homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Religia corupe omul

#1 2007-05-31 17:32:24

tres.malade
Banat
Inregistrat: 2007-05-31

religia corupe omul

deci fiecare om are propria sa parere in legatura cu religia

parerea mea este ca religia uneori foloseste pentru oamenii disperati care nu au in ce crede (eu, una cred in propriile-mi forte, nu in dzeu.)

parerea mea este ca bisericile sunt o pierdere mare de timp (in loc sa mergi la slujba poti citi o carte buna sau merge la un curs), spatiu ( s-ar putea construi un nou parc sau o institutie ) ,si bani ( in loc de ditamai catedrale puteau oamenii sa mai construiasca azile de batrani, scoli, facultati ... - aici in bacau se finalizeaza o catedrala ce a costat statul 22 miliarde vechi ceea ce ma ..... neutral )

sunt extraordinar de revoltata :

acum exact o saptamana merg spre cabinetul de planning din bacau (in sfarsit l-am gasit.. ! ) - trec pe langa morga... apoi pe langa crematoriu ... si pe langa un cimitir.. ajung pe straduta Spiru Haret, ma uit in stanga... vad o cladire care sta sa cada, plina cu batrani bolnavi cu maini amputate - boli infectioase adulti ... ma uit in dreapta, BISERICA - SI PUNEA TERMOPANE !

corectati-ma daca gresesc dar mi se pare prea deplasat, chiar stupid.

#2 2007-05-31 17:40:42

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

Re: religia corupe omul

Parerea mea ca asta nu este un subiect de discutie..nu  ca ar fi rau..ci ca s-ar putea ca iar sa se creeze discutii in contradictoriu..ideile referitoare la Biserica, Dumnezeu..avort..manele..etc. e bine sa le ocolim pentru a nu strica buna armonie a forumului

Ultima oara a fost editat de Infinity (2007-05-31 17:41:02)

#3 2007-05-31 17:42:52

tres.malade
Banat

ok inteleg... dar ca fapt divers... ti s-ar parea corecta povestea?

#4 2007-05-31 17:44:51

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Personal,trec printr-o faza ciudata legata de Credinta...dar problema e k totusi in ziua de azi societatea este formata din mase...si s-au facut numeroase sondaje conform carora institutia in kre romanul are cea mai mare incredere este Biserica,trist sau nu,omul a avut din cele mai veki timpuri (vezi Antichitatea cu mitologia zeilor) tendinta de a-si explika intr-un mod sau altul fenomene care nu-si gasesc raspuns la o prima dezbatere..
Si dak stai sa te gandesti,de unde a inceput totul?? asta e marea intrebare..unde a inceput lumea si cine a inceput-o? .oamenii de stiinta zik de Big Bang,un alt fenomen care nu s-a explikt ink si ink e departe de a se explik de tot ..oamenii de rand se intorc catre biserica..ne place sau nu asta e realitatea...
      Eliade zikea k un om adevarat e un om care crede in ceva..pt toti care isi pun intrebari despre viata,o sa intelegeti la ce ma refer...omul ca fiinta sociala ghidata de gandire are nevoie de un scop...
  Viata are nevoie de un scop,iar pt unii oameni biserica le ofera acest lucru...Problema e institutia in sine care pare sa se distinga fata de ideea de credinta...
    Ca si tine tres malade...sunt destul de revoltata de ce se intampla in ziua de azi..dar m-am cam impacat cu ideea...n-ai cujm schimba o conceptie care e veke de cand lumea...313 dak ar fi sa dam o data...
  Sorry dak am batut campii smile k iar m-am intins pe km...

Ultima oara a fost editat de Lelaina (2007-05-31 17:47:20)

Poor is the man whose pleasure depends on another

#5 2007-05-31 18:06:43

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

In ceea ce priveste Biserica nu vreau sa comentez prea multe..as vrea doar sa spun ca nu sunt de acord cu investitiile foarte mari care se fac la ele..daca vrei sa mergi la biserica si crezi in Dumnezeu, o faci fara a avea termopane ..aer conditionat sau altele. Mai bine acei bani ar fi indreptati catre centrele de plasament..catre copiii cu dezabilitati si alte asemenea cazuri dificile...este greu pentru un om normal sa isi gaseasca un loc de munca decent in ziua de azi ..dar nu pentru un copil care sufera de un anumit handicap sau orice altceva, de ce sa nu ne gandim la ei inainte de a ne gandi cum sa facem atmosfera mai confortabila unor persoane care poate nu au nevoie de asa ceva?

Publicitate

loading...

#6 2007-05-31 18:11:11

Mandy
Hero member
De la: Bucuresti most of the time
Inregistrat: 2006-04-15

Mie mi se pare aiurea si garderoba preotilor...nu mi se pare nimic umil in hainele alea aurii si argintii...dar asta e,nu avem ce face...

#7 2007-05-31 18:14:14

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

Fetelor, va dau un sfat. Lasti-o balta cu subiectul acesta de discutie inainte sa se intample ceea ce s-a intmplat aseara din cauza manelelor. Exista o multime de teme despre care se poate vorbi la nesfarsit. Nu mai puneti paie pe foc.

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#8 2007-05-31 18:17:24

Lelaina
Hero member

aku nu vad de ce nu putem discuta diferite subiecte...nu vad cu ce se pun paie pe foc...la manele sa zikem...dar la partea cu religia fiecare isi spune pctul de vdr..nimeni nu judeca pe nimeni...personal,mi se pare kiar interesant si asteptam de mult ocazia sa pot vb despre asta...

#9 2007-05-31 18:19:37

Mandy
Hero member
De la: Bucuresti most of the time
Inregistrat: 2006-04-15

Pana acum nu vad sa se fi enervat cineva,eu una sunt foarte calma si stiu ca oricat m-as putea enerva pe tema asta,nu as rezolva nimic smile

#10 2007-05-31 18:35:47

just-me
Hero member
Inregistrat: 2007-02-04

fiecare are pctul lui de vedere...mai bn sa o lasam moarta....nu e o problema mondiala asta in asa fel incat sa nu putem dormi noaptea

#11 2007-05-31 20:16:59

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

of... si tocmai ce v-am rugat ceva de dimineata...
sunt cu ochii-n 10 pe topicul asta. pt eventualitatea in  care se aprinde careva...

Nobody home

#12 2007-05-31 21:03:12

tres.malade
Banat

Mandy a scris:

Mie mi se pare aiurea si garderoba preotilor...nu mi se pare nimic umil in hainele alea aurii si argintii...dar asta e,nu avem ce face...

da.. aer conditionat am vazut in biserici ...

la religie profesoara zicea ca , calugarii sihastri, sau pustnici , urca in munti si renunta la orice avere mica sau mare, pentru a fi mai aproape de dzeu ... asta da credinta.. dar .....

- in clasa am 2 baieti care vor sa se faca preoti: unu catolic, care tace 24 ore pe zi , iar altu care e ortodox si-si pune cravata pe capetele noastre si cica ne spovedeste..
lucrurile in ziua de azi se schimba, spre exemplu si craciunul = >>> cand vine craciunul nu mai este vorba de ziua cand s-a nascut Hristos, ci cand vine Mos craciun si aduce bunataturi ... intrati in decembrie  intr-o librarie si veti vedea ca in vitrina sunt 80% felicitari cu moshi si restu cu isus in iesle...

- - - mi-a spus si mama in legatura cu banii acordati bisericilior.. oameni buni.. de ce sa investeasca lumea miliarde de lei pentru o cladire de nu stiu cate etaje? - parca biserica trebuia sa fie un loc sacru, lipsit de bogatii, unde singura valoare era legamantul cu dzeu ... dar ce mai.. la religie se spunea sa nu ne rugam la materialul din care e facut icoana, ci la sfantul/sfanta ce o reprezinta icoana, dar in ziua de azi cine nu se uita la ramele din aur cu pietre pretioase ?

iar batranii cu idei invechite baga $$$ si la pomana si la pomelnice in loc sa faca donatii la spital sau sa dea pensia la un azil unde sa fie ingrijiti cum trebuie. Bunica mea are 73 de ani si o pensie amarata. in schimb, si ea mereu imi spune ca batranii de acum prefera sa fie vindecati sufleteste cand mor, in loc sa fie vindecati calumea fizic sa mai apuce ani de zile..

- - - pur si simplu nu mai sunt aceleasi vremuri :-<

#13 2007-05-31 22:07:24

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-01-14

curios dar adevarat... sunt de acord cu tres.malade .
Dar daca tot suntem la capitolul credintza... e pacat sa judecam. Numai Dumnezeu are voie sa judece.. si fiti sigure ca o va face. Oricum nu putem face noi dreptate. e o vorba.. vezi-ti mai intai barna din ochii tai si apoi paiul din ochii altuia. Sa ne vedem noi de a le noastre si sa facem noi ceea ce e bine si apoi sa-i judecam pe ei. De cate ori ai dat banii de buzunar unei batranici bolnave care cersea?

#14 2007-05-31 22:08:09

barbara_mori
Hero member
Inregistrat: 2007-02-26

am mare credinta in d-zeu,dar uneori e atat de nedrept ce se intampla....de ce sa mai creat lumea asta,daca exista atata  suferinta  care nu se mai termina.....tineri care mor,cand ar trb sa fie cel mai frumos...inteleg,in viata mai dai si de greu...dar chiar asa,atatea necazuri....nu se mai poate,ori lumea a luat-o razna si nu mai are credintza si pt asta platim toti prin necazurile pe care le primim...ori intradevar cum se spunea ca in anul 2000 va venii sfarsitul lumii,asta consta in moartea zilnica a prea multor oameni,nevinovati,chinuiti si batuti de soarta...iar noi care ramanem suferim dupa ei,si nu mai avem timp,ca apoi ne ducem si noi......prea nedrept...

Pentru a fi popular da-le oamenilor vesti bune despre obiceiurile lor proaste!

#15 2007-05-31 22:10:57

anca13
Full member
De la: Bacau
Inregistrat: 2006-08-15

cred ca biserica a devenit o afacere prospera in romania. toti preotii, arhiereii, episcopii si mai ales mitropolitii....mama ce mashinutze au.... de productzie germana( ca sa nu zic marca) chiar si cei pe vechi (care sunt numitzi "stilishti" de preotii de pe nou) sunt finantzatzi de greci si au nishte bolizi frumusheiiiii. nu o zic cu rautate...e doar o constatare din ceea ce am vazut. e treaba lor daca sunt hapsani dupa bani si daca dau o alta intrebuintzare banutzilor din cutia milei smile. oricum... nu am vazut nici un popa care sa faca greva
oare de ce? wink

storstark

#16 2007-05-31 22:18:15

barbara_mori
Hero member
Inregistrat: 2007-02-26

in ziua de azi te faci preot ca sti sigur ca vei avea o masina scumpa,o vila si nijte apartamente prin bucuresti....aaa si la teologie majoritatea sunt popnari..ma scuza-ti dar am vaz 1000 de cazuri dastea....asa ca,bisericile cam majoritatea sunt egale cu 0....daca ai credinta roaga-te acasa..si ai frica de d-zeu si incredere ca iti va ajuta o data si o data chiar daca doar pt cateva momente...dar poate vei fi fericit in acele momente....

Pentru a fi popular da-le oamenilor vesti bune despre obiceiurile lor proaste!

#17 2007-05-31 22:23:03

anca13
Full member

corect. dumnezeu este peste tot ....chiar si in mijlocul codrului. nu e neaparat nevoie sa te duci sa pupi o icoana. poate, daca eshti amarat si simti nevoia sa fii inconjurat de imaginile sfintzilor e ok sa mergi la biserica (sunt deschise toata ziua), stai in linishte, te rogi sau citeshti o rugaciune, aprinzi o lumanare....sau foarte bine poti sa faci lucrul asta la tine acasa in linishte.

storstark

#18 2007-05-31 22:32:37

Lelaina
Hero member

Biserica a fost dintotdeauna o afacere extrem de profitabila...din veki vremuri..ganditi-va k preotii inainte ofereau indulgente in schimbul unor sume de bani,indulgente prin care se presupune k le sunt iertate pacatele..si clerul in trecut era o clasa sociala extrem de stabila din pct de vdr economic..as putea kiar spune k influenta bisercii a intrat oarecum in declin comparativ cu alte vremuri...oamenii au inceput sa nu mai traisca cu frika lui d-zeu si critica mult mai deskis dekt inainte..

Ultima oara a fost editat de Lelaina (2007-05-31 22:33:08)

#19 2007-05-31 22:41:57

anca13
Full member

cei mai multi oameni au murit in numele religiei ex: inchizitia si cruciadele. cred ca atomica a fost mic copil

storstark

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.