homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian-9

#153 2008-12-07 11:59:43

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Re: chist ovarian

True, in plus eu nush ce e ala chist-tumora, mi se pare cam ambiguu.

#154 2008-12-07 12:07:44

Allyssya
New member
Inregistrat: 2008-11-19

chist-tumoral... asta am auzit si eu la unul din consulturi iar dl doctor a avut bunavointa de a-mi explica fara sa intreb: il numeste asa deoarece chistul reprezinta de fapt o tumora... iar unii doctori mai folosesc aceasta denumire.nu trebuie sa intre in panica ci sa mearga,dupa cum am mai spus, sa ceara si alte pareri.cred ca in momentul de fata e cea mai inteleapta idee.

#155 2008-12-14 20:49:14

simona1977
Membru
Inregistrat: 2008-12-14

buna, am si eu un chist ovarian, care acum are 6 cm si care ma deranjeaza, pt ca e mult spus ca ma doare. iau un tratament cu yasmin de 2 luni si astept pana in ianuarie sa vad dak tratamentul are vreun efect. l-am descoperit de aprox 1 an, dar in perioada asta, pana acum 2 luni, nu am facut nimik. sper sa dea inapoi si sa nu fiu nevoita sa ma operez. cine imi poate recomanda un medic bun sa fac o interventie laparoscopica?
sanatate si iubire tuturor

#156 2008-12-15 21:07:31

myjokey
New member
Inregistrat: 2008-11-29

buna, fetelor!si eu am aceeasi  problema..chist ovarian drept de 5cm si la fel, acum doar ma deranjeaza, durerile insuportabile au trecut din vara..chistul abia l'am descoperit printr'o ecografie desi cu 2zile inainte dna doctor gineco imi spusese ca sunt perfect sanatoasa(dar eu ma gandeam..cum sa fiu sanatoasa daca eu simteam aceeasi senzatie usor intepatoare si dureroasa ca si cand as fi fost racita..)...eram foarte speriata pt ca toti in necunostinta de cauza mi'au spus k trebuie operat..am mai fost apoi la doi doctori kr mi'au spus fara sa ma consulte,citind doar multele filme echografice, k e un chist functional si sa iau yasmin...dar, cum isi pot da seama k e functional si nu operabil?imi este foarte teama si nici nu mai stiu la ce doctor de incredere sa merg...mentionez ca yasminul abia l'am inceput luna aceasta..

va pup! sanatate!

#157 2008-12-17 11:07:01

vichy
New member
Inregistrat: 2008-01-28

pt chist  functional eu am luat dupasthon aulin vitamina si am fct injectii cu polidin sami dispara eu tot asa aveam 1 pe ovaru drept si 1 pe cel stang. pt k si eu am luat yasmin 4 luni si degeaba nu mi-a fct nimik. chisturile se formeaza de la raceala si trebui urmat un tratament pt raceala

Publicitate

loading...

#158 2008-12-17 12:06:12

ET
Addicted member

vichy a scris:

chisturile se formeaza de la raceala si trebui urmat un tratament pt raceala

FALS!

#159 2008-12-17 22:48:16

Lunatica
Full member
Inregistrat: 2008-10-21

dar din ce cauza se formeaza? adica eu am avut unul la ovarul drept (descoperit in august) si am luat exluton ... la 3 luni am mers la control si mi s-a zis ca mi-a trecut de la cel drept si acum am la stangul si acum iau melleva. e stresant sad dc tot apar si cum pot sa dispara? dc am facut la celalat ovar daca luam deja anticonceptionale? :-<

A man can fail many times, but he isn't a failure until he gives up!

#160 2008-12-18 13:08:54

ET
Addicted member

Sunt n cauze, n tipuri de chisturi, n boli ginecologice.

#161 2008-12-18 22:03:49

myjokey
New member

mie mi s'a spus ca apar aceste chisturi din cauza stresului..am fost intrebata si daca am avut depresii recent sau daca am multe probleme personale..si mi'am dat seama ca mi'a aparut chistul ovarian drept cam in perioada examenelor de licenta apoi in perioada stresanta de la munca..adik iunie-iulie-august...dar descoperit (intr'adevar la ecograf ca medicul ginecolog nu a reusit)a fost prin septembrie, pe langa 5mici chistulete pe ovar stang,dar acestea neavand o marime anume...ultimul medic la care am fost mi'a sppus ca nu se formeaza din cauza unor raceli si nu are legatura cu anexita..unor femei le apar chisturile din cauza grasimilor din cate am inteles sau daca sunt la menopauza...dar pana la urma vad ca nu m'a lamurit nici un medic, ptk eu sunt cam slaba mai ales acum din cauza stresului,deci stresul pare sa fie cauza tutuuror relelor:(
eu ma intreb acum daca e bine sa astept sa treaca sarbatorile(cam 2luni adik) sa ma pot programa la o doctorita cat de cat buna din cate am auzit...oare acest chist de 5cm se va mari,kiar daca iau yasmin?sad

#162 2008-12-18 22:34:24

Lunatica
Full member

eu am inteles ca anticonceptionalele au rolul de opri ovulatia, dand posibilitatea chistului sa se reabsoarba, deci nu ar trebui sa se mareasca neutral

#163 2008-12-18 22:38:04

myjokey
New member

multumesc:) asa e..sunt ele antibebe dar yasmin,avand o cantitate minima de estrogeni nu stiu cat de mult pot avea ele efect...doctorul a spus k spera sa nu fie vb de operatie..k din cate vede pe film e functional si spera sa dea inapoi...daca nu, la operatie cu mine:((

#164 2008-12-18 23:57:59

Lunatica
Full member

pai teoretic ar trebui sa functioneze ... poate nu asa repede ... nush, nu ma prea pricep sad

#165 2008-12-19 13:13:42

madalina cobianu
New member
Inregistrat: 2008-12-12

lili stai linistita k nu se int nimic dak se sparge chistul.eu am avut un chist de 6,5cmacum o luna.am luat tratament si dupa 2 sapt mi s/a spart.aveam niste dureri groajnice,numa puteam atinge.acum sunt bine,insa mi/a aparut la testul papanicolau infectie cu trichomonas.sper sa treaca.........tratament pt chist FLAMEXIM,CEROXIM SI LAURINA.

#166 2008-12-19 13:14:38

madalina cobianu
New member
Inregistrat: 2008-12-12

dar depinde ce fel e chist este al tau.orcum medicul meua spus k nu se int nimic dak se sparge

#167 2008-12-19 18:58:57

ET
Addicted member

myjokey a scris:

mie mi s'a spus ca apar aceste chisturi din cauza stresului..

Asta e si mai si! FAAAALLLSSS!

madalina cobianu a scris:

orcum medicul meua spus k nu se int nimic dak se sparge

Total gresit! Chisturile se resorb, daca se sparg E DE RAU.

Fetele, pe voi va inteleg, nu aveti de unde sa stiti prea multe despre chisturi, dar medicii?!
Cu toate ca puteati si voi sa dati un search, hai ca postez eu un link ajutator (sper): http://www.emedonline.ro/cuprins/afecti … cle.php/66

Priceput? Nelamuriri?

Ultima oara a fost editat de ET (2008-12-19 19:06:32)

#168 2008-12-20 23:13:30

Allyssya
New member
Inregistrat: 2008-11-19

ET asa stiam si eu k dak se sparg prezinta pericol .. am fost la 3 medici ginecologi diferiti, 2 dintre ei fiind printre cei mai buni doctori din cta, ambii asigurandu-ma ca spargerea chistului nu e asa o tragedie ci din contra scapi de el mai repede... knd i-am auzit spunand asta am zis ca sunt nebuni si ca nu mai merg la doctori in viata mea..ironia a facut ca in nici 2 luni de cand sunt pe tratament cu Logest, "chistuletul" meu de 6cm .. sa nu mai fie observat  la echo transvaginal.. ciudat nu? disparuse de parca nici nu a fost acolo... si atat de mare nu avea cum sa se resoarba in mai putin de 2 luni(mai ales ca frumuselul de el crescuse in nici o luna aproximativ 2 cm de la 4 la 6)... totusi as avea o curiozitate : dak intr-adevar s-a spart eu cum de nu am avut niciun fel de simptome gen sangerari,stare de voma si dureri puternice in abdomen cum ar fi normal dupa cele scrise pe internet? pt mine e o minune si as vrea sa stiu dak exista si o explicatie logika pt ceea ce s-a intamplat...

Ultima oara a fost editat de Allyssya (2008-12-20 23:14:14)

#169 2008-12-21 01:33:41

myjokey
New member

ET, multumesc pt link...forumul acesta tot printr'un search pe google l'am gasit:D si imi pare bine..tot asa am google'it si rasfirat si multe alte site'uri ca disperata si mai rau ma speriam...medicii bineinteles ca nu m'au lamurit atunci cand am fost la control, iar ultimii 2 din cei 4 mi au spus sa stau linistita...hmmm....dar tot e greu de stat, usor de spus...majoritatea medicilor nu pot explica, sunt prea ocupati..au multe paciente..eu nu aveam programare..sa mai astept dupa craciun...nelamuriri de peste tot...pe net gasisem prin toate paginile lucruri diferite..aici era parca "totul depsre...":)si multumesc...cred ca m'am mai linistit...acum voi astepta sa treaca sarbatorile..
apropo, fetele..
Sarbatori Fericite!

#170 2008-12-21 22:22:32

Lunatica
Full member

puteti sami explicati si mie va rog ?

dar din ce cauza se formeaza? adica eu am avut unul la ovarul drept (descoperit in august) si am luat exluton ... la 3 luni am mers la control si mi s-a zis ca mi-a trecut de la cel drept si acum am la stangul si acum iau melleva. e stresant sad dc tot apar si cum pot sa dispara?
dc am facut la celalat ovar daca luam deja anticonceptionale? :-<

#171 2008-12-22 14:42:49

ET
Addicted member

Lunatica, mie mi-a aparut in decursul celor 2 luni de tratament un chist pe celalalt ovar. Asa ca se poate!

Cauzele sunt multiple, mai ales hormonale. Oricum, fiecare femeie are cel putin o data un chist functional. Trebuie doar sa faci controale regulate sa vezi cum stai.

Daca e , spre ex. chist dermoid cauzele nu mai sunt hormonale pt. ca acest chist e format din ramasite din viata intrauterina, adica par, dintisori etc., se formeaza in ani si singura optiune este operatia fiind un chist solid.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.