homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

POSTINOR-106

#1996 2009-10-20 17:02:31

bella-yzaura
Full member
De la: iasi
Inregistrat: 2009-04-06

Re: POSTINOR

mai eu as lua in lokul tau......deoarece at cand ai avut contact nu mai erai protejata si stim k spermatozoizii traiesc cateva zile, iar la tine se poate instala ovulatia....dar mai asteapta pareri...

Daca am fi picaturi de ploaie/N-am avea nevoie de lacrimi/Daca am fi cuvinte/N-am avea nevoie de marturisiri/Dar cum suntem oameni/Avem nevoie de dragoste!!!

#1997 2009-10-20 18:58:47

crina200
Membru
Inregistrat: 2009-10-20

buna, am o mare problema si nevoie de un sfat.
saptamana trecuta eram in ultima saptamana din folia de novynette. am uitat o pastila pe care am luat-o cam la 18 ore, si apoi am continuat cu pastilele normal, inca 4 dupa pastila uitata, apoi am intrat in saptamana de pauza. evident m-am protejat suplimentar dar s-a spart prezervativul. am luat postinor la 8 ore, acum trebuie sa iau si a 2-a pastila de postinor. mie de obicei imi vine menstra in ultima zi de pauza, intrebarea este ce sa fac acum? am primit 2 pareri de la 2 cabinete de planning. o data mi s-a spus ca menstra ar putea sa apara normal in pauza sau peste folia urmatoare, dar sa iau folia normal, iar a 2-a parere a fost ca in cazul in care menstra nu apare in saptamana de pauza, sa incep o noua folie din ziua de menstruatie pentru ca nu ar avea rost sa le iau in continuare.
nu stiu ce sa fac, poate puteti sa ma ajutati cu un sfat?

#1998 2009-10-20 19:39:25

izuuu
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-03-08

din ce stiti sigur as vrea sa mi se rasp nu de pe prospect ca am citit dar cam toate au o marja de eroare..sau asa sper.
am intarziat cu luarea anticonceptionalelor 15ore. in care dupa 14ore jumatate am avut un contact neprotejat..(si a terminat inauntru)
categoric o sa ma protejez 7zile, dar vreau sa stiu sunt sanse f mari sa raman dupa cele 12ore? au trecut inca 2ore peste cele scrise pe prospect..nu mai sunt sigur protejata?
de regula scrie mai putin pe prospect pt siguranta sigura..si as vrea sa stiu daca e fix asa, sa vad ce fac. am mai luat postinorul de curand si nu as mai vrea sa-l iau iar..mi-a fost si f rau dupa el..dar nici sa raman insarcinata nu as vrea..
Si mai e ceva..tocmai mi-am facut acel test al fertilitatii, eu sunt azi a 3 a zi de la terminarea menstruatiei..teoretic e risc minim...aveti incredere in asta??
si ma gandesc si daca ar mai fi tinut mai mult cu 2ore decat scrie pe prospect protejarea de la anticonceptionale..ar trebui sa fiu protejata..dar nu vreau sa visez, astept o parere sigura. se poate?

Ultima oara a fost editat de izuuu (2009-10-20 20:46:26)

#1999 2009-10-20 22:20:29

aadriana
Sr. member
Inregistrat: 2009-03-09

Nu sunt puse cifrele din prospect aiuria. Protectia scade dupa 12 ore, sanse sunt deci, mari sau mici ele exista. Si odata ce iei anticonceptionale, nu ai perioada fertila sau nefertila, deci nu e valabil testul ala. Asteapta sa vezi ce iti zic felele. Sper sa fie totul bine smile

Si de ma vei iubi,/ Peste crivatul iernii ce vine.../ Fara brate, cu ochii pustii,/ N-am sa mai am ce intinde spre tine.... [Adrian Paunescu- Copaci fara padure]

#2000 2009-10-21 08:39:14

crina200
Membru
Inregistrat: 2009-10-20

poate sa ma ajute cineva? e destul de urgent, trebuie sa incep o noua folie si nu stiu ce sa fac

Publicitate

loading...

#2001 2009-10-21 08:47:36

bella-yzaura
Full member
De la: iasi
Inregistrat: 2009-04-06

exista posibilitatea sa iti vina dupa postinor sau nu.....eu ti-as sugera sa iei urmatoarea folie atunci cand ar trebui sa o incepi si sa te protejezi suplimentar pana inghiti 7 pastilute...dar mai asteapta si alte pareri...

Daca am fi picaturi de ploaie/N-am avea nevoie de lacrimi/Daca am fi cuvinte/N-am avea nevoie de marturisiri/Dar cum suntem oameni/Avem nevoie de dragoste!!!

#2002 2009-10-21 23:00:56

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

cand iei anticonceptionale nu poti calcula perioada fertila cu acele teste...nu sunt valabile...

happy with him...inlove with him...puss

#2003 2009-10-21 23:41:00

izuuu
New member

am luat deja postinorul, timpul trecea si m-am speriat. acum intrebarea mea este, cand pot reincepe sa iau anticonceptionalele? le iau acum in continuare (chiar daca am luat postinorul?) si ma protejez 7zile. sau cum fac? am auzit ca postinorul acesta are o doza foarte mare de hormoni si nu stiu daca le iau pe ambele daca nu cumva mai rau fac decat sa ma proteje in vr-un fel peste ceva timp..le-ntrerup un timp? ce stiti?

Ultima oara a fost editat de izuuu (2009-10-21 23:42:58)

#2004 2009-10-22 00:54:09

crys_ty_na
Platinum member

izuuu continui normal cu anticonceptionalele + protectie suplimentara 7 pastilute consecutive de la cea uitata...

crinna sfatul meu e sa incepi normal folia cu protectie suplimentara primele 7 pastilute...

#2005 2009-10-22 03:04:25

izuuu
New member

la farmacie mi-au spus sa astept menstruatia si dupa sa iau reincep anticonceptionalele ca sunt prea multi hormoni in postinor si nu trebuie sa iau anticonceptionalele in continuare acum. esti sigura ca e bine sa le iau chiar daca am luat postinor? isi mai face si postinorul si ele efectul? ca la urma urmei daca nu are reactii adverse sa mor..e bine:P dar sa-si faca efectul si sa  nu mai am prob

Ultima oara a fost editat de izuuu (2009-10-22 04:26:09)

#2006 2009-10-22 15:08:30

crys_ty_na
Platinum member

ambele variante sun acceptabile...sunt intradevar multi hormoni dar cei "adusi" de postinor in ecuatie nu trec ca prin minune cand apare menstra...asa ca esti cam tot acolo...doar ca pana la menstra nu vei mai fi protejata si riscul de a avea un contact in care prez sa se rupa exista...doar asa ca nu mai aveti contacte sexuale pana dupa ce apare menstra...

in variata spusa de mine mai sus isi fac efect ambele chiar daca sunt luate concomitent iar protectia se va reinstala dupa acele 7 pastile...

#2007 2009-10-22 15:18:01

izuuu
New member

am inteles. nu stiu ce m-as face fara voi big_smile as mai avea o intrebare, pastila mea uitata a fost luni seara, am luat-o marti dupa-masa, contactul a fost marti dupa-masa inainte de luarea pastilei, si postinorul l-am luat miercuri ziua, respectiv miercuri noapte(ieri). in tot acest timp am luat si postinorul si anticonceptionalele, dar daca spui ca e ok, m-ai linistit complet. intrebarea mea este, cele 7 zile se calculeaza dupa ultima pastila de la postinor? sau de la ultima mea pastila uitata? iti multumesc mult

#2008 2009-10-22 15:23:38

crys_ty_na
Platinum member

de la pastila uitata...marti a fost prima zi din cele 7...deci martea urmatoare vei fi protejata...

#2009 2009-10-22 15:41:09

izuuu
New member

am inteles. iti multumesc mult de tot. o zi frumoasa! >big_smile<

#2010 2009-10-22 16:50:00

crys_ty_na
Platinum member

cu placere si mersi la fel smile

#2011 2009-10-24 21:32:14

mihaela02
New member
Inregistrat: 2008-08-01

Buna. Am si eu cateva nelamuriri. Sunt in ziua 8 a ciclului menstrual si am avut un contact neprotejat. Nu stiu daca a finalizat inauntru sau nu. El zice ca deloc. Am luat dupa cateva ore postinor de frica. Urmeaza pastila a doua peste 12 ore. Intrebarile mele sunt:
1. Cum imi pot da seama daca a ejaculat sau nu inauntru? Care sunt diferentele de aspect intre lubrifiantul natural, sperma si prosperma?
2. Care este riscul sa ramai insarcinata din cauza prospermei, mai ales daca curge intr-o cantitate mare? Acest risc poate fi contracarat prin folosirea unui spermicid?
3. Care este intervalul din cadrul unui ciclu menstrual in care nu are rost sa iei Postinor daca ai avut un contact neprotejat?
Va multumuesc pentru raspunsuri.

#2012 2009-10-24 21:41:51

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

1. in primul rand, el nu-si da seama daca a ejaculat sau nu? tu iti poti da seama doar intr-un fel, zic eu, si anume: ca ramai cu balta sub tine dupa. Lubrifiantul lui natural e transparent si sperma e mai laptoasa, dar asta probabil depinde de la barbat la barbat

2. riscuri de a ramane insarcina sunt si daca doar a ajuns lichid pre-ejaculator ( exista cuv 'prosperma'?!)

3. atunci cand nu esti in perioada fertila, dar asta trebuie sa o calculezi tu

in concluzie, riscuri sunt, zic eu. Nu crezi ca ar fi mult mai simplu sa iei anticonceptionale?

Ultima oara a fost editat de piie (2009-10-24 21:42:59)

#2013 2009-10-26 16:52:20

mihaela02
New member
Inregistrat: 2008-08-01

:-SS
Voiam sa stiu si daca am luat degeaba Postinorul, cred ca da dar imi ajunsese frica in oase sad . M-am gandit si la varianta asta dar am citit ca au multe efecte secundare si ma gandeam ca daca de la 21 de ani incep sa iau pastile, cand voi fi maritata clar pastile pana la 40 si ceva de ani pana la menopauza, chiar nu imi fac rau atateaaaaa pastile? Plus ca mama mea a fost diagnosticata cu fibrom. ( Nu stiu exact ce este dar imi e frica sa nu fie ereditar si luatul pastilelor sa inrautateasca situatia sau sa o declanseze. Mama intotdeauna a avut multe probleme de ordin ginecologic.). Plus ca sunt inca tanara si nu am o relatie serioasa,suntem impreuna de 10 luni dar totusi simt ca azi sunt cu el, maine poate nu mai sunt... Eu ce fac ? Continui sa iau pastilele pana cand incep alta relatie....? Sau opresc pastilele si le reincep cand apare alta relatie ,astfel supunandu-mi corpul la soc? s.a.m.d  Care sunt intervalele corecte de renuntare sau pauza si reincepere a luarii anticonceptionalelor?

#2014 2009-10-26 18:46:24

goldfish
New member
Inregistrat: 2009-10-26

am facut vineri noaptea sex si nu stiu cum dar s-a rupt prezervativul am luat sambata postinor(cele 2 pastile)si nu am avut nici o reactie adversa si duminica iar am facut sex si nu stiu cum a iesit prezervativul si a ejaculat in mine..mentionez ca ar fi trebuit sa-mi vina ciclul duminica, dar nu il am regulat. Nu stiu ce sa fac ..oare sa mai iau inca o data postinor??....stiu ca duce la dereglari dar eu oricum nu am ciclu regulat, oare ce alt efect negativ as mai putea sa am?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.