii mi-a cauterizat rana ( cand eram deja pe masa i-am spus ca am facut o biopsie care a fost negativa, iar el a zis" ca nici nu-mi ardea rana daca nu era negativa"), dupa cauterizarea scurgerea avea un miros urat.
Acum in 2007 am facut un test papanicolau si a iesit CI, doctorita a spus ca colul este curat insa,  am facut o prostie cu cauterizarea aceea.

care ar putea fi pericolul? sa apara oricand cancer de sub acea rana cauterizata? sau pericolul a trecut din moment ce biopsia a fost negativa si acum papanicolau a iesit C I

Cauterizarea poate impiedica fertilitatea? de 2 ani ma chinui sa mai fac un copil si nu reusesc( am un baiat de 7 ani, nici un avort, eu am 29 de ani)

#109 2007-04-10 21:22:37

adeluta
New member

sunt disperata, te rog mult doctoressa daca ai timp raspunde-mi si mie.................. multumesc anticipat, am citit multe mesaje de ale tale din care reiesea ca esti foarte ocupata dar te rog mult fa-
ti putin timp si pentru mine

#110 2007-04-10 21:24:35

adeluta
New member

m-as bucura daca as primi raspunsuri si din alte parti, va roogg

#111 2007-04-10 21:25:20

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

citeste regulile forumului ca ai incalcat deja 2 din ele.
ai rabdare ca ti se va raspunde, cel mai probabil maine cand intra doctoressa...

mami de minuni hjarta

#112 2007-04-11 10:56:32

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

adeluta, ai warn. intelegem ca esti disperata (desi eu una nu inteleg de ce nu ai intrebat medicul toate astea), dar asta nu inseamna ca daca postezi mesaj dupa mesaj in nestire se intampla o minune si in toiul noptii apare doctoressa pe forum. daca fetele care erau pe forum atunci stiau s aiti raspunda, o faceau.
cu scuzele de rigoare pentru alexamelin care iti raspunsese dincolo, am sters mesajul.

Nobody home

#113 2007-04-11 12:29:13

alexamelin
Full member
Inregistrat: 2007-02-13

nici nu observasem ca postase in 2 locuri decat la mult timp dupa ce ii raspunsesem tongue

"DACA VREI SA FII FERICIT O CLIPA,RAZBUNA-TE...DACA VREI SA FII FERICIT O VIATA,IARTA!!!"

#114 2007-04-11 12:48:27

Al Pacino
Administrator

adeluta, nu ai facut nici o prostie cu cauterizarea. aveai papanicolau clasa II. faceai prostie daca nu cauterizai rana. cel mai probabil cauza eventualei tale infertilitati de acum e mai sus, nu la nivelul colului. Eu nu inteleg disperarea, nu ai nici o suferinta grava si nici vreo urgenta.
MaryM, e o zona de ectopie pe col. Las-o in pace daca nu face probleme.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.