homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Religia corupe omul-2

#20 2007-05-31 23:41:58

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

Re: religia corupe omul

cum s-a mai spus biserica ca institutie e o afacere profitabila (trebuie sa recunoastem k foarte multi aleg meseria de preot pt eventulalele beneficii financiare) ceea ce mi se pare absurd e k multi prefera sa doneze pt constructia unei biserici decat pt fonduri in scopuri umanitare (renovari de azile, spitale, case de copii, etc) acestea fiind lasate in grija statului sau a ong-urilor
si daca te duci la biserica nu inseamna k esti si credincios (cati nu sunt care imediat dupa ce au iesit din curtea bisericii zici k sunt pe stadion... si cate certuri se nasc de sarbatorii intre credinciosi din diverse, motive cum ar fi apa de la boboteaza ?  eu una nu-i pot numi pe acesti oameni credinciosi . Pana la urma pot sa fiu un bun crestin chiar daca nu ma duc la biserica ... pana la urma nu am nevoie sa fiu in biserica sa ma rog pot foarte bine si de acasa (doar Dumnezeu este prezent oriunde)

#21 2007-06-01 09:48:42

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

nu am avut timp sa citesc chiar tot, dar am priceput ideea principala. nu sunt credincioasa, dar am totusi un suflet. si parerea mea e k decat sa bage bani in biserici pe termopane si aer conditionat mai bine ar da la o casa de copii, sau la un azil de batrani

nimeni, zici k doar 3% au frica de politie. eu am observat k au o ura clara fata de politie, si multi simt o adevarata placere in a face pe dos decat zice legea. numai in romania e asa

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#22 2007-06-01 11:13:36

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Aprecieri pt nimeni...a dezvoltat ceea ce eu am sintetizat smile cam asta gandesc si yo... Si abia astept sa scap de bac ca sa ma apuk sa citesc despre toate aceste religii smile smile

Poor is the man whose pleasure depends on another

#23 2007-06-01 11:14:56

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

sunt in mare parte de acord cu ceea ce s-a scris mai sus insa mergeti si explicati-le romanilor lucrul acesta si mai ales celor mai in varsta. Nici o sansa de a schimba ceva in sistem din acest punct de vedere. Pe de alta parate gasesc in ordine sa crezi in dumnezeu insa chestia cu investitiile care se fac pt. biserici e aiurea. Dar oamenii cred ca lucrul acesta il bucura pe Dumnezeu. Altfel nu pot sa-mi explic atitudinea lor.

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#24 2007-06-01 22:31:49

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

[Tutankhamon)

dar religia monoteista se pastreaza mai ales in randul clasei inferioare si al scalvilor... religia pleca din egipt si asa se naste crestinismul timpuriu... mai tarziu un invatsat in ale crestinismului tipuriu se pune pe unificat triburi de pastori nomazi si a le da sfaturi si a le povesti pilde crestine... p-asta il chema Mahomed si toate sfaturile si pildele care le-a dat pastorilor le gasiti sub numele de Coran...

nimeni, mahomed e profetul musulmanilor, trimisul lui allah asa ca nu vad legatura ta cu crestinismul...
iar pluralul de la ortodocs e "ortodocsi", in niciun caz "ortodoxi". nu te supara pt atentionari dar imi place sa vad ca se respecta cele mai elementare reguli de gramatica a limbii romane.
acum , in legatura cu partea de doctrina a mesajului tau, ai o conceptie buna , dar putin distorsionata, din punctul meu de vedere. Conform unui sociolog al religiei, max weber ,una dintre caracteristicile bisericii este aceasta forma de dominare. e un demers greu si cred ca inutil pe un asemenea forum sa analizam religiile lumii. in schimb merita putin atentie religia noastra majoritara, ortodoxismul, care spre deosebire de catolicism , nu a fost o masina de omorat, asa cum zici tu
in alta ordine de idei, omul nu poate trai fara sa creada in ceva si de asemenea nu putem trece cu vederea grija pentru viata de apoi. religiile ofera un scop pentru viata de aici si o speranta pentru viata viitoare. oamenii cu adevarat credinciosi sunt mai fericiti, mai intelepti si mai linistiti. macar numai pt acest lucru, religia merita sa primeasca locul fruntas pe care il merita in societate.

Publicitate

loading...

#25 2007-06-02 10:43:36

alexia
Addicted member
Inregistrat: 2006-01-14

nimeni a scris:

Apropos, nu exista viata de apoi:P nici biserica nu crede in ea... cum ti se pare expresia: "pana cand moartea va va desparti" (asta mi-a atras atentia iubi meu... eu nu prea frecventez nunti:D)

e logic sa zica asa pt ca in viata de apoi nu mai esti casatorit cu X .. acolo suntem toti egali, fara grade de rudenie sau contracte.

#26 2007-06-02 11:38:17

ioana_4
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-13

imi place cum gandesti, nimeni si se vede si ca ai citit. in privinta coranului nu imi dau cu parerea pt ca nu am citit-o. in ceea ce priveste viata de apoi, ba da, biseica crede in ea, e de fapt temelia religiei noastre. ortodoxismul are ca baza invierea lui Iisus si mantuirea in viata viitoare. din acea expresie nu putem trage sub nicio forma concluzia la care ai ajuns tu. are dreptate alexia. iar viata de apoi este una a sufletelor, complet diferita de aceasta existenta fizica.asa ca acolo nu mai conteaza cu cine esti casatorit sau detalii legate de existenta fizica.

#27 2008-07-26 09:18:47

lvm
New member
Inregistrat: 2008-07-25

aoloooooo, se vede ca v-a auzit cineva din moment ce nu s-a mai postat din 2007. Biserica este casa lui Dumnezeu si ca atare trebuie sa avem grija ca si de propria casa. ce este rau ca la o biserica se pun termopane si aer conditionat* cu atat mai mult cu cat este mica. Nu toti preotii sunt cu vile si masini, mai sunt si cu datorii in banci, si alt cele. Mai mergeti pe la biserica si vedeti cum stau lucrurile. cand D-ne fereste o sa ne pasca necazul , abia atunci avem ochi sa ridicam in Sus. In rest, viata este frumoasa.

#28 2008-07-26 09:50:55

ankuzza
Hero member
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2006-02-18

cu aerul conditionat mai inteleg,fiecare trebuie sa aiba conditii la locul de munca ,iar enoriasii la slujba,plus ca ar fi bine sa se poate adaposti in biserica atunci cand le este rau..dar cu termopanele deja e prea de tot..un lacas ca Biserica n`ar trebui sa arate ca o vila sau mai stiu eu ce..trebuie sa arate a Biserica..unde sunt vitraliile?unde sunt Bisericile de odinioara?eu cred ca singurii credinciosi cu adevarat au ramas calugarii si preotii de la manastiri..Intr`adevar,aveti mare dreptate,meseria asta e mai mult o afacere acum si e mare pacat.eu cred in Dumnezeu ,dar nu merg la Biserica,pt ca si acasa ma pot ruga..

Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!

#29 2008-07-26 10:10:49

LadyInRed
Hero member
De la: _________
Inregistrat: 2007-06-07

Dar eu nu va inteleg termopanele sau aerul conditionat vi se par un lux??????????????????????????????????????

#30 2008-07-26 10:35:17

copilu
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-05

LadyInRed a scris:

Dar eu nu va inteleg termopanele sau aerul conditionat vi se par un lux??????????????????????????????????????

nu am citit decat postul asta.. da, pt foarte multi este un lux..

fericita mamica de Teodora din 11.02.2012

#31 2008-07-26 10:42:14

theSame_ElaElis
Hero member
De la: Winnie the Pooh
Inregistrat: 2007-10-12

mai fetelor, eu mai merg pe la biserica din cand in gand.... dar credeti-ma ca e nevoie de aer conditionat vara si caldura iarna..... ca iti plangi de mila pe acolo si incepi sa te rogi sa se termine slujba mai repede.... oricum ies sau plec ianinte sa se termine....
si apoi... fiecare cu credinta lui .... mai nou , am auzit la stiri ca ministrul sanatatii a semnat un pact cu patriarul Ro pt asistenta sociala si spirituala in spitale si pe unde se mai poate.... intr-un sistem sanitar in care scapi cu zile doar dc te rogi fierbinte la El, sa lasam biserica la locul ei, cu sau fara termopane, pentru ca nu ne obliga nimeni sa mergem si nu ne baga nimeni mana in buzunar.... da, se fac catedrale din banii de la buget, poate!, dar eu cred ca e chiar frumos ca in peisajul atat de gri al multor orasele sa mai apara si ceva frumos cum e o catedrala; sa fie acolo sa ne mangaie ochii si sa ne facem nuntile si botezurile intr-o atmosfera placuta! popa

Ultima oara a fost editat de theSame_ElaElis (2008-07-26 10:43:16)

#32 2008-07-26 10:47:47

LadyInRed
Hero member

copilu a scris:

LadyInRed a scris:

:f?rv?nad: ciudat, dak in Romania anului 2008 termopanele si aerul conditionat e un lux inseamna k suntem o tzara de miliardari tinand cont k luxul si`l permit numai acestia neutral

Ultima oara a fost editat de LadyInRed (2008-07-26 10:48:06)

#33 2008-07-26 10:54:34

theSame_ElaElis
Hero member
De la: Winnie the Pooh
Inregistrat: 2007-10-12

LadyInRed a scris:

copilu a scris:

LadyInRed a scris:

:f?rv?nad: ciudat, dak in Romania anului 2008 termopanele si aerul conditionat e un lux inseamna k suntem o tzara de miliardari tinand cont k luxul si`l permit numai acestia neutral

nici eu nu le mai consider lux... toate blocurile noi au incluse astfel de ferestre care rezista.... rezista.... rezista ...e normal !!! izoleaza termic si fonic! pfiiuuuu! dau in reclama si sunt si offtopic

#34 2008-07-26 11:04:24

LadyInRed
Hero member

smile dar chiar nu sunt un lux, in plus aerul conditionat si termopanele sunt donatii de cele mai multe ori, ar trebui un minim de efort sa va interesati apoi sa criticati fetelor

#35 2008-07-26 13:41:19

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

in afara de ce a zis Katalyna (si ii dau dreptate), as mai adauga: si nu generalizati. in orice meserie exista mai buni sau mai rai... de ce preotii sa fie exclusi? fiecare padure isi are uscaturile ei... daca un preot a facut nuhs ce nu inseaman ca toti sunt o apa si-un pamant... la fel cum daca unul a facut o minune nu inseamna ca toti sunt sfinti

cat despre termopane si aer conditionat... oamenilor, am MIRA modul asta de gandire!!! eu una merg prin biserici... si e f greu sa rezisti acolo (si sa te si "rupi" de fizic si sa te rogi) cand e o caldura infernala... si toata babutele dau din evantaie... sau mai lesina cate una si iese valva... stiti ce cred? ca popa ar rezista fara aer conditionat... slava Domnului, in altar e spatiu, aer... racoare. dar  faptul ca a instalat are conditionat e in primul rand din RESPECT pt oameni (pt cei care chiar VIN si chiar STAU la slujba)... pt ei e mai important wink nu pt el

iar termopanele... sunt o maaaare economie pt biserica. aveti idee cata munca si ce sume de bani se invart la restaurarea unei biserici? cat COSTA refacerea picturii interioare? asa ca de ce sa curga apa iarna prin gemauri prost izolate??

iar chestia cu "pana cand moartea va va desparti"... pe langa ce a zis alexia f corect (dupa moarte nu ami exista grade de rudenie etc)... nici macar nu face parte din ritualul ortodox de nunta smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#36 2008-07-26 13:53:34

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

theSame_ElaElis a scris:

LadyInRed a scris:

copilu a scris:

nici eu nu le mai consider lux... toate blocurile noi au incluse astfel de ferestre care rezista.... rezista.... rezista ...e normal !!! izoleaza termic si fonic! pfiiuuuu! dau in reclama si sunt si offtopic

nici eu nu cred k sunt un lux, dar nu prea au ce cauta in biserici, parerea mea. la ce le trebuie termopane??

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#37 2008-07-26 14:12:58

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

deadrose, tocmai am scris mai sus ce ar putea cauta termopanele intr-o biserica smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#38 2008-07-26 14:33:50

LoveChocolate
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-29

ideea cu aerul conditionat in biserica e chiar recomandata... desi sunt catolica intru si in biserici ortodoxe, insa de fiecare data ,mai ales vara, am senzatia de sufocare din cauza lipsei de aer

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.